Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4251 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 January 2012 - 08:20 PM

Показване на мнениетоplamka8711, в 17 January 2012 - 05:30 PM, написа:

Здравейте и от мен, много искам да си взема ръселче, но съм на работа 5 дни в седмицата на нормален работен ден...може да има все пак някой вкъщи,но не често. Въпросът ми е дали кученцето ще може да си седи самичко и дали от това ще възникнат много бели вкъщи.. Иначе породата от всичко изчетено до тук много ми хареса и много се надявам да имам такова животинче :re_037:

Здравей :)
И аз съм в същата ситуация като теб. Един от първите ми постове беше като твоя. Живеем с приятелят ми на квартира и работим 5 дни стандартно време. Затова и се чудехме дали можем да си вземем кученце. Чудихме се чудихме, и накрая си взехме:
1. 4 дни бях в отпуск, когато го взехме. Беше на 43 дена. Бяхме му направили клетка, в която уж да си спи вечер, но не се получи-плачеше много като го затворим в нея и на третия ден обезопасихме максимално стаята, в която стой и го оставихме свободен. Спря да скимти още нея вечер и повеч не сме му чули гласа вечер, като го оставим сам. Сега обаче си ползва клетката като къщичка и като му се приспи отива там. Така че е хубаво да му осигурите някаква подобно негово кътче.
2. За сега е ограничен само в една стая, тъй като ни няма през деня.
3. Първия месец се прибирахме в обедната почивка да го храним, но след това само по 2 пъти му даваме и се развива чудесно.
4. Бели- да прави бели. Кабелите сме ги скрили, но и тук там където има не ги пипа-няма интерес, след като изяде няколко шамарчета при първите опити да ги вкуси :). Сложили сме кашони да ги крият /пълни кашони/ и бая нагриза от тях. Вестника, на който пиша също почти всеки път като се върнем от работа е накъсан. Другите бели са че изгриза ръбчетата на тв масичката, малко от едната стена нагриза и леко скъса шалтето на дивана. Всичко е лесно поправимо слава богу. Рядко прави подобни бели, но е факт, че ги има. Доколкото съм чела при всяко кученце е различно.
5. Понеже от малък си спи сам в отделна стая, като сме в другата се занимава с играчките си или спи, но въобще не лае и не скимти. Така, че мисля че и през деня не вдига шум-даже съм убедена.
6. бързо се научи да пикае на вестник.
7. от доста време го изкарваме и навън и там се научи да върши нуждите си. Лесно привикна към повод-едва ли ще имате проблем.
8. Много бързо схващат, особенно ако има наградка. Джафи вече знае няколко команди много добре.
9. Нужно е обаче да имате и здрави нерви. Всекидневието ви ще се промени. Връщаш се от работа и не сядаш да почиваш, да хапнеш и да гледап тв, а почваш да чистиш, после разходка, игра...и чак тогава вечеря. През целото време кученцето кипи от енергия около вас-носи играчки, джафка, скимти, подскача....няма отърване. Има и много луди моменти, в които ще се чудите що за същество е това. Абе трябват си здрави нерви.
10. доста ще хапе в началото, но да ти кажа Джафи сега е на 3 месеца и половина и намаля хапането.
11. Ние го потупваме с вестник и идеално разбра, че прави нещо нередно като види вестника-има голям респект от него. За мен без потупване не става...а и нервите понякога не издържат. От време на време така му крещим...сякаш пък ще ни разбере :))))
12. Доста е досаден. Особенно като дойдат гости-няма отърване. Полудява от радост направо.
13. Отсъствахем 3 дни и го оставихме при родителите ми. Нямаше проблеми с адаптацията, по-скоро те имаха :))) Въпреки, че 20 догини са гледали два болонки, родителите ми се видяха в чудо с това кукумицинче.

Като цяло са големи пумпали, луда работа. Не е кученце, което просто да си гушкаш. Единственият момент, в който можеш да го гушкаш е като заспи. Но пък са страшно умни...и инати. Така, че преценете какво точно кученце искате-спокойно кротко и за гушкане, или много енергично, упорито, но и много умно.
Ако решите да си взимате, ще помагаме, но пък вие предварително се въоръжете с нерви и търпение.
Да уточня, че говоря само за малко кученце, тъй като моето е още малко. Като пораснат незнам какви стават и не мога да дам съвети.

Дано все пак си вземете :))))) Като се свикне с голямата промяна, започваш да усещаш и положителните страни:)))
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4252 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 10:25 PM

Благодаря ви за съветите:) Надявам се да успея да си взема и то точно такова, защото много ми хареса това, което казвате за веселия характер на тези сладури:)В момента съм в преговори с вуйчо ми... и се надявам да успея, а с този кучо ще си правим компания, а относно гледането няма проблем с удоволствие ще се грижа за него/имам опит с малки деца така че няма проблем/ Още веднъж благодаря, надявам се ,че след 2 месеца и аз ще покажа моето ръселче :mg_062: Ако имам въпроси ще попитам виждам. че тук ще получа инфо и разбиране:) Между другото вашите са големи сладурковци, пожелавам много да ви радват :re_037:

#4253 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 09:34 AM

Здравейте , да се похваля - нашия Бандит има напредък с хигиенните навици - вече втора вечер цяла нощ не прави нищо на вестниците в стаята си :ba_025: , е през деня не е точно така ,но все пак много му се радваме :ab_041: , все си мисля че към четвъртия месец вече съвсем ще се е научил :ae_085: За белите , той не е правил кой знае какви , но сигурно е защото около него винаги има хвърлени различни играчки от децата и все намира какво да гризе , те отиват после на боклука естествено защото не стават за нищо вече :db_046: Купуваме му и кокали от пресованата кожа да се занимава , вече втори дъвче - хвана им цаката :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4254 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2012 - 10:07 AM

Добро утро, много е як бандит. Мислех, че е на 7- 8 месеца а той само на 4 :md_064:, ама явно има напредък така,че браво :mg_062: Колко килца е сега?

#4255 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 11:35 AM

Честно да кажа , не знам колко кг е , не сме го теглили сега , но скоро ще го претеглим :wb_052:

#4256 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2012 - 11:43 AM

Показване на мнениетоbandit, в 18 January 2012 - 09:34 AM, написа:

Здравейте , да се похваля - нашия Бандит има напредък с хигиенните навици - вече втора вечер цяла нощ не прави нищо на вестниците в стаята си :ba_025: , е през деня не е точно така ,но все пак много му се радваме :ab_041: , все си мисля че към четвъртия месец вече съвсем ще се е научил :ae_085: За белите , той не е правил кой знае какви , но сигурно е защото около него винаги има хвърлени различни играчки от децата и все намира какво да гризе , те отиват после на боклука естествено защото не стават за нищо вече :db_046: Купуваме му и кокали от пресованата кожа да се занимава , вече втори дъвче - хвана им цаката :md_064:

Браво на нашето братче, Бандит. Голям красавец. Джафи и той вече вечер почти нищо не прави. Само като ме чуе, че ставам и той се събужда и чак тогава отива на вестника. Иначе и той така големичък стана-сега е към 5,4 кг :))) ама никак не изглежда дебел.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4257 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 18 January 2012 - 02:07 PM

Слънцето се ухили и ние с шона веднага си направихме една тренировка аз хвърлям топката :wb_052: а тя ми я носи:ba_025: само ,че след 15мин на мен ми умръзва а тя все още не се е уморила да бяга

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4258 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 11:24 AM

Споделям
При предната ваксинация / втората след бебешката / на Фреди му се яви увеличен лимфен възел под предната лапа от страна от която му беше сложена ваксината, веднага говорих с вета ,който ме успокои, че е нормално понякога ваксините давали реакция , за около седмица се оправи
до тук добре , но при следваща ваксина му го напомних с идеята да има го впредвид , но след тази ваксина кучето се отпусна , промени си дишането и направи ОТОК от страна пак на място на което го боднаха
хаиде пак на вет отново 3 инжекции- противоалергични - до сутринта се оправи , но според вета Фреди е алергичен към ваксините и не знам как ще продължим с тях за напред, освен това предстои и слагане на чип ,за което държа да се отложи понеже вече се притеснявам
Моля споделете опит или нещо по темата
User's Signature

[Качена снимкаКачена снимка

#4259 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 08:39 PM

Относно чипа не се притеснявай там няма как да получи алергична реакция относно ваксинете сменете (марката) препологам това е годишната ваксина и ще се ваксинира чак догодина по това време живот и здраве, а и вета и него сменяйте щом не е взел адекватна реакция след първия път

#4260 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 11:18 PM

Здравейте за първи път пиша и искам да се похваля, че и аз съм собственик на JRT на 6 месеца. Казва се Спарки и е много щур и любвеобвилен, но имам един въпрос.
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.

#4261 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 11:46 PM

Знаете ли колко продължава цикъла на женските? На моята и почна на 14 и още не е спрял, май .

#4262 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 07:01 AM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 19 January 2012 - 11:46 PM, написа:

Знаете ли колко продължава цикъла на женските? На моята и почна на 14 и още не е спрял, май .

Имай на предвид че Опаснота от Заплождане е до 20-22ден от началото на разгонването или след 9 ден от началото на разгонването до 20-22 е рисковия период от нежалана бременност

Първото разгонване за тая порода защото на практика са малко по скорозрели от другите породи е 7-8 месец

#4263 Потребителят е офлайн   Boevi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 08:16 AM

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 19 January 2012 - 11:18 PM, написа:

Здравейте за първи път пиша и искам да се похваля, че и аз съм собственик на JRT на 6 месеца. Казва се Спарки и е много щур и любвеобвилен, но имам един въпрос.
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.

Здрасти:) Натрий една сочна мръвка с най-лютивия пипер,който намериш,пусни я отвън пред входа и когато излезете,той ще я захапе,но след това ще е разочарован ,че е взел от земята. Повтори това няколко пъти,ако се наложи.Моя така го отучих да ръба дивана,вратата,секциите...всичко,каквото не трябва. Аз натроших сух мнооого лютив пипер в чинийка с вода и я оставих да се напои с лютото.После натопих с гъбичка местата,където е започнал да ръба...и така..:)

#4264 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 10:25 AM

Значи да чакам кървенето да спре, чак след 20 ден . :rf_011:

#4265 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 10:35 AM

Показване на мнениетоkapanec, в 19 January 2012 - 08:39 PM, написа:

Относно чипа не се притеснявай там няма как да получи алергична реакция относно ваксинете сменете (марката) препологам това е годишната ваксина и ще се ваксинира чак догодина по това време живот и здраве, а и вета и него сменяйте щом не е взел адекватна реакция след първия път

Благодаря
и аз мисля първо да сменя вета , а до следващата / годиншна ваксина се надявам на някакво разрешение на проблема/
User's Signature

[Качена снимкаКачена снимка

#4266 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 12:35 PM

Показване на мнениетоBoevi, в 20 January 2012 - 08:16 AM, написа:

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 19 January 2012 - 11:18 PM, написа:

Здрасти:) Натрий една сочна мръвка с най-лютивия пипер,който намериш,пусни я отвън пред входа и когато излезете,той ще я захапе,но след това ще е разочарован ,че е взел от земята. Повтори това няколко пъти,ако се наложи.Моя така го отучих да ръба дивана,вратата,секциите...всичко,каквото не трябва. Аз натроших сух мнооого лютив пипер в чинийка с вода и я оставих да се напои с лютото.После натопих с гъбичка местата,където е започнал да ръба...и така..:)

Мерси много за съвета ще го изпробвам. Само дано не му хареса :))))))))(

#4267 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 07:37 PM

[/quote]

Мерси много за съвета ще го изпробвам. Само дано не му хареса :))))))))(
[/quote]

Има такава вероятнос и аз пробвах като беше малка с най лютивите тия дребните дето даже не можеш да ги помиришеш но ефекта беше че само се облизваше за още .Вслучая трябва да му покажете( кое може и кое не), (кое е правилно и кое не е правилно да прави) и като порасне то само ще знае кое му е позволено и до каде му е позволено въпрос на време и възпитание но винаги ще пробват да хитруват това им е вродено

#4268 Потребителят е офлайн   Boevi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 09:47 AM

Показване на мнениетоkapanec, в 20 January 2012 - 07:37 PM, написа:

Има такава вероятнос и аз пробвах като беше малка с най лютивите тия дребните дето даже не можеш да ги помиришеш но ефекта беше че само се облизваше за още .Вслучая трябва да му покажете( кое може и кое не), (кое е правилно и кое не е правилно да прави) и като порасне то само ще знае кое му е позволено и до каде му е позволено въпрос на време и възпитание но винаги ще пробват да хитруват това им е вродено

След тази процедура,нашия спря да руши мебелите,освен това рядко ще лапне нещо навън-имаше ефект. Аз иначе нямаше да го препоръчам!

#4269 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2012 - 02:06 AM

С лютивото може да се докара голям проблем на стомаха.Когато кучето ми беше малко и аз четох такива препоръки в нета,но добре че преди да ги приложа се посъветвах за евентуални последици с ветеринар.Отучва се с корекция и постоянство.Не си правете експерименти с животинката...
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4270 Потребителят е офлайн   dundurma Икона

Публикувано: 25 January 2012 - 07:31 PM

здравейте..............преди година след една глупост от моя страна,една кола смачка нашия шпиц-сладур АСИ.........................мъка,сълзи и самообвинения.....................но повече от година не издържах.утре пристига нова радост в моя живот-женско джак ръселче-ДАНИ,ДАРИЯ,ДРИЙМ или дайте предложения.............тази вечер няма да мога да заспя,а кученцето е подарък за моята любима жена,която все още сънува нашия АСИ(тя не знае за мъника-ще е изненада).тъй като до сега съм имал овчарка и шпиц,моля за някои насоки за джакачето,като вид храна и т.н. :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни