g]
Джак Ръсел териер
Публикувано: 17 October 2009 - 04:51 PM
Не сме писали от доста време. Малката Сконсет вече се приготвя да става мама. До месец чакаме бебета. Тя е съвсем променена - кротка, поспалива, умна и възпитана. Няма нищо общо с лудетината от преди половин година, която маркираше апартамента от край до край. Затова бих казала на новите собственици на джак-чета да се въоръжат с малко търпение - мъниците ще им се отплатят. Спомням си как се бях обезкуражила около 8-10-ия и месец. Мислех си, че никога няма да се превърне в добро и възпитано куче, а ето резултатът е налице.
Единственият ни проблем са космите. Козината и изглежда добре - лъскава и здрава е, но се скубе ужасно. Разбрах, че е от типа отопление - и ние сме с климатици. Давам и витаминки, наред с храната, но очевидно няма ефект. Може би проблем е честото къпане, но ако уикенда прекара навън, тя се прибира черна наместо бяла и просто няма как да се отървем от мръсотията без шампоан. А ако я изкъпя само с вода се появява миризмата тип "мокра кокошка" :)) Искам да и взема хубава четка или ръкавица, с която да обирам космите, но вече смених няколко и честно казано са пълни боклуци, защото никаква работа не вършат. Моля ви, ако имате някакъв съвет за мен, да ми помогнете.
Публикувано: 17 October 2009 - 06:14 PM
Публикувано: 17 October 2009 - 09:09 PM
ако те докопам ще тиоткъсна нослето да знаеш!Да слушаш за да те снимат отново :)
Я кажи от къде си?
Ами вярно забравих да кажа от каде съм,от София.
Днес денят ми започна много добре,на закуска на ред с храна ми дадоха десертче(бисквитка) защото съм акал в тоалетната,после към обяд хапнах отново лакомо,обаче от обяд ме оставиха сам до вечерта.
-Напрово се побърках,викам си ще се върнат,ама не,спах,пиках,аках(няколкопъти) ама на инат единия път в коридора,щото никой не се появява,дорее докопах кабела на телефона-направо му разкатах фамилията,ама нещо още ме сърбят зъбите,докопах една обувка и се почна една игра,в един момент гледам обувката не прилича на нищо,лелеее викам не ми мърда пердаха,то и така и стана,пляснаха ме с обувката и стоях наказан в банята на тъмно-много е страшно и студено на тези плочки.Ама после ме нахраниха,по гушкаха и вече ми мина.
Еми така е като ни оставят сами...
Публикувано: 18 October 2009 - 07:54 AM
Кутрето надали е направило връзка с това защо е наказано.
Вината е ваша , че сте оставили обувки в полезрението му.
С пикаенето и акането....
Като се изпишка или изака не където трябва , просто го игнорирайе , не му се карайте и не му врете нослето в стореното.
ТОва е много грешен подход.
Като усетите че ще пишка - го завеждате на мястото за тази цел и чакате. Като си свърши работата го хвалите обилно и му давате лакомство за да знае , че сте доволни и че е свършило нещата правилно. С постоянство и търпение ще отгледате едно послушно , но своенравно кученце. Все пак това е JRT
Публикувано: 18 October 2009 - 08:23 AM
Публикувано: 18 October 2009 - 06:04 PM
По-добре кучешка, нали има захар в другите. Въпреки че аз съм давала на по-голямото ми куче, което в момента е на 9 години с хубави зъби и в прекрасно здраве.
Публикувано: 18 October 2009 - 08:31 PM
CHRISS,не се притеснявай за лудеенето на бъдещата мама,тя най добре знае от какво има нужда.Когато напредне ти сам ще й се молиш да излезе на разходка.Много се радвам,че сте от Пловдив ние сме от Пазарджик и дано при следващото ни идване в BG да имаме възможност да срешнем лудите джакове.Мъжкият ни е на 6 години и когато го поръчахме беше 5 -тото куче вкарано в България,а сега съм ужасно радосна,че има родно "производство" и възможност за избор.Колко е голяма вашата мама.
Публикувано: 18 October 2009 - 09:01 PM
CHRISS,не се притеснявай за лудеенето на бъдещата мама,тя най добре знае от какво има нужда.Когато напредне ти сам ще й се молиш да излезе на разходка.Много се радвам,че сте от Пловдив ние сме от Пазарджик и дано при следващото ни идване в BG да имаме възможност да срешнем лудите джакове.Мъжкият ни е на 6 години и когато го поръчахме беше 5 -тото куче вкарано в България,а сега съм ужасно радосна,че има родно "производство" и възможност за избор.Колко е голяма вашата мама.
Да, ще се радвам да поиграят заедно. Ние нямаме нито един приятел джак, ако не броим "гаджето" и. :) Тя е на година и половина, малко е мъничка, но и беше второ разгонване и реших този път да я пусна. Иначе е пораснала, така или иначе нямаше да расте повече и след като лекарят ни беше на същото мнение, се пробвахме. До месец ще се радваме на малките сладурчета. :)
Публикувано: 18 October 2009 - 09:45 PM
Публикувано: 25 October 2009 - 01:30 PM
Публикувано: 26 October 2009 - 01:34 PM

Вход

Горе
Цитиране +