Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3031 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2011 - 09:11 AM

Показване на мнениетоizidra, в 23 April 2011 - 07:32 PM, написа:

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ :flagbg:Ето и едно клипче от нашите диванцета вече в действие: http://www.metacafe....e_jrt_puppies/.
И малко снимки за разкош :af_089:

ОХХХХХХХХ РАСКОШНИ СА!
:wub: Да са ви живи и здрави!
User's Signature

Качена снимка

#3032 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 09:14 AM

Показване на мнениетоnedev, в 04 May 2011 - 10:09 AM, написа:

Здравейте отново,
хммм, май ставаме много редовни :))))) Привет vani6366, привет katetol.

Привет и от мен! Веднага си проличава, че съм в отпуск, нали? :be_107: :ab_041: :be_107: . Като ме изтърват от работа и вярно ставам много редовна! Лина е наистина прекрасна и много възпитана! Личи си доброто възпитание ... Ние сме лигльовци (особено Джими) :ab_041: .

Vai, относно чипа, са ви подвели - идеята му е да може да бъде разчетен и извън рамките на държавата дори. Нашият чип не съм стигала чак до зад граница да го проверявам, но кучо е чипиран в клиника в град, близо до Варна, а неколкократно ми се наложи да му бъде разчетен чипа в София и нямахме никакви проблеми! :ae_085:
Теро ви е много порастнал и е станал глям хубавец :wub: . Забавлявам се много с това, как джаковете правят физиономии - от дяволито погледче, до "тъжно", което да ти извади душата с памук! Гледам, че и Теро добре ги е усвоил :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3033 Потребителят е офлайн   djafka Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Спорт и йога.

Публикувано: 05 May 2011 - 09:38 AM

Здравейте,

всички със снимките по - горе сте супер сладури ;)))

Някой от вас слагал ли е ваксина против лаймска болест (против кърлежи)
Искам на Амбра да и сложа такава, струва около 30лв, притеснпваме, че е нова тип ваксина.

#3034 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 10:05 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 05 May 2011 - 10:14 AM, написа:

Показване на мнениетоnedev, в 04 May 2011 - 10:09 AM, написа:

Здравейте отново,
хммм, май ставаме много редовни :))))) Привет vani6366, привет katetol.

Привет и от мен! Веднага си проличава, че съм в отпуск, нали? :be_107: :ab_041: :be_107: . Като ме изтърват от работа и вярно ставам много редовна! Лина е наистина прекрасна и много възпитана! Личи си доброто възпитание ... Ние сме лигльовци (особено Джими) :ab_041: .

Vai, относно чипа, са ви подвели - идеята му е да може да бъде разчетен и извън рамките на държавата дори. Нашият чип не съм стигала чак до зад граница да го проверявам, но кучо е чипиран в клиника в град, близо до Варна, а неколкократно ми се наложи да му бъде разчетен чипа в София и нямахме никакви проблеми! :ae_085:
Теро ви е много порастнал и е станал глям хубавец :wub: . Забавлявам се много с това, как джаковете правят физиономии - от дяволито погледче, до "тъжно", което да ти извади душата с памук! Гледам, че и Теро добре ги е усвоил :ab_041:

Благодаря за милите думи за Терката!
Относно муцунките които прави е направо отличник,много го бива!
А за чипа аз лично никога не съм го разчитала никъде така казано т какт му е сложен не е севтосван :ab_041:

Към теб katetol имам едно въпросче тъй като вие сте вече по-улегнали,нашият Теро е много луд и се прави на много велик пред други кучета та въпроса ми е дали с възрастта ще поулегне малко,че вече се чудя какво да го правя.Като гледах снимките на Джимчо с овчарката искренн ви завидях защото Теро като види овчарка или прост голямо куче освирепява и иска да ги напада даже вече си имаме дупка в рамото т едн хъски тъй като му се хвърли и естественно хъскито твърна и това силно ме притеснява! :ud_009:
Или ако някой мже да ми даде съвет как да се справя с това ще бъда мног благодарна :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3035 Потребителят е офлайн   apetrushinova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2011 - 10:17 AM

Здравейте,
давате ли на кучовците хапче/ваксина за Дилофилариоза?
Наскоро четох за умрелите кучето в Бургас и доста се стреснах. Честно да ви кажа не мисля да рискувам, така че този месец мисля да направя.
Събирам мнения как се понася от вашите кучета и дали ще правите нещо :)
Бърз работен ден и хубави почивни дни от мен :)
User's Signature

Качена снимка

#3036 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 11:47 AM

Показване на мнениетоapetrushinova, в 05 May 2011 - 10:17 AM, написа:

Здравейте,
давате ли на кучовците хапче/ваксина за Дилофилариоза?
Наскоро четох за умрелите кучето в Бургас и доста се стреснах. Честно да ви кажа не мисля да рискувам, така че този месец мисля да направя.
Събирам мнения как се понася от вашите кучета и дали ще правите нещо :)
Бърз работен ден и хубави почивни дни от мен :)

Здрасти, нашият куч се подвизава в Бургас и е изложен на риска от крайморските комари. Та затова заедно с адвантикс и цестал всеки месец (от април до октомври) ще получава и профилактичен препарат против дирофиларии. Не знам как се казва, но се дава течен със спринцовка през устата. Докторът всеки месец приготвя дозата съобразно с килограмите му. Мисля, че е някаква форма на ивомектин, айвармектин ... или нещо подобно, не съм сигурен. По-точна информация за тези препарати има в специалната тема за тази болест. А иначе песът понася препарата без никакви проблеми. :re_037:

#3037 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 05 May 2011 - 10:08 PM

Първо се взема кръвна проба и след това се дават лекарства "хапче"защото ако случайно е заразено вече кучето след прима се започва масова изчистване и това е фатално за сърцето в случая .Аз давам всеки месец " Prazimec-D" който деиства и на Дилофилариоза?

#3038 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2011 - 09:03 AM

Показване на мнениетоvai, в 05 May 2011 - 08:05 AM, написа:

Към теб katetol имам едно въпросче тъй като вие сте вече по-улегнали,нашият Теро е много луд и се прави на много велик пред други кучета та въпроса ми е дали с възрастта ще поулегне малко,че вече се чудя какво да го правя.Като гледах снимките на Джимчо с овчарката искренн ви завидях защото Теро като види овчарка или прост голямо куче освирепява и иска да ги напада даже вече си имаме дупка в рамото т едн хъски тъй като му се хвърли и естественно хъскито твърна и това силно ме притеснява! :ud_009:
Или ако някой мже да ми даде съвет как да се справя с това ще бъда мног благодарна :rc_036:

Vai, аз държа да отббележа, че малко се провалих с възпитанието на Джими, но имам чувството че и по принцип улегнал ДРТ няма. От снимката с немската овчарска лъха такова спокойствие, защото тя е женска и половин час ги "запознавахме" един с друг, докато те и двамата неистово се лаеха, зъбеха и какво ли още не. Но с мъжки кучета не можем да се понасяме ... Никак даже .... И, като се позамисля, той също смело и безотговорно се метна на едно хъски, но то милото беше толкова изненадано, че не можа да му отвърне... От друга страна обаче се разбира поносимо с един голдън, може би защото голдъна е още бебе! Знам ли - явно и те са си като нас - с характери и индивидуалности. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3039 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2011 - 10:54 AM

Показване на мнениетоkapanec, в 05 May 2011 - 10:08 PM, написа:

Първо се взема кръвна проба и след това се дават лекарства "хапче"защото ако случайно е заразено вече кучето след прима се започва масова изчистване и това е фатално за сърцето в случая .Аз давам всеки месец " Prazimec-D" който деиства и на Дилофилариоза?

Абсолютно вярно. Вече втора година към средата на април първо правим кръвен тест и ако тестът е отрицателен, започва профилактиката. Без да се направи тест, е много рисковано за кучето.

#3040 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 May 2011 - 01:15 PM

Ние пък за дирофилария даваме Interceptor на Novartis, за което благодарим на Tolis :rc_036:, защото в БГ го няма, а при тях задължително се дава през летния сезон. Когато попитах във ветеринарната клиника добро ли е ме помлиха да им занеса опаковката с листовката и казаха, че като качество няма аналог в БГ, лошото е че не се предлага тук. Мислили сме и за други варианти, питали сме и накрая попитах Tolis, която ми каза какво дават при тях, а няма да коментирам и колко по-евтино излиза отколкото това което се предлага в клиниките тук. Значи хем сериозна компания като Novartis хем добра цена. Доволни сме, а и ми е по-спокойно като знам, че сме взели превантивни мерки.
User's Signature

Качена снимка

#3041 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2011 - 09:28 PM

Показване на мнениетоiamphand, в 06 May 2011 - 10:54 AM, написа:

Абсолютно вярно. Вече втора година към средата на април първо правим кръвен тест и ако тестът е отрицателен, започва профилактиката. Без да се направи тест, е много рисковано за кучето.

Извинявам се ако се включвам с глупав въпрос, но сега чета за Дирофилариозата и ми настръхва косата. Има ли някаква възрастова граница за прием на лекарства и тестове, защото нашия ветеринар не ни е споменавал нищо за такава профилактика?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3042 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 May 2011 - 09:29 PM

Честит Празник на всички:flagbg: Малко да ви разведрим по празниците с две клипчета на мъниците, които все по-малко спят и все повече дивеят :af_089:
http://www.metacafe....ies_having_fun/
http://www.metacafe....359836/puppies/
Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#3043 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2011 - 09:41 PM

Показване на мнениетоizidra, в 06 May 2011 - 09:29 PM, написа:

Честит Празник на всички:flagbg: Малко да ви разведрим по празниците с две клипчета на мъниците, които все по-малко спят и все повече дивеят :af_089:
Поздрави

Izidra, страхотни пухчета са станали! Незнам как успяваш да се откъснеш от тях, много са сладки! Поздрави!
User's Signature

#3044 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 08:37 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 06 May 2011 - 10:03 AM, написа:

Показване на мнениетоvai, в 05 May 2011 - 08:05 AM, написа:

Vai, аз държа да отббележа, че малко се провалих с възпитанието на Джими, но имам чувството че и по принцип улегнал ДРТ няма. От снимката с немската овчарска лъха такова спокойствие, защото тя е женска и половин час ги "запознавахме" един с друг, докато те и двамата неистово се лаеха, зъбеха и какво ли още не. Но с мъжки кучета не можем да се понасяме ... Никак даже .... И, като се позамисля, той също смело и безотговорно се метна на едно хъски, но то милото беше толкова изненадано, че не можа да му отвърне... От друга стран а обаче се разбира поносимо с един голдън, може би защото голдъна е още бебе! Знам ли - явно и те са си като нас - с характери и индивидуалности. :ab_041:

ООООООООХ Благодаря ти много хранех някаква надеждеица ама цък :eg_033:
е то и аз малко испуснах Теро даже може бе повечко ама това е друга тема !
Все пак ти благодаря че ме пдготви че трябва да съм подготвена вечно да го дебна дали няма да се метне на някой! :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#3045 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 08:44 AM

Показване на мнениетоizidra, в 06 May 2011 - 10:29 PM, написа:

Поздрави

Немога пвече,като ги гледам направо искам всичките толкова са сладки,малки диваци :wub:
User's Signature

Качена снимка

#3046 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 09:59 AM

Привет отново.
Включвам се само за да ви споделя една случка от преди минути.Нашия калпазанчо откри едно таралежче.
Как ли милия не ни подсказва да му обърнем внимание.Лае, върти се и скимти, а тарльо се скрил в тревата и ....
Когато разбрах какво е причината си помислих ,колко много неща пропускаме ние с нашите оскъдни сетива/ е имаме си други неща за компенсация де./
Хубав ден на всички.

#3047 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 05:04 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 06 May 2011 - 09:28 PM, написа:

Извинявам се ако се включвам с глупав въпрос, но сега чета за Дирофилариозата и ми настръхва косата. Има ли някаква възрастова граница за прием на лекарства и тестове, защото нашия ветеринар не ни е споменавал нищо за такава профилактика?

Няма никаква възрастова граница, доколкото знам. Докторът Ви трябва да знае по-добре. Може би трябва да го попитате.

#3048 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2011 - 05:41 PM

Малко снимки от вчера - качихме Чара на лифта, :smile: голямо сладурче беше.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#3049 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 07:40 AM

Показване на мнениетоiamphand, в 07 May 2011 - 03:04 PM, написа:

Показване на мнениетоmerry_ny, в 06 May 2011 - 09:28 PM, написа:

Няма никаква възрастова граница, доколкото знам. Докторът Ви трябва да знае по-добре. Може би трябва да го попитате.

Ние също сме на " Prazimec-D" - през лятото всеки месец, още от миналата година, а през зимата може и през два месеца - така каза вета и сигурно затова, когато се дава непрекъснато, не ни се налага да правим кръвни тестове през пролетта.
User's Signature

Качена снимка

#3050 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 09:26 AM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 08 May 2011 - 05:41 PM, написа:

Малко снимки от вчера - качихме Чара на лифта, :smile: голямо сладурче беше.

Охххххххх сладуркааа...

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема