Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2551 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2010 - 05:12 PM

Изключително тъжно ми стана като прочетох това за Maylo :dh_188: .Все пак ако може да полужи като успокоение ,от познат лекар зная,че въпреки че епилепсията е трудно лечима болест,все пак е лечима,а и тя не води до фатален край.
Това се отнася за хора,но предполагам при кучовците е същото.
User's Signature

Качена снимка

#2552 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 11:23 AM

Миличкия Майло! Стискаме му палци да се възтанови бързо..

#2553 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 05:35 PM

Показване на мнениетоMaylo, в 08 December 2010 - 12:43 PM, написа:

Показване на мнениетоkapanec, в 07 December 2010 - 09:26 PM, написа:

Ехо много от рано запразнихте ,такова мълчАние е настало в форума :rc_036:

Добрее..Нека аз да споделя нещо хубаво и нещо лошо. Ето го и хубавото - двама приятели, изморени от игра.

Качена снимка
И сега лошото...Наш Майло не е добре, след обикаляне по клиники и различни изследвания, се установи, че кученцето ни страда от частична епилепсия :dh_188: . Когато бяхме на море това лято показа първите симптоми, тикове на устата и пенене. Тогава го заведохме на преглед и ни казаха, че вероятно от слънцето и морската вода. Преди 10на дни пак бяхме извън София и прояви същите симптоми и когато се прибрахме започна все по-често - трепери, плюнчи се. Заведохме го в две клиники, правихме два пъти изследвания на кръвта, на вътрешните органи (горкия, как му е обръснато коремчето, заради ехографа :unsure: ) и двамата лекари заключиха, че е епилепсия. Изписаха му фенобарбитал и сега се лекуваме и подтискаме пристъпите, но сърцето ми се свива като го гледам. В момента сме в началото на лечението и не знаем какво да очакваме. Стискайте ни палци, ще пиша по-натам как е.

Разбирам ви напълно колко ви е тежко. Джоджо от 5-6 месечен все е на хапчета. Има проблеми с черния дроб и гастрит. Вчера навърши 11 месеца, а вече за трети път пие лекарства, като всеки път лечението продължава по месец. Силно се надяваме сегашното му лечение, което трябва да приключи скоро да е успешно и да сме го излекували, ама .... веремето ще покаже.

Успех с лечението на Майло и дано бързо оздравее. Голям сладурко е :).
User's Signature

Качена снимка

#2554 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 11:16 AM

Олелееее и Джоджо ли... - той ми е един от най-сладурските във форумчето :smile: !
Дано оздравее бързо!
User's Signature

Качена снимка

#2555 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 10 December 2010 - 11:24 AM

И аз да се оплача - водих Рокси за втора ваксина и на лекаря нещо му се счу на слушалките и за всеки случай пусна пълна кръвна картина - оказа се, че левкоцитите са завишени. И не й направиха ваксината. А на нея нищо й няма - яде, беснее, няма кашлица.. нищо. Сега я дебна за някакви признаци на разболяване, обаче слава богу няма такива. Дали е възможно от уплаха да й вдигнат левкоцитите? Тя много се изплаши докато й взимат кръв, тъй като се наложи да я бодат 3 пъти?
User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2556 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 01:52 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 10 December 2010 - 11:21 AM, написа:

Олелееее и Джоджо ли... - той ми е един от най-сладурските във форумчето :smile: !
Дано оздравее бързо!

Благодаря, дано оздравее този път. Утре или в понеделник ще го водим на контролна кръвна картина и тогава ще стане ясно дали лечението е било успешно и ще ви пиша.
User's Signature

Качена снимка

#2557 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 02:01 PM

Показване на мнениетоRalente, в 10 December 2010 - 11:29 AM, написа:

И аз да се оплача - водих Рокси за втора ваксина и на лекаря нещо му се счу на слушалките и за всеки случай пусна пълна кръвна картина - оказа се, че левкоцитите са завишени. И не й направиха ваксината. А на нея нищо й няма - яде, беснее, няма кашлица.. нищо. Сега я дебна за някакви признаци на разболяване, обаче слава богу няма такива. Дали е възможно от уплаха да й вдигнат левкоцитите? Тя много се изплаши докато й взимат кръв, тъй като се наложи да я бодат 3 пъти?

И на Джоджо левкоцитите излизат завишени. Само че това го устанивихме след като лятото беше се натровил от нещо май и повръщаше. Тогава за първи път му давахме лекарства. Контролната кръвна картина след лечението беше по-хубава, но левкоцитите му все още не бяха в норма и тогава ни казаха, че може да е нещо наследствено. Въпреки това продължихме да му даваме лекарства още известно време. Наскоро започна пак да повръща - в сутрешните часове повръщаше, през ден. Кръвната картина пак показа завишени левкоцити. Беше на инжекции няколко дни след това пак не ларства, които все още пие и яде лечебна храна - за черен дроб и за гастрит. Та сега като му направим контролна кръвна картина ще видим дали левкоцитите му са вече в норма или не. Иначе спря да повръща и за сега е ОК.
User's Signature

Качена снимка

#2558 Потребителят е офлайн   Мая Мил Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 04:39 PM

И ние порастнахме, вече сме на 9 месеца...така като гледам , май рядко се срещат дългокосмести Джакчета, а нашия е доста рунтав вече, даже има и якичка като барон Мюнхаузен ;) Много лудо същество...за съжаление преди 2 месеца се наложи да заживее с 2 котки и оттогава нещата са извън контрол..няма и няма свикване...гони ги като обезумял, а тях ги е страх и съскат, та пушек се вдига....дали някой има опит в отглеждането на Джак и котка едновременно? Вече се чудя как да процедирам, а засега няма възможност да живеят отделно...А друг проблем е невероятния апетит...няма такова прасенце..яде каквото му попадне, като го разхождам ще ми откачи ръката- а лайната са любимия му специалитет, хаха...Отделно се буди още в 6 и прави всички луди, а и често се изпишква и изаква преди да сме станали, а го извеждаме късно вечер....Ето и малко снимкина Jazz ;) Забравих да вметна, че щурака скъса вече 2 повода, не изгриза, а скъса ;)
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#2559 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2010 - 01:12 PM

Показване на мнениетоМая Мил, в 14 December 2010 - 04:44 PM, написа:

И ние порастнахме, вече сме на 9 месеца...така като гледам , май рядко се срещат дългокосмести Джакчета, а нашия е доста рунтав вече, даже има и якичка като барон Мюнхаузен ;) Много лудо същество...за съжаление преди 2 месеца се наложи да заживее с 2 котки и оттогава нещата са извън контрол..няма и няма свикване...гони ги като обезумял, а тях ги е страх и съскат, та пушек се вдига....дали някой има опит в отглеждането на Джак и котка едновременно? Вече се чудя как да процедирам, а засега няма възможност да живеят отделно...А друг проблем е невероятния апетит...няма такова прасенце..яде каквото му попадне, като го разхождам ще ми откачи ръката- а лайната са любимия му специалитет, хаха...Отделно се буди още в 6 и прави всички луди, а и често се изпишква и изаква преди да сме станали, а го извеждаме късно вечер....Ето и малко снимкина Jazz ;) Забравих да вметна, че щурака скъса вече 2 повода, не изгриза, а скъса ;)
Прикачен файл Jazz.jpg
Прикачен файл Jazz2.jpg
Прикачен файл Jazz3.jpg
Прикачен файл Jazz4.jpg

Много е хубав вашия джак. Не съм виждала дългокосмест на живо, но вашия изглежда страшен сладур, само за мачкане :db_046: .
User's Signature

Качена снимка

#2560 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2010 - 07:33 PM

Здравейте приятели,
утре ще си копувам Джак ръселче което за мен и моето семеиство ще е нещо ново и вълнуващо.
Имаме си и детенце на година и 5 месеца и отнесахме доста критики , че ще посегне на домашен любимец..
Може ли няколко съвета за първите стъпки които трябва да предприемем с любимеца...малко сме боси :) в тази насока.., както какъв пол кученце да изберем..
Ето ги сладурите :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2561 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 17 December 2010 - 07:44 PM

Ми аз ще предпочета мъжко,имах женска НОК,но тя беше кастрирана.Първо женската като е разгонена,или нещо такова(ако греша ме поправете) забравя и команди ii всичко.После как се гледат кучовци-мелези да не ти казвам.Дяк ръселите са доста твърдоглави и им трябва добро обучение,за да не ви се качат на главата.За женско или мъжко всъщност изборът си е ваш,но имайте предвит нуждите им.Успех!

#2562 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 08:06 PM

Здравейте!
Имаме си цяяяла тема за джак ръсел териерите ето тук: http://forum.dog.bg/...8%D0%B5%D1%80/.
Ако имате желанието да изчетете всички 128 страници, или поне половината от тях, ще имате приблизителна представа какво ви очаква!
Джаковете са изключително жизнени и енергични животни, много интелигентни и големи хитреци! Най-важното, като за начало е, да му покажете кой е алфа-мъжкарят във вашата глутница (за него вашето семейство си е неговата глутница и той ще използва всяка възможност да се наложи като лидер). Трябва да започнете с обучението още от съвсем рано, почти веднага, след първите няколко дни на адаптация към новата обстановка и никога да не забравяте, че те са хитреци и винаги се опитват да ви се качат на главата! Казвам това от опит - аз се провалих, но пък вече знам при следващо куче какво не бива да позволявам и допускам!
Иначе са ужасно любвеобвилни, привързват се силно, страдат неимоверно, когато са далеч от семейството си!
Абе, с две думи, за мен са си куче-мечта!
Не виждам проблем да ги отглеждате заедно с детенце, да ви е живо и здраво, само имайте предвид, че те се скубят целогодишно и просто трябва да почиствате повечко кучешки косми!
Пожелавам ви мнооого щастливи и радостни мигове с вашия нов член на семейството!
И, заповядайте в темата за джак-ръсел териера, за да можем и ние да се радваме на вашето торнадо!
User's Signature

Качена снимка

#2563 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2010 - 08:18 PM

Здравейте бъдещи колеги,
утре ще си копувам пале джакче, а на мен ми предстои да изчета 128 страници от форума за да се поопозная с всичко нужно за полагането на грижи..

#2564 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 17 December 2010 - 09:21 PM

Добре е детето да отрасне сред животни(поне едно),за да има представа тези животинки какви приятели са.Аз имах такава възможност-не съм пораснал точно с куче.Но ми взеха Чара за 9-тия рожден ден.Оттогава бяхме неразделни,но БЯХМЕ...Тя почина преди година,че и повече...Сега се радвам на Рекс,но не мога да я забравя...Имаме много снимки,но снимките не могат да се сравнят с преживяванията заедно.Пожелавам ви много хубави моменти с кученцето и да внимавате да не изтървете йоздите,че после всички ще съжелявате.Успех! :ab_041:

#2565 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2010 - 09:40 PM

Явно тези кученца са добър собстев характер за да получавам предупреждение вече втори път за обучението и контролът ...
Ще чета внимателно темите във форума и и се надявам да се постигне краен успех със общи усилия.

#2566 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2010 - 09:45 AM

Пиши като си го вземете и качи снимки.Преди да имаш куче трябва да четеш много,за да не сбъркаш,но щом си решен да го възпиташ правилно и имаш мн търпение,кучо ще възнагради цялото семейство със мноооооого любов.Успех и покрай новото кученце не се отпускайте и не забравяйте,че то е един звяр,който е готов да вземе "титлата" алфа във вашата глутница,ако го направи,вече мн трудно ще се коригира.Е,успех! :ba_025:

#2567 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 18 December 2010 - 10:06 AM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 17 December 2010 - 08:26 PM, написа:

Добре е детето да отрасне сред животни(поне едно),за да има представа тези животинки какви приятели са.Аз имах такава възможност-не съм пораснал точно с куче.Но ми взеха Чара за 9-тия рожден ден.Оттогава бяхме неразделни,но БЯХМЕ...Тя почина преди година,че и повече...Сега се радвам на Рекс,но не мога да я забравя...Имаме много снимки,но снимките не могат да се сравнят с преживяванията заедно.Пожелавам ви много хубави моменти с кученцето и да внимавате да не изтървете йоздите,че после всички ще съжелявате.Успех! :ab_041:

Приятел... спри във всяка една тема да говориш за миналото ти куче ЧАРА.... разбрахме как сте се разделили, всичко разбрахме..... ставаш много досаден с това което пишеш във всяка тема и дори във всеки един твой пост... ако си мислиш, че помагаш на хората така много се лъжеш .....

света не се върти около теб подяволите...
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#2568 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 18 December 2010 - 10:07 AM

Показване на мнениетоstrugel, в 18 December 2010 - 09:11 AM, написа:

Показване на мнениетоdog_lover87, в 17 December 2010 - 08:26 PM, написа:

Приятел... спри във всяка една тема да говориш за миналото ти куче ЧАРА.... разбрахме как сте се разделили, всичко разбрахме..... ставаш много досаден с това което пишеш във всяка тема и дори във всеки един твой пост... ако си мислиш, че помагаш на хората така много се лъжеш .....

света не се върти около теб по дяволите...

User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#2569 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 18 December 2010 - 04:06 PM

strugel:Това не е тема за спорове не се заяждай с dog_lover87 а след като сте специалисти и двамата давайте по конкретни съвети а това мнение на dog_lover87 ( Ми аз ще предпочета мъжко,имах женска НОК,но тя беше "кастрирана" Първо женската като е разгонена,или нещо такова(ако греша ме поправете) забравя и команди ii) е доста смешно и несериозно дали е чувал че мъжкото е постоянно разгонено и по тая логика трябва все да ги кастрираме.Ако съм ви засегнал:rc_036:

#2570 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2010 - 11:10 PM

Здравейте,
ето ни и нас ...
Джеси като за първи ден ми се струва доста палава :)
Четох форумите за възпитание на тези палета, но ми се струва малко информацията...
Ако желаете да споделите ефективни методи с каквото и да е било ,сте повече от добре дошли :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131