Здравейте на всички любители на кучета и по-специално да тези уникални животни Джак Ръсел териерите.Искам да ви разкажа една моя история, която ми се случи последните дни.С моята приятелка от известно време ни е обхванала Джак Ръсел манията.Всеки ден гледаме обявите в нета и си търсим малък сладур който да обсипваме с много любов.Това продължава близо от месец, но вчера вечерта ми звани баджанака(на сестрата на моята приятелка мъжът и) и ми заявява, че ни е намерил намерил куче точно каквото търсим.Аз отначало не му повярвах защото си пада доста шегобиец и ми обяснява, че било в двора му да ходим да си го взимаме.Реших,че е хванал някое кученце от улицата и се бъзика.Все пак звъннах на моята приятелка, която беше още на работа и и казах какво се е случила, тя също не повярва, че е намерил баджанака Джак Ръсел, но каза, че ще мине след работа да го види.И така към 20:00 часа вечерта, тя ми звъни от къщата и ми казва "Оле, наистина е Джак". Веднага го снима и ми прати снимки
http://www.picvalley...D63KJRP2JZZ.JPG много голям сладур.Стана ясно, че кучето от 2-3 дена обикаля в района и баджанака като го видял му отворил вратата на къщата то влезнало в двора, явно защото има още едно по-голямо куче в същия двор и се заиграли.И така започнахме да се чудим какво да го правим, по всичко личеше, че кучето е домашно имаше и нашийник на врата.Прибрахме го на терасата на тъщата, тъй като нямаше как да го оставим на двора, а не ми се рискуваше да го прибера в моя апартамент, защото знам колко е лудо и диво по природа и не исках да ми изпотроши апартамента, все пак има изградени някакви навици при старите си стопани и не беше ясно дали е гледано вкъщи или на двор.Остана да пренощува в къщата на тъщата, а веднага след като жената се прибра започнахме да пускаме навсякъде из нета обяви за намерен Джак Ръсел териер в Пловдив.Бях решил на следващия ден т.е. днес да отпечатам и да разлепя обяви около целия район в който е намерено кучето.Сутринта отидохме да го вземем, като аз за първи път щях да го видя.Като ме видя той веднага скочи и започна да ми се радва, беше още по хубав отколкото на снимките на които го бях виждал до сега.Тръгнахме съм работата на жената заедно с него пеша, да го разходим да си свърши природните нужди и да изразходи малко енергия.Стигнахме и го вкарахме в салона,(жената и маникюристка работи в салон за маникюр) беше рано и нямаше клиенти.Искахме да се постоплим малко, но малкия разбойник беше на друго мнение, постоянно щъкаше напред-назад и все ни дърпаше към вратата.Реших да го разходя още малко преди да се заема да правя обявите за неговото намиране и излезнахме навън.Както сигурно всички знаете не вие разхождате Джак Ръсела е той вас и от малка разходка се превърна в пътешествие, реших да отидем в района където беше намерен и да му търся стопанина на място.Невероятно впечатление ми правеше това куче през целия път душеше по земята и си маркираше от къде минава.Друго което ми направи впечатление, когато минавахме покрай разни къщи с кучета в дворовете които като го видеха започваха да лаят, той изобщо не им обръщаше внимание и си продължаваше по пътя, търсейки си своето, даже покрай две котки минахме и тях не ги отрази ама изобщо.Казах си това е най-умното и възпитано куче което съм виждал, задължително, ще си имам такова.Стигнахме до един парк в района където беше намерен и където се разхождат обикновено кучета, с идеята стопанина му да е там и да го търси или да разпитам дали някой не познава това куче от квартала.Един човек ме упъти като там наблизо имало някакъв друг който имал два джак ръсела и сигурно било неговото.Спрях пред една къща която ми беше посочил човека и започнах да се оглеждам за някой да го питам дали на познава това куче, но нямаше никой.Звъннах на един звънец на къщата, но никой не ми отговори.Вече си мислех, че всичко е напразно и тъкмо щях да тръгвам да се връщам, когато по улицата отсреща се зададе един човечец с бяла коса и бяла брада който се вторачи в кучето.Веднага разбрах, че това е човекът който търсих, той се приближи и каза нещо от сорта " това куче ли търсите..." явно и той се е развълнувал и после добави "това е моето куче аз от вчера го търся".Аз се зарадвах супер много и му разказах цялата история.Оказа се, че кучето е на 10 години и се казва Каи. Попитах ги дали няма намерение да имат малки, но той на тази възраст каза,че вече не му се занимава.Оставих му моя телефон ако разбере някъде да се продават Джак Ръсели да ми се обади.И така върнах се при приятелката ми в салона само с каишката, а тя скочи уплашена и помисли, че съм го изпуснал, след което и разказах и на нея цялата история и сега вече и двамата сме повече от убедени, че това ще е нашето куче.Веднага седнахме и започнахме да търсим нови обяви за такива кученца, за сега без резултат.Какво нещо е съдбата ти търсиш куче, то само те намира, нямаше как да го задържа при положение, че знам, че някой го търси, а и на него видимо му беше мъчно за стопаните.Извинявам се на всички, ако разказа ми е бил прекалено дълъг и подробен, но това е съкратена версия на преживяното.Искам да помоля ако някой има такива малки кученца да ми пише, не държа да е с родословие или породисто защото ми е ясно, че няма много истински Джак Ръсели в България, стига ми да отговаря на характеристиките на породата , кафяво и бяло телце и телосложение с не много дълги крака.Не искам да прозвучи като обява или пазарлък, но не можем да отделим повече, от 200-300лв. за момента.Даже и да не намерим скоро аз съм сигурен, е някой ден ще имаме такова куче, съдбата ми го доказа.Благодаря на всички!