Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4491 Потребителят е офлайн   jrt@div Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 06 May 2012 - 01:03 PM

Здравейте на всички и поздрави за прекрасните кученца.
Запален съм по породата Джак Ръсел Териер и от скоро чета каквото ми попадне за нея. И така стигнах до този форум.
Уважавам и приемам правилата на форума, но съм малко объркан. Надявам се със следващите редове да не наруша правилата, за което се извинявам предварително.
Объркването ми идва от там "как?" обикновенния любител на тези прекрасни кученца в България може да с сдобие с едно такова. Тъй като от всичко което чета става ясно, че така наречените "кучешки борси", които уж внасят породисти/родословни кученца, всъщност не са такива. От друга страна Клуб на породата в България - няма, тоест няма и лицензирани развъдници. Също до колкото прочетох тук не се толелира междусъседското заплождане. От тук идва и объркването ми как да си намеря кученце, което да мога да кажа че е Джак Ръсел Териер. Тук почти съм сигурен, че някои съфорумници ще кажат - " Свържи се с някои от лицензираните развъдници от FCI в чужбина и си вземи от там", да но както споменах по-горе Аз съм обикновен привърженик на породата без амбиции за състезания и изложби ... така да се каже не си търся "родословно" Джакче "show class", а прекрасен ексемпляр който да бъде обичан от всички в къщи (май ги водят "pet class").

Благодаря на всички, които отделят минутка-две да прочетат и ако могат да помогнат със съвет.

#4492 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 06 May 2012 - 07:14 PM

Показване на мнениетоjrt@div, в 06 May 2012 - 01:03 PM, написа:

Здравейте на всички и поздрави за прекрасните кученца.
Запален съм по породата Джак Ръсел Териер и от скоро чета каквото ми попадне за нея. И така стигнах до този форум.
Уважавам и приемам правилата на форума, но съм малко объркан. Надявам се със следващите редове да не наруша правилата, за което се извинявам предварително.
Объркването ми идва от там "как?" обикновенния любител на тези прекрасни кученца в България може да с сдобие с едно такова. Тъй като от всичко което чета става ясно, че така наречените "кучешки борси", които уж внасят породисти/родословни кученца, всъщност не са такива. От друга страна Клуб на породата в България - няма, тоест няма и лицензирани развъдници. Също до колкото прочетох тук не се толелира междусъседското заплождане. От тук идва и объркването ми как да си намеря кученце, което да мога да кажа че е Джак Ръсел Териер. Тук почти съм сигурен, че някои съфорумници ще кажат - " Свържи се с някои от лицензираните развъдници от FCI в чужбина и си вземи от там", да но както споменах по-горе Аз съм обикновен привърженик на породата без амбиции за състезания и изложби ... така да се каже не си търся "родословно" Джакче "show class", а прекрасен ексемпляр който да бъде обичан от всички в къщи (май ги водят "pet class").

Благодаря на всички, които отделят минутка-две да прочетат и ако могат да помогнат със съвет.

Трябва да си запознат със стандарта на породата виждаш родителите оценяваш ,преценяваш дали покриват критерийте по стандарт и си вземаш

#4493 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2012 - 07:15 PM

на стрнаница 219 бях пуснал файл със стандарта на породата разгледай цялата стрница и ще го видиш

#4494 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2012 - 08:27 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 06 May 2012 - 07:15 PM, написа:

на стрнаница 219 бях пуснал файл със стандарта на породата разгледай цялата стрница и ще го видиш

:)))))) Понякога е хубаво да видиш и дядото и прадядото...защото нашият примерно стана доста по-висок от баща си, а майка му минава права под него. Така че не винаги това е гаранция. Не че тов аима значение, защото кучетата радват по един и същ начин без значение вида им:)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4495 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2012 - 06:08 AM

Показване на мнениетоbizzardy, в 06 May 2012 - 08:27 PM, написа:

Показване на мнениетоkapanec, в 06 May 2012 - 07:15 PM, написа:

:)))))) Понякога е хубаво да видиш и дядото и прадядото...защото нашият примерно стана доста по-висок от баща си, а майка му минава права под него. Така че не винаги това е гаранция. Не че тов аима значение, защото кучетата радват по един и същ начин без значение вида им:)

Правилно ако могат да се видят дядото,бабата е допълнителна гаранция но да не забравяме че повечето прародители са внос и няма как да видим потеклото им

се основаваме на лична преценка .Между другото който има ясна представа за преценка кученцата си личат още до като са малки единствено не може да се гарантира дали няма да си изправят ушите към 4-5месец но и там нещата са спорни( дали е от храната или от друго)

#4496 Потребителят е офлайн   fer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 May 2012 - 06:01 PM

И ето ни отново,пораснали уверени,и вечно готови да хапеме :md_064: казваме се Тери.Изобщо не може да изяде 120гр гранули,яде около 70гр. активна е много и мисля,че и е добре така,на 50 дни сме и тежим 1480гр.От новата къща е цялата със синкав отенък,може ли да я изкъпя,че много ме дразни,все едно е мръсна.Поздрави :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4497 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2012 - 08:36 PM

120гр е дажбата на възрастно куче,можеш да я изкъпиш но се старай да не е на често примерно 1 в месеца ако може и по голям да е периода

#4498 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2012 - 09:12 PM

Показване на мнениетоfer, в 10 May 2012 - 06:01 PM, написа:

И ето ни отново,пораснали уверени,и вечно готови да хапеме :md_064: казваме се Тери.Изобщо не може да изяде 120гр гранули,яде около 70гр. активна е много и мисля,че и е добре така,на 50 дни сме и тежим 1480гр.От новата къща е цялата със синкав отенък,може ли да я изкъпя,че много ме дразни,все едно е мръсна.Поздрави :db_046:

Много е сладка! Има "сухи" шампоани, добра работа вършат.
User's Signature

#4499 Потребителят е офлайн   fer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 May 2012 - 10:01 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 10 May 2012 - 08:36 PM, написа:

120гр е дажбата на възрастно куче,можеш да я изкъпиш но се старай да не е на често примерно 1 в месеца ако може и по голям да е периода

Храня я с мини стартер на Р.Кенин в таблицата пише,че за кучета на 6-7 седмици и тегло в зряла възраст 7кг. дажбата е 120гр. Има опция и да не съм разбрал нещо естествено :)

#4500 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2012 - 10:31 PM

Здравейте и от мен :) Моята Карина е на два месеца и половина и вкъщи вече не се седи... няма мебел или кабел или въобще нещо за разрушаване, което да не е направено на.... парченца...в момента бяга от стая в стая със скорост близка до тази на светлината и просто е като обладана... хаха а като почне да си гони опашката и после се спре е все едно изпила една бъчва вино не може да се фокусира 30 секунди :ud_009: :))) голям смях :af_089:надявам се като почна да я извеждам да се кротне. Сега като й се карам , тя си мисли че искам да си играем и се развихря още повече...:( ето малко снимки:))а дали за тази възраст са й много 2.650кг?

#4501 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 06:38 AM

Всички малчовци са прекрасни! Да саживи и здрави и да носят много радост на своите стопани.
Малката Карина с това черно личице май си е живо дяволче. Моят съвет само би бил, да не я оставяте да си мисли, че, когато й се карате, това означава игра. Само така ще можете да наложите правила и да показвате кое е забранено и кое не! В противен случай малкия бебундер ще ви се качи на главата (казвам го от съвсем първа ръка - личен опит)... Те винаги, винаги се опитват да се наложат ... Златно правило е на малките кученца да не им се позволява нищо от това, което ще им бъде забранено като порастнат (т.е., ако не смятате да му разрешавате да се катери по дивана като зряло куче, не го позволявайте и докато е бебе)! Знам, че е адски трудно да се устои на тези очета и муцунета, но, честно казано, тези диванета си вкопават лошите навици в мозъчетата и после доста категорично отказват да ги изкоренят от там (пак категорично личен опит ...)...
User's Signature

Качена снимка

#4502 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2012 - 07:21 AM

хихи точно така малко дяволче, обаче този поглед.... ме разтапя, а и виждам колко много му се излиза навън...горкото, сви му се душичката в този апартамент. Ще продължавам да се карам пък ще видим, дано нещата се получат. Едно е сигурно НЯМА МИНУТА СКУКА :md_064: :be_107:

#4503 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 07:15 AM

Показване на мнениетоplamka8711, в 13 May 2012 - 05:21 AM, написа:

хихи точно така малко дяволче, обаче този поглед.... ме разтапя, а и виждам колко много му се излиза навън...горкото, сви му се душичката в този апартамент. Ще продължавам да се карам пък ще видим, дано нещата се получат. Едно е сигурно НЯМА МИНУТА СКУКА :md_064: :be_107:

Е ако е на два месеца и половина, можете по малко да я изкарвате навън - само за по пет - десет минутки, хем ще се научи да си върши работите навън, хем е разнообразие за сладураната - много ми хареса, защото и ние с такова черно муцунче :ae_085:
Естествено не позволявайте контакти с други кучета и котки и изобщо животни докато не мине третата ваксина. Ние се извеждахме по малко след втория и нещо месец по препоръка на ветеринаря, така, че не сме го правили на своя глава :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#4504 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 10:03 AM

:re_037:
User's Signature

#4505 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 10:03 AM

Здравейте :)
От скоро и аз се включих към притежателите на Джак Ръсел Териерче :) ... Страхотни животинки са . Но аз съм малко разтревожена защото никога до сега не съм гледала куче. Моят Скипър много скимти вечерно време, в момента е на 42 дни . Може би защото е много малък още и му липсва майка му . Моля Ви изразете мнението си :)
Прилагам и една снимчица :wb_052:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#4506 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 11:59 AM

Показване на мнениетоAdy :), в 15 May 2012 - 10:03 AM, написа:

От скоро и аз се включих към притежателите на Джак Ръсел Териерче :) ... Страхотни животинки са . Но аз съм малко разтревожена защото никога до сега не съм гледала куче. Моят Скипър много скимти вечерно време, в момента е на 42 дни . Може би защото е много малък още и му липсва майка му . Моля Ви изразете мнението си :)

Сладурче. Да ти е честито и много да те радва. Имай предвид обаче, че и много ще те нерви, особено до около 6ти месец. За скимтенето съвсем нормално е в началото. Сам ли спи в стаята или е при вас? Ти успешно го свикнахме още в началото да си спи сам в стаята и сега грам не ни досажда-когато се събудим ние тогава и той. Джафи скимтеше първите две нощи, но защото го бяхме затворили в къщичката му /клетка/. На трета вечер обезопасих стаята и му отворих клетката да си се мота и от тогава не му чуваме гласа.
:)
User's Signature

#4507 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 01:05 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 15 May 2012 - 11:59 AM, написа:

Сладурче. Да ти е честито и много да те радва. Имай предвид обаче, че и много ще те нерви, особено до около 6ти месец. За скимтенето съвсем нормално е в началото. Сам ли спи в стаята или е при вас? Ти успешно го свикнахме още в началото да си спи сам в стаята и сега грам не ни досажда-когато се събудим ние тогава и той. Джафи скимтеше първите две нощи, но защото го бяхме затворили в къщичката му /клетка/. На трета вечер обезопасих стаята и му отворих клетката да си се мота и от тогава не му чуваме гласа.

Да , за момента спи в нашата стая , но веднага щом усети че няма кой да му обърне внимание и започва да скимти , опитва да лае и миналата нощ ставах някъде към 5 пъти за да го успокоя :ab_041: Но тази вечер ще го настаним на удобничко място в коридора ни (достатъчно голям е) , ще може да се разхожда и в кухнята . Надявам се да няма проблем :) :dog:
User's Signature

#4508 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 02:52 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 15 May 2012 - 11:05 AM, написа:

Показване на мнениетоbizzardy, в 15 May 2012 - 11:59 AM, написа:

Да , за момента спи в нашата стая , но веднага щом усети че няма кой да му обърне внимание и започва да скимти , опитва да лае и миналата нощ ставах някъде към 5 пъти за да го успокоя :ab_041: Но тази вечер ще го настаним на удобничко място в коридора ни (достатъчно голям е) , ще може да се разхожда и в кухнята . Надявам се да няма проблем :) :dog:

Може да пробвате следната хитринка - увийте в хавлия бутилка с топла вода и му я сложете в легълцето, където спи. Добавете и един тик-такащ будилник. Това действа успокояващо на много кученца - напомня им за топлината на мама, а тиктакането на часовника им напомня за биенето на сърцето й. Това успокоява повечето от тях ... Дано да проработи и при вас. Иначе, колкото по-често ставате вечерта, толкова повече ще скимти той. Правейки го, кученцето проси вашето внимание, а ставайки, вие му го давате. Т.е., той се приучава, че това е начинът да получава всичко, което иска. Номерът е дори да скимти, да устискате една-две вечери без да ставате, докато свикне с новото място и се кротне ... Успех!
User's Signature

Качена снимка

#4509 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 03:10 PM

vani6366 :))) благодаря за съвета , като почивам и веднага ще я изведа за десетина минути:))) ще е много щастлива. И вие сте много сладки и чаровни, тия черни муцунки и тия черни очета и като направят някоя физиономия и направоооо се влюбваш:))) да са ни живи и здрави, големи са сладури:) Ady, вашият кучо също е много сладък, много да ви радва:))Породата е страхотна, голям купон е и носят много много усмивки:)))) Да ви е честито:)))

#4510 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 May 2012 - 08:29 PM

Здравейтееееееее :re_037:
Как сте съфорумци ?
:r_181:
User's Signature

Ниамам подпис

• (275 Страници) +
  • « Първа