Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3141 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2011 - 05:00 PM

Показване на мнениетоsesana, в 30 May 2011 - 12:26 PM, написа:

Сега нали правим къща до града и се чудим за оградата. Трябва да е вкопана. Четох, че има шанс иначе да си изрови дупка и да духне. Колко дълбока дупка може да изкопае? Нямам представа на какво са способни точно в тази светлина.
Гледах един клипчета със специални кътове в двора за игра на кучовците. Има си преграда за скачане, тунел....И се чудя ако му направим, дали ще му омръзне бързо?
И още нещо.. Две момченца, които играят с моето са си взели кученца. Бебета като нас. Като стане време за разходка дали ще мога да ги запозная с хапльо. И двете кученца са дребни. Едното е мини пинчер, а другото едно рошаво /пекинез мисла, че е/. Дали ако се познават от малки ще се разбират? Знам, че JRT и малките породи малко имат проблеми с общуването.

Спокойно си прескачат ограда 1.5 м. Поне моите със сигурност го могат :D Айра скача малко повече от Джаспър, понеже той си пада леко трътка :wub:
Относно кучета от малки породи, засега ние нямаме проблеми нито с тях, нито с големите... забелязвам обаче, че доста затворени или вързани кучета облайват моите...изглежда нашата порода действа изнервящо на останалите :D
Колкото по-отрано започнете да го запознавате с други кучета, толкова по-добре.. много е важен този контакт за последващото му държание :dog:

#3142 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 06:27 PM

Днес разбрах ,че Майло е срешнал Еди.Чух и ,че Еди е голям сладкиш.
Толкова съжалявам , че точно днес не го извеждах аз / случва се веднъж в месеца да пропусна вечерната разходка/
Надявам се да не ни е последна.

#3143 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 08:59 AM

Добро утро на всички.
Аз имам малко проблемче с Пипин. От вчера започна да пишка в кошчето си.
Значи от следобеда до днес го е напишкал 4 пъти.
Преди няколко дни започна да спи в един шкаф в кухнята. Докато сме си вкъщи го оставяме там, но когато излезем Пипин е в неговата си стая, а там е кошчето. И спи в него, но го и напишква.
Да не би да е един вид стачка, че не желае да спи в него?
Как мога да го отуча от пишкане в кошчето?

#3144 Потребителят е офлайн   Shekspirt Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 01:00 PM

Здравейте и от мен, горд собственик на един мъник JRT :)
Моите впечатления са почти същите, като голяма чат от споделените в тези 158! страници.
И аз имам един такъв проблем с научаването на малкия Ото да използва памперса...
Въпреки слагането му там, стоенето с часове в/у него и т.н. все още не желае да го използва по предназначение.
Отворен съм към всякакви съвети, пробваме с всичко, поощрения, наказания... Нямат много голям ефект, да не кажа никакъв.
Повече от 2 седмици е с нас, на 2 Юни ще направи 2 месеца.
Ето и няколко снимки и видео
http://www.youtube.c...h?v=zOM5xGEAylY

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Life's Beautiful, cannot complain :)

#3145 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 01:20 PM

Ото е голям сладуран. Като паяче обикаля.
Ние капем Пупи Трейнър по чаршаф за еднократна употреба и върши работа.
Когато си е през деня сам в неговата си стая си ходи само на чаршафа.
Когато щъка навсякъде - забравя. Но смятам, че е нормално. Той още не е запомнил къде му е водата.

#3146 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 01:21 PM

Показване на мнениетоShekspirt, в 31 May 2011 - 01:00 PM, написа:

Моите впечатления са почти същите, като голяма чат от споделените в тези 158! страници.
И аз имам един такъв проблем с научаването на малкия Ото да използва памперса...
Въпреки слагането му там, стоенето с часове в/у него и т.н. все още не желае да го използва по предназначение.
Отворен съм към всякакви съвети, пробваме с всичко, поощрения, наказания... Нямат много голям ефект, да не кажа никакъв.

Не смея да давам съвети, но мога да споделя личен опит. Нашият дзвер се научи бързо без никакви памперси или вестници. След като още няма два месеца, би трябвало да го храните най-малко три пъти дневно. След всяко хранене незабавно извеждах палето навън - на терасата в лошо време или на улицата. Малкото куче на може да стиска и след храна ще, не ще пуска една вода навън. Тогава идва моментът да бъде похвален и награден. Скоро кучето разбира, че това се иска от него и започва да показва, че иска да излезе навън. Между храненията трябва да се наблюдава и когато се забележи, че заема стойка за пишкане, веднага да се изведе пак навън.
За "голямата нужда" важи същото.
Ние, освен това, използвахме и пластмасова транспортна клетка като спалня (легло). Ето как: вечер, когато идваше време ние да си лягаме, го извеждахме на терасата за десетина минути. После го затваряхме в клетката до сутринта. Да, до около 7 сутринта! Кучето не цапа леглото и стиска без проблем. Сутрин чака с нетърпение да бъде пуснато. Ако веднага бъде изведено навън, си свършва всичките работи почти светкавично, получава много "браво", "добро момче" и някой друга вкусотия и ... до няколко седмици е 100 % обучен.
Успех. А, наказанията са напълно безполезни.

#3147 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2011 - 01:25 PM

Показване на мнениетоShekspirt, в 31 May 2011 - 11:00 AM, написа:

Много сладък този Ото, ще си счупи опашката от кеф :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#3148 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 03:01 PM

Показване на мнениетоShekspirt, в 31 May 2011 - 01:00 PM, написа:

Много е сладък този Ото!!! Топчица малка :wub: ! Съвета ми относно възпитанието - най-вече търпение! Те са умнички, но са малки и понякога се объркват, но е важно да сте постоянни.

Аз искам да попитам нещо - вашите мъници как са с яденето? Моята чаровница не е от най - лакомите, сутрин й слагам полагаемото се за сутринта + това за през деня и като се върна от работа доста често не е изяла и половината. И вечерта след разходката пък е толкова изморена, че не сеща да яде - разминава се с наградките в парка. Много ми е хилаво горкото. :dog:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3149 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 03:22 PM

Показване на мнениетоShekspirt, в 31 May 2011 - 11:00 AM, написа:

Голям сладур е,да ви радва и зарежда с много положителни емоции,няма да ви е скучно определено с него.
Ние имаме 6 джака, сега си оставихме 1 мъжко бебе, при нас "каките" са го взели под тяхна опека и го възпитават, забелязвам, че ходи душка след тях и пиша на тяхните определени места,ако вие забележите място където пишка и душка,може да изместите там памперса да разпознае миризмата.Те си избират и харесват местата за спане, за пиш,толкова са малки и разпознават кой командва в къщи...уникални са!!!

#3150 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 03:43 PM

Показване на мнениетоiamphand, в 31 May 2011 - 11:21 AM, написа:

...Не смея да давам съвети, но мога да споделя личен опит. Нашият дзвер се научи бързо без никакви памперси или вестници. След като още няма два месеца, би трябвало да го храните най-малко три пъти дневно. След всяко хранене незабавно извеждах палето навън - на терасата в лошо време или на улицата. Малкото куче на може да стиска и след храна ще, не ще пуска една вода навън. Тогава идва моментът да бъде похвален и награден. Скоро кучето разбира, че това се иска от него и започва да показва, че иска да излезе навън. Между храненията трябва да се наблюдава и когато се забележи, че заема стойка за пишкане, веднага да се изведе пак навън.
За "голямата нужда" важи същото.
Ние, освен това, използвахме и пластмасова транспортна клетка като спалня (легло). Ето как: вечер, когато идваше време ние да си лягаме, го извеждахме на терасата за десетина минути. После го затваряхме в клетката до сутринта. Да, до около 7 сутринта! Кучето не цапа леглото и стиска без проблем. Сутрин чака с нетърпение да бъде пуснато. Ако веднага бъде изведено навън, си свършва всичките работи почти светкавично, получава много "браво", "добро момче" и някой друга вкусотия и ... до няколко седмици е 100 % обучен.
Успех. А, наказанията са напълно безполезни.

+1 :ba_025:
До към 3 месечна възраст - с клетка и на терасата, много бързо се научи с наградките, после дори преди третата ваксина започнахме навън след хранене и след спане за по пет минути и много бързо забравих "парцала" :ab_041:
Сега времето е хубаво и на терасата става и за по-дълъг период, ако ви е страх да го извеждате преди третата ваксина. Ние събрахме смелост за навън, защото вета ни каза, че може за по пет минутки и никакви контакти с други животни.
User's Signature

Качена снимка

#3151 Потребителят е офлайн   Shekspirt Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 04:24 PM

:)) Много благодаря на всички, които ми отговориха :)
Истината е, че до сега се притеснявах да го изкарам на вън, но сега като мине 2-рата ваксина, ще ги направим тези кратки разходки след ядене.
Както всички препоръчват, храним го 3 пъти на ден, избягвам да му оставям храна в купата ( освен когато ни няма за повечко време, което е изключение)
Ние също сме с тип клетка ( http://ferplast.com/...i%20-%20Holiday ) , която, трябва да си призная, се оказа изключително удобно и полезно нещо! Малкия свикна с нея моментално, знае си мястото, в колата също е мирен. Определено най-добрият избор за ДРТ :)
По повод на храненето, не е от най ящните, но според всички доктори, те сами си регулират количеството храна което поемат, със сигурност не е недохранен :)
Основни неща като " НЕ" " ела тук" вече ги разбира, и ми се иска така да се получи и с тоалетната :)
Още един път- Благодаря и ще споделяме пак :)
User's Signature

Life's Beautiful, cannot complain :)

#3152 Потребителят е офлайн   mechotigar-1 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 04:42 PM

Здравейте :r_181: ,колко точно трае бременността при Джаковете,направо се отчаях вече,крава да беше щеше да се отели вече :dh_188:

#3153 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 31 May 2011 - 06:48 PM

Днеска си имаме повод за празнуване :af_089:Шона роди три :ba_025: малки сладки кутрета.Толкова е грижовна и старателна че незнам как да я изкарам на разходка не се отделя от тях .Ето и първите снимки специално за всички вас любители и ценители на тая уникална порода:rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3154 Потребителят е офлайн   mechotigar-1 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 07:50 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 31 May 2011 - 06:48 PM, написа:

Днеска си имаме повод за празнуване :af_089:Шона роди три :ba_025: малки сладки кутрета.Толкова е грижовна и старателна че незнам как да я изкарам на разходка не се отделя от тях .Ето и първите снимки специално за всички вас любители и ценители на тая уникална порода:rc_036:

Супер малките са страхотни,не закачай майка им известно време,нека си почине. Много са красиви

#3155 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 08:04 PM

Лелеееее, благородно и с най-добри чувства ви завиждам на всички, които имате възможността да се нарадвате на новородени бебоци! Да са живи и здрави мъниците и да си намерят най-добрите и точно техни си хора!

Sheksprit, аз бих добавила още нещо по отношение на пишкането - когато се събуди мъничето, също го водете до мястото, където следва да си свърши работата - обикновено след сън се освобождават от "всичко лошо", но задължително го водете до там, а не го носете. Като го водите, ще си научи самичко пътя и съвсем скоро няма да има нужда от вашата помощ да си намира "тоалетната".
Желая ви весели мигове заедно! А те ще бъдат безброй! :dog:
User's Signature

Качена снимка

#3156 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2011 - 08:25 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 31 May 2011 - 04:48 PM, написа:

Аххх, че хубаво и едновременно малко тъжно. Капанец знае за какво говоря, хем страхотна емоция и грижа, хем като си отидат си мислиш, правилно ли прецених хората, добре ли ще са там??? Ние не можем да се оплачем, новите ни стопани непрекъснато ни радват със снимки и вести от малките и това винаги много ни радва. Както и да е имате време до раздялата, сега им се радвайте, защото са уникални мишки. Поздравления от нас :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#3157 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 09:13 PM

Олеле , прекрасни мъничета и доста едрички.
Поздравления за всички.

#3158 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 31 May 2011 - 09:37 PM

:rc_036:Да още сме в еуфория и постоянно се навъртаме покрай тях всички сме страшно любопитни и до колкото успяхме да забележим си имаме едно момиченце и две момченца но мама Шона не се отделя от тях даже пренебрегва храна разходки и тем подбни закачки

#3159 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 07:22 AM

Kapanec, поздравления и от нас! Страхотни са мъниците, най-добрите стопани им пожелавам! :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#3160 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2011 - 09:02 AM

Страхотни бебоци. Да са живи и здрави. Мама също.
Много е хубаво когато се види нещо такова.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни