Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1221 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 23 February 2009 - 10:45 AM

Показване на мнениетоMailooo, в Feb 22 2009, 04:45 PM, написа:

Izidra,моля те за съвет как да започна обучението?....

Mailoo, здравей. Какво да ти кажа трябва ти любима играчка, наградки, много търпение и постоянство. Слагам една снимка на Джаки като малка, нямаше и 2 месеца, когато вече апортираше и сядаше. Много четох кога е най-подходящо да се започне с обучението, но накрая реших, че едва ли би й навредило, ако започнем като съвсем малки. Не че сега знае много команди, но за сметка на това продължаваме да се обучаваме всяка вечер, в редки случаи през вечер, все пак говорим за JRT, а те са доста своенравни и трябва търпение. При нас стана така, купуваш някакви наградки по възможност с малък размер, за да не се налага да ги делиш на две или три, все пак целта им не е да се нахраните с тях, въпросните 15-20 минути в които ще се обучавате да са преди храна, за да имате интерес към наградките. Намираш някакво по-дълго пространство у вас, като за начало можеш да му дадеш една наградка, за да разбере, че има за какво да се труди, хвърляш казваш дай, като дойде пусни, наградка и похвала, като откаже да си донесе играчката отиваш и я взимаш, Майло ще те следва, така че скоро ще разбере какво се иска от него. Важното е да не се отказваш и изнервяш, ако в началото не изпълнява. За Дажки например се оказаха най-лесни седни, поклон и дай пет, а най-трудни легни и пълзи. С командата легни се борихме около 10 дни, всяка вечер едно и също и нищо, накрая се бях отказала, докато една вечер казах легни и тя взе че ме изненада, хубаво е и да разбира жестовете, така че да не викаш като луд, когато си навън. Между другото в youtube има страхотни клипове за обучение на кучето с много съвети, така че ако не ти е ясно как става нещо, намираш го в youtube и виждаш колко лесно би могло да бъде. Май много се отнесох, но дано да е достатъчно за вашето начало. Между другото понеже наградките, които и купувах ги вдигнаха на 9 лева пакета за около 250гр. / не стигат до никъде/, вече за награда и нарязвам някакво филе на кубчета или каквото там обича кучо, върши същата работа. Поздрави от нас с Джаки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1222 Потребителят е офлайн   Mailooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 02:13 PM

Леле майко,колко много неща знаете!Знам за клипчетата в youtube и сам гледала някои от тях,възхищавам се на хората,които са положили толкова много усилия и са научили на толкова много неща любимците си!Ок,от днес започвам да го уча,пък да видим какво ще стане!Нали не е късно понеже сме на 5 месеца?!

#1223 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 February 2009 - 05:35 PM

Показване на мнениетоMailooo, в Feb 23 2009, 01:13 PM, написа:

Леле майко,колко много неща знаете!Знам за клипчетата в youtube и сам гледала някои от тях,възхищавам се на хората,които са положили толкова много усилия и са научили на толкова много неща любимците си!Ок,от днес започвам да го уча,пък да видим какво ще стане!Нали не е късно понеже сме на 5 месеца?!

Разбира се, че не късно, даже се препоръчва тази възраст. Обученото куче проявява по-рядко признаци на доминантност /именно защото си ти тази която го подчинява, а не то теб/, а и връзката ви ще се задълбочи, така че дерзайте :lol: Иначе Майло е станал много сладък, личи си, че е "диване".
User's Signature

Качена снимка

#1224 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 February 2009 - 05:49 PM

Честит Празник на Asteraki с пожелания за много здраве и късмет, както и кучовците все така да те слушкат. :) :) :)
User's Signature

Качена снимка

#1225 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2009 - 08:52 PM

Здравейте, имам 8-месечна женска. Казва се Сконсет - с начупен косъм е и не съвсем къси крака - голяма сладурана. От Пловдив съм и ще се радвам да се запозная с други кученца, за да ги срещаме за игра. Понеже видях, че в последните теми има много мълчугани, които все още не могат да се отучат да пикат вкъщи, а и вече са разгонени мога да споделя за малката Сконсет ... Тя не спираше да пика вкъщи до преди 2 седмици, когато изведнъж спря. Преди няколко месеца спря да ака вкъщи, а допреди 1-2 месеца явно и личеше, че разбира, че това е нередно и и се иска да не го прави - беше много гузна всеки път. Затова реших, че тя просто все още не може да се стиска и проявих още малко търпение, като разбира се всеки път и показвах, че да го прави вкъщи не е хубаво :) Докато преди 2 седмици тя просто спря - оттогава не го е правила дори по случайност, а излизанията ни намалиха на 4 пъти дневно (като в началото я извеждах на всеки 2 часа с изключение на през нощта, понеже тя си спеше и не правеше подобни бели. Това, че спря да прави подобни бели съвпадна с първото и разгонване. Вече 10-ина дни обикаля с гащите си из къщи, няма такъв образ :) Видя ми се доста продължително, но лекарят ми каза, че спокойно може да кърви до 2 седмици. А относно останалите бели из къщи, за щастие нямаме никакъв проблем. Но това пък според мен се дължи на многот играчки, които има. Нея я купих това лято в Америка, а там ми се налагаше да работя през деня, затова и бях взела какви ли не играчки и я оставях с още няколко по-големи кученца. В резултат на това тя сега обръща внимание единствено на нейните вещи, друго не е докоснала, а и е приятел с всички останали кучета - малки или големи няма никакво значение, стига да са готови да играят :) Ще се радвам да има какво да споделя, защото със сигурност имам какво да науча от вас ... ще сложа и малко снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1226 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 February 2009 - 09:35 AM

Показване на мнениетоChriss, в Feb 25 2009, 07:52 PM, написа:

Здравейте, имам 8-месечна женска. Казва се Сконсет

Леле Chriss тази малката е станала още по-сладка, а снимката с листата е страхотна :lol: Малко ви завиждам, че търпите гащичките, защото при нас това се оказа невъзможно, хубавото е че кървенето не трае много, пък и само 2 пъти в годината. Доскоро и като си намерите JRT приятелче в Пловдив да пуснете снимки от играта.
User's Signature

Качена снимка

#1227 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2009 - 10:38 AM

[quote name='izidra' date='Feb 26 2009, 08:35 AM' post='590145']
Леле Chriss тази малката е станала още по-сладка, а снимката с листата е страхотна

ами понякога се тарикати и си ги сваля, но като цяло ги търпи .. ето я всъщност.
а izidra, срещата, която планувахте в пловдив по-рано в темата осъществи ли се ??

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1228 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 February 2009 - 11:59 AM

ами понякога се тарикати и си ги сваля, но като цяло ги търпи .. ето я всъщност.
а izidra, срещата, която планувахте в пловдив по-рано в темата осъществи ли се ??
[/quote]
За съжаление не, но смятаме като се затопли времето да се срещнем с брат си Майлооо :lol: Ако сте съгласни можем да ги пуснем да пощуреят. Между другото ние сме засичали най-много JRT на морето, през септември цели 4 броя, става лудница направо :lol: само да ги наблюдаваш и като никога точно тогава бяхме без фотоапарат :( .
User's Signature

Качена снимка

#1229 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 26 February 2009 - 12:29 PM

За съжаление не, но смятаме като се затопли времето да се срещнем с брат си Майлооо :lol: Ако сте съгласни можем да ги пуснем да пощуреят. Между другото ние сме засичали най-много JRT на морето, през септември цели 4 броя, става лудница направо :lol: само да ги наблюдаваш и като никога точно тогава бяхме без фотоапарат :( .
[/quote]

Идеята за среща е супер и никога не е късно. Може да организираме нещо за първа пролет, останалите какво мислят ? :) А иначе, ако скоро се срещате с Майлооо и сте някъде близо до Пловдив, бройте ме и мен :)

#1230 Потребителят е офлайн   bilkis Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 March 2009 - 06:08 PM

Моето кученце почина и сега искам да си взема Джак Ръсел териер, моля ако имате някаква информация /за БГ- София става въпрос/ от къде мога да си купя да ми дадете такава. Видях разни обяви в нета, но ми се иска първо да попитам хора, които имат такова куче.

#1231 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2009 - 10:16 AM

Показване на мнениетоbilkis, в Mar 2 2009, 04:08 PM, написа:

Моето кученце почина и сега искам да си взема Джак Ръсел териер, моля ако имате някаква информация /за БГ- София става въпрос/ от къде мога да си купя да ми дадете такава. Видях разни обяви в нета, но ми се иска първо да попитам хора, които имат такова куче.

Понеже съм имал доста спорове за това няма да си казвам мнението. А мнението на повечето съфорумци го знам. иам доста писано за това по назад в темата.

#1232 Потребителят е офлайн   volokin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2009 - 11:11 AM

Здравейте!

Отдавна не съм писал тук.

Правилата на форума забраняват такъв тип обяви.
Мод

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1233 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 09:10 AM

http://www.youtube.c...feature=related
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1234 Потребителят е офлайн   Jack daniels Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2009 - 11:57 PM

4BM........ :dog: :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1235 Потребителят е офлайн   dodo757 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2009 - 06:45 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимказдр ето няколко снимки на джако

#1236 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 07:52 PM

Здравеите отново,Изидра мн.мн.ти благодария за поздрава.За съжаление все не ми остава време да си поклюкаря с вас,но ще се опитвам да си открадвам по малко.Да ви се похваля ние се увели4ихме с още 7 ку4овци(СЛАДУРИ),но не от нашата женска,а от друга кипърска лудетина(нашата е още мома).Минахме едно разгонване-КОшМАР.ще снимам малките и ще ви ги покажа.Имам въпрос за купирането на опашките как стоят нещата в БГ,защото тук от хуманитарни съображения са против рязането вие как мислите.

#1237 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2009 - 09:50 PM

Показване на мнениетоasteraki, в Mar 11 2009, 05:52 PM, написа:

Здравеите отново,Изидра мн.мн.ти благодария за поздрава.За съжаление все не ми остава време да си поклюкаря с вас,но ще се опитвам да си открадвам по малко.Да ви се похваля ние се увели4ихме с още 7 ку4овци(СЛАДУРИ),но не от нашата женска,а от друга кипърска лудетина(нашата е още мома).Минахме едно разгонване-КОшМАР.ще снимам малките и ще ви ги покажа.Имам въпрос за купирането на опашките как стоят нещата в БГ,защото тук от хуманитарни съображения са против рязането вие как мислите.

аз мисля, че има определени породи, на които рязането на опашките е задължително. наскоро видях доберман с опашка и уши - грозна картинка. виждала съм и такива питбули ... не бих заменила симпатичната рязана опашка на ръселчето, а и мисля, че такова кученце би се побъркало по нея, ако тя е цяла. моето кутре и така я гони постоянно .. ако имаше шанс да я хване, сигурно щеше да я дъвче по цял ден. а и все пак опашчиците се рязват, когато кученцата са съвсем мънички, не мисля, че остава какъвто и да бил спомен от болката. лично мнение, но все пак ... :)

#1238 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 March 2009 - 02:42 PM

Да раздвижим форума, предполагам вече всички очакват хубавото време, за да могат кучовци да тичат на воля и да правят щуротии. Прикачвам няколко снимки на Джаки. Понеже нашата мома откача за вода, лятото си решаваме проблема с коритце на балкона. На едната сме с батко Лъки, както се вижда с идентична окраска сме, но батко Лъки е късокосмет фокстериер. Тази калната е състоянието в което се връщаме тези месеци отвън, добре че обичаме вода и слушкаме в банята, иначе душа не ми дава да я спирам от игри с другите кучовци. Bluberry, какво прави Кода, пиши как сте, научихме ли се вече само навън?? Jack Daniels, този малкият все по-сладък става, и най-вече очаквам скорошни снимки и на чаровницата Сконсет. Tolis, не ни забравяй, пиши как е сладката Тара, надявам се вече да се възстановила напълно и да пуснеш снимки на малкото дзверче, очакваме само и единствено добри и хубави новини от Вас. Поздрави от нас.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1239 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2009 - 07:21 PM

Здравейте, нашата Иза си търси приятел. В Търговище нямаме други педставители на тази порода
П.С. пишете на лични. :hc_184:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1240 Потребителят е офлайн   Jack daniels Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 08:37 PM

ПРОЛЕТ Е....!!! :ug_119:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (275 Страници) +