Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3391 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 July 2011 - 11:09 AM

Целувки за Ванката и намачкване за Пипин.
Ние ходихме в едно заливче/силно казано/ само за нас си точно поради причината " не ми се обеснява на други хора".
Диванетата/дете и куче/ копаха и пръскаха на воля .
Определено си развалихме режима /сън по цял ден / .
Дано скоро пак ни се отвори път - хареса ни.

#3392 Потребителят е офлайн   jumper Икона

Публикувано: 04 July 2011 - 11:09 AM

Здравейте! Подариха ми страшно сладък джак ръсел териер на 42 дни. Досега съм гледала пинчери и не съм имала никакви здравословни и други проблеми с тях.
Има ли нещо, което трябва специално да знам за тази щура порода?
Купих му бебешка храна "Starter" на Royal Canin, но той я яде само ако е суха, а не разкисната, както ми казаха. Има ли опасност да му стане нещо?

#3393 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2011 - 02:31 PM

kapanec, сега гледах клипчето :ud_009: Ти да не ги тренраш за тигри тези бонбони? :ab_041:

#3394 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 03:38 PM

Показване на мнениетоjumper, в 04 July 2011 - 11:09 AM, написа:

Здравейте! Подариха ми страшно сладък джак ръсел териер на 42 дни. Досега съм гледала пинчери и не съм имала никакви здравословни и други проблеми с тях.
Има ли нещо, което трябва специално да знам за тази щура порода?
Купих му бебешка храна "Starter" на Royal Canin, но той я яде само ако е суха, а не разкисната, както ми казаха. Има ли опасност да му стане нещо?

Здрасти,

Няма опасност да му стане нещо в следствие на прием на суха храна.. осигурявайте му обаче постоянен достъп до прясна водичка. Би трябвало да са ви обяснили по колко и как се приема храната дневно.
Качи снимки на малкото тетрористчееее... :dog:

#3395 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 04 July 2011 - 07:30 PM

Показване на мнениетоsesana, в 04 July 2011 - 02:31 PM, написа:

kapanec, сега гледах клипчето :ud_009: Ти да не ги тренраш за тигри тези бонбони? :ab_041:

Не ги тренирам но тая дребната е ужас не дава да я пипнеш и се ръби и се бие на ред страшна палавница разбойничка от всякаде.не ни останаха здрави чорапки и чехли :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3396 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2011 - 08:48 PM

Не ги тренирам но тая дребната е ужас не дава да я пипнеш и се ръби и се бие на ред страшна палавница разбойничка от всякаде.не ни останаха здрави чорапки и чехли :dh_188:
[/quote]

И ние имахме едно такова зверче, биеше се с майка си, защото братчето и сестрите й й бяха далеч извън категорията. Сега тази бандитка се казва Маша и е при Packo от форума :)))

#3397 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2011 - 08:21 AM

Брех тез дами. Хич не ги слушат главите. :ab_041:
Аз започвам да се съмнявам, че Пипин е от кротките Ръсели. Приучи се на режим, спря да ръба мебели, ръце, крака...Вече дава да го галим. Странно. Но от снощи гони котки. Няма никакъв шанс да ходи без повод. До сега не съм виждала такова поведение от него. Вижда котката и откача. Почва да бяга след нея и не спира. Повода му е дълъг и уж го викам, но той си продължава. Като играе с куче и го викам идва, но с котки уви - не.
Научихме се на остави. Страшно съм доволна. Слагам купата с храна и казвам остави. Докато не отменя командата не посяга. За сега обаче само в мое присъствие. Ако изляза е омел всичко. Но има време. Учи страшно бързо. С колито и болонката ми трябваше повече време. А този ми ти калпазанин за 2-3 дни е хванал основното и започваме да сменяме местата и ситуациите.
Вече нямаме обриви, ама никакви. Минахме през един стомашен вирус и сме добре/повръщане+диария/. Дано да нямаме повече здравословни проблемчета за сега.

#3398 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2011 - 10:12 AM

Вая също много слуша, когато е сама никакви бели не прави, а навън си изпълнява командите, независимо от котки, кучета (поне в повечето случаи :ab_041: )... Напоследък обаче е започнала като мъничето на kapanec, само да я докоснеш и започва да хапе, да се търкаля по гръб, веднага на игра. Сега има някаква нова мода да си мушка играчките под дивана, най-вече топки, и после лае докато някой не ги извади. Всичко хубаво, обаче това упражнение се повтаря минимум 30 пъти в рамките на 10 минути, направо съм щурнала, вчера едва се сдържах да не ги събера всичките играчки и да ги метна през терасата :ud_009:

#3399 Потребителят е офлайн   jumper Икона

Публикувано: 05 July 2011 - 02:46 PM

Благодаря ви много! Какво да очаквам още от тези чаровни пакостници? За сега възприема много бързо всичко и се учим на командите "Не" и "Браво" и най-вече да не се качва по леглата. Преследва по цял ден котката ни и я предизвиква за игра. Това ми е надеждата, че няма да гони котки като порастне.
Ако някой има опит във възпитателните методи , нека пише как го прави. Купих и тренировъчни бисквитки. Довечера ще кача снимка на Бъкстър.

#3400 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2011 - 05:05 PM

Показване на мнениетоjumper, в 05 July 2011 - 02:46 PM, написа:

Благодаря ви много! Какво да очаквам още от тези чаровни пакостници? За сега възприема много бързо всичко и се учим на командите "Не" и "Браво" и най-вече да не се качва по леглата. Преследва по цял ден котката ни и я предизвиква за игра. Това ми е надеждата, че няма да гони котки като порастне.
Ако някой има опит във възпитателните методи , нека пише как го прави. Купих и тренировъчни бисквитки. Довечера ще кача снимка на Бъкстър.

Правилно си се ориентирал,с награди и респект,страшно са умни и винаги изпитват кое им е позволено и кое не .

sesana вземай мерки с котките по навреме това им е голям проблем на всички териери но не е невъзможен.за голямо съжаление предишното ми кученце също джак ръсел пострада за ради котка и то фатално беше на 8 месеца свиквайте ги от малки с котките

#3401 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2011 - 08:29 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 05 July 2011 - 03:05 PM, написа:

Показване на мнениетоjumper, в 05 July 2011 - 02:46 PM, написа:

Правилно си се ориентирал,с награди и респект,страшно са умни и винаги изпитват кое им е позволено и кое не .

sesana вземай мерки с котките по навреме това им е голям проблем на всички териери но не е невъзможен.за голямо съжаление предишното ми кученце също джак ръсел пострада за ради котка и то фатално беше на 8 месеца свиквайте ги от малки с котките

Капанец, сещам се, че беше писал веднъж, че твоето куче е абсолютно научено да не гони котки. Честно - :rc_036: възхищавам ти се! Моля те, сподели как го постигнахте това, че днес моят хубостник почти ме събори от колелото, щото видя една писана и като рипна по нея ... пък аз го държа на повод иначе и карам колело ... Първо, че мен щеше да пребие и второ - хич не искам така да драсва като обезумял след каквото и да е - не само след котки ...
User's Signature

Качена снимка

#3402 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2011 - 09:05 PM

katetol ;при нас обучението започна от 4 месечна възраст събирахме се със един приятел на по питие и така животните привикваха бяха на една и съща възраст ,имам чустството че познава котките в квартала и не им обръща внимание преди месец се появи едно ново котараче и отначало му се правеше на лоша но после се опознаха и даже са първи прители вече

#3403 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2011 - 09:09 AM

Около нас е пълно с котки. Никога не съм го пазила от тях. От бебе е на прозореца и ги гледа. На първи етаж сме и докато сложим 3-та ваксина бяхме за по час на прозореца. А те се събират под него. Но от два дни ги гони. Странното е, че го прави само вечер. Вчера бяхме на плажа и имаше две котки - не ги отрази. Но като излизаме към 22-22:00 откача по тях. Нали сега учим остави и се надявам това да свърши работа.
Намери си приятелче. Едно голо китайско куче му стана първа другжа. Запознаха се вчера и играха много. И двамата са мъжки, но се гледат много. По едно време Пипин се умори и легна на пясъка. Арчи /така се казва кучока/ започна да го чисти и пощи и нашия само се търкаля. Явно му хареса.
Забелязвам нещо интересно в Пипин. Откача по кучета с козина. Отива захапва козината и виси. Види ли козина или коса и го прави. Ако лежа с пусната коса идва, захапва един кичур и остава мирен с кичура в устата си. :dh_188: Смятам, че тъй като Арчи няма козина се разбраха толкова добре. Все пак няма какво да захапе.

#3404 Потребителят е офлайн   jumper Икона

Публикувано: 06 July 2011 - 09:48 AM

Здравейте! Пак съм аз с храненето на Бъкстър. Вчера ветеринарят ми каза, че е дебел и с раздут корем защото го храня с "Роял Канин". Към тази версия се присъедини и момчето от зоомагазина, от когото купувам от години храна. Препоръча ми някаква суперска храна, в която има и специална храна за джак ръсели - не бебета , както и за други породи. Казва се Eukanuba. Чудя се какво да правя. Единият ветеринар отрича сухите храни, другият ми препоръчва да го храня само с "Роял", трети... Вашите като бяха бебета с какво ги хранехте и давахте ли допълнително витамини и калций? Не съм забравила за снимките :re_037:

#3405 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 12:42 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 05 July 2011 - 07:05 PM, написа:

katetol ;при нас обучението започна от 4 месечна възраст събирахме се със един приятел на по питие и така животните привикваха бяха на една и съща възраст ,имам чустството че познава котките в квартала и не им обръща внимание преди месец се появи едно ново котараче и отначало му се правеше на лоша но после се опознаха и даже са първи прители вече

Абе, знаех си аз, че всички проблеми идват от нередовно пиене, ама ... НА! Пу, да му се невиди! Сега вероятно е късно (и за моето привикване към редовно пиене и за повишаване неговата толерантност към писаните) ... По едно време мислех да си взема вкъщи и котка, че да посвикне, но бързо премислих нещата и стигнах до извода, че това не е добра идея ... Горкото писенце, не мога да го подложа на такъв стрес!

jumper, има различни теории по отношение храненето на кучовците - едните са силно За сухите храни, понеже имат балансирано съдържание на всички необходими за животинката вещества, други са ПРОТИВ сухите храни и ЗА домашно приготвената храна (не остатъци от нашата, а специално приготвена за него), трети (тук във форума прочетох за пръв път за този вид хранене) са ЗА суровоядството, т.е - месо риба, всичко му се дава сурово. Мисля, че вие трябва да изберете тази, която най-пасва на вас и на кучо!
Джими е глезоран - от гранулите, много странно защо, но обича само Фрискис (който не са особено висок клас храна). Пробвах го с няколко различни - висок клас, ама ми писна да си давам парите и той само да ги подминава с презрение. Гледам повечко да му готвя, но пък наскоро прочетох, че има специални рецепти за тяхната храна и, като се върнем в София, смятам да започна да се придържам към тях. Тук, във Варна, майка ми си позволява зад гърба ми да го глезондри и да му дава какво ли не (основно месце), щото много жално я бил гледал! Ами ще гледа! Те с този отрениран цигански поглед се раждат, ама ...

sesans, ваш Пипин определено много ме забавлява! Душичка малка е той... Как благородно ви завиждам, че ходите на плажа... Аз не смея, че не знам къде да го заведа и да няма много хора ... Днес решихме да излезем, че е облачно, мислех да го заведа да потича по пясъка и ... точно като се нагласихме в колата, небето се продъни и се изсипа цялото ... :dh_188: Стааашен късме! Тези синоптици един път ще познаят и то, ЕСТЕСТВЕНО, ще е точно днес ...
Благородно ви завиждам и за срещата с китайското качулато ... Толкова много ги харесвам, че нямам думи ... Все ми се иска да намачкам едно голишарче ... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3406 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2011 - 02:42 PM

Вечер към 8 има малко хора на плажа в Бургас, а има и други кучета. Аз лично не пускам Пипин да бяга без повод. Едно, че не е затвърдил връщането при мен, второ, че ме чака глоба. Но пък когато го водя вечер няма проблем. Не ме гледат на криво. Сядам на един капан на пясъка и си пия бира, а Иван и Пипин копаят. Явно и на двамата им харесва. Като се омажат като диви прасенца ги прибирам.
Човека с голишарчето и той прави така. Сяда си на капана, но пък пуска кучето да бяга.
Понеже вече си имаме две заведения за редовно посещение, хората от персонала ни познават. Винаги с поръчката идва и чаша с вода за Пипин. :ab_041: Ама той хич не е подмазвач и играе с всяка сервитьорка. Така да се каже мъжа ми няма шанс да излезе сам с него. :ab_041:
За храната. Всички ми казват, че Пипин е дебел. Да ама на мен ми се струва нормален :ab_041:
Единствените сухи храни, които яде са на Вирбак/лечебната/ и Орижен за пупита. Не се мръщи и си хапва с кеф. Бях започнала да му готвя, но заради обрива спрях за сега. Да си призная при първа възможност ще го върна към готвена храна. По - добре му се отразява на стомаха и на режима за ходене по голяма нужда. С гранулите ходи по 4 пъти, а с домашно по 2. Явно отпадъка при гранулата е по - голям. И забелязвам, че за домашната храна си трепери. Явно му е по - вкусна.

#3407 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2011 - 04:31 PM

^ Моя приятелка постоянно ми повтаря колко завижда за Вая, можело да се свалят пичове с нея :wf_039:
Ние също доста се чудихме с храните... Останала съм с впечатление, че по-младите ветеринари са ЗА гранулите, а по-възръстните против. Като се замисля, гранулите са си суха храна и колкото и висок клас да са, пак са някаква химия, все едно аз да същестуввам на бисквити, примерно. А и животните в природата не ядат гранули... За суровото месо, струва ми се наистина добър вариант, обаче не смея да рискувам, все пак кучето спи глава до глава с мен на възглавницата...

#3408 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 06:13 PM

А, че тогава ви завиждам и аз ... С Джимчо никакви пичове не се свалят :wf_039: :wc_055: Напротив - само моми му се лепят!!! Да, ама нали и аз съм човек ... :wa_048: ...
User's Signature

Качена снимка

#3409 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2011 - 09:24 PM

Ами понеже Вая е свикнала вкъщи топката да и я хвърлят брат ми или баща ми и като види някое по-младо момче ходи и му оставя пръчки в краката, даже и лае понякога, един вид "Аре бе, ти ще хвърляш ли или няма да хвърляш??". В Борисовата едно момче го е преследвала 10 минути, не мога да го оттърва... .Аз и казвам "донеси пръчката", тя много добре знае какво значи това, обаче не идва, защото знае, че рядко и хвърлям и върви и преседва момчето,ината работа...

#3410 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 July 2011 - 09:46 PM

Показване на мнениетоsesana, в 06 July 2011 - 12:42 PM, написа:

Вечер към 8 има малко хора на плажа в Бургас, а има и други кучета. Аз лично не пускам Пипин да бяга без повод. Едно, че не е затвърдил връщането при мен, второ, че ме чака глоба. Но пък когато го водя вечер няма проблем. Не ме гледат на криво. Сядам на един капан на пясъка и си пия бира, а Иван и Пипин копаят. Явно и на двамата им харесва. Като се омажат като диви прасенца ги прибирам.
Човека с голишарчето и той прави така. Сяда си на капана, но пък пуска кучето да бяга.
Понеже вече си имаме две заведения за редовно посещение, хората от персонала ни познават. Винаги с поръчката идва и чаша с вода за Пипин. :ab_041: Ама той хич не е подмазвач и играе с всяка сервитьорка. Така да се каже мъжа ми няма шанс да излезе сам с него. :ab_041:
За храната. Всички ми казват, че Пипин е дебел. Да ама на мен ми се струва нормален :ab_041:
Единствените сухи храни, които яде са на Вирбак/лечебната/ и Орижен за пупита. Не се мръщи и си хапва с кеф. Бях започнала да му готвя, но заради обрива спрях за сега. Да си призная при първа възможност ще го върна към готвена храна. По - добре му се отразява на стомаха и на режима за ходене по голяма нужда. С гранулите ходи по 4 пъти, а с домашно по 2. Явно отпадъка при гранулата е по - голям. И забелязвам, че за домашната храна си трепери. Явно му е по - вкусна.

Чудя се и се радвам на късмета на нашето момче има си Кучило, капанчета и плаж. Каво повече от това :af_089::af_089::af_089:.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема