Джак Ръсел териер
Публикувано: 19 December 2010 - 10:33 AM
poluno6t, в 18 December 2010 - 08:16 PM, написа:
Има различни слухове за или против това в евро съюза...
В Бг е забранено купирането на опашки и ушички! Т.е. - наказуемо е. Джакчетата са си много сладки и с опашленцата си.
Вашето буболече е прекрасно! Виждам, че сте избрали момиченце! Да ви е жива и здрава, сладурката!
За възпитанието - трябва да започнете от самото начало, т.е, буквално от днес и да сте много постоянни. Използвайте позитивни методи, т.е чрез награди, не удряйте палето - с удряне няма да ви разбере по-добре. Започнете с елементарни команди като: "НЕ" (трябва да знае, че не значи не), "ЕЛА" и т.н. Те възприемат бързо, но се изисква постоянство, ако дадете дори крачка назад, ще ви се качи на главата!
Във форума има цяла секция за възпитание на кученцата! За жалост аз я открих твърде късно

А ето и две видеа, които според мен биха били доста полезни:
http://video.google....48416446175392#
http://video.google....83124280633800#
И още нещо - не й позволявайте сега, когато е малка и невероятно сладка, неща, които смятате, че ще са забранени, когато порастне! Например, ако знаете, че не искате кучето ви да се качва на дивана, не й позволявайте сега да го прави и да се опитате да й го забраните след 6 месеца, например! Което ще бъде забранено, се забранява от сега!
Успех!
Публикувано: 19 December 2010 - 10:52 PM
Публикувано: 20 December 2010 - 06:15 AM

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
....
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;
...
Иначе - да, вие си решавате!
Публикувано: 20 December 2010 - 08:29 PM
Който го е страх от мечки не ходи в гората.

Далече съм от мисълта за жестоко рязане с ножици или тесли,все пак говорим за разумни хора,а що се отнася за закони и тяхното спазване,това е дъъъъъъъълга тема.

А дали е с опашка или не,дали е с едно стърчащо ухо или е повече кафяво отколкото бяло въобще не може да ми попречи да ги обожавам тези космати топки.
Публикувано: 21 December 2010 - 04:04 PM
Публикувано: 21 December 2010 - 06:22 PM
Не съм наясно точно от кога е забранено в ЕС, но, пак до колкото знам, вече дори на изложби дисквалифицират кучета с отрязани опашки и уши (тук вече говоря за всички породи, не само за ДРТ).
Публикувано: 21 December 2010 - 07:06 PM
poluno6t, в 18 December 2010 - 10:16 PM, написа:
Има различни слухове за или против това в евро съюза...
Голям бонбон е дребосъчката!
Не ви съветвам да й причинявате купирането на тази възраст.. На моя хубавец опашката му беше купирана чак на първия месец и голям зор видях.. възпаления. мазила, лекари, махане на конци.. после иди му обясни на душицата, че не трябва да я лиже или хапе! Абе ужас беше, по цели нощи не съм спала за да го наблюдавам да не я хапе, че имаше усложнения заради възпалени конци.
Да не говорим, че при упояването с лидокаин е изпаднал в кома!!!
Съжалявам до ден днешен, че когато ме питаха с каква опашка го искам казах с къса!

Добре, че вече всичко мина..
Публикувано: 21 December 2010 - 10:13 PM
опашлето вече не го давам, бързо се превързах към тези изключителни кучета, а било и възможно или не за купиране..
Малката взе да се отпуска все повече и сега дори не може да се каже , че е на едва 4 дена в новия си дом..ИГАРЕ АМА ИГРАЕ :)
Избрах момиченцето защото беше невероятна красавица , а като му дойде време ще и се слагат гащички :)
ами такова е то,,,кучешка работа.

Публикувано: 23 December 2010 - 03:52 AM

Имам един въпрос :
Нормално ли е на кучето да не му идва (когато е разгонено).
Джаки в момента е разгонена за 2ри път. Този път обаче не тече кръв. Онова нещо долу е голямо (както предния път) , но няма кръв.
Това нормално ли е ./....
Може ли да премине разгонването без кръв?
благодаря предварително
Публикувано: 23 December 2010 - 10:11 PM

Поздравявам всички с настъпващите празници, много радост и късмет на вас и на вашите джакчета, радвайте им се защото те са уникални!

А който от вас ни харесва, може да пусне глас за нас във темата за състезнието!
http://forum.dog.bg/...opic=38874&st=0
Гласувайте за нас :
Ването и Майло
http://www.youtube.c...h?v=v2-NsTgK0Dw