Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3011 Потребителят е офлайн   apetrushinova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 May 2011 - 04:43 PM

Ние сме доста пренаселени - Аз и моят приятел и Инки, баща му и майка му на приятелят ми и техния котарак. Та ... не съжителстват заедно. Ако бяха свикнали като беше малка Инки щеше да е добре, обаче котарака е якоооо страхлив. Сега ги разделяме в стаите, не ги оставяме да са сами в една стая в никакъв случай. Защо? Ами защото Инки е бебе, на нея и се играе, само върти опашка и се заиграва с котарака, който е страхлив и й съска и се опитва да я одере с нокти. На няколко пъти мислих да го мятам, че не го обичам хич :)
Но на мен ми казаха, че проблема при нас е, че котарака освен, че е страхлив е и мъжки, което значи пазене на територия :) И така :) При нас не се получава, дано при вас се :)
User's Signature

Качена снимка

#3012 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 08:13 PM

Здравейте от мен и Джаковете ми.Мисля,че не е разумно решение да отглеждате Джак и котка и то в апартамент?!Направо си е експеримент и игра на *колко дни ще бъде жив Писанчо*.Сега съвсем сериозно,противопоказно и не желателно е събирането на куче от порода Джак ръсел териер с малки котенца,зайчета,патета или пиленца.А пък го знам и от собствен опит,дъщеря ми има ангорско зайче и горкото е в постоянна заплаха,въпреки че е в клетка,също имаме и сухоземна костенурка и когато пусна мъжкият ни джак,костенурката се превръща в топка,непрекъснато я бута,хапе,носи и най-накрая от беспомощност я напикава.Изобщо циркът е с пълна програма.А пък да не ви говоря за розовите гущери(тук в Кипър са в изобилие и непрекъснато влизат вътре в стаята и висят от тавана),а Джаковете направо полудяват скачат до тавана и мира няма.Така че помислете за комбинацията Джак и каквото и да е друго животинче.

#3013 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2011 - 01:52 AM

Здравейте Джакове :rc_036: Скоро не сме влизали във форума, но сме живи и здрави :ba_025: и ето, че старите кучета се завръщат :dog:

Ох, като се върнах няколко странички на зад ..... има доста напрежение?! Кой казал, кой не казал и кои се изказал. Кое куче родословно, кое куче ниско, на кое куче ми стърчало косъмче :))))))))) , кое тъпо, кое умно, кое смешно. Дето се вика тепично българска работа :flagbg:

Аз ще ви кажа едно: Обичайте си кучетата !!! Другото е без значение!

В този ред на мисли, ще ви споделя една случка. Нека всеки сам, за себе си направи изводи.
Та значи, на едно от местата за разходка, много често виждам една мадама да разхожда кучето си. Малка бяла булонка. Много добре подържано и възпитано. Минава по един и същ път и отива на едно и също място. Зачудих се къде ходи и попитах дружките с които се срещаме по разходките. Оказа се, че мадамата, всяка сутрин и всяка вечер, ходи до това място и носи храна на едно бездомно куче. Абсолютен помияр. Не къпано, не сресано, не отгледано с любов. Зачудих се за нейната постъпка и осъзнах , че има още истински хора останали тук. Не търси изгода, нито печалба , нито пък се показва или изтъква. Единствено от състрадание и любов към животните. Ето такива хора трябва да има !!! Горд съм , че ги има!

П.п. Ето и няколко скорошни линка
http://vbox7.com/play:57db8bbd
http://vbox7.com/play:0b82ec9e
http://vbox7.com/play:d1767b03
http://vbox7.com/play:635c42b5

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Ниамам подпис

#3014 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 07:28 AM

Привет на старите кучета! Много ви се радваме и се кефим на мама Лина! Пишете по-често :re_037:
Ние също сме добре, скоро си намерихме една мноооого възпитана питбулка за игра и изобщо женските кучета са ни слабост и голяма игра пада. :dog: Даже се опитвам да я ползвам за дразнител и го карам да изпълнява команди когато тя е наблизо - в началото се получава, обаче по някое време му писва и ме зарязва посред тренировката :ab_041:
Много се надявам да станем такова възпитано и послушно куче като Лина, ама... :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#3015 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 09:26 AM

Привет на Недев и Лина, изгубихте се нещо ... Аз съм на абсолютно същото мнение - чистопордни, мръснопородни, истински, фалшиви, с прави уши, с криви нокти, каквито и да са, това са си нашите кучета! Ако ще да ги обичаме само заради някаква задължителна породна принадлежност, значи сме яко объркали рейса!!! Аз съм луда по моя маймун - той си е МОЕТО КУЧЕ!!! Мое да има безброй по-добри от него, по-красиви, по-чистопордни и още много по- от него, но никое на тоя свят не е МОЯТ ДЖИМЧО! Той ми е уникален, единствен, прекрасен ... Ох, отплеснах се в лирично отклонение ... ама вярно си ми е най-прелестното сърчице!

Вани6366, страхотно е, че сте си намерили дружка! Ние в последно време нещо не се разбираме много с останалия свят, особено ако принадлежи към мъкия пол! Затова внимавам къде и с кого го пускам ... На поляната до нас се засичаме понякога с един голдън, който е на 8-9 месеца! Няма по-търпеливо животно от него - малкия дзвер го лае, подскача, какво ли не, а голдъна само го гледа от високо и, като хукне Джими, той хуква след него ... Голяма са картинка! :)
User's Signature

Качена снимка

#3016 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2011 - 09:56 AM

Здравейте,
имам едно запитване. Някой от вас минавал ли е граница с кучето си и ако да има ли някакви изисквания, с които трябва да се съобразим?
Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#3017 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2011 - 02:22 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 03 May 2011 - 07:56 AM, написа:

Здравейте,
имам едно запитване. Някой от вас минавал ли е граница с кучето си и ако да има ли някакви изисквания, с които трябва да се съобразим?
Благодаря предварително.

Здравей JOJO,
Има тук един потребител tolis75 май се пишеше. Той пътува в Гърция редовно. Има 2 джака. Не е споменавал за някакви проблеми. Мисля, че освен паспорта на кучето и инплантирания чип, който доказва, че това куче отговаря на написаното в паспорта, друго не е необходимо. Все пак се консултирай и с трета страна!
User's Signature

Ниамам подпис

#3018 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 02:40 PM

Показване на мнениетоnedev, в 03 May 2011 - 02:22 PM, написа:

Показване на мнението^JOJO^, в 03 May 2011 - 07:56 AM, написа:

Здравейте,
Благодаря предварително.

Здравей JOJO,
Има тук един потребител tolis75 май се пишеше. Той пътува в Гърция редовно. Има 2 джака. Не е споменавал за някакви проблеми. Мисля, че освен паспорта на кучето и инплантирания чип, който доказва, че това куче отговаря на написаното в паспорта, друго не е необходимо. Все пак се консултирай и с трета страна!

За страните от европейския съюз чип и син паспорт с необходимите ваксини са достатъчни. Ако ще минава през Сърбия се изискваше и някакъв докумет здравен сертификат ли нещо такова (понякога сърбите се заяждат за него и ще трябва да си плащате на място), който се вади ден преди пътуването от РВМС. Във форума има цяла тема, просто се поровете да я намерите.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3019 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 07:14 PM

Аз пътувам с мойте Джакове и знам,че се иска освен паспорт от EU,микрочип,стандартни ваксини плюс ваксина против бяс,направена поне месец преди пътуването,а такава ваксина се прави на куче,което е над 4 месеца.Така поне беше преди 1 година,сега не знам как е в БГ нещата се променят с часове.

#3020 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 09:16 AM

Да се включа и аз по въпроса с пътуването, че само преди няколко дни също изживявах тази драма.
Когато си взех кучо, аз работех в страна, която не е членка на ЕС и пътувах с него всяка седмица, без да имам никакви проблеми. Той си имаше само паспорт, който не беше "задграничен", т.е. не е международен и първите няколко месеца даже не беше чипиран. Не защото не исках да сме изрядни, а просто защото не знаех какви са изискванията и мислех, че паспортът му си е повече от достатъчен! :) :) :). Минавах през Македония и за осем месеца само веднъж ми се заядоха на границата и искаха да ме карат да чакам някакъв ветеринар, който да удостоверял, че кучето ми е здрава.
Както и да е - преди три дена трябваше да пътувам за същата дестинация, но вече с различен статут и човекът, който беше обещал да гледа Джимчо се отказа в деня на тръгването ми, та аз изпаднах в нервна криза. Тогава проверих и като изисквания (официални) са кучето да има син паспорт, да е чипиран, да има поставени всички необходими ваксини, да има издаден здравен сертификат, както и заверка от ветеринар, че кучето е здраво и в състояние да пътува, като тази заверка трябва да е направена не повече от 24 часа преди пътуването. Естествено, аз не бях в състояние да свърша всичко това в рамките на няколко часа, но ако вие имате повече време, можете да отидете направо при вет-а, сигурна съм, че и те знаят пълните изисквания за пътуване на животинките.
А, да, мисля, че има значение дали кучо ще пътува със самолет или сухопътен превоз, но изискванията за пътуване със самолет, аз лично, не съм проверявала!
Успех и приятно пътуване! :)
User's Signature

Качена снимка

#3021 Потребителят е офлайн   turbbomax Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 May 2011 - 09:30 AM

Здравейте на всички и от нас :)
Чета редовно какво се пише, но не винаги успявам и аз да драсна нещо. Здрасти и на кака Лина :) една от първите ни приятелки и най-възпитаното куче, което аз съм срещал. Това се стремим да направим заедно с Еди ама нали сме си дяволче и ... :) Както и да е, вече месец ни прави изклучително щастливи, научи си името и командата Седни, но работи само в къщи. Навън историята е по-различна - не сме гладни, ни жадни, искаме само куче, коте, птица, летяща торбичка...няма значение, искаме нещо да гоним :) много е щур :)

Аз лично гледам много клипове и чета доста относно обучението на кучета, защото останах много впечатлен от кака Лина, а и както повечето от вас съветват е добре да се започне от рано. Научихме се про команда Не! докато му сипвам храна в купичката да седи и да чака команда Хайде! и тогава да се храни. Все пак имаме още много да се учим :)

Спим по леглата, спорим с всички кучета дето лаят навън, и от време на време се изтърваме да се изпишкаме вътре. От 2рия ден откакто го взехме никога нито веднъж не е акал вкъщи. Разходките са по 6-8 на ден, като почти всеки ден правим и по 1 час в парка (стига естесвено времето да позволява)

Исках да попитам относно това 5то пръстче, не съм много наясно, а търсих много в интернет-а за това. Ние си имаме 5то нокътче само на предните лапички, това нормално ли е? Дано да е, защото не смея да го напляскам, камоли да го подложа на хирургически намеси.

Сега сме на почти 5 месеца, тия дни ще ходим да си платим таксата в общината и най-вероятно да сложим и Чип. Исках да попитам какво точно представлява този Чип, как и къде се постава, болезнено ли е? Предстои ни реимунизация след 10ина дни, и сърцето ми се къса като знам как ще плаче пак :((

Ето и малко снимки :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3022 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 11:10 AM

Здравейте turbbomaх,
кученцето ви е прекрасно, аз лично имам гоооолеми пристрастия към точно тази разцветка на джак-ръселите. И ние сме с такава, даже имаме същия нагръдник като вашия :be_107: . За нокътчето на петото пръстче нищо не мога да кажа, но за чиипирането - не е болезнено никак. Аз също като вас умирам всеки път, когато кучето ми нещо го боли, даже, когато мога, натрисам неприятните процедури на баща ми :dh_188: . Така се случи и с чипирането, защото и аз мислих, че много ще го боли, но то се оказа една инжекцийка, с която вкарват невероятно малко чипче - на Джими специално от лявата страна точно в основата на вратлето. Той даже и не усетил, че го боцкат! :dog:
User's Signature

Качена снимка

#3023 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 May 2011 - 12:09 PM

Здравейте отново,
хммм, май ставаме много редовни :))))) Привет vani6366, привет katetol.
Заедно с кака Лина специално благодарим на turbbomax за хубавите думи. В подкрепа на думите ти, ще пусна 3 клипчета на Лина , където гони топки. Много одавна ми се искаше да го направя, но скоро успях да си прехвърля клиповете от телефона на компа. Относно петото пръсче , не се притеснявай! Така както си ги написал нещата, означава, че всичко при вас е ОК. По принцип, петото пръсче в дебелите ветеринарни книги се изрича, като първо. Но е малко известен факт. Поне така ми каза един ветеринар. :)))) Като цяло, малкия Еди е много пропорционален и ако не си решил да ходиш по състезания, няма от какво да се притесняваш. Пък кой знае, може да отидиш и да грабнеш медал. :))))

1. Гоним топка лято
http://www.youtube.c...h?v=uRm2dMTvbgU
2. Гоним топка есен
http://www.youtube.c...h?v=hJi3ejvt6Uo
3. Но гоним топка и зимата :))))
http://www.youtube.c...h?v=NLDnvcDyAig

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ниамам подпис

#3024 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 06:45 PM

Показване на мнениетоturbbomax, в 04 May 2011 - 10:30 AM, написа:

Здравейте на всички и от нас :)
Чета редовно какво се пише, но не винаги успявам и аз да драсна нещо. Здрасти и на кака Лина :) една от първите ни приятелки и най-възпитаното куче, което аз съм срещал. Това се стремим да направим заедно с Еди ама нали сме си дяволче и ... :) Както и да е, вече месец ни прави изклучително щастливи, научи си името и командата Седни, но работи само в къщи. Навън историята е по-различна - не сме гладни, ни жадни, искаме само куче, коте, птица, летяща торбичка...няма значение, искаме нещо да гоним :) много е щур :)

Аз лично гледам много клипове и чета доста относно обучението на кучета, защото останах много впечатлен от кака Лина, а и както повечето от вас съветват е добре да се започне от рано. Научихме се про команда Не! докато му сипвам храна в купичката да седи и да чака команда Хайде! и тогава да се храни. Все пак имаме още много да се учим :)

Спим по леглата, спорим с всички кучета дето лаят навън, и от време на време се изтърваме да се изпишкаме вътре. От 2рия ден откакто го взехме никога нито веднъж не е акал вкъщи. Разходките са по 6-8 на ден, като почти всеки ден правим и по 1 час в парка (стига естесвено времето да позволява)

Исках да попитам относно това 5то пръстче, не съм много наясно, а търсих много в интернет-а за това. Ние си имаме 5то нокътче само на предните лапички, това нормално ли е? Дано да е, защото не смея да го напляскам, камоли да го подложа на хирургически намеси.

Сега сме на почти 5 месеца, тия дни ще ходим да си платим таксата в общината и най-вероятно да сложим и Чип. Исках да попитам какво точно представлява този Чип, как и къде се постава, болезнено ли е? Предстои ни реимунизация след 10ина дни, и сърцето ми се къса като знам как ще плаче пак :((

Ето и малко снимки :)

Здравейте на всички!
Ние т доста време не сме влизали в сайта ,но ето сега намерихме малко време и после ще ви кача малко сними , а сега по темата!

Относно бщината и чипа!
За общината искам да предопредя че там са малко незапознати , но е важно да знаете че когато кучето има ЧИП за първата година не се дължи данък , както и ако кучето е в ловна дружинка!
Така че ако слагате чип да знаете че не се плаща данък за първата година!

А за слагането на ЧИП-а ,поставят го малко под ухото на самото вряатле със спринцовка , н иглата е доста дебела по-дебела е от пълнител за химикалка и нашия Тер имаше дупка там където му беше сложен чипа поне окол седмица след това!

За съжаление аз разбрах вече след като му сложих чип-а ,че чипа се разчита само и единственно там кадет е слжен демек недай си Бже ако се загуби и някой г намери и прост го заведе някъде няма да мгат да разчетат на кой е!

Успех!

p.s.Ужасно сте красиви!
User's Signature

Качена снимка

#3025 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 06:53 PM

А ето и какт обещах малко снимчици от нас ,че не сте ни виждали от бебе! :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3026 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 08:14 PM

Привет и от нас.
Срам ме е ,но така и не се научих как се качват снимки тук.
Страхотна е нашата мама Лина- Миленски поздравления.
Наш калпазанчо , е страшно игрив и от две седмици е луд фен на топките - пусна ли го от повода и .....няма спирка.
Преди не ги забелязваше изобщо , а сега....
Командата остави е все още изпълнима само с наградка/ хихи- хитрушко/.
Котките го подлудяват и ....
Прекрасни са вашите любимци до един./ Турбомакс - страхотен е Еди и страшно прилича на моето бижу.Поканете ни на среща деееееееееее./
Забравих да питам - страшно ме впечатли това приспособление за мятането на топката - подскажими малко моля.

#3027 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 04 May 2011 - 09:03 PM

-------------------------------------------------------------------------------------

vai:?

("За съжаление аз разбрах вече след като му сложих чип-а ,че чипа се разчита само и единственно там кадет е слжен демек недай си Бже ако се загуби и някой г намери и прост го заведе някъде няма да мгат да разчетат на кой е!"):wb_052:
---------------------------------------------------------------------------------------
Това за чипа че се разчита само там където е поставен не е вярно!!!!!!!!!!:ea_103:

#3028 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 09:14 PM

[quote name='kapanec' date='04 May 2011 - 10:03 PM' timestamp='1304535817' post='944648']
-------------------------------------------------------------------------------------

vai:?

("За съжаление аз разбрах вече след като му сложих чип-а ,че чипа се разчита само и единственно там кадет е слжен демек недай си Бже ако се загуби и някой г намери и прост го заведе някъде няма да мгат да разчетат на кой е!"):wb_052:
---------------------------------------------------------------------------------------
Това за чипа че се разчита само там където е поставен не е вярно!!!!!!!!!!:ea_103:
[/quo

Ами аз така разбрах вече т няколко места , напълн възмжно е да не съм права защото не съм го пробвала лично ,но вече няколко човека ми казват че е така!
User's Signature

Качена снимка

#3029 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 May 2011 - 12:27 AM

Показване на мнениетоdora, в 04 May 2011 - 06:14 PM, написа:

Привет и от нас.
Срам ме е ,но така и не се научих как се качват снимки тук.
Страхотна е нашата мама Лина- Миленски поздравления.
Наш калпазанчо , е страшно игрив и от две седмици е луд фен на топките - пусна ли го от повода и .....няма спирка.
Преди не ги забелязваше изобщо , а сега....
Командата остави е все още изпълнима само с наградка/ хихи- хитрушко/.
Котките го подлудяват и ....
Прекрасни са вашите любимци до един./ Турбомакс - страхотен е Еди и страшно прилича на моето бижу.Поканете ни на среща деееееееееее./
Забравих да питам - страшно ме впечатли това приспособление за мятането на топката - подскажими малко моля.

Dora здравей,
ох, незнаех , че влизаш в дога :)))) Това е супер. С Еди се срещаме случайно в градинката между спортните зали Юбилейна и зала Младост. Мисля , че два пъти сме се срещали там. За съжаление нямам точно пределени часове за разходка и често е на различни места в зависимост от ангажиментите ми и от местонахождението ми. :)))) Имаме си около 10 тина местенца и Лина ги познава всичките. Приближавайки към тях с колата, тя започва да скимти. Ако ги подмина , започва да ме гледа .... ааахааа да проговори "Ееее няма ли да ме разхождаш тук деее?" :)))))
За приспособлението за хвърляне на топки дадох цяло състояние" точно 64ст. барабар с топката :))))) Беше на промоция в Кауфланд. Само топката трябва да смениш защото е много мека и не върши работа. Топки си взимам от вет. клиника "Привет" (источната страна на старите гробища) 4.50лв. Има различни големини и цени. Най-добрите са от дебела гума с гумени шипчета, камбанка вътре и връвка за хвърляне. Само,че връвката аз я махам щото като носи топката и я настъпва :)))) Не е много практично за дребно куче. Има и едни плътни топки но са много тежки и спокойно може да убиеш някой минувач :)))
Радвам се , че се засякохме тук! Някой ден ще ти се обадя за разходка.
П.п. За прикачането на снимките се обърни към Никола! Ще ти обясни точно за 2м. :))) Лесно е!
User's Signature

Ниамам подпис

#3030 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 08:57 AM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 27 April 2011 - 10:42 PM, написа:

Здравейте! Ето я и моята красавица - Чара - най - най - най - страхотното куче на света! При нас е вече 3 седмици, но всеки нов ден е приключение. И е толкова малка, сладка, мекичка и същевременно - звяр с остри зъби... Обожаваме я!

е наистина е уникално сладичка :wub:
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема