Джак Ръсел териер
Публикувано: 17 April 2010 - 11:35 AM
Мммм, дааа, не е лошо да му се поставят и трите ваксини, преди да започне да излиза навън и да се среща с други кучовци. Даже моят ветеринар не ми разреши да извеждам Джими и две седмици след третата ваксина!

А на колко е бебокът?
Публикувано: 17 April 2010 - 05:00 PM
Публикувано: 18 April 2010 - 03:57 PM

А на колко е бебокът?
[/quote]
На два месеца и 7 дни

А за парцала - не можем още съвсем да се научим на терасата. Само се дебнем, хич не стиска още, ама никък

Докога според теб ще е така?

Публикувано: 18 April 2010 - 05:49 PM

За беличките и парцала е доста индивидуално. Джими до 7-8 месечна възраст продължаваше от време на време да минира зоната. Но сега е перфектен! Дори и да не може да устиска, тича до банята или на балкона. Ако има през деня постоянно човек в апартамента, може да се пробвате през 2-3 часа да го извеждате на балкона, за да си свикне там и, когато си свърши работата, да го поощрявате с наградки и с едно голямо "БРАВО". И, задължително, като се събуди, веднага да го заведете до мястото, което му е отредено за "тоалетна", но да се заведе животинката, не да се носи /аз в началото го грабвах и го носех до там и се чудех после защо не може да си намери пътя сам

http://www.puppy-bg....ng=bg&menuid=27 - Тук също може да прочетеш някои много общи неща, които не са лоши.
Публикувано: 19 April 2010 - 02:32 PM
Да, и у нас има постоянно човек в къщи, и когато свърши работата на терасата има и БРААААААВО и наградка / между другото много обича пуканки и това му е наградката

Но нищо де, знам че търпение се иска

Иначе ми е сладурче златно, много си го обичаме и наистина трябва да внимаваме да не го разглезим

Публикувано: 19 April 2010 - 02:37 PM
Сладурчето момиченце или момченце е ,че аз си търся мъжко и за колко парички се продава?
Публикувано: 19 April 2010 - 02:39 PM

Добре че не се нарани на стърчащите пирончета!

Публикувано: 19 April 2010 - 02:49 PM

Добре че не се нарани на стърчащите пирончета!
С много търпение и любов всичко си идва на място! А и всички ние сме си избрали една от най-невероятните породи кучета! Вчера гледах по Anmal Planet за породата - там обясниха, че това са невероятно живи, енергични, палави и интелигентни кучета! Освен това характерна тяхна особеност е, че през целия си живот се опитват да са крачка пред нас, т.е. винаги се пробват да се налагат и, дето се вика, те да карат влака. Доста интересно беше - и за мен, и за Джими!
Колкото до беличките, като къртене на ъгли от перваза и дъвчене на не каквото трябва, може да се пробваш леко да го чукваш по нослето /чела съм обаче, че не е препоръчително да е с ръка, защото развивали негативно отношение към ръката и се научавали да я хапят/, със строг глас /аз така и не изнамерих такъв в себе си/ да му кажеш НЕ! и после да му подадеш играчка, която му е разрешено да гризе и да го погалиш! Така се предполага, че той ще разбере кое му е позволено и кое не!
Между другото, пак в този сайт, някъде на първата страница имаше подфорум Възпитание и обучение, или нещо такова! Там има линкове към видеоуроци по възпитание на кучето, което, по мое мнение са доста добре подготвени и направени!
Забавлявайте се с бебока, той сега определено е невероятен!!!
Публикувано: 19 April 2010 - 08:32 PM

Здравей,
Страхотни снимки)))
По-високото джак-че много прилича на Маша, кое е то?
Toвa e Джako na 3 гoд. и пoловинa, a хич нe му сe спира дa лудува...:)))

jack-russell terrier dogs for everything
Публикувано: 19 April 2010 - 10:05 PM
Сладурчето момиченце или момченце е ,че аз си търся мъжко и за колко парички се продава?
момченце :) 400 лв.
Публикувано: 20 April 2010 - 04:24 AM
Днес се сдобихме с джак на име Рико.
Моля да ми дадете основни насоки как да преживее стреса от първите дни в новия си дом.

Честито за Рико! Предстоят ви безброй прекрасни мигове заедно!
Стресът обаче си е неминуем, все пак той е бебок все още и за пръв път се отделя от майка си! Отминава бързо, особено ако го обграждате с много любов и внимание! Като за начало ще е добре да си му оформите негово кътче, където той да се чувства сигурен и защитен

Публикувано: 20 April 2010 - 07:54 PM
За съжаление не знаем как да прикачим негова снимка в темата, за да видите какъв е хубавец :)
Хм, аз май станах най-големия активист тук! Като гледам, май съм на всяка манджа мерудия!
Както и да е! Ще си кажа аз "Привет и добре дошли във форума"!
Прикачането на снимка става, като кликнеш на "Нов отговор". В долната част на прозореца, който се отваря, има поле "Прикачени файлове". В десния ъгъл на полето, точно под надписа "Преглед на прикачените файлове", има поле за прикачане на снимка! Първо кликваш на бутона "Разглеждане", избираш от файловете на компютъра снимката, която искаш да прикачиш и кликваш на изпрати. Когато прикачането е готово, просто натискаш бутона "Добави отговор", който се намира точно под емотиконите под полето "Прикачени файлове". И, това е! Чакаме снимки на поредния красавец!