И аз съм на мнение, че не трябва да се допуска да спинка в нашите легла.Проблема е там, че тя почти успява да се качва сама. Издебва детенце да запи и издрапва в нейното легло защото е по ниско.
Джак Ръсел териер
Публикувано: 15 March 2011 - 11:10 AM
И аз съм на мнение, че не трябва да се допуска да спинка в нашите легла.Проблема е там, че тя почти успява да се качва сама. Издебва детенце да запи и издрапва в нейното легло защото е по ниско.
Публикувано: 15 March 2011 - 11:19 AM
Little_mia, в 15 March 2011 - 11:10 AM, написа:
Привет и от мен :)
При нас отначало беше доста трудно с ходенето до тоалетна, обаче с подходящи наградки всичко става. Първо опитах на пелена с капки, все й беше тази дали има или не. Накрая направих така - попивах малка част от пикото и акото на вестник и го оставях върху други вестници там, където преценя че искам да ходи. И така доста бързо се научи. Другото много важно според мен е, да не оставях постелките или вестниците близо до мястото където спи ! От време на време може да се случи да се изпуска близо до кошчето, но по голяма нужда да е по-далаче, сигурно и затова не иска да ползва постелките - чистници са кучовците и не искат да им мирише близо до креватчето или до храната :) Има си една цяла тема за хигиенните навици - на мен супер много ми помогна :)
От началото на месеца излизаме и на разходки, вече по голяма нужда само навън, но се изпускаме да пишкаме и вътре :)
Иначе обезопасете хубаво подове и неща, че редовно вадя какви ли не неща от устата - даже кабърчета :)
Публикувано: 15 March 2011 - 11:44 AM
^JOJO^, в 08 March 2011 - 12:37 PM, написа:
обмисляме варианта за кастрация на Джоджо, тъй като е много активен сексуално спрямо кревата си и постоянно си прави инфекции на пикочните пътища.
Какво мислите по въпроса, че ни е много трудно да вземем решение?!?
Здрасти,
Май за първи път се отбивам в тази тема, макар че кучо е точно горд джак. Той е на една година и половина и е кастриран откакто навърши една година. Взехме това решение, без да има някакви медицински причини. Решихме, че е по-добре за него и после за нас. Кастрацията премина безпроблемно - на следващия ден бяхме на разходка. Нравът на кучето не се променя. Не очаквайте, че ще стане послушно ангелче. Пак си остава див джак - пъргав, игрив, на моменти скандалджия, забавен. Но - спира да тича по кучки, понася срещите с тях съвсем нормално, те започват повече да го харесват и да го предпочитат за компания пред някой друг подивял за секс пич, маааалко се успокоява, не е така нервен, по-малко, почти никак, се кара вече с другите мъжкари, те не го приемат като конкуренция. Не се страхувайте от кастрацията. Тя според мен носи само ползи. Достатъчно нещастни и бездомни кучета има навън.
Публикувано: 16 March 2011 - 09:33 AM
Благодаря.Преместих пелената далеч от храната и креватчето.Дано това да помогне.Все още не иска да яде гранули и консерва и хапва само пилешко месо и мляко, а сърце не ми дава да я оставя гладна.дано да не съжалявам после.Тази сутрин пак я хванах в легълцето на детенце, спинкаше като бебе
Лек ден на всички
Публикувано: 16 March 2011 - 01:47 PM
iamphand, в 15 March 2011 - 11:44 AM, написа:
^JOJO^, в 08 March 2011 - 12:37 PM, написа:
обмисляме варианта за кастрация на Джоджо, тъй като е много активен сексуално спрямо кревата си и постоянно си прави инфекции на пикочните пътища.
Какво мислите по въпроса, че ни е много трудно да вземем решение?!?
Здрасти,
Май за първи път се отбивам в тази тема, макар че кучо е точно горд джак. Той е на една година и половина и е кастриран откакто навърши една година. Взехме това решение, без да има някакви медицински причини. Решихме, че е по-добре за него и после за нас. Кастрацията премина безпроблемно - на следващия ден бяхме на разходка. Нравът на кучето не се променя. Не очаквайте, че ще стане послушно ангелче. Пак си остава див джак - пъргав, игрив, на моменти скандалджия, забавен. Но - спира да тича по кучки, понася срещите с тях съвсем нормално, те започват повече да го харесват и да го предпочитат за компания пред някой друг подивял за секс пич, маааалко се успокоява, не е така нервен, по-малко, почти никак, се кара вече с другите мъжкари, те не го приемат като конкуренция. Не се страхувайте от кастрацията. Тя според мен носи само ползи. Достатъчно нещастни и бездомни кучета има навън.
Хубаво е да чуем положителен опит от кастрация на мъжки джак. Малко ме притеснява мен визията на органите му след като му извадят тестисите. На вашето куче оставихте ли му торбичките или ги премахнахте заедно с тестисите?
Много странно, но Джоджо е е вече на година и три месеца и до сега не е проявявал интерес към женко куче. Очевидно има сексуален нагон, но женските не го вълнуват, клеца си кревата. В неделя бяхме в парка с разгонена женска джак ръселка, а Джоджо дори не я подуши, никакъв интерес. Мен това не ме притеснява, защото по-добре така, отколкото да ми бяга в търсене на женска, но все пак го намирам за странно.
Публикувано: 17 March 2011 - 01:20 PM
Публикувано: 17 March 2011 - 05:13 PM
^JOJO^, в 16 March 2011 - 01:47 PM, написа:
Обяснението според мен е едно - не се определя като куче, а като част от човешката глутница. Това може да е породено от факта, че общува повече с хора и по-малко с кучета.
Аз познавам и други такива случаи. Нормално е даже да имат полов нагон към хора.. малко смотано звучи, но една моя позната постоянно се оплаква от мопса им, който си "работи" в/у крака й
Това го пише и в книжките за обучение на кучета...
Публикувано: 17 March 2011 - 07:33 PM
Публикувано: 17 March 2011 - 08:47 PM
Jack daniels, в 05 March 2011 - 08:45 AM, написа:
Sorry ,za grubia ezik ama vse niakoi triabva da go kaje!
Tova ne zna4i,4e triabva da sperete da obi4ate va6ite ,,jack rusell-i''
Jack daniels, в 05 March 2011 - 08:49 AM, написа:
Jack daniels, в 05 March 2011 - 08:57 AM, написа:
Мод: Пишете на кирилица!!!
Ти си яко ограничено парче! Според мен трябва малко да се замислиш преди да дръстиш глупости , защото ДЖРТ имат стандарт едва от 1999-2000 година и между другото по-външни белези , моето куче (предполагам и на доста други тук) отговаря на повечето въпреки , че няма родословие ( казвам повечето ,защото не е порастнало). О, и по навици си прилича на всички джак ръсели , които съм виждал (родословни или не). Попринцип изобщо не ме ебе за родословия и тн. , важното е кучето да те радва и да си го обичаш ! Такива като теб си избиват емоционалните липси по този начин , не си струва някой да ти се дразни ,защото здравомислещите разбират , че си злобно комплексарче , което си дава "капацитетното" мнение , само и само да си начеше озлобеното его ! НЕ СИ НИКОЙ , ЧЕ ДА КАЗВАШ НА ХОРАТА КАК ДА СИ КРЪЩАВАТ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ! Ай със здраве ! Дано тези мнения са само уклон на иначе симпатичният ти характер (съмнявам се).
ПС. съжалявам , че чак тук отговарям , но - форум знаете как е ;)
Публикувано: 18 March 2011 - 11:04 AM
Kaya-akula, в 17 March 2011 - 05:33 PM, написа:
Много е хубава тази Кая,много ми харесват тези краски при Джаковете!!!Относно стандартите ... тези кучета са създадени за ловуване, предимството при тях е техните ловни умения , а не тези външни белези на преден план. Друг е въпроса ,че ние си ги гледаме като домашни любимци и се радваме на тяхните лудории!!! А бандата на "Kaya-akula" е чудна :)))
Публикувано: 18 March 2011 - 12:33 PM
Публикувано: 18 March 2011 - 01:25 PM
Публикувано: 18 March 2011 - 01:59 PM
iamphand, в 18 March 2011 - 01:25 PM, написа:
и аз така разбрах ... само против изгаряне ;)
Публикувано: 18 March 2011 - 03:06 PM
just_charlie, в 18 March 2011 - 10:33 AM, написа:
http://animal.discov...ck-russell.html
ДРТ може да имат чувствителна кожа, така че не е лоша идея да ги мажете със слънцезащитен крем през лятото
Публикувано: 21 March 2011 - 10:27 AM
Little_mia, в 14 March 2011 - 03:31 PM, написа:
Радвам се, че попаднах на този форум и успях поне малко да се подготвя за пристигането на нашето бебе в къщи.
Тя се казва Мия и е на 48 дни.Доста е капризна спрямо храната и се чудя с какво да я храня. Хапва само от ръка, но го отдавам и на факта, че е при нас само от три дни.Плаче постоянно и иска да се гушка. Притеснявам се да не я науча на лоши номерца.Приемам всякакви съвети за това как да я успокоя, забавлявам, храня, приспивам.
Благодаря Ви
Тук сме да си помагаме нали?
Аз ще се опитам да ти преразкажа моят опит:
Взех малката крокодила на 60дни, първата вечер беше кошмар - постоянно скимтене и видим страх от тъмното и самотното.
Затова само първата вечер я гушнах в леглото за да се успокои, ноооо до първата вечер!
След това направих специално място за нея, пухкаво легълце и около него постелка за играчките и за храната. Всяка вечер имаше скимтене, ставане от легълцето и, желание за близост, но винаги казвах твърдо - "НЕ ТАКА" или "НЕ" и я поставях в специалното и легълце с мили думи и примерно "ДА", "ТУК" и галене, даване на наградка или няколко минутно галене. Така седмица и половина - почти не съм спал, научи се и вече не ставаше от легълцето.
Постепенно разбра, че думите "НЕ" са за нещо лошо свършено от нея и "ДА" за нещо добро както и "БРАВО"
За Пишкането беше също голям кошмар и голяма борба - свикна отново с показване на правилното място, когато направи грешка се карах с висок глас и бутах муцунката в урината/думата "не тук"/, последвано от показване на мястото отредено за пишкане и акане/"тук"/. При мен това беше банята.
За съжаление съм абсолютно сигурен, че почти всички джакове от време на време правят пакости и грешки до към годинка, просто не вярвам на написаното от някои приятели тук, че джаковете им са се научили и не са правили нищо "странично" :)))
Не позволявайте да се качва по дивани и легла, както свикнете кучето от начало така ще бъде цял живот, не позволявайте те да станат командири, помнете Вие определяте правилата и ги отстоявайте.
Малките жестове са важни - не давайте от храната на масата, не ги пускайте първи да влизат в помещенията или у вас, хранете ги разнообразно, но само от купичка никога от ръката. Нека да разберат кой е шефа.
Поздрави

Вход

Горе
Цитиране +