Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2851 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 March 2011 - 10:49 AM

Мой познати имат също много лош опит със кастриране.Само че при тях беше кученце (пак женско).Аз лично бих ви посъветвал, ако наистина много държите да кастрирате кученцето, то преди това да се посъветвате поне с още един-двама ветеринари преди това.
User's Signature

Качена снимка

#2852 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 03:30 PM

Много съжалявам за котенцето ви, сигурно ви е било много тежко.
Ние не държим да кастрираме Джоджо. Прости докторите му ни предложиха, защото постоянно има някакви здравословни проблеми и те ни казаха, че доста от тях ще си спестим като го кастрираме. От миналото лято Джоджо почти не е спирал да приема лекарства /за черен дроб, гастрит, цистит, сега има кристалчета в урина, с които се борим вече трети месец. А те ако не се лекуват могат да се образуват камъни в бъбреците, които се махат само с операция и т.н..../. Но засега решихме да не го кастрираме, а ако нещата започнат да излизат извън контрол, тогава пак ще го мислим.
User's Signature

Качена снимка

#2853 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 04:20 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 09 March 2011 - 03:30 PM, написа:

Ние не държим да кастрираме Джоджо. Прости докторите му ни предложиха, защото постоянно има някакви здравословни проблеми и те ни казаха, че доста от тях ще си спестим като го кастрираме. От миналото лято Джоджо почти не е спирал да приема лекарства /за черен дроб, гастрит, цистит, сега има кристалчета в урина, с които се борим вече трети месец. А те ако не се лекуват могат да се образуват камъни в бъбреците, които се махат само с операция и т.н..../. Но засега решихме да не го кастрираме, а ако нещата започнат да излизат извън контрол, тогава пак ще го мислим.

Сигурно ли е че всички тези оплаквания се дължат само и единствено на това, че кученцето не е кастрирано и си причинява тези инфекции. Аз съм наблюдавал много други мъжки кученца, които не са кастрирани и нямат подобни проблеми. В крайна сметка, защо за всеки случай не потърсите и второ мнение, от друг ветеринар.
User's Signature

Качена снимка

#2854 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 09:07 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 09 March 2011 - 04:20 PM, написа:

Сигурно ли е че всички тези оплаквания се дължат само и единствено на това, че кученцето не е кастрирано и си причинява тези инфекции. Аз съм наблюдавал много други мъжки кученца, които не са кастрирани и нямат подобни проблеми. В крайна сметка, защо за всеки случай не потърсите и второ мнение, от друг ветеринар.

Наистина най-добре потърсете и второ мнение, не е нормално кученцето вече половин година да е постоянно с някакви оплаквания! Или вет-а не поставя точни диагнози и лечение или ви шикалкави нещо за да си създава работа и съответно доходи.. то сред лекарите има ножество такива, та какво остава за ветеринарите :eg_033: Нека го види още някой и ако се съгласи, че кастрацията ще му спести болешките няма какво да му смислите.. о-добре това отколкото да е през месец болничък :(
Принципно и аз знам, че кастрираните кучета са по-здрави, а и както казах при мъжките самата манипулация е много по-лека и нямате основание да се притеснявате, особено ако мъничето е в добри ръце!

#2855 Потребителят е офлайн   Kaya-akula Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 01:01 PM

Здравейте, не сме писали отдавна , но нямаме много време за форум :) . Кая се чувства добре , въпреки , че има леки здравословни проблеми (трахеобронхит - лекуваме я ;) Сигурно има доста теми относно въпросът ни , но все пак , какво е ВАШЕТО мнение за кастрацията на женско куче , ветеринарите "препоръчват" , ние не го намираме за естествено , но предвид доводите им за по-малка вероятност за заболявания , това че трябва да се разпложда ежегодно и тн. .... кажете мнението си МОЛЯ !
User's Signature

Качена снимка

#2856 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2011 - 01:54 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 09 March 2011 - 04:20 PM, написа:

Показване на мнението^JOJO^, в 09 March 2011 - 03:30 PM, написа:

Да, най-доброто решение е да пробваме с друг ветеринар, въпреки че клиниката, която посещаваме е доста добра, но...трябва да чуем и друго мнение. Иначе видимо Джоджо е много добре, по нищо не дава признак, че има някакви здравословни проблеми. Само като имаше гастрит повръщаше, но за сега с това се преборихме :).
За момента ще отложим кастрацията. Така или иначе може да се направи на всяка възраст /въпреки, че е препоръчително да е в по-ранна/.
User's Signature

Качена снимка

#2857 Потребителят е офлайн   Kichka Икона

Публикувано: 10 March 2011 - 10:44 PM

Ето и няколко снимки от нас :)
Като гледам снимките на вашите сладури какви са хубави, ............ама как ги задържате на едно място да им направите снимка :dog: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2858 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 06:06 AM

Страхотно е това мъниче.

#2859 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 10:28 AM

Показване на мнениетоKaya-akula, в 10 March 2011 - 01:01 PM, написа:

Здравейте, не сме писали отдавна , но нямаме много време за форум :) . Кая се чувства добре , въпреки , че има леки здравословни проблеми (трахеобронхит - лекуваме я ;) Сигурно има доста теми относно въпросът ни , но все пак , какво е ВАШЕТО мнение за кастрацията на женско куче , ветеринарите "препоръчват" , ние не го намираме за естествено , но предвид доводите им за по-малка вероятност за заболявания , това че трябва да се разпложда ежегодно и тн. .... кажете мнението си МОЛЯ !

преди първото разгонване около 6 месец е най добре. Плюсовете са много повече от минусите. Кучето ще си остане по детински игриво цял живот. Всяко разгонване и и евентуални бремености и раждания крият много рискове за здравето. Така че аз по принцип съм за кастрацията на женските и по нищо не им личи, докато при мъжките изглеждат като осакатени.

#2860 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 10:29 AM

Показване на мнениетоKichka, в 10 March 2011 - 10:44 PM, написа:

Ето и няколко снимки от нас :)
Като гледам снимките на вашите сладури какви са хубави, ............ама как ги задържате на едно място да им направите снимка Качена снимка Качена снимка

Малък Шишко:)

#2861 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 09:20 PM

[quote name='katetol' date='05 March 2011 - 02:21 PM' timestamp='1299327681' post='921819']
Джак Даниелс, чудесно е, че Ви има, та да ни каже някой най-накрая какви са и какви не са кучетата ни! Просто не зная как сме успели да просъществуваме в заблудата си преди Вашата поява!
Всеки един от нас във форума е наясно, че кучетата не са с доказано родословие, което е гаранция за породата, а всичко останало е -подобно. НО ... Всички наши кучета носят характеристиките на породата. Ако сте толкова запознат с кинологията (аз нямам претенции да съм, но съм чувала някои неща), би трябвало да ви е ясно, че породни характеристики се търсят дори в кучета, които са 100% доказани мелези, като по типичните белези на породи, кръстоска от които е, се определя и предполага какъв би бил характерът. Е, колкото и нечистопородни да са животните ни, няма начин да не търсим типичните прояви на характера им. В най-лошия случай те са джак ръсело-подобни, ако нямат доказано родословие.
Освен това, ако нямате нещо позитивно, което да кажете, можете просто да подминавате тази страница и да не я отваряте и четете! Моля, не разваляйте удоволствито ни да общуваме помежду се със злобните си забележки!
Благорадя Ви предварително!

Жалко, че няма LIKE под коментара!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2862 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2011 - 08:19 PM

Хора моля за отговор,
Възможно ли е кученцето ми да пишка и ака нарочно вкъщи?
Точно започвам да си мисля , че имаме напредък със изхождането и веднага след разходката го прави нарочно.
Вече почнах да си мисля че е нарочно, колкото и налудничево да звучи

#2863 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 08:31 PM

Показване на мнениетоpoluno6t, в 12 March 2011 - 08:19 PM, написа:

Хора моля за отговор,
Точно започвам да си мисля , че имаме напредък със изхождането и веднага след разходката го прави нарочно.

Не искам да се меся в чуджи теми, но понеже видях въпроса ще отговоря . . . предполагам става дума за малко куче, което отскоро излиза и тн., ако е така, то със сигурност не го прави нарочно, трябва повече време!
User's Signature

Качена снимка

#2864 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 10:04 PM

Показване на мнениетоpoluno6t, в 12 March 2011 - 06:19 PM, написа:

Хора моля за отговор,

До колкото си спомням, кученцето е на около 5-6 месеца, което означава, че все още е бебенце. Надали го прави нарочно, въпреки че има и такава вероятност, която е много малка. Ако страда от липса на внимание или има нещо, за което, според нея, следва да бъдете наказани, може нарочно да свърши биологична нужда вътре, но то би било спорадично, а не като практика.
Кучетата са различни по отношение привикване към хигиенните си навици. Чела съм за много кучета, които за една седмица са научили къде да си "вършат работата". При нас обаче случаят далеч не беше такъв и до към 8-9 месечна възраст имахме случаи на "миниран" район.
Това, което аз бих предложила като стратегия е, ако имате възможност, да извеждате беборанка по-честичко навън, през 2-3 часа и, когато си свърши работата, да я похвалите и да й дадете наградка. Ако направи беличка вкъщи, скарайте й се и се опитайте да я игнорирате за няколко минути. Така малката ще разбере кое е хубаво и кое не ... или с други думи, ще започне да се придържа към това, което ще й донесе наградка - изхождането навън. По принцип, кучовците, докато са бебета, пишкат почти след всяко събуждане. Когато взех моя дзверун и след първата седмица си мислех, че до края на живота си ще имам един дрисльо вкъщи, се свързах с хората, от които го взех и те ми препоръчаха да го извеждам след всяко събуждане. Пробвайте, дано да имате успех! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2865 Потребителят е офлайн   just_charlie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 10:36 AM

здравеите и от мен :db_046: ето го и моя пикльо на 3 месеца е и все още се учи да пишка на правилното място :smile: но с времето ще се научи :smile: а искам да попитам нормално ли е толкова малък даа се е разгонил?Защото съм чела че започват от 5-6 месец да проявяват интерес

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2866 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 12:01 PM

Това не е разгонване това са рефлекси. Нормално е.

#2867 Потребителят е офлайн   Little_mia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 03:31 PM

Здравейте мили хора,

Радвам се, че попаднах на този форум и успях поне малко да се подготвя за пристигането на нашето бебе в къщи.
Тя се казва Мия и е на 48 дни.Доста е капризна спрямо храната и се чудя с какво да я храня. Хапва само от ръка, но го отдавам и на факта, че е при нас само от три дни.Плаче постоянно и иска да се гушка. Притеснявам се да не я науча на лоши номерца.Приемам всякакви съвети за това как да я успокоя, забавлявам, храня, приспивам.

Благодаря Ви :re_037:

#2868 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 05:43 PM

Показване на мнениетоLittle_mia, в 14 March 2011 - 01:31 PM, написа:

Здравейте мили хора,

Радвам се, че попаднах на този форум и успях поне малко да се подготвя за пристигането на нашето бебе в къщи.
Тя се казва Мия и е на 48 дни.Доста е капризна спрямо храната и се чудя с какво да я храня. Хапва само от ръка, но го отдавам и на факта, че е при нас само от три дни.Плаче постоянно и иска да се гушка. Притеснявам се да не я науча на лоши номерца.Приемам всякакви съвети за това как да я успокоя, забавлявам, храня, приспивам.

Благодаря Ви :re_037:

Здравейте и добре дошли!
Точно вчера гледах по Animal Planet предаване за подготовка и приемане на новия член от семейството, т.е. на кученцето. Безкрайно съжалявам, че се съм го гледала преди две години и малко, когато взех моята любов. Безкрйно много се впечатлих от това колко на сериозно приемат американците отговорността, която влиза в домовете ни заедно с малкия бебок. Едно от нещата, които бяха препоръчани беше, да се вземе от старото му място някаква вещ, която да му напомня за мама, защото, въпреки че са кученца, те са си и бебенца и също като нас страдат от раздялата. Препоръчва се да се устрои негово кътче, където да са му играчките и където да спи /мисля даже, че показаха нещо като транспортна клетка, но по-голяма/ и което би помогнало при изграждането на хигиенните навици, тъй като кученцата не вършат биологичните си нужди там, където спят. Другите трикове са бебока да не се храни непосредствено преди лягане, а в по-ранния следобед /към 17.00-18.00 ч./, за да не се събужда през нощта и да плаче, защото иска да отиде до тоалетна. Освен това, може би най-важният и полезен съвет беше, кученцето физически да се измори преди лягане - час, час и нещо преди лягане активни игри, така че, да се измори и да спинка, без да плаче за внимание. Може също да му напълните бутилка с топла вода и да я увиете в кърпа - така ще се гушка в нея. Ако не смятате кучо да спи при вас до края на живота си, не го пускайте в леглото си - имайте търпение една-две вечери да поскимти и да свикне на самостоятелност. В противен случай /казвам го от личен и нагледен опит/ кучето ви ще спи при вас и няма да има земна сила, която да го изхвърли от леглото ви. С две думи - сега, когато е мъничко и сладичко, не му позволявайте да прави неща, които по-късно, когато порастне, няма да са разрешени! Повярвайте, няма да разбере защо е така!
Ами, друго не се сещам! Сигурна съм, че още хора ще ме допълнят, така че да сме ви напълно полезни!
Поздрави и пожелания за безброй щастливи моменти с мъника! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2869 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 06:44 AM

Джуст , сладък бебок имаш.
Мия,пусни снимчица на твоето бижу.
Писах го вече и сигурно е досадно да се повтарям , но го правя само за да дам кураж.
Трябва много търпение.
Майло се чудише къде да пишка само първите два пъти и след това несгреши нито веднъж.
Давам му много награди .
Вече е на 5 месеца / или по-точно едва на 5 е / и мога да кажа смело ,че знае кое къде се прави.
Сутрин неостисква до извеждането ,но бяга на стелката в банята и после като стрела към кухнята и мястото на купата с наградите- хитрушко ми е той.
Времето се оправя и ще следват прекрасни мигове на игри.

#2870 Потребителят е офлайн   Жанет Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 11:09 AM

Привет от нашата маймунка Качена снимка аз се връщам да чета Качена снимка

Франки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature