Джак Ръсел териер
Публикувано: 04 July 2011 - 11:09 AM
Ние ходихме в едно заливче/силно казано/ само за нас си точно поради причината " не ми се обеснява на други хора".
Диванетата/дете и куче/ копаха и пръскаха на воля .
Определено си развалихме режима /сън по цял ден / .
Дано скоро пак ни се отвори път - хареса ни.
Публикувано: 04 July 2011 - 11:09 AM
Има ли нещо, което трябва специално да знам за тази щура порода?
Купих му бебешка храна "Starter" на Royal Canin, но той я яде само ако е суха, а не разкисната, както ми казаха. Има ли опасност да му стане нещо?
Публикувано: 04 July 2011 - 03:38 PM
jumper, в 04 July 2011 - 11:09 AM, написа:
Има ли нещо, което трябва специално да знам за тази щура порода?
Купих му бебешка храна "Starter" на Royal Canin, но той я яде само ако е суха, а не разкисната, както ми казаха. Има ли опасност да му стане нещо?
Здрасти,
Няма опасност да му стане нещо в следствие на прием на суха храна.. осигурявайте му обаче постоянен достъп до прясна водичка. Би трябвало да са ви обяснили по колко и как се приема храната дневно.
Качи снимки на малкото тетрористчееее...

Публикувано: 04 July 2011 - 07:30 PM
Публикувано: 04 July 2011 - 08:48 PM

[/quote]
И ние имахме едно такова зверче, биеше се с майка си, защото братчето и сестрите й й бяха далеч извън категорията. Сега тази бандитка се казва Маша и е при Packo от форума :)))
Публикувано: 05 July 2011 - 08:21 AM

Аз започвам да се съмнявам, че Пипин е от кротките Ръсели. Приучи се на режим, спря да ръба мебели, ръце, крака...Вече дава да го галим. Странно. Но от снощи гони котки. Няма никакъв шанс да ходи без повод. До сега не съм виждала такова поведение от него. Вижда котката и откача. Почва да бяга след нея и не спира. Повода му е дълъг и уж го викам, но той си продължава. Като играе с куче и го викам идва, но с котки уви - не.
Научихме се на остави. Страшно съм доволна. Слагам купата с храна и казвам остави. Докато не отменя командата не посяга. За сега обаче само в мое присъствие. Ако изляза е омел всичко. Но има време. Учи страшно бързо. С колито и болонката ми трябваше повече време. А този ми ти калпазанин за 2-3 дни е хванал основното и започваме да сменяме местата и ситуациите.
Вече нямаме обриви, ама никакви. Минахме през един стомашен вирус и сме добре/повръщане+диария/. Дано да нямаме повече здравословни проблемчета за сега.
Публикувано: 05 July 2011 - 10:12 AM

Публикувано: 05 July 2011 - 02:46 PM
Ако някой има опит във възпитателните методи , нека пише как го прави. Купих и тренировъчни бисквитки. Довечера ще кача снимка на Бъкстър.
Публикувано: 05 July 2011 - 05:05 PM
jumper, в 05 July 2011 - 02:46 PM, написа:
Ако някой има опит във възпитателните методи , нека пише как го прави. Купих и тренировъчни бисквитки. Довечера ще кача снимка на Бъкстър.
Правилно си се ориентирал,с награди и респект,страшно са умни и винаги изпитват кое им е позволено и кое не .
sesana вземай мерки с котките по навреме това им е голям проблем на всички териери но не е невъзможен.за голямо съжаление предишното ми кученце също джак ръсел пострада за ради котка и то фатално беше на 8 месеца свиквайте ги от малки с котките
Публикувано: 05 July 2011 - 08:29 PM
kapanec, в 05 July 2011 - 03:05 PM, написа:
jumper, в 05 July 2011 - 02:46 PM, написа:
Правилно си се ориентирал,с награди и респект,страшно са умни и винаги изпитват кое им е позволено и кое не .
sesana вземай мерки с котките по навреме това им е голям проблем на всички териери но не е невъзможен.за голямо съжаление предишното ми кученце също джак ръсел пострада за ради котка и то фатално беше на 8 месеца свиквайте ги от малки с котките
Капанец, сещам се, че беше писал веднъж, че твоето куче е абсолютно научено да не гони котки. Честно -

Публикувано: 05 July 2011 - 09:05 PM
katetol ;при нас обучението започна от 4 месечна възраст събирахме се със един приятел на по питие и така животните привикваха бяха на една и съща възраст ,имам чустството че познава котките в квартала и не им обръща внимание преди месец се появи едно ново котараче и отначало му се правеше на лоша но после се опознаха и даже са първи прители вече
Публикувано: 06 July 2011 - 09:09 AM
Намери си приятелче. Едно голо китайско куче му стана първа другжа. Запознаха се вчера и играха много. И двамата са мъжки, но се гледат много. По едно време Пипин се умори и легна на пясъка. Арчи /така се казва кучока/ започна да го чисти и пощи и нашия само се търкаля. Явно му хареса.
Забелязвам нещо интересно в Пипин. Откача по кучета с козина. Отива захапва козината и виси. Види ли козина или коса и го прави. Ако лежа с пусната коса идва, захапва един кичур и остава мирен с кичура в устата си.

Публикувано: 06 July 2011 - 09:48 AM

Публикувано: 06 July 2011 - 12:42 PM
kapanec, в 05 July 2011 - 07:05 PM, написа:
Абе, знаех си аз, че всички проблеми идват от нередовно пиене, ама ... НА! Пу, да му се невиди! Сега вероятно е късно (и за моето привикване към редовно пиене и за повишаване неговата толерантност към писаните) ... По едно време мислех да си взема вкъщи и котка, че да посвикне, но бързо премислих нещата и стигнах до извода, че това не е добра идея ... Горкото писенце, не мога да го подложа на такъв стрес!
jumper, има различни теории по отношение храненето на кучовците - едните са силно За сухите храни, понеже имат балансирано съдържание на всички необходими за животинката вещества, други са ПРОТИВ сухите храни и ЗА домашно приготвената храна (не остатъци от нашата, а специално приготвена за него), трети (тук във форума прочетох за пръв път за този вид хранене) са ЗА суровоядството, т.е - месо риба, всичко му се дава сурово. Мисля, че вие трябва да изберете тази, която най-пасва на вас и на кучо!
Джими е глезоран - от гранулите, много странно защо, но обича само Фрискис (който не са особено висок клас храна). Пробвах го с няколко различни - висок клас, ама ми писна да си давам парите и той само да ги подминава с презрение. Гледам повечко да му готвя, но пък наскоро прочетох, че има специални рецепти за тяхната храна и, като се върнем в София, смятам да започна да се придържам към тях. Тук, във Варна, майка ми си позволява зад гърба ми да го глезондри и да му дава какво ли не (основно месце), щото много жално я бил гледал! Ами ще гледа! Те с този отрениран цигански поглед се раждат, ама ...
sesans, ваш Пипин определено много ме забавлява! Душичка малка е той... Как благородно ви завиждам, че ходите на плажа... Аз не смея, че не знам къде да го заведа и да няма много хора ... Днес решихме да излезем, че е облачно, мислех да го заведа да потича по пясъка и ... точно като се нагласихме в колата, небето се продъни и се изсипа цялото ...

Благородно ви завиждам и за срещата с китайското качулато ... Толкова много ги харесвам, че нямам думи ... Все ми се иска да намачкам едно голишарче ...

Публикувано: 06 July 2011 - 02:42 PM
Човека с голишарчето и той прави така. Сяда си на капана, но пък пуска кучето да бяга.
Понеже вече си имаме две заведения за редовно посещение, хората от персонала ни познават. Винаги с поръчката идва и чаша с вода за Пипин.

За храната. Всички ми казват, че Пипин е дебел. Да ама на мен ми се струва нормален

Единствените сухи храни, които яде са на Вирбак/лечебната/ и Орижен за пупита. Не се мръщи и си хапва с кеф. Бях започнала да му готвя, но заради обрива спрях за сега. Да си призная при първа възможност ще го върна към готвена храна. По - добре му се отразява на стомаха и на режима за ходене по голяма нужда. С гранулите ходи по 4 пъти, а с домашно по 2. Явно отпадъка при гранулата е по - голям. И забелязвам, че за домашната храна си трепери. Явно му е по - вкусна.
Публикувано: 06 July 2011 - 04:31 PM

Ние също доста се чудихме с храните... Останала съм с впечатление, че по-младите ветеринари са ЗА гранулите, а по-възръстните против. Като се замисля, гранулите са си суха храна и колкото и висок клас да са, пак са някаква химия, все едно аз да същестуввам на бисквити, примерно. А и животните в природата не ядат гранули... За суровото месо, струва ми се наистина добър вариант, обаче не смея да рискувам, все пак кучето спи глава до глава с мен на възглавницата...
Публикувано: 06 July 2011 - 09:24 PM
Публикувано: 06 July 2011 - 09:46 PM
sesana, в 06 July 2011 - 12:42 PM, написа:
Човека с голишарчето и той прави така. Сяда си на капана, но пък пуска кучето да бяга.
Понеже вече си имаме две заведения за редовно посещение, хората от персонала ни познават. Винаги с поръчката идва и чаша с вода за Пипин.

За храната. Всички ми казват, че Пипин е дебел. Да ама на мен ми се струва нормален

Единствените сухи храни, които яде са на Вирбак/лечебната/ и Орижен за пупита. Не се мръщи и си хапва с кеф. Бях започнала да му готвя, но заради обрива спрях за сега. Да си призная при първа възможност ще го върна към готвена храна. По - добре му се отразява на стомаха и на режима за ходене по голяма нужда. С гранулите ходи по 4 пъти, а с домашно по 2. Явно отпадъка при гранулата е по - голям. И забелязвам, че за домашната храна си трепери. Явно му е по - вкусна.
Чудя се и се радвам на късмета на нашето момче има си Кучило, капанчета и плаж. Каво повече от това