Джак Ръсел териер
Публикувано: 17 March 2010 - 08:05 PM
Цитат(volokin @ Mar 17 2010, 06:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Изида, мъниците са страшно сладки! Още една-две седмици и ще става истинска лудница. Миналото лято бяхме заградили половин стая и пак успяваха да пробият бариерата. Не зная как поддържаш 4истота, ние израходихме тонове вестници.
Публикувано: 17 March 2010 - 08:14 PM
Цитат(vani6366 @ Mar 16 2010, 08:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте всички,
до две седмици предстои да се включа и аз във вашия отбор
много ще съм ви благодарна с някои съвети какво да купим и приготвим предварително в къщи, съвети някакви като за начало, какво се сетите че ще ни е полезно, казвайте
до две седмици предстои да се включа и аз във вашия отбор

много ще съм ви благодарна с някои съвети какво да купим и приготвим предварително в къщи, съвети някакви като за начало, какво се сетите че ще ни е полезно, казвайте

Здравей!
Аз, когато чаках моя маймун да дойде вкъщи, изкупих половин зоомагазин! Купих му купички за вода и храна (те са си задължителни), безброй играчки, тоалетна, където да си върши работата, докато се сдобие с всички ваксини, за да може да излиза навън ... Тоалетната я подминаваше с абсолютно пренебрежение

Публикувано: 17 March 2010 - 09:35 PM
Честно казано, не е нужен зоомагазинът! Не знам на каква възраст ще е кутрето, което ще вземаш! Джак-ръселите, поне доколкото на мен ми е известно, имат нужда от много игри, особено такива, които ангажират не само физическата, но и мисловната им дейност! Защото те мислят, повярвай ми! При нас много ефикасна беше една много проста за направа играчка, а в последствие намерих подобна и в зоомагазин - едно шишенце от минерална вода, правят се няколко отвора в него, примерно 5-6 и вътре се слагат лакомства, които кученцето обича, но не са в ежедневното му меню, а му се дават като наградки за добро поведение, или просто са редки за него лакомства. Аз използвах нарязани на ситно кренвирши, които сушах във фурната 3 часа на сто градуса. Та, така приготвеното шишенце давах на кученцето - обожаваше да си играе и без много физически усилия се изморяваше много, понеже трябваше да вложи мисъл и творчество, за да се добере до лакомството! Моето куче е голям хитрец, всичко вижда, всичко разбира и прекрасно знае кога и как да се възползва от ситуацията. Дори понякога минава границата, защото, както вече отбелязах, аз много-много не успях да се наложа като алфа-мъжкарят в нашата "глутница"
Когато го вземеш, той ще е ужасен сладур, ще има невероятен поглед, ще е малко изплашен и ще се пробва да се налага ... по много мил начин!
Не му позволявай да прави неща, които няма да са му позволени, когато стане зряло куче, защото после е много трудно да го откажеш от вредните навици . Желая ти успех! Пиши как се развиват нещата!

Публикувано: 17 March 2010 - 09:36 PM
Цитат(volokin @ Mar 17 2010, 05:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Изида, мъниците са страшно сладки! Още една-две седмици и ще става истинска лудница. Миналото лято бяхме заградили половин стая и пак успяваха да пробият бариерата. Не зная как поддържаш 4истота, ние израходихме тонове вестници.
Volokin, благодаря, наистина са ни сладки малките. За чистотата засега се справяме. Досега не сме използвали вестници, защото преди Джаки да роди и напазарувахме килограми хавлии от магазин втора употреба и ги изпрахме на 90 градуса, в нормален за тези количества щеше да ни дойде в повечко. За сега сме ОК, сменяме 2-3 пъти на ден, но за сметка на това, ако искаш вярвай, заради високата температура и честата смяна у дома ухае чудесно и въобще не се усеща наличието на пикльовци, каквито всъщност са, а по скоро на бебенца. Ще видим сметката за вода дали ще ни събори

Публикувано: 18 March 2010 - 10:47 PM
dosta ob6to s jack po temperament. ina4e tq e feist. http://en.wikipedia....Feist_%28dog%29 Similar Breeds
Similar dogs are the Smooth Fox Terrier, developed to flush out foxes for hunters in England (but now primarily kept for conformation showing and as a pet), and the Jack Russell Terrier, used for ratting. Fox terriers and feists are often predominantly white so as to be visible to hunters. There are many other variants of this type, such as the Parson Russell Terrier and Rat Terrier, and many locally developed purebred breeds. The original fox terrier type was documented in England in the 1700s.
Similar dogs are the Smooth Fox Terrier, developed to flush out foxes for hunters in England (but now primarily kept for conformation showing and as a pet), and the Jack Russell Terrier, used for ratting. Fox terriers and feists are often predominantly white so as to be visible to hunters. There are many other variants of this type, such as the Parson Russell Terrier and Rat Terrier, and many locally developed purebred breeds. The original fox terrier type was documented in England in the 1700s.
Публикувано: 19 March 2010 - 12:12 AM
Цитат(sickdog @ Mar 18 2010, 07:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ovcha kupel. polqni kolko shte6 

Хм, значи .. вероятно на едно и също място си разхождаме любимите същества

Иначе, по отношение на породата, аз лично мисля, че няма много голямо значение каква точно е .... важното е, че е сладур, че е невероятна и най-вероятно ти носи много щастие и емоции ...

Публикувано: 19 March 2010 - 04:48 PM

Публикувано: 20 March 2010 - 08:46 PM
Здравейте,
Бяхме с Маша няколко дни на село и едва се натичахме там
Пътуването обаче ни е голям проблем - късаме се да повръщаме.
Пътуването е кратко - около 1 час и е почти изцяло по магистрала, и за това врме Маша повърна 3-4 пъти!!!
Някой сблъсквал ли се е с този проблем и как евентуално може да се реши?
Бяхме с Маша няколко дни на село и едва се натичахме там

Пътуването обаче ни е голям проблем - късаме се да повръщаме.
Пътуването е кратко - около 1 час и е почти изцяло по магистрала, и за това врме Маша повърна 3-4 пъти!!!
Някой сблъсквал ли се е с този проблем и как евентуално може да се реши?