Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4501 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 May 2012 - 06:38 AM

Всички малчовци са прекрасни! Да саживи и здрави и да носят много радост на своите стопани.
Малката Карина с това черно личице май си е живо дяволче. Моят съвет само би бил, да не я оставяте да си мисли, че, когато й се карате, това означава игра. Само така ще можете да наложите правила и да показвате кое е забранено и кое не! В противен случай малкия бебундер ще ви се качи на главата (казвам го от съвсем първа ръка - личен опит)... Те винаги, винаги се опитват да се наложат ... Златно правило е на малките кученца да не им се позволява нищо от това, което ще им бъде забранено като порастнат (т.е., ако не смятате да му разрешавате да се катери по дивана като зряло куче, не го позволявайте и докато е бебе)! Знам, че е адски трудно да се устои на тези очета и муцунета, но, честно казано, тези диванета си вкопават лошите навици в мозъчетата и после доста категорично отказват да ги изкоренят от там (пак категорично личен опит ...)...
User's Signature

Качена снимка

#4502 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2012 - 07:21 AM

хихи точно така малко дяволче, обаче този поглед.... ме разтапя, а и виждам колко много му се излиза навън...горкото, сви му се душичката в този апартамент. Ще продължавам да се карам пък ще видим, дано нещата се получат. Едно е сигурно НЯМА МИНУТА СКУКА :md_064: :be_107:

#4503 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 07:15 AM

Показване на мнениетоplamka8711, в 13 May 2012 - 05:21 AM, написа:

хихи точно така малко дяволче, обаче този поглед.... ме разтапя, а и виждам колко много му се излиза навън...горкото, сви му се душичката в този апартамент. Ще продължавам да се карам пък ще видим, дано нещата се получат. Едно е сигурно НЯМА МИНУТА СКУКА :md_064: :be_107:

Е ако е на два месеца и половина, можете по малко да я изкарвате навън - само за по пет - десет минутки, хем ще се научи да си върши работите навън, хем е разнообразие за сладураната - много ми хареса, защото и ние с такова черно муцунче :ae_085:
Естествено не позволявайте контакти с други кучета и котки и изобщо животни докато не мине третата ваксина. Ние се извеждахме по малко след втория и нещо месец по препоръка на ветеринаря, така, че не сме го правили на своя глава :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#4504 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 10:03 AM

:re_037:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4505 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 10:03 AM

Здравейте :)
От скоро и аз се включих към притежателите на Джак Ръсел Териерче :) ... Страхотни животинки са . Но аз съм малко разтревожена защото никога до сега не съм гледала куче. Моят Скипър много скимти вечерно време, в момента е на 42 дни . Може би защото е много малък още и му липсва майка му . Моля Ви изразете мнението си :)
Прилагам и една снимчица :wb_052:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#4506 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 11:59 AM

Показване на мнениетоAdy :), в 15 May 2012 - 10:03 AM, написа:

От скоро и аз се включих към притежателите на Джак Ръсел Териерче :) ... Страхотни животинки са . Но аз съм малко разтревожена защото никога до сега не съм гледала куче. Моят Скипър много скимти вечерно време, в момента е на 42 дни . Може би защото е много малък още и му липсва майка му . Моля Ви изразете мнението си :)

Сладурче. Да ти е честито и много да те радва. Имай предвид обаче, че и много ще те нерви, особено до около 6ти месец. За скимтенето съвсем нормално е в началото. Сам ли спи в стаята или е при вас? Ти успешно го свикнахме още в началото да си спи сам в стаята и сега грам не ни досажда-когато се събудим ние тогава и той. Джафи скимтеше първите две нощи, но защото го бяхме затворили в къщичката му /клетка/. На трета вечер обезопасих стаята и му отворих клетката да си се мота и от тогава не му чуваме гласа.
:)
User's Signature

#4507 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 01:05 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 15 May 2012 - 11:59 AM, написа:

Сладурче. Да ти е честито и много да те радва. Имай предвид обаче, че и много ще те нерви, особено до около 6ти месец. За скимтенето съвсем нормално е в началото. Сам ли спи в стаята или е при вас? Ти успешно го свикнахме още в началото да си спи сам в стаята и сега грам не ни досажда-когато се събудим ние тогава и той. Джафи скимтеше първите две нощи, но защото го бяхме затворили в къщичката му /клетка/. На трета вечер обезопасих стаята и му отворих клетката да си се мота и от тогава не му чуваме гласа.

Да , за момента спи в нашата стая , но веднага щом усети че няма кой да му обърне внимание и започва да скимти , опитва да лае и миналата нощ ставах някъде към 5 пъти за да го успокоя :ab_041: Но тази вечер ще го настаним на удобничко място в коридора ни (достатъчно голям е) , ще може да се разхожда и в кухнята . Надявам се да няма проблем :) :dog:
User's Signature

#4508 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 02:52 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 15 May 2012 - 11:05 AM, написа:

Да , за момента спи в нашата стая , но веднага щом усети че няма кой да му обърне внимание и започва да скимти , опитва да лае и миналата нощ ставах някъде към 5 пъти за да го успокоя :ab_041: Но тази вечер ще го настаним на удобничко място в коридора ни (достатъчно голям е) , ще може да се разхожда и в кухнята . Надявам се да няма проблем :) :dog:

Може да пробвате следната хитринка - увийте в хавлия бутилка с топла вода и му я сложете в легълцето, където спи. Добавете и един тик-такащ будилник. Това действа успокояващо на много кученца - напомня им за топлината на мама, а тиктакането на часовника им напомня за биенето на сърцето й. Това успокоява повечето от тях ... Дано да проработи и при вас. Иначе, колкото по-често ставате вечерта, толкова повече ще скимти той. Правейки го, кученцето проси вашето внимание, а ставайки, вие му го давате. Т.е., той се приучава, че това е начинът да получава всичко, което иска. Номерът е дори да скимти, да устискате една-две вечери без да ставате, докато свикне с новото място и се кротне ... Успех!
User's Signature

Качена снимка

#4509 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 03:10 PM

vani6366 :))) благодаря за съвета , като почивам и веднага ще я изведа за десетина минути:))) ще е много щастлива. И вие сте много сладки и чаровни, тия черни муцунки и тия черни очета и като направят някоя физиономия и направоооо се влюбваш:))) да са ни живи и здрави, големи са сладури:) Ady, вашият кучо също е много сладък, много да ви радва:))Породата е страхотна, голям купон е и носят много много усмивки:)))) Да ви е честито:)))

#4510 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 May 2012 - 08:29 PM

Здравейтееееееее :re_037:
Как сте съфорумци ?
:r_181:
User's Signature

Ниамам подпис

#4511 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 10:49 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 15 May 2012 - 02:52 PM, написа:

Показване на мнениетоAdy :), в 15 May 2012 - 11:05 AM, написа:

Може да пробвате следната хитринка - увийте в хавлия бутилка с топла вода и му я сложете в легълцето, където спи. Добавете и един тик-такащ будилник. Това действа успокояващо на много кученца - напомня им за топлината на мама, а тиктакането на часовника им напомня за биенето на сърцето й. Това успокоява повечето от тях ... Дано да проработи и при вас. Иначе, колкото по-често ставате вечерта, толкова повече ще скимти той. Правейки го, кученцето проси вашето внимание, а ставайки, вие му го давате. Т.е., той се приучава, че това е начинът да получава всичко, което иска. Номерът е дори да скимти, да устискате една-две вечери без да ставате, докато свикне с новото място и се кротне ... Успех!

Благодаря много за съветите , снощи опитахме с бутилката с вода и ефекта беше поразителен . :ug_119:
User's Signature

#4512 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 07:14 AM

Показване на мнениетоnedev, в 15 May 2012 - 06:29 PM, написа:

Здравейтееееееее :re_037:
Как сте съфорумци ?
:r_181:

:re_037: растем и се кротваме малко по малко като че ли - чак не ми се вярва :ab_041:
Малко дивичък е наш Майло - не е много социален, обаче пък уличните вълчовци са ни първи приятели :af_089:
А мама Лина как е? :dog:
User's Signature

Качена снимка

#4513 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2012 - 12:37 PM

Здравейте, имаме си нов член на семейството - малкия(за сега) джак-ръсел Арчи. На 2 месеца е. От сега се вижда, че ще е голям калпазанин. Качена снимка Качена снимка . Опитва са да хитрее от сега. Любимото му място е да хипнотиза дръжката пред вратата на кухнята Качена снимка .
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4514 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 06:47 PM

Показване на мнениетоmilah, в 17 May 2012 - 12:37 PM, написа:

Здравейте, имаме си нов член на семейството - малкия(за сега) джак-ръсел Арчи. На 2 месеца е. От сега се вижда, че ще е голям калпазанин. Качена снимка Качена снимка . Опитва са да хитрее от сега. Любимото му място е да хипнотиза дръжката пред вратата на кухнята Качена снимка .
Качена снимка

Здравей :) Да ти е честито и да ти носи само положителни емоции :db_046:
Голям сладур е :)
User's Signature

#4515 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2012 - 06:31 AM

Добро утро :)
Искам да ви помоля за съвет. Имам сериозни притеснения за Джафи и пишкането му у дома. Вече е на 7 месеца. Още от първите си разходки след 2рата ваксина се научи да си върши всичко навън. От доста месеци ака само и единствено навън. Обаче пишкането....Режимът му е следния. Сутрин като стана е пишкал веднъж в стаята, към 9ч. излиза на разходка и си върши всичко. Като с еприбера от работа пак е пишкал веднъж в стаята. Към 18 и нещо излизаме за около два часа навън /до към 20ч./, след което към 23ч. отново пишка в стаята в наше присъствие. Най-фрапиращото от от вчера-както си лежеше и гризеше играчка и просто с еизпишка-ей така без да става без нищо.
Моля споделете вашия номер. Кога най-сетне ще спре да пишка у дома и има ли някакъв начин да го възпитам в тази посока.
Благодаря.
Приятен петък /макар и един такъв фалшив петък, имайки предвид, че утре е работен/
User's Signature

#4516 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2012 - 07:25 AM

Ако правилно съм разбрала от 9 до 18ч не се извежда. Девет часа са ужасно много време за седем месечно кутре да стиска.
След като сте забелязали ,че към 23ч пишка идеално ще е да го изведете за последно около този час.Защото от 20ч ,когато приключвате разходката до 9ч сутринта са си 13 часа...Две извеждания за вършене на физиологични нужди дори и за възрастно куче са малко.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4517 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2012 - 07:47 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 18 May 2012 - 07:25 AM, написа:

Ако правилно съм разбрала от 9 до 18ч не се извежда. Девет часа са ужасно много време за седем месечно кутре да стиска.
След като сте забелязали ,че към 23ч пишка идеално ще е да го изведете за последно около този час.Защото от 20ч ,когато приключвате разходката до 9ч сутринта са си 13 часа...Две извеждания за вършене на физиологични нужди дори и за възрастно куче са малко.

Да така е-и често и вечер го извеждаме към 23ч, но на сутринта като стана пак е пишкал. Имала съм две кучета преди това, но не помня кога спряха да пишкат у нас, а смо че при две излизания и капчица не пускаха вътре.
За вечерта е ок да го извеждаме преди да си легнем /стига да не се е изпуснал до тогава/, но през деня сме на работа и няма как. Питането ми беше дали при някаква възраст ще спре това или....
User's Signature

#4518 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2012 - 08:04 AM

Предполагам ,че ще спре с възрастта,но доколко полезно за бъбреците е това .Другото което може да направите е след 22ч да махате водата.Аз с малкото ми куче го правя и определено има ефект.Но това е само за през ноща.
Забелязала съм ,че сутрин пишка по често и въпреки,че я извеждам през 3 часа горе- долу,сутрин я извеждам със ставането ми и точно преди да изляза пак.Например,ставам в 7 и я извеждам. излизам в 9 и в 8,45 пак я извеждам.Опитайте различни варианти :smile:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4519 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2012 - 08:54 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 18 May 2012 - 08:04 AM, написа:

Предполагам ,че ще спре с възрастта,но доколко полезно за бъбреците е това .Другото което може да направите е след 22ч да махате водата.Аз с малкото ми куче го правя и определено има ефект.Но това е само за през ноща.
Забелязала съм ,че сутрин пишка по често и въпреки,че я извеждам през 3 часа горе- долу,сутрин я извеждам със ставането ми и точно преди да изляза пак.Например,ставам в 7 и я извеждам. излизам в 9 и в 8,45 пак я извеждам.Опитайте различни варианти :smile:

Благодаря :) съгласна съм с предложенията ти и смятам да ги приложа /с изключение за времето, когато сме на работа-тогава няма как да го извеждаме/
:ae_085:
User's Signature

#4520 Потребителят е офлайн   Evaneska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2012 - 03:11 PM

Zdraveite na vsi4ki .. mn se radvam 4e namerih tozi sait :) ot skoro si vzeh ku4ence Djak Rusel .. Malkata e mn palava, mn igriva i umna .. u4i se mn barzo na vsi4ko .. Tezi ku4enca naistina sa unikalni. Eto q i moqta sladka Mei (krasiva)

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни