Джак Ръсел териер
Публикувано: 17 December 2010 - 07:44 PM
Публикувано: 17 December 2010 - 08:06 PM
Имаме си цяяяла тема за джак ръсел териерите ето тук: http://forum.dog.bg/...8%D0%B5%D1%80/.
Ако имате желанието да изчетете всички 128 страници, или поне половината от тях, ще имате приблизителна представа какво ви очаква!
Джаковете са изключително жизнени и енергични животни, много интелигентни и големи хитреци! Най-важното, като за начало е, да му покажете кой е алфа-мъжкарят във вашата глутница (за него вашето семейство си е неговата глутница и той ще използва всяка възможност да се наложи като лидер). Трябва да започнете с обучението още от съвсем рано, почти веднага, след първите няколко дни на адаптация към новата обстановка и никога да не забравяте, че те са хитреци и винаги се опитват да ви се качат на главата! Казвам това от опит - аз се провалих, но пък вече знам при следващо куче какво не бива да позволявам и допускам!
Иначе са ужасно любвеобвилни, привързват се силно, страдат неимоверно, когато са далеч от семейството си!
Абе, с две думи, за мен са си куче-мечта!
Не виждам проблем да ги отглеждате заедно с детенце, да ви е живо и здраво, само имайте предвид, че те се скубят целогодишно и просто трябва да почиствате повечко кучешки косми!
Пожелавам ви мнооого щастливи и радостни мигове с вашия нов член на семейството!
И, заповядайте в темата за джак-ръсел териера, за да можем и ние да се радваме на вашето торнадо!
Публикувано: 17 December 2010 - 09:21 PM

Публикувано: 18 December 2010 - 09:45 AM

Публикувано: 18 December 2010 - 10:06 AM
dog_lover87, в 17 December 2010 - 08:26 PM, написа:

Приятел... спри във всяка една тема да говориш за миналото ти куче ЧАРА.... разбрахме как сте се разделили, всичко разбрахме..... ставаш много досаден с това което пишеш във всяка тема и дори във всеки един твой пост... ако си мислиш, че помагаш на хората така много се лъжеш .....
света не се върти около теб подяволите...

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..
Публикувано: 18 December 2010 - 10:07 AM
strugel, в 18 December 2010 - 09:11 AM, написа:
dog_lover87, в 17 December 2010 - 08:26 PM, написа:

Приятел... спри във всяка една тема да говориш за миналото ти куче ЧАРА.... разбрахме как сте се разделили, всичко разбрахме..... ставаш много досаден с това което пишеш във всяка тема и дори във всеки един твой пост... ако си мислиш, че помагаш на хората така много се лъжеш .....
света не се върти около теб по дяволите...

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..
Публикувано: 18 December 2010 - 04:06 PM

Публикувано: 18 December 2010 - 11:10 PM
Публикувано: 19 December 2010 - 10:33 AM
poluno6t, в 18 December 2010 - 08:16 PM, написа:
Има различни слухове за или против това в евро съюза...
В Бг е забранено купирането на опашки и ушички! Т.е. - наказуемо е. Джакчетата са си много сладки и с опашленцата си.
Вашето буболече е прекрасно! Виждам, че сте избрали момиченце! Да ви е жива и здрава, сладурката!
За възпитанието - трябва да започнете от самото начало, т.е, буквално от днес и да сте много постоянни. Използвайте позитивни методи, т.е чрез награди, не удряйте палето - с удряне няма да ви разбере по-добре. Започнете с елементарни команди като: "НЕ" (трябва да знае, че не значи не), "ЕЛА" и т.н. Те възприемат бързо, но се изисква постоянство, ако дадете дори крачка назад, ще ви се качи на главата!
Във форума има цяла секция за възпитание на кученцата! За жалост аз я открих твърде късно

А ето и две видеа, които според мен биха били доста полезни:
http://video.google....48416446175392#
http://video.google....83124280633800#
И още нещо - не й позволявайте сега, когато е малка и невероятно сладка, неща, които смятате, че ще са забранени, когато порастне! Например, ако знаете, че не искате кучето ви да се качва на дивана, не й позволявайте сега да го прави и да се опитате да й го забраните след 6 месеца, например! Което ще бъде забранено, се забранява от сега!
Успех!
Публикувано: 19 December 2010 - 10:52 PM
Публикувано: 20 December 2010 - 06:15 AM

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
....
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;
...
Иначе - да, вие си решавате!
Публикувано: 20 December 2010 - 08:29 PM
Който го е страх от мечки не ходи в гората.

Далече съм от мисълта за жестоко рязане с ножици или тесли,все пак говорим за разумни хора,а що се отнася за закони и тяхното спазване,това е дъъъъъъъълга тема.

А дали е с опашка или не,дали е с едно стърчащо ухо или е повече кафяво отколкото бяло въобще не може да ми попречи да ги обожавам тези космати топки.
Публикувано: 21 December 2010 - 04:04 PM
Публикувано: 21 December 2010 - 06:22 PM
Не съм наясно точно от кога е забранено в ЕС, но, пак до колкото знам, вече дори на изложби дисквалифицират кучета с отрязани опашки и уши (тук вече говоря за всички породи, не само за ДРТ).