Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1441 Потребителят е офлайн   dodo757 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2009 - 06:19 PM

здр ето снимки на бебоците много са охранени поздрави на всички[attachmentПрикачена снимка=282403:___________009.jp
g]Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1442 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2009 - 04:51 PM

Здравейте!

Не сме писали от доста време. Малката Сконсет вече се приготвя да става мама. До месец чакаме бебета. Тя е съвсем променена - кротка, поспалива, умна и възпитана. Няма нищо общо с лудетината от преди половин година, която маркираше апартамента от край до край. Затова бих казала на новите собственици на джак-чета да се въоръжат с малко търпение - мъниците ще им се отплатят. Спомням си как се бях обезкуражила около 8-10-ия и месец. Мислех си, че никога няма да се превърне в добро и възпитано куче, а ето резултатът е налице.

Единственият ни проблем са космите. Козината и изглежда добре - лъскава и здрава е, но се скубе ужасно. Разбрах, че е от типа отопление - и ние сме с климатици. Давам и витаминки, наред с храната, но очевидно няма ефект. Може би проблем е честото къпане, но ако уикенда прекара навън, тя се прибира черна наместо бяла и просто няма как да се отървем от мръсотията без шампоан. А ако я изкъпя само с вода се появява миризмата тип "мокра кокошка" :)) Искам да и взема хубава четка или ръкавица, с която да обирам космите, но вече смених няколко и честно казано са пълни боклуци, защото никаква работа не вършат. Моля ви, ако имате някакъв съвет за мен, да ми помогнете.

#1443 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 17 October 2009 - 06:14 PM

.. и още едно питане. При поредната разходка и диво тичане с приятели, Сконсет отново си разрани петата, задна възглавничка на предните крачета (на задните няма такъв 5ти пръст, но на предните - да, както всъщност е нормално, нали? ). Не мога да я намажа с нищо, защото се ближе, а ако я превържа, ще изяде превръзката за минути. Старая се да я пазя от бясна игра, заради бременността сега, но как съвсем да не и давам да тича .. това е все едно да държиш малко дете седнало цял ден. Моля за съвет.

#1444 Потребителят е офлайн   pol Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2009 - 09:09 PM

Цитат(Mailooo @ Oct 16 2009, 02:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си бил голям сладурчо Пол,
ако те докопам ще тиоткъсна нослето да знаеш!Да слушаш за да те снимат отново :)
Я кажи от къде си?

Ами вярно забравих да кажа от каде съм,от София.
Днес денят ми започна много добре,на закуска на ред с храна ми дадоха десертче(бисквитка) защото съм акал в тоалетната,после към обяд хапнах отново лакомо,обаче от обяд ме оставиха сам до вечерта.
-Напрово се побърках,викам си ще се върнат,ама не,спах,пиках,аках(няколкопъти) ама на инат единия път в коридора,щото никой не се появява,дорее докопах кабела на телефона-направо му разкатах фамилията,ама нещо още ме сърбят зъбите,докопах една обувка и се почна една игра,в един момент гледам обувката не прилича на нищо,лелеее викам не ми мърда пердаха,то и така и стана,пляснаха ме с обувката и стоях наказан в банята на тъмно-много е страшно и студено на тези плочки.Ама после ме нахраниха,по гушкаха и вече ми мина.
Еми така е като ни оставят сами...

#1445 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 October 2009 - 07:54 AM

Не разбирам защо сте го наказали на тъмно в банята заради някаква си обувка.... ud_009.gif

Кутрето надали е направило връзка с това защо е наказано.
Вината е ваша , че сте оставили обувки в полезрението му.

С пикаенето и акането....

Като се изпишка или изака не където трябва , просто го игнорирайе , не му се карайте и не му врете нослето в стореното.
ТОва е много грешен подход.

Като усетите че ще пишка - го завеждате на мястото за тази цел и чакате. Като си свърши работата го хвалите обилно и му давате лакомство за да знае , че сте доволни и че е свършило нещата правилно. С постоянство и търпение ще отгледате едно послушно , но своенравно кученце. Все пак това е JRT dog.gif
User's Signature

Качена снимка

#1446 Потребителят е офлайн   pol Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2009 - 08:23 AM

Според мен направи връзка защото след това се опитваше със всички сили да върне обувката на място,която преди това беше върху шкаф висок около 50см,а взимането на обувката е стало с цел,издърпал си е легълцето и качвайки се на него я е взел-и ако в това няма логика какво да кажа.

#1447 Потребителят е офлайн   sakra51 Икона

• Покажи галерията
  • Interests:4au-4au
Публикувано: 18 October 2009 - 08:26 AM

да

#1448 Потребителят е офлайн   pol Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2009 - 11:36 AM

Какво ви е мнението за даване на обикновенна бисвитка?

#1449 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2009 - 06:04 PM

Цитат(pol @ Oct 18 2009, 12:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво ви е мнението за даване на обикновенна бисвитка?

По-добре кучешка, нали има захар в другите. Въпреки че аз съм давала на по-голямото ми куче, което в момента е на 9 години с хубави зъби и в прекрасно здраве.

#1450 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 08:31 PM

Цитат(Chriss @ Oct 17 2009, 04:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
.. и още едно питане. При поредната разходка и диво тичане с приятели, Сконсет отново си разрани петата, задна възглавничка на предните крачета (на задните няма такъв 5ти пръст, но на предните - да, както всъщност е нормално, нали? ). Не мога да я намажа с нищо, защото се ближе, а ако я превържа, ще изяде превръзката за минути. Старая се да я пазя от бясна игра, заради бременността сега, но как съвсем да не и давам да тича .. това е все едно да държиш малко дете седнало цял ден. Моля за съвет.

CHRISS,не се притеснявай за лудеенето на бъдещата мама,тя най добре знае от какво има нужда.Когато напредне ти сам ще й се молиш да излезе на разходка.Много се радвам,че сте от Пловдив ние сме от Пазарджик и дано при следващото ни идване в BG да имаме възможност да срешнем лудите джакове.Мъжкият ни е на 6 години и когато го поръчахме беше 5 -тото куче вкарано в България,а сега съм ужасно радосна,че има родно "производство" и възможност за избор.Колко е голяма вашата мама.

#1451 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2009 - 09:01 PM

Цитат(asteraki @ Oct 18 2009, 06:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Chriss @ Oct 17 2009, 04:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>

CHRISS,не се притеснявай за лудеенето на бъдещата мама,тя най добре знае от какво има нужда.Когато напредне ти сам ще й се молиш да излезе на разходка.Много се радвам,че сте от Пловдив ние сме от Пазарджик и дано при следващото ни идване в BG да имаме възможност да срешнем лудите джакове.Мъжкият ни е на 6 години и когато го поръчахме беше 5 -тото куче вкарано в България,а сега съм ужасно радосна,че има родно "производство" и възможност за избор.Колко е голяма вашата мама.

Да, ще се радвам да поиграят заедно. Ние нямаме нито един приятел джак, ако не броим "гаджето" и. :) Тя е на година и половина, малко е мъничка, но и беше второ разгонване и реших този път да я пусна. Иначе е пораснала, така или иначе нямаше да расте повече и след като лекарят ни беше на същото мнение, се пробвахме. До месец ще се радваме на малките сладурчета. :)

#1452 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 09:45 PM

Пожелавам ви всичко да мине благополучно за вас и мама.Нашето момиче е на 1,9 месеца и е имала 1 разгонване и доста се двоумим с мъжа ми дали да я пуснем при следващото.Тя е дребничка и слабичка(от щуротия не може да надебелее) и се страхуваме да не остане такава,но ще решим като му дойде време.Да не ви обяснявам каква мъка беше 1 път-тя от 1 страна на вратата плаче,а мъжкият от другата страна вие та пушек се вдига МЪКА .

#1453 Потребителят е офлайн   pol Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2009 - 07:56 PM

Не е нормално в тема която се отнася за нас да е толкова тихо.
Та да се похваля,вече вдигам краче като пишка,и съм много послушен и див. dog.gif

#1454 Потребителят е офлайн   woried Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 October 2009 - 01:26 PM

eto go i nego

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1455 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 24 October 2009 - 04:43 PM

Zdr. smile.gif woried vijdase samo edna snimka sloji o6te nqkoq snim4ica beer.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1456 Потребителят е офлайн   pol Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2009 - 01:30 PM

Цитат(woried @ Oct 24 2009, 01:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eto go i nego

Добре дошъл Батко.

#1457 Потребителят е офлайн   pol Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2009 - 08:23 AM

Приятна седмица на всички.
Бих искал да попитам всички Джак Ръсел ли са толкова лакоми,или само аз съм такъв?

#1458 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2009 - 11:45 AM

Моята беше лакома първата година. Сега се лакоми само на месце, за друго не досажда, а гранулки си има постоянно и си хрупа по малко през целия ден - не бърза да ги изяде наведнъж.

#1459 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2009 - 11:48 AM

Въпрос: Вашите джакове гледат ли телевизия?

#1460 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 October 2009 - 01:34 PM

За гледане не знам дали гледат, но ни е направило впечатление, че когато по Евроспорт дават конни състезания Джаки наблюдава доста съсредоточено и като последват реклами ходи и бута колоните с лапа, като че ли ще върне предаването. Понякога се заплесва и по Анимал Планет, но определено фаворит сред предаванията са й конните състезания. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема