Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4271 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 25 January 2012 - 09:00 PM

Много добро решение и хубава изненада,съвети не ви трябват много щом сте имали и други кучета но все пак един и от мен започненте със възпитанието от първия ден ,не проявявайте мекушавост много са умни и упорити затова бъдете по строги и настоятелни във възпитаниието

#4272 Потребителят е офлайн   dundurma Икона

Публикувано: 25 January 2012 - 09:32 PM

и все пак към коя храна да се ориентирам.за различните породи е различно.овчарката в първите месеци я хранех с бяло пилешко месо и гранули.........коя марка да ползвам докато порасне :dh_188: :dh_188: :dh_188: ще имам време за възпитание,защото в момента съм с патерици и съм си у нас(пък и имам опит с овчарката). кое най-специфичното за породата,за какво да внимавам,от какво боледуват,проблем ли са ниските или високи температури,имат ли нужда от дрешки и обувчици и т.н. :tb_195: :tb_195: :tb_195: :tb_195:

#4273 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 08:35 AM

Показване на мнениетоdundurma, в 25 January 2012 - 05:31 PM, написа:

здравейте..............преди година след една глупост от моя страна,една кола смачка нашия шпиц-сладур АСИ.........................мъка,сълзи и самообвинения.....................но повече от година не издържах.утре пристига нова радост в моя живот-женско джак ръселче-ДАНИ,ДАРИЯ,ДРИЙМ или дайте предложения.............тази вечер няма да мога да заспя,а кученцето е подарък за моята любима жена,която все още сънува нашия АСИ(тя не знае за мъника-ще е изненада).тъй като до сега съм имал овчарка и шпиц,моля за някои насоки за джакачето,като вид храна и т.н. :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

съжалявам за АСИ - понякога стават и такива неща, важното е да се продължи напред...
А иначе за името - аз съм за ДАРА - като е още малка, може да и казвате Дарка - много мило ми звучи. Познавам кученце Дарка и ...:wub:
за храната моя съвет е да продължите с такава, с какавато е хранено кученцето при мама, и постепенно да преминете на такава, каквато вие искате.
Много забавления и създавайте да хаби енергия и както е казал kapanec - възпитание от първия ден! :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#4274 Потребителят е офлайн   dundurma Икона

Публикувано: 26 January 2012 - 07:09 PM

ДАНИ Е ВЕЧЕ С НАС.......................................ЩАСТИЕТО СЕ ЗАВЪРНА В КЪЩИ :wub: :wub: :wub: :dog: :dog: :dog:

#4275 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 09:01 PM

Здравейте! :re_037:
Ние сме нови във форума а и от скоро у дома :). Взехме си джакче вече е на 5 месеца и днес за първи път се запозна със снега :smile:
Голямо забавление, голямо тичане, скачане, въргаляне! И точно като някое детенце си похапва и снежец при всяко излизане на двора. Вашите така ли правеха? :ab_041:

#4276 Потребителят е офлайн   dundurma Икона

Публикувано: 27 January 2012 - 08:58 AM

ШЕФКАТА си каза думата-момата ще е БЕТА,скоро и снимки.

#4277 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 01:10 PM

Ето как се забавляваме в снега:

http://www.youtube.c...Ux_6U0ZPK9No6E6
User's Signature

Качена снимка

#4278 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 08:39 PM

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 20 January 2012 - 01:35 PM, написа:

Показване на мнениетоBoevi, в 20 January 2012 - 08:16 AM, написа:

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 19 January 2012 - 11:18 PM, написа:

Здравейте за първи път пиша и искам да се похваля, че и аз съм собственик на JRT на 6 месеца. Казва се Спарки и е много щур и любвеобвилен, но имам един въпрос.
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.

Здрасти:) Натрий една сочна мръвка с най-лютивия пипер,който намериш,пусни я отвън пред входа и когато излезете,той ще я захапе,но след това ще е разочарован ,че е взел от земята. Повтори това няколко пъти,ако се наложи.Моя така го отучих да ръба дивана,вратата,секциите...всичко,каквото не трябва. Аз натроших сух мнооого лютив пипер в чинийка с вода и я оставих да се напои с лютото.После натопих с гъбичка местата,където е започнал да ръба...и така..:)

Мерси много за съвета ще го изпробвам. Само дано не му хареса :))))))))(

Здравей,

аз пък на прочетох в една книжка ак кучето знае думичката "НЕ" малко да го тренираш дори в къщи да ставяш нещо привлекателно и когато го лапне да кажеш строго "НЕ" и ако пусне нещото да г пхвалиш и наградиш.Така Теро се поотучи.
Въпреки че и идеята с лютото не е лоша :ba_025:

Успех че е много важно да не яде боклуци
User's Signature

Качена снимка

#4279 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 08:43 PM

Показване на мнениетоbeni_kali, в 26 January 2012 - 10:01 PM, написа:

Ние сме нови във форума а и от скоро у дома :). Взехме си джакче вече е на 5 месеца и днес за първи път се запозна със снега :smile:
Голямо забавление, голямо тичане, скачане, въргаляне! И точно като някое детенце си похапва и снежец при всяко излизане на двора. Вашите така ли правеха? :ab_041:

Да ви е жив и здрав мъника сигурна съм че си имате голяма радост и ние сме така в снега не се притеснявайте хапват си снежец и то с голяма радост :dog:
User's Signature

Качена снимка

#4280 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 11:53 AM

Показване на мнениетоvai, в 27 January 2012 - 08:43 PM, написа:

Да ви е жив и здрав мъника сигурна съм че си имате голяма радост и ние сме така в снега не се притеснявайте хапват си снежец и то с голяма радост :dog:

Чудесно! Значи в случая няма повод за притеснение, но както писах в други теми във форума, до сега не бях гледала куч,е а само котета и възникват ред въпроси на които сама не бих могла да намеря отговор и ще се радвам ако ми дадете съвети!
Единия въпрос възниква при разходките на нашата Джаки . За породата четох че са дружелюбни към други кучета и животни, но ме притеснява срещата със бездомите кучета. За домашните не се притеснявам толкова, защото знам че са контролирани от стопаните си, но още на първата разходка към нас със лай търгна едно бездомно куче. Притеснението ми най вече беше че съм с дъщеричката ми и да не се изплаше, а и кученцето ни е малко и да не се стресне и то! Не познавам поведението на кучетата, виждам, че някой домашни също тръгват с лай, подушват се и после пристъпват към игра, някой бездомни пък директно ни подминават и все пак незнам как да постъпвам, как да се държа. Може да ви е смешно но 3-4 пъти я носех на ръце докато ни подминат бездоми кучета :smile: По принцип избвагвам и места за разходки където се разхождат по едри породи. Близо до нас има полянка, където се разхождат ротвайлери и питбули, но аз предпочитам да отидем на по далечната полянка където има по дребнички. Има ли повод за притеснение?

#4281 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 12:53 PM

Показване на мнениетоbeni_kali, в 28 January 2012 - 12:53 PM, написа:

Показване на мнениетоvai, в 27 January 2012 - 08:43 PM, написа:

Чудесно! Значи в случая няма повод за притеснение, но както писах в други теми във форума, до сега не бях гледала куч,е а само котета и възникват ред въпроси на които сама не бих могла да намеря отговор и ще се радвам ако ми дадете съвети!
Единия въпрос възниква при разходките на нашата Джаки . За породата четох че са дружелюбни към други кучета и животни, но ме притеснява срещата със бездомите кучета. За домашните не се притеснявам толкова, защото знам че са контролирани от стопаните си, но още на първата разходка към нас със лай търгна едно бездомно куче. Притеснението ми най вече беше че съм с дъщеричката ми и да не се изплаше, а и кученцето ни е малко и да не се стресне и то! Не познавам поведението на кучетата, виждам, че някой домашни също тръгват с лай, подушват се и после пристъпват към игра, някой бездомни пък директно ни подминават и все пак незнам как да постъпвам, как да се държа. Може да ви е смешно но 3-4 пъти я носех на ръце докато ни подминат бездоми кучета :smile: По принцип избвагвам и места за разходки където се разхождат по едри породи. Близо до нас има полянка, където се разхождат ротвайлери и питбули, но аз предпочитам да отидем на по далечната полянка където има по дребнички. Има ли повод за притеснение?

Винаги има повод за притеснение никога неможеш да знаеш как ще реагира кучето отсеща независимо дали е улично или домашно.
Аз не съм най-тчния човек кйт може да ти даде съвет защото точно по този начин постоянно пазейки Тер от други едри кучета май пордих у него когато види глямо куче да се хвърля да го напада и сега ограничаваме срещи с кучета от едри породи,така че мисля че не е най - удачния вариант да я гушкаш , но както споменах аз определено не съм човека койт мже да ти даде съвет.
Аз бих била двлна ако някой даде съвет който би помгнал и на нас :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#4282 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 03:24 PM

Моята е към края на разгонването и днес забелязах кафеникаво-сиви петна по вулвата и коремчето около нея.

#4283 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 02:33 PM

Ето малко снимки за хубаво настроение:ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

jack-russell terrier dogs for everything

#4284 Потребителят е офлайн   JackSpasov Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 02:52 PM

Здравейте на всички !!!
Искам да си взема Джак Ръсел, но не мога да разбера защо са толкова различни ??? има с къси крака и с дълги ??? с дълги опашки които се копират и с къси така се раждат ??? защо?
Всички ли са Джакове или са мелези?

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ не знам какво да си взема :dog:

#4285 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 03:19 PM

Показване на мнениетоJackSpasov, в 03 February 2012 - 02:52 PM, написа:

Здравейте на всички !!!
Искам да си взема Джак Ръсел, но не мога да разбера защо са толкова различни ??? има с къси крака и с дълги ??? с дълги опашки които се копират и с къси така се раждат ??? защо?

Докато в БГ няма регистриран клуб на породата ще е така. Няма породисти , няма родословия и т.н. - всички сме джакоподобни. Ако толкова много ви харесват и имате достатъчно свободно време си вземете какъвто на вас ви харесва: дългокраките скачат повече и бягат по бързо, късокраките не са толкова бързи ,но са по набити.

#4286 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 03:21 PM

Показване на мнениетоBoevi, в 20 January 2012 - 08:16 AM, написа:

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 19 January 2012 - 11:18 PM, написа:

Здравейте за първи път пиша и искам да се похваля, че и аз съм собственик на JRT на 6 месеца. Казва се Спарки и е много щур и любвеобвилен, но имам един въпрос.
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.

Здрасти:) Натрий една сочна мръвка с най-лютивия пипер,който намериш,пусни я отвън пред входа и когато излезете,той ще я захапе,но след това ще е разочарован ,че е взел от земята. Повтори това няколко пъти,ако се наложи.Моя така го отучих да ръба дивана,вратата,секциите...всичко,каквото не трябва. Аз натроших сух мнооого лютив пипер в чинийка с вода и я оставих да се напои с лютото.После натопих с гъбичка местата,където е започнал да ръба...и така..:)

Аз познвам един ДРТ който яде и люти чушки!!!

#4287 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 05:34 PM

Показване на мнениетоJackSpasov, в 03 February 2012 - 12:52 PM, написа:

Здравейте на всички !!!

Това, което е характерно за породата е, че почти няма шанс да видите два еднакви ДРТ. Това, разбира се, не означава, че няма стандарт за тях.
http://bg.wikipedia....%B8%D0%B5%D1%80
http://bestfellows.c...%D0%B5%D1%80-2/
Това, което Ви гарантира чистокръвен представител на породата, естествено, е документът за родословие. За съжаление към момента, до колкото ми е известно няма клуб на ДРТ. Зная, че има представители на породата с родословие, внесени от чужбина.
ДРТ се раждат с по-дълга опашка, която много собственици купират, въпреки че от известно време това е забранено със закон.
User's Signature

Качена снимка

#4288 Потребителят е офлайн   MOMO JRT Икона

Публикувано: 04 February 2012 - 03:41 PM

Здравейте и от нас, и ние сме собственици от няколко месеца на едно диване което вече е на почти 4 месеца. Днес му беше първото излизане. Въпреки че му беше студено доста мъжки се представи-подуши поджавка потрепери. Иначе е кученцето ни го докараха от Унгария засега доста добра фигура има само се надявам да не изправи ушите-просто не ми харесват като прилепи стават.Радвам се че намерих тоя форум да обменяме опит с други стопани на тая дива порода :) ето и няколко снимки....:)Качена снимка
Качена снимка

#4289 Потребителят е офлайн   ethr Икона

Публикувано: 04 February 2012 - 10:23 PM

От преди около две три седмици ушетата на моят ДРТ пощуряха -заемаха всякакви позиции и преди седмица застанаха на едно място..едното клюмнало настрани другото изправено нагоре..и така си стоят. Дали ще се оправят или така ще си ходи като олигофрен :)))) Сега е на 4 месеца и го храня с arden grange puppy junior. Ето ви и снимки преди и след трансформацията :Д Голям майтап е иначе ..няма грешка Роки :))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4290 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 01:10 AM

Да ви питам,
на вашите джакчета има ли петънца с цвета на бенка по корема (само на не окосмената част), защото на моята и излязоа, когато се разгони ?

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни