plamka8711, в 16 April 2012 - 05:59 PM, написа:
Здравейте :) Имам проблем с моята Карина, на 50 дни е и е ужасно агресивна......Вчера когато й се скарах за нещо тя ме ухапа ама много жестоко.... как да постъпя като направи беля ? И как, когато ми ръмжи и хапе, защото й се карам? Да я удрям ли с вестника или не? Направо се видях в чудо... изгриза всичко, сега ще заграждам кабелите.... другото четох, че се маже с люто ... ще видим, защото май яде и люто..Освен това от две седмици е вкъщи, но пикае навсякъде ... пробвах всичко което прочетох, но ...нямам никакъв напредък??? Ако може да ми дадете някакви съвети, защото направо съм отчаяна..... особено с хапането и зверското ръмжене,като се има предвид колко е малко кученцето

.... Как да постъпя?
Всяко малко кученце, затворено в апартамент, е в състояние да направи такива поразии, за каквито не сте си и помисляли. Най-добре е ако породата на кучето Ви позволява, да се оглежда на двор. Ако все пак сте принудени да гледате животното в апартамент, не допускайте да се разхожда навсякъде. Доста добри резултати можете да получите ако използвате клетка, съобразена с размера на животното. То трябва да може да се завърта спокойно вътре, да има място за две паници, легло и вестник или абсорбираща пелена, на които да пишка (докато не започнете да го извеждате). Ако нямате такава клетка бихте могли да оставите животното на място (коридор, балкон), където да няма ценни вещи, за които да се притеснявате. Ако ще го гледате на двора, щетите по двора също не са изключени. Удобно е да имате клетка, в която да оставите животното, докато отсъствате от къщи. Поражения ще имате почти винаги, ако не осигурите нужната свобода за движение и игра на малкото кученце. Ако сте играли достатъчно време с палето и сте го изморили порядъчно, нахранете го и то няма да има сили да прави бели в следващите няколко часа.
Когато се карате на кучето е важно да наблегнете на интонацията. Един от начините да се скарате на кученцето е чрез вестник (навит на руло), но за да разбере санкцията, важно е тя да бъде направена на момента. Още от самото начало покажете на кученцето, че шефът сте Вие, а не то. Вие командвате, то се подчинява. цитат от сайт който мисля че ще ви помогне