Джак Ръсел териер
Публикувано: 02 September 2011 - 10:20 AM
dora, в 02 September 2011 - 09:09 AM, написа:
Какво да правя? Мислех ,че в гранулите има всичко необходимо?
А и прибавям и яйце.Някаква примерна дозиравка.
И да не забравя - много благодаря.
Ами отиди до някоя ветеринарна аптека, те ще ти кажат в какви дози е според килограмите и потребностите на кучето. Аз бих давала яйцето с черупката, например. Или направи му един курс с витаминче допълнително, никога не е излишно.
Публикувано: 02 September 2011 - 11:36 AM
Извинявам се ,ако звуча грубо ,но ми се ще като си давам парите за нещо качественно да е такова.
Преди години знаех- храня кучето с каквото имам и добавях другите неща.Сега нали купувам хубави храни..../ядосана съм/.
Яйца варени давам - днес прибавих и черупки.
Отново благодаря.
Публикувано: 03 September 2011 - 08:34 PM
Публикувано: 04 September 2011 - 07:23 AM
Ставам само, за да коригирам поведение. Не играя, не угаждам. Хваща дикиш за 30 мин и почва пак едно бягане, скачане... Мрънкоти. Мрънкането е нещо между лаене, скимтене и ръмжене. Все едно приказва. Не е тревожно, просто си нарежда нещо.
Знам, че не трябва да се връзвам и не ставам да видя как е и т.н. Само ако прекали ставам. Вечер прибирам всички играчки, но той си намира всичко, което може са си ползва.
Не е на тоалетен зор. Работите си ги върши към 7, но си има местенце на терасата и може да излезе ако има зор.
Как да го науча да си спи?
Публикувано: 06 September 2011 - 09:32 PM
Публикувано: 06 September 2011 - 09:44 PM
radusha, в 06 September 2011 - 09:32 PM, написа:
Айра не е ли малка за първо раждане?
Ние чакаме Маша да навърши 2 години и тогава ще я пуснем за сефте, т.е. на пролетното разгонване.
Публикувано: 06 September 2011 - 09:51 PM
packo, в 06 September 2011 - 09:44 PM, написа:
radusha, в 06 September 2011 - 09:32 PM, написа:
Айра не е ли малка за първо раждане?
Ние чакаме Маша да навърши 2 години и тогава ще я пуснем за сефте, т.е. на пролетното разгонване.
Ние не го бяхме планирали.. бяхме на почивка, докато тя се е разгонила непредвидено по никое време юли месец, като това й е трето разгонване - т.е. беше разгонена и март... и очаквахме следващото около септември

Аз много се притесних като разбрах и то когато коремчето й видимо наедря! Вет-а каза, че принципно 3тото разгонване е подходящо време и въпреки, че е малка риска от усложнения е малък, стискайте палци всичко да е наред с мамата и бебоците!
Публикувано: 07 September 2011 - 07:52 PM
Публикувано: 07 September 2011 - 10:22 PM
Публикувано: 08 September 2011 - 05:14 AM
PHILIPOPOLIS, в 07 September 2011 - 05:52 PM, написа:
В БГ няма регистриран клуб на джак ръсел териера към БРФК, т.е. - няма с българско родословие. Родословни има, но те не са от България, а са купувани от развъдници в чужбина.
Моля, разубедете Вашите познати от куче от зоомагазин!!! Щом се интересуват от родословно куче, звучи несериозно да вземат такова от зоомагазин. Тук, във форума има огромна тема защо не бива да се купува от зоомагазин или борса.
Не зная дали ще прочетете материалите, които прилагам по-долу, но, моля, пробвайте се. Хубаво е някои неща да се знаят преди да се подходи към избора на любимец. Пък и ... предполагам хората си търсят кученце, което да ги радва дълги години ...
http://forum.dog.bg/...B7%D0%B8%D0%BD/
http://forum.dog.bg/...83%D0%B2%D0%B0/
Публикувано: 08 September 2011 - 10:26 AM
Публикувано: 08 September 2011 - 04:34 PM
katetol, в 08 September 2011 - 04:14 AM, написа:
PHILIPOPOLIS, в 07 September 2011 - 05:52 PM, написа:
В БГ няма регистриран клуб на джак ръсел териера към БРФК, т.е. - няма с българско родословие. Родословни има, но те не са от България, а са купувани от развъдници в чужбина.
Моля, разубедете Вашите познати от куче от зоомагазин!!! Щом се интересуват от родословно куче, звучи несериозно да вземат такова от зоомагазин. Тук, във форума има огромна тема защо не бива да се купува от зоомагазин или борса.
Не зная дали ще прочетете материалите, които прилагам по-долу, но, моля, пробвайте се. Хубаво е някои неща да се знаят преди да се подходи към избора на любимец. Пък и ... предполагам хората си търсят кученце, което да ги радва дълги години ...
http://forum.dog.bg/...B7%D0%B8%D0%BD/
http://forum.dog.bg/...83%D0%B2%D0%B0/
Katetol, само да кажа, че това, че нямаме клуб, не означава, че не може да се издаде родословие от БРФК. Просто явно няма строго установена процедура и процесът е сложен и свързан с много нерви. Аз не се захванах. Може някой човек да го е направил и да има такова куче.
Публикувано: 09 September 2011 - 10:54 PM

radusha, стискам палци на Айра всичко да мине добре. И ще чакаме снимки.
Публикувано: 10 September 2011 - 03:56 PM

Подозирам (даже почти съм убедена), че белите на Чара се дължат именно на тази насъбрана енергия, която се чуди как да изразходи и веднага щом започнете с дългите и изморителни разходки ще стане кротуша :))))))) Дано са ни живички и здравички всичките от форума!
Публикувано: 11 September 2011 - 10:55 AM
radusha, в 10 September 2011 - 01:56 PM, написа:

Подозирам (даже почти съм убедена), че белите на Чара се дължат именно на тази насъбрана енергия, която се чуди как да изразходи и веднага щом започнете с дългите и изморителни разходки ще стане кротуша :))))))) Дано са ни живички и здравички всичките от форума!
Radusha, само не се панирай, всичко ще си дойде по местата. Айра има нужда от подкрепа, а пък ако сте минали и ехограф няколко дни преди раждането, за да няма изненади, не би трябвало да имате проблем. Джаки втория път роди по-тежко, но си бяхме поготвени, защото на ехографа се видя, че единия бандит е обърнат наопаки, но като излезна той всичко си мина както трябва. В момента в който температурата й падне под 37 градуса се подгответе за идването на "бомбичките". Стискаме палци.
Ехаа каква добра новина около Чара, еми нормално е да се глезоти след това дето й мина през главата, важното е че всичко мина сега идва ред на белите