Джак Ръсел териер
Публикувано: 13 May 2012 - 06:38 AM
Малката Карина с това черно личице май си е живо дяволче. Моят съвет само би бил, да не я оставяте да си мисли, че, когато й се карате, това означава игра. Само така ще можете да наложите правила и да показвате кое е забранено и кое не! В противен случай малкия бебундер ще ви се качи на главата (казвам го от съвсем първа ръка - личен опит)... Те винаги, винаги се опитват да се наложат ... Златно правило е на малките кученца да не им се позволява нищо от това, което ще им бъде забранено като порастнат (т.е., ако не смятате да му разрешавате да се катери по дивана като зряло куче, не го позволявайте и докато е бебе)! Знам, че е адски трудно да се устои на тези очета и муцунета, но, честно казано, тези диванета си вкопават лошите навици в мозъчетата и после доста категорично отказват да ги изкоренят от там (пак категорично личен опит ...)...
Публикувано: 13 May 2012 - 07:21 AM

Публикувано: 15 May 2012 - 07:15 AM
plamka8711, в 13 May 2012 - 05:21 AM, написа:

Е ако е на два месеца и половина, можете по малко да я изкарвате навън - само за по пет - десет минутки, хем ще се научи да си върши работите навън, хем е разнообразие за сладураната - много ми хареса, защото и ние с такова черно муцунче

Естествено не позволявайте контакти с други кучета и котки и изобщо животни докато не мине третата ваксина. Ние се извеждахме по малко след втория и нещо месец по препоръка на ветеринаря, така, че не сме го правили на своя глава

Публикувано: 15 May 2012 - 10:03 AM
От скоро и аз се включих към притежателите на Джак Ръсел Териерче :) ... Страхотни животинки са . Но аз съм малко разтревожена защото никога до сега не съм гледала куче. Моят Скипър много скимти вечерно време, в момента е на 42 дни . Може би защото е много малък още и му липсва майка му . Моля Ви изразете мнението си :)
Прилагам и една снимчица

Публикувано: 15 May 2012 - 11:59 AM
Ady :), в 15 May 2012 - 10:03 AM, написа:
От скоро и аз се включих към притежателите на Джак Ръсел Териерче :) ... Страхотни животинки са . Но аз съм малко разтревожена защото никога до сега не съм гледала куче. Моят Скипър много скимти вечерно време, в момента е на 42 дни . Може би защото е много малък още и му липсва майка му . Моля Ви изразете мнението си :)
Прилагам и една снимчица

Сладурче. Да ти е честито и много да те радва. Имай предвид обаче, че и много ще те нерви, особено до около 6ти месец. За скимтенето съвсем нормално е в началото. Сам ли спи в стаята или е при вас? Ти успешно го свикнахме още в началото да си спи сам в стаята и сега грам не ни досажда-когато се събудим ние тогава и той. Джафи скимтеше първите две нощи, но защото го бяхме затворили в къщичката му /клетка/. На трета вечер обезопасих стаята и му отворих клетката да си се мота и от тогава не му чуваме гласа.
:)
Публикувано: 15 May 2012 - 01:05 PM
bizzardy, в 15 May 2012 - 11:59 AM, написа:
Прилагам и една снимчица

Сладурче. Да ти е честито и много да те радва. Имай предвид обаче, че и много ще те нерви, особено до около 6ти месец. За скимтенето съвсем нормално е в началото. Сам ли спи в стаята или е при вас? Ти успешно го свикнахме още в началото да си спи сам в стаята и сега грам не ни досажда-когато се събудим ние тогава и той. Джафи скимтеше първите две нощи, но защото го бяхме затворили в къщичката му /клетка/. На трета вечер обезопасих стаята и му отворих клетката да си се мота и от тогава не му чуваме гласа.
Да , за момента спи в нашата стая , но веднага щом усети че няма кой да му обърне внимание и започва да скимти , опитва да лае и миналата нощ ставах някъде към 5 пъти за да го успокоя

Публикувано: 15 May 2012 - 02:52 PM
Ady :), в 15 May 2012 - 11:05 AM, написа:
Прилагам и една снимчица

Да , за момента спи в нашата стая , но веднага щом усети че няма кой да му обърне внимание и започва да скимти , опитва да лае и миналата нощ ставах някъде към 5 пъти за да го успокоя

Може да пробвате следната хитринка - увийте в хавлия бутилка с топла вода и му я сложете в легълцето, където спи. Добавете и един тик-такащ будилник. Това действа успокояващо на много кученца - напомня им за топлината на мама, а тиктакането на часовника им напомня за биенето на сърцето й. Това успокоява повечето от тях ... Дано да проработи и при вас. Иначе, колкото по-често ставате вечерта, толкова повече ще скимти той. Правейки го, кученцето проси вашето внимание, а ставайки, вие му го давате. Т.е., той се приучава, че това е начинът да получава всичко, което иска. Номерът е дори да скимти, да устискате една-две вечери без да ставате, докато свикне с новото място и се кротне ... Успех!
Публикувано: 15 May 2012 - 03:10 PM
Публикувано: 16 May 2012 - 10:49 AM
katetol, в 15 May 2012 - 02:52 PM, написа:
Ady :), в 15 May 2012 - 11:05 AM, написа:
Прилагам и една снимчица

Може да пробвате следната хитринка - увийте в хавлия бутилка с топла вода и му я сложете в легълцето, където спи. Добавете и един тик-такащ будилник. Това действа успокояващо на много кученца - напомня им за топлината на мама, а тиктакането на часовника им напомня за биенето на сърцето й. Това успокоява повечето от тях ... Дано да проработи и при вас. Иначе, колкото по-често ставате вечерта, толкова повече ще скимти той. Правейки го, кученцето проси вашето внимание, а ставайки, вие му го давате. Т.е., той се приучава, че това е начинът да получава всичко, което иска. Номерът е дори да скимти, да устискате една-две вечери без да ставате, докато свикне с новото място и се кротне ... Успех!
Благодаря много за съветите , снощи опитахме с бутилката с вода и ефекта беше поразителен .

Публикувано: 17 May 2012 - 06:47 PM
milah, в 17 May 2012 - 12:37 PM, написа:

Здравей :) Да ти е честито и да ти носи само положителни емоции

Голям сладур е :)
Публикувано: 18 May 2012 - 06:31 AM
Искам да ви помоля за съвет. Имам сериозни притеснения за Джафи и пишкането му у дома. Вече е на 7 месеца. Още от първите си разходки след 2рата ваксина се научи да си върши всичко навън. От доста месеци ака само и единствено навън. Обаче пишкането....Режимът му е следния. Сутрин като стана е пишкал веднъж в стаята, към 9ч. излиза на разходка и си върши всичко. Като с еприбера от работа пак е пишкал веднъж в стаята. Към 18 и нещо излизаме за около два часа навън /до към 20ч./, след което към 23ч. отново пишка в стаята в наше присъствие. Най-фрапиращото от от вчера-както си лежеше и гризеше играчка и просто с еизпишка-ей така без да става без нищо.
Моля споделете вашия номер. Кога най-сетне ще спре да пишка у дома и има ли някакъв начин да го възпитам в тази посока.
Благодаря.
Приятен петък /макар и един такъв фалшив петък, имайки предвид, че утре е работен/
Публикувано: 18 May 2012 - 07:25 AM
След като сте забелязали ,че към 23ч пишка идеално ще е да го изведете за последно около този час.Защото от 20ч ,когато приключвате разходката до 9ч сутринта са си 13 часа...Две извеждания за вършене на физиологични нужди дори и за възрастно куче са малко.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 18 May 2012 - 07:47 AM
desi79, в 18 May 2012 - 07:25 AM, написа:
След като сте забелязали ,че към 23ч пишка идеално ще е да го изведете за последно около този час.Защото от 20ч ,когато приключвате разходката до 9ч сутринта са си 13 часа...Две извеждания за вършене на физиологични нужди дори и за възрастно куче са малко.
Да така е-и често и вечер го извеждаме към 23ч, но на сутринта като стана пак е пишкал. Имала съм две кучета преди това, но не помня кога спряха да пишкат у нас, а смо че при две излизания и капчица не пускаха вътре.
За вечерта е ок да го извеждаме преди да си легнем /стига да не се е изпуснал до тогава/, но през деня сме на работа и няма как. Питането ми беше дали при някаква възраст ще спре това или....
Публикувано: 18 May 2012 - 08:04 AM
Забелязала съм ,че сутрин пишка по често и въпреки,че я извеждам през 3 часа горе- долу,сутрин я извеждам със ставането ми и точно преди да изляза пак.Например,ставам в 7 и я извеждам. излизам в 9 и в 8,45 пак я извеждам.Опитайте различни варианти

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 18 May 2012 - 08:54 AM
desi79, в 18 May 2012 - 08:04 AM, написа:
Забелязала съм ,че сутрин пишка по често и въпреки,че я извеждам през 3 часа горе- долу,сутрин я извеждам със ставането ми и точно преди да изляза пак.Например,ставам в 7 и я извеждам. излизам в 9 и в 8,45 пак я извеждам.Опитайте различни варианти

Благодаря :) съгласна съм с предложенията ти и смятам да ги приложа /с изключение за времето, когато сме на работа-тогава няма как да го извеждаме/