Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4281 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2012 - 12:53 PM

Показване на мнениетоbeni_kali, в 28 January 2012 - 12:53 PM, написа:

Показване на мнениетоvai, в 27 January 2012 - 08:43 PM, написа:

Показване на мнениетоbeni_kali, в 26 January 2012 - 10:01 PM, написа:

Здравейте! :re_037:
Ние сме нови във форума а и от скоро у дома :). Взехме си джакче вече е на 5 месеца и днес за първи път се запозна със снега :smile:
Голямо забавление, голямо тичане, скачане, въргаляне! И точно като някое детенце си похапва и снежец при всяко излизане на двора. Вашите така ли правеха? :ab_041:

Да ви е жив и здрав мъника сигурна съм че си имате голяма радост и ние сме така в снега не се притеснявайте хапват си снежец и то с голяма радост :dog:

Чудесно! Значи в случая няма повод за притеснение, но както писах в други теми във форума, до сега не бях гледала куч,е а само котета и възникват ред въпроси на които сама не бих могла да намеря отговор и ще се радвам ако ми дадете съвети!
Единия въпрос възниква при разходките на нашата Джаки . За породата четох че са дружелюбни към други кучета и животни, но ме притеснява срещата със бездомите кучета. За домашните не се притеснявам толкова, защото знам че са контролирани от стопаните си, но още на първата разходка към нас със лай търгна едно бездомно куче. Притеснението ми най вече беше че съм с дъщеричката ми и да не се изплаше, а и кученцето ни е малко и да не се стресне и то! Не познавам поведението на кучетата, виждам, че някой домашни също тръгват с лай, подушват се и после пристъпват към игра, някой бездомни пък директно ни подминават и все пак незнам как да постъпвам, как да се държа. Може да ви е смешно но 3-4 пъти я носех на ръце докато ни подминат бездоми кучета :smile: По принцип избвагвам и места за разходки където се разхождат по едри породи. Близо до нас има полянка, където се разхождат ротвайлери и питбули, но аз предпочитам да отидем на по далечната полянка където има по дребнички. Има ли повод за притеснение?

Винаги има повод за притеснение никога неможеш да знаеш как ще реагира кучето отсеща независимо дали е улично или домашно.
Аз не съм най-тчния човек кйт може да ти даде съвет защото точно по този начин постоянно пазейки Тер от други едри кучета май пордих у него когато види глямо куче да се хвърля да го напада и сега ограничаваме срещи с кучета от едри породи,така че мисля че не е най - удачния вариант да я гушкаш , но както споменах аз определено не съм човека койт мже да ти даде съвет.
Аз бих била двлна ако някой даде съвет който би помгнал и на нас :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#4282 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 03:24 PM

Моята е към края на разгонването и днес забелязах кафеникаво-сиви петна по вулвата и коремчето около нея.

#4283 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 02:33 PM

Ето малко снимки за хубаво настроение:ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

jack-russell terrier dogs for everything

#4284 Потребителят е офлайн   JackSpasov Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 02:52 PM

Здравейте на всички !!!
Искам да си взема Джак Ръсел, но не мога да разбера защо са толкова различни ??? има с къси крака и с дълги ??? с дълги опашки които се копират и с къси така се раждат ??? защо?
Всички ли са Джакове или са мелези?

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ не знам какво да си взема :dog:

#4285 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 03:19 PM

Показване на мнениетоJackSpasov, в 03 February 2012 - 02:52 PM, написа:

Здравейте на всички !!!
Искам да си взема Джак Ръсел, но не мога да разбера защо са толкова различни ??? има с къси крака и с дълги ??? с дълги опашки които се копират и с къси така се раждат ??? защо?

Докато в БГ няма регистриран клуб на породата ще е така. Няма породисти , няма родословия и т.н. - всички сме джакоподобни. Ако толкова много ви харесват и имате достатъчно свободно време си вземете какъвто на вас ви харесва: дългокраките скачат повече и бягат по бързо, късокраките не са толкова бързи ,но са по набити.

#4286 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 03:21 PM

Показване на мнениетоBoevi, в 20 January 2012 - 08:16 AM, написа:

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 19 January 2012 - 11:18 PM, написа:

Здравейте за първи път пиша и искам да се похваля, че и аз съм собственик на JRT на 6 месеца. Казва се Спарки и е много щур и любвеобвилен, но имам един въпрос.
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.

Здрасти:) Натрий една сочна мръвка с най-лютивия пипер,който намериш,пусни я отвън пред входа и когато излезете,той ще я захапе,но след това ще е разочарован ,че е взел от земята. Повтори това няколко пъти,ако се наложи.Моя така го отучих да ръба дивана,вратата,секциите...всичко,каквото не трябва. Аз натроших сух мнооого лютив пипер в чинийка с вода и я оставих да се напои с лютото.После натопих с гъбичка местата,където е започнал да ръба...и така..:)

Аз познвам един ДРТ който яде и люти чушки!!!

#4287 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 05:34 PM

Показване на мнениетоJackSpasov, в 03 February 2012 - 12:52 PM, написа:

Здравейте на всички !!!

Това, което е характерно за породата е, че почти няма шанс да видите два еднакви ДРТ. Това, разбира се, не означава, че няма стандарт за тях.
http://bg.wikipedia....%B8%D0%B5%D1%80
http://bestfellows.c...%D0%B5%D1%80-2/
Това, което Ви гарантира чистокръвен представител на породата, естествено, е документът за родословие. За съжаление към момента, до колкото ми е известно няма клуб на ДРТ. Зная, че има представители на породата с родословие, внесени от чужбина.
ДРТ се раждат с по-дълга опашка, която много собственици купират, въпреки че от известно време това е забранено със закон.
User's Signature

Качена снимка

#4288 Потребителят е офлайн   MOMO JRT Икона

Публикувано: 04 February 2012 - 03:41 PM

Здравейте и от нас, и ние сме собственици от няколко месеца на едно диване което вече е на почти 4 месеца. Днес му беше първото излизане. Въпреки че му беше студено доста мъжки се представи-подуши поджавка потрепери. Иначе е кученцето ни го докараха от Унгария засега доста добра фигура има само се надявам да не изправи ушите-просто не ми харесват като прилепи стават.Радвам се че намерих тоя форум да обменяме опит с други стопани на тая дива порода :) ето и няколко снимки....:)Качена снимка
Качена снимка

#4289 Потребителят е офлайн   ethr Икона

Публикувано: 04 February 2012 - 10:23 PM

От преди около две три седмици ушетата на моят ДРТ пощуряха -заемаха всякакви позиции и преди седмица застанаха на едно място..едното клюмнало настрани другото изправено нагоре..и така си стоят. Дали ще се оправят или така ще си ходи като олигофрен :)))) Сега е на 4 месеца и го храня с arden grange puppy junior. Ето ви и снимки преди и след трансформацията :Д Голям майтап е иначе ..няма грешка Роки :))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4290 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 01:10 AM

Да ви питам,
на вашите джакчета има ли петънца с цвета на бенка по корема (само на не окосмената част), защото на моята и излязоа, когато се разгони ?

#4291 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 07:27 PM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 06 February 2012 - 01:10 AM, написа:

Да ви питам,
на вашите джакчета има ли петънца с цвета на бенка по корема (само на не окосмената част), защото на моята и излязоа, когато се разгони ?

Моя си беше с такива петънца от малък - пепитен :))))))))))))))))))))))

#4292 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 07:51 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 03 February 2012 - 03:21 PM, написа:

Показване на мнениетоBoevi, в 20 January 2012 - 08:16 AM, написа:

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 19 January 2012 - 11:18 PM, написа:

Здравейте за първи път пиша и искам да се похваля, че и аз съм собственик на JRT на 6 месеца. Казва се Спарки и е много щур и любвеобвилен, но имам един въпрос.
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.

Здрасти:) Натрий една сочна мръвка с най-лютивия пипер,който намериш,пусни я отвън пред входа и когато излезете,той ще я захапе,но след това ще е разочарован ,че е взел от земята. Повтори това няколко пъти,ако се наложи.Моя така го отучих да ръба дивана,вратата,секциите...всичко,каквото не трябва. Аз натроших сух мнооого лютив пипер в чинийка с вода и я оставих да се напои с лютото.После натопих с гъбичка местата,където е започнал да ръба...и така..:)

Аз познвам един ДРТ който яде и люти чушки!!!

ХАХАХАХА е пробвах и му дадох да яде люта чушка и им се мръщи. Намазах килимите и столовете с лют пипер и наистина спря да яде - поне засега :)))))))))))))
Като се стопи снегът ще пробвам и с кокал,който ще намажа с люто за да спре да ги яде от улицата :))))))))))

#4293 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2012 - 10:47 PM

в това време трябва да им давате много на ку4енцата....да лудуват...и да ловуват

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

jack-russell terrier dogs for everything

#4294 Потребителят е офлайн   Jack1 Икона

Публикувано: 08 February 2012 - 09:50 AM

Колеги,като гледам скоро темата трябва да се прейменува на Подобия на Джак Ръсел териер.Гледайте преди да си купите куче поне да има повечето белези на породата.В интернет има достатъчно материали на български от които да се информирате.

#4295 Потребителят е офлайн   ethr Икона

Публикувано: 09 February 2012 - 01:20 PM

Показване на мнениетоJack1, в 08 February 2012 - 09:50 AM, написа:

Колеги,като гледам скоро темата трябва да се прейменува на Подобия на Джак Ръсел териер.Гледайте преди да си купите куче поне да има повечето белези на породата.В интернет има достатъчно материали на български от които да се информирате.

..обади се и царя на глупаците.От сега нататък ти ще искащ документите за родословие на всеки който пише в темата :Д

#4296 Потребителят е офлайн   Г-н Белев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 06:46 PM

Здравейте на всички любители на кучета и по-специално да тези уникални животни Джак Ръсел териерите.Искам да ви разкажа една моя история, която ми се случи последните дни.С моята приятелка от известно време ни е обхванала Джак Ръсел манията.Всеки ден гледаме обявите в нета и си търсим малък сладур който да обсипваме с много любов.Това продължава близо от месец, но вчера вечерта ми звани баджанака(на сестрата на моята приятелка мъжът и) и ми заявява, че ни е намерил намерил куче точно каквото търсим.Аз отначало не му повярвах защото си пада доста шегобиец и ми обяснява, че било в двора му да ходим да си го взимаме.Реших,че е хванал някое кученце от улицата и се бъзика.Все пак звъннах на моята приятелка, която беше още на работа и и казах какво се е случила, тя също не повярва, че е намерил баджанака Джак Ръсел, но каза, че ще мине след работа да го види.И така към 20:00 часа вечерта, тя ми звъни от къщата и ми казва "Оле, наистина е Джак". Веднага го снима и ми прати снимки http://www.picvalley...D63KJRP2JZZ.JPG много голям сладур.Стана ясно, че кучето от 2-3 дена обикаля в района и баджанака като го видял му отворил вратата на къщата то влезнало в двора, явно защото има още едно по-голямо куче в същия двор и се заиграли.И така започнахме да се чудим какво да го правим, по всичко личеше, че кучето е домашно имаше и нашийник на врата.Прибрахме го на терасата на тъщата, тъй като нямаше как да го оставим на двора, а не ми се рискуваше да го прибера в моя апартамент, защото знам колко е лудо и диво по природа и не исках да ми изпотроши апартамента, все пак има изградени някакви навици при старите си стопани и не беше ясно дали е гледано вкъщи или на двор.Остана да пренощува в къщата на тъщата, а веднага след като жената се прибра започнахме да пускаме навсякъде из нета обяви за намерен Джак Ръсел териер в Пловдив.Бях решил на следващия ден т.е. днес да отпечатам и да разлепя обяви около целия район в който е намерено кучето.Сутринта отидохме да го вземем, като аз за първи път щях да го видя.Като ме видя той веднага скочи и започна да ми се радва, беше още по хубав отколкото на снимките на които го бях виждал до сега.Тръгнахме съм работата на жената заедно с него пеша, да го разходим да си свърши природните нужди и да изразходи малко енергия.Стигнахме и го вкарахме в салона,(жената и маникюристка работи в салон за маникюр) беше рано и нямаше клиенти.Искахме да се постоплим малко, но малкия разбойник беше на друго мнение, постоянно щъкаше напред-назад и все ни дърпаше към вратата.Реших да го разходя още малко преди да се заема да правя обявите за неговото намиране и излезнахме навън.Както сигурно всички знаете не вие разхождате Джак Ръсела е той вас и от малка разходка се превърна в пътешествие, реших да отидем в района където беше намерен и да му търся стопанина на място.Невероятно впечатление ми правеше това куче през целия път душеше по земята и си маркираше от къде минава.Друго което ми направи впечатление, когато минавахме покрай разни къщи с кучета в дворовете които като го видеха започваха да лаят, той изобщо не им обръщаше внимание и си продължаваше по пътя, търсейки си своето, даже покрай две котки минахме и тях не ги отрази ама изобщо.Казах си това е най-умното и възпитано куче което съм виждал, задължително, ще си имам такова.Стигнахме до един парк в района където беше намерен и където се разхождат обикновено кучета, с идеята стопанина му да е там и да го търси или да разпитам дали някой не познава това куче от квартала.Един човек ме упъти като там наблизо имало някакъв друг който имал два джак ръсела и сигурно било неговото.Спрях пред една къща която ми беше посочил човека и започнах да се оглеждам за някой да го питам дали на познава това куче, но нямаше никой.Звъннах на един звънец на къщата, но никой не ми отговори.Вече си мислех, че всичко е напразно и тъкмо щях да тръгвам да се връщам, когато по улицата отсреща се зададе един човечец с бяла коса и бяла брада който се вторачи в кучето.Веднага разбрах, че това е човекът който търсих, той се приближи и каза нещо от сорта " това куче ли търсите..." явно и той се е развълнувал и после добави "това е моето куче аз от вчера го търся".Аз се зарадвах супер много и му разказах цялата история.Оказа се, че кучето е на 10 години и се казва Каи. Попитах ги дали няма намерение да имат малки, но той на тази възраст каза,че вече не му се занимава.Оставих му моя телефон ако разбере някъде да се продават Джак Ръсели да ми се обади.И така върнах се при приятелката ми в салона само с каишката, а тя скочи уплашена и помисли, че съм го изпуснал, след което и разказах и на нея цялата история и сега вече и двамата сме повече от убедени, че това ще е нашето куче.Веднага седнахме и започнахме да търсим нови обяви за такива кученца, за сега без резултат.Какво нещо е съдбата ти търсиш куче, то само те намира, нямаше как да го задържа при положение, че знам, че някой го търси, а и на него видимо му беше мъчно за стопаните.Извинявам се на всички, ако разказа ми е бил прекалено дълъг и подробен, но това е съкратена версия на преживяното.Искам да помоля ако някой има такива малки кученца да ми пише, не държа да е с родословие или породисто защото ми е ясно, че няма много истински Джак Ръсели в България, стига ми да отговаря на характеристиките на породата , кафяво и бяло телце и телосложение с не много дълги крака.Не искам да прозвучи като обява или пазарлък, но не можем да отделим повече, от 200-300лв. за момента.Даже и да не намерим скоро аз съм сигурен, е някой ден ще имаме такова куче, съдбата ми го доказа.Благодаря на всички!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4297 Потребителят е офлайн   JackSpasov Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2012 - 10:34 PM

Здравейте отново на всички маниаци на породата JRT
Моля за помощ, не знам къде сбърках и какво стана ???
Намерих си джакче на 35 дена и го взех, обаче първите 3 дена когато му се ходи по нужда отиваше до вратата и започваше да скимти и да се върти, да драска по вратата и ми показваше че иска да излезе навън
Излизаше свършваше си работата и се прибираше, направо ЧУДО !!! СЕГА обаче не го прави и си ака и пишка навсякъде не знам какво да правя ??? ПОМОЩ :flagbg: ПОМОЩ

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4298 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2012 - 09:39 AM

Показване на мнениетоMOMO JRT, в 04 February 2012 - 03:41 PM, написа:

Здравейте и от нас, и ние сме собственици от няколко месеца на едно диване което вече е на почти 4 месеца. Днес му беше първото излизане. Въпреки че му беше студено доста мъжки се представи-подуши поджавка потрепери. Иначе е кученцето ни го докараха от Унгария засега доста добра фигура има само се надявам да не изправи ушите-просто не ми харесват като прилепи стават.Радвам се че намерих тоя форум да обменяме опит с други стопани на тая дива порода :) ето и няколко снимки....:)Качена снимка
Качена снимка

Неискам да те плаша, и ти пожелавам да не се случи но като гледам снимките и състоянието на ушичките в момента мога да ти дам 90% гаранция,че към 6 месеца ще са прилепови при мен беше същото.А иначе и двамата родители на кучето ми са внесени от развъдници от Чехия и Унгария но бащата е с изправени уши и цялото котило станаха като него.А на моя бандит са толкова големи,че е не като прилеп а като летяща лисица :md_064:
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

#4299 Потребителят е офлайн   MOMO JRT Икона

Публикувано: 10 February 2012 - 10:49 AM

Показване на мнениетоStenben, в 10 February 2012 - 09:39 AM, написа:

Показване на мнениетоMOMO JRT, в 04 February 2012 - 03:41 PM, написа:

Качена снимка

Неискам да те плаша, и ти пожелавам да не се случи но като гледам снимките и състоянието на ушичките в момента мога да ти дам 90% гаранция,че към 6 месеца ще са прилепови при мен беше същото.А иначе и двамата родители на кучето ми са внесени от развъдници от Чехия и Унгария но бащата е с изправени уши и цялото котило станаха като него.А на моя бандт са толкова големи,че е не като прилеп а като летяща лисица :md_064:

Мерси, ветеринаря ме посъветва да му мачкам ушите и за 2 дни поразителен ефект клюмнаха че чак се залепиха за главата-първия ден едното щръкнало другото клюмнало,но сега е с две перфектни уши и мисля да продължавам да му ги понамачквам(не агресивно де),а от прочетеното за допълнителния калций,май е мит...:)

#4300 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2012 - 11:09 AM

Според мен в храните които се предлагат за малки кученца има достатъчно полезни вещества в които влиза и клций,и никога несъм давал на Бъгси допълнително.Това се препоръчва обикновено за породи които са предразположени към заболявания на костите и то най-често по-едрите породи.При нашите палавници несъм виждал или чувал някой да се оплаква,че ДРТ страда от такива заболявания.Дано и така да продължава :mg_062:
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема