Джак Ръсел териер
Публикувано: 05 March 2011 - 07:01 AM
Моят Майло е на 32 дни, съвсем малко мъниче, и сега ме тормози първата ваксина. Бих Ви била много благодарна от някои от стопаните в София споделят къде водят своите любимци, в кои клиники и при кои лекари.
Мерси предврително:)
Публикувано: 05 March 2011 - 08:57 AM
Мод: Пишете на кирилица!!!
Публикувано: 05 March 2011 - 02:21 PM
Всеки един от нас във форума е наясно, че кучетата не са с доказано родословие, което е гаранция за породата, а всичко останало е -подобно. НО ... Всички наши кучета носят характеристиките на породата. Ако сте толкова запознат с кинологията (аз нямам претенции да съм, но съм чувала някои неща), би трябвало да ви е ясно, че породни характеристики се търсят дори в кучета, които са 100% доказани мелези, като по типичните белези на породи, кръстоска от които е, се определя и предполага какъв би бил характерът. Е, колкото и нечистопородни да са животните ни, няма начин да не търсим типичните прояви на характера им. В най-лошия случай те са джак ръсело-подобни, ако нямат доказано родословие.
Освен това, ако нямате нещо позитивно, което да кажете, можете просто да подминавате тази страница и да не я отваряте и четете! Моля, не разваляйте удоволствито ни да общуваме помежду се със злобните си забележки!
Благорадя Ви предварително!
Публикувано: 06 March 2011 - 04:35 PM

Публикувано: 06 March 2011 - 06:22 PM
Аз да си попитам друго: кога започнахте да пускате без повод вашите "джакове" :Р
Разхождам Инки на къс повод, за сега не й е много приятно, обаче не сме обработили много добре командата Тук! ако нямам в мен лакомство, ако имам си идва задължително (това ако сме си в нас). Не знам как ще реагира на вън, а много ми се иска да я пусна да си поиграе в градинката пред блока с другите кучовци

Иначе за 5ти ден я разхождаме и вече като си свърши работата и сама ме тегли към входа ако сме далеч :)
Публикувано: 06 March 2011 - 11:58 PM
Публикувано: 07 March 2011 - 02:19 AM
apetrushinova, в 06 March 2011 - 10:17 AM, написа:
Аз да си попитам друго: кога започнахте да пускате без повод вашите "джакове" :Р
Разхождам Инки на къс повод, за сега не й е много приятно, обаче не сме обработили много добре командата Тук! ако нямам в мен лакомство, ако имам си идва задължително (това ако сме си в нас). Не знам как ще реагира на вън, а много ми се иска да я пусна да си поиграе в градинката пред блока с другите кучовци

Иначе за 5ти ден я разхождаме и вече като си свърши работата и сама ме тегли към входа ако сме далеч :)
Колкото по-рано започнете да пускате мъничката, толкова по-добре. Ако я разхождате само на повод, тя категорично няма да може да изразходва многото енергия, която има. Пробвайте да я пускате на "влачещ повод", т.е., оставяйте повода да се влачи след нея - така ще ви е по-лесно да я хванете, ако нещо с командата "Тук" съвсем се обърка! Носете й лакомство и играчка - така ще я стимулирате да идва при вас.
Успех!
Публикувано: 07 March 2011 - 11:27 AM
Jack daniels, в 05 March 2011 - 02:40 AM, написа:
Sorry ,za grubia ezik ama vse niakoi triabva da go kaje!
Tova ne zna4i,4e triabva da sperete da obi4ate va6ite ,,jack rusell-i''
Дайте да го видим твоя JRT колко е истински.
A ако някой иска да научи нещо повече за породата в Амазона има поне 100 книги за ДРТ включително и за dummies.
Освен това има достатъчно информация в саитовете на Амер. Кин орг, Англ. кин орг. Австр.кин.клуб :
http://www.therealja...l.com/index.php
http://www.jack-russ...co.uk/index.htm
http://www.jrtcc.com/breed/index.php
http://www.theartc.o...eedStandard.htm
и т.н.
Публикувано: 07 March 2011 - 11:49 AM

Позволих си да направя едно леко проучване на г-н Уиски и да ви кажа човечеца просто си е такъв.. 90% от коментарите му (както той обича да коментира в проценти) са под формата на съвети, които обаче никой не му е искал

Хора всякакви дет' се вика!

Публикувано: 07 March 2011 - 06:44 PM
apetrushinova, в 06 March 2011 - 12:17 PM, написа:

Има една много хубава тема с преведени статии от руснаците за дресировка /основни положения/от третия месец до към 5-ти 6-ти.
На мен лично много ми харесва и мога да твърдя от личен опит вече ,че вършат работа.
http://forum.dog.bg/...е/page__st__80
Ние започнахме на тихи уединени места точно заради типа характер.Вече идва по команда и сяда даже преди да подам следващата.
Нося винаги лакомство в джоба.Вече дори успява да се раздели с другите кучета - нещо ,което му е трудно много.
Много търпение е нужно.
Публикувано: 07 March 2011 - 08:55 PM
Първоначално бях много притеснена, защото той проявяваше доминантен характер, но с постоянство в упражненията нещата стават.. слуша ме почти с двете уши хахахха
Ето и една снимкчица с част от съучениците му

Публикувано: 08 March 2011 - 10:59 AM
dora, в 08 March 2011 - 05:14 AM, написа:
Радуша , моля те сподели повече за това у-ще.
Благодаря.
Ако сте от Пловдив мога да те насоча, понеже доста време търсих правилния човек, който да поеме Джаспър.
Учителят ни е член на Сириус, работи и към полицията - обучава полицейските кучета.. Изключително добър и разбиращ отрабтата си човек.
Упражненията, които правихме бяха изцяло на базата на мотивацията чрез наградки, никаква силова корекция. Ходихме 2 пъти в седмицата, а през останалите дни упражнявахме нещата вкъщи..
Ако те интересува нещо друго казвай :)
Публикувано: 08 March 2011 - 08:03 PM
Здравейте,
обмисляме варианта за кастрация на Джоджо, тъй като е много активен сексуално спрямо кревата си и постоянно си прави инфекции на пикочните пътища.
Какво мислите по въпроса, че ни е много трудно да вземем решение?!?
Щом нямате намериние да го използвате за разплод по добре е да го кастрирате за да не си причинява болка за напред като се мъчи с кревата .Дори и да го от учите от креватчето ще си намери друга материя а можеби и с нарастване на възраста ще му нараства и желанието в близките 7-8 години .След кастрация се уравновесява характера "Успокоява ,Улягана и т-тък." на кучето нека който е запознат от личен опит да си каже мнението все пак аз имам наблюдение от чужди кучета. Ветеринарите са по запознати с +и - вземете и тяхното мнение и накрая си решете
Публикувано: 09 March 2011 - 08:04 AM
А от друга страна кастрацията си е операция, каквото и си говорим, а и след кастрация често се получавали проблеми с уринирането - в смисъл по-трудно става с възрастта.
Та хем ми се ще да "поулегне" малко и да не се захласва по момите, хем ме е страх от здравословни проблеми в последствие - то си е дилема

Публикувано: 09 March 2011 - 09:54 AM
Ние не държим на поколение, но все пак ни е мъчно да го кастрираме. Много трудно решение...
Публикувано: 09 March 2011 - 10:05 AM
Предозираха й упойката и 2 дни след операцията почина в ръцете ми.. а казваха, че всичко е наред и просто "малко" предозирали упойката и затова е толкова апатична и не се движи

Все пак при мъжките животни нещата са много по-прости (тя беше женска) и сигурно няма как да се стигне до този изход, но аз съм развила вече фобия и не искам да чуя за кастрация.
Тогава не ме напусна мисълта, че животинчето си беше живо и здраво и благодарение на нашите капризи почина :((((((((