Джак Ръсел териер
Публикувано: 07 September 2012 - 11:26 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 08 September 2012 - 07:11 AM
desi79, в 07 September 2012 - 11:26 PM, написа:

Цялата интрига започна след твоите злъчни коментари. Точно
това не съм писал -(търси дом). Негативно мнение за малките кученца който са на хора от форума-JRT няма и по добре не гледай в чуждо канче защото ме предизвикваш да правя форума по интересен друго не постигаш.Забелязвам че такова(снобско и негативно ) мнение имат такива които не притежават куче от породата JRT вземете си купете и спрете да завиждате

Моля модератора да се активира(събуди) относно твоите мнения в форума за породата JRT и да вземе адекватни мерки. ето в тая тема (Борсите за кучета - защо не си струва)прочетох няколко твой мнения и ми стана ясно какво целиш. малко по нагоре много ясно се е изразил (""petro"" - ако искаш куче, просто едно куче, избери си- навсякъде е пълно и няма да ти струва стотинка. Ако искаш порода си плащаш за порода. В света на всички домашни животни е така. Коне, кучета, котки, крави, кокошки, овце... Породата струва скъпо. )
mechotigar - Твоите малки стават все по разкошни
Публикувано: 08 September 2012 - 08:56 AM
mechotigar, в 08 September 2012 - 08:34 AM, написа:

Най учтиво помолих МОДЕРАТОРА да вземе мерки . не само едностранно. смятам че вече няма какво повече да каже в тая тема за JRT и ще си остане в темата за , Борсите за кучета - защо не си струва
Публикувано: 08 September 2012 - 03:08 PM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 08 September 2012 - 10:01 PM
За пример, аз си купих преди 10 месеца ДРТ от една зоо борса във Варна. Кучето, когато го купувах беше със словенски паспорт на 5 месеца. Впоследствие се оказа, че паспорта е фалшиф, а самото куче е на 7-8 месеца, защото си беше сменило зъбите. Бях попаднал и на няколко ветеринаря, които ми твърдяха, че не е ДРТ, а смесица, заради щръкналите уши. След коеото, попаднах на настоящият ми ветеринар и който се изрази ,цитирам точно : "Това са пълни измислици." Каза ми да се разровя в руските книги, форуми и сайтове и уви, в Русия всеки 3-ти ДРТ е с щръкнали уши. Шампиона за 2009г. и шампионката за 2010г. в Русия са с щръкнали уши.
Този така наречен "дефект", не пречи на кучето ми да е чистокръвен ДРТ по душа и характер, както и не е причина да не си го обичаме и да му се радваме.
Така че, това за отклоненията си е чиста проба "мерене на пи**и".
Аз имам женско куче и не смятам да го пускам на разплод именно, заради това насадило се мислене. Нищо, че за да си на 100% сигурен, че ДРТ ти е чистокръвен, с родословно дърво, трябва да подадеш заявление до точно 5 развъдника в Европа, които първо те разучават и одобряват, чак след това можеш да си вземеш котило, но на каква цена....

А в България едва ли има и 20 човека, които в сегашно време биха инвестирали в изложбено куче, тъй както сами знаете, възвращаемостта, не е кой знае колко голяма.
Така че, в обобщение, мисля, че е не е нужно да се нападат толкова остро хората продаващи ДРТ(разбира се не явни мелези). Защото съм убеден, че 100% от търсещите тук, едвали търсят киноложко куче.
Публикувано: 08 September 2012 - 10:07 PM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 08 September 2012 - 10:13 PM
Той има за цел:
...
-да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;
6. Недоговорени рекламни теми, скрити и явни реклами. Забранено е и развиването на търговска дейност във форумите. За недопустими се считат:
...
б) обяви за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане;
в) обяви за продажби на извънклубни кучила;
Публикувано: 08 September 2012 - 10:32 PM
В.Павлов, в 08 September 2012 - 10:01 PM, написа:
За пример, аз си купих преди 10 месеца ДРТ от една зоо борса във Варна. Кучето, когато го купувах беше със словенски паспорт на 5 месеца. Впоследствие се оказа, че паспорта е фалшиф, а самото куче е на 7-8 месеца, защото си беше сменило зъбите. Бях попаднал и на няколко ветеринаря, които ми твърдяха, че не е ДРТ, а смесица, заради щръкналите уши. След коеото, попаднах на настоящият ми ветеринар и който се изрази ,цитирам точно : "Това са пълни измислици." Каза ми да се разровя в руските книги, форуми и сайтове и уви, в Русия всеки 3-ти ДРТ е с щръкнали уши. Шампиона за 2009г. и шампионката за 2010г. в Русия са с щръкнали уши.
Този така наречен "дефект", не пречи на кучето ми да е чистокръвен ДРТ по душа и характер, както и не е причина да не си го обичаме и да му се радваме.
Аз имам женско куче и не смятам да го пускам на разплод именно, заради това насадило се мислене. Нищо, че за да си на 100% сигурен, че ДРТ ти е чистокръвен, с родословно дърво, трябва да подадеш заявление до точно 5 развъдника в Европа, които първо те разучават и одобряват, чак след това можеш да си вземеш котило, но на каква цена....

А в България едва ли има и 20 човека, които в сегашно време биха инвестирали в изложбено куче, тъй както сами знаете, възвращаемостта, не е кой знае колко голяма.
Така че, в обобщение, мисля, че е не е нужно да се нападат толкова остро хората продаващи ДРТ(разбира се не явни мелези). Защото съм убеден, че 100% от търсещите тук, едвали търсят киноложко куче.

Подкрепям!
За жалост обаче този форум започва да губи смисъла си-на никой не помога. Само безсмислена борба за "арийска кръв". Темите вървят само ако има спор и нападки за нещо, а не като има въпроси и молби.
Жалко...
Публикувано: 08 September 2012 - 11:21 PM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 09 September 2012 - 05:52 AM
Нещата са прости и ясни:
1. Кучето има родословие - значи е чистокръвно, породисто, и т.н. и т.н.
2. Кучето няма родословие - значи е породоподбно, дори и да покрива на 100 % стандарта!
Това са неща, които са валидни по цял свят, ако ще дискусии до второ пришествие да си водим ние тука дали, кой и колко печелел от чистопородното развъждане, дали или и колко ни е породисто животното и т.н. и т.н. - това няма да промени точка 1. и 2.
И още повече: Този форум има правила! Тези правила виждаме веднага, след като кликнем на бутона "Регистрирай"! И, за да се регистрираме, ние се съгласяваме с тях!Те изключват предлагането на непородисти кучила! Точка! Има правила - спазват се - има мир и спокойствие!
Който не намира смисъл в тези правила - чисто и просто не се регистрира или отива в друг форум ...
Дайте да се върнем към писането за нашите любимци, кой каква дивотия е свършил, как ни е преминало лятото и т.н. и т.н. ... Нали това е идеята на форума ...
Иначе, еженето за обявите можете да разберете, ако почетете и в другите подфоруми - особено в "Без дом" ... Пък и не само ... Но, има хора, които вземат ДРТ за "чистопороден" от зооборси, ферми, междусъседско развъждане и - изненада!-след 6 месеца той порастнал повече, изправил уши или нещо друго, което е извън стандарта ... И знаете ли как тези хора си решават проблема - бият му шута на улицата, щото е "дефектно" и тичат да вземат друго, още по-породисто ... Това не са насочени обвинения към който и да е ... а просто факти ...
Та, аз отново апелирам към всички - нека си се върнем към първоначалния облик на форума, когато в центъра бяха нашите любимци, тяхното поведение и начин на живот ... Аз, за няколкото години регистрация в този форум, научих много ... и смятам, че всеки, който е задал въпрос различен от "От къде да си купя кученце, ама не искам да го водя на изложби" е получил отговор и помощ ... Нека и занапред продължим по същия начин...
Публикувано: 09 September 2012 - 08:13 AM
В.Павлов, в 08 September 2012 - 10:01 PM, написа:

Браво това е самата истина .Форума беше форум докато не се намеси "desi79" и го ОСРА тотално.От къде започнаха конфликтите за справка (стр.236).Никой не е пускал обяви от сорта продавам за толкова и толкова пари .ТОВА ЧЕ НЯКОЙ СИ Е ПОКАЗАЛ новородените КУЧЕНЦА НЕ е ЗА ПЪРВИ ПЪТ ТУК В ФОРУМА НИ.Като си купи JRT да взема тогава мнения във форума за JRT, а не да ми се прави на съдник ,ГАДАТЕЛ и модератор и не на последно място тук е БЪЛГАРИЯ а не Испания там неща ги прочетох от нейните изказвания В ДРУГИ ПОД ФОРУМИ какво се прави.Поздрави на всички любители на породата 'kapanec'
ИЗПОЛЗВАМ тоя ник защото предишния ми е блокиран от модератора (сърдит ми е) няма да се учудя ,ако и тоя го блокира ,може в това ми изказване да има скрито нерагламентирано действие
Публикувано: 09 September 2012 - 09:44 AM
За да завърна форума към обичайните темички ще питам отново за съвет. Въпреки, че цял живот съм живяла с кучета, с това ми куче джакче, тотално се провалих във възпитанието. Просто е наконтролируем :))))
Конкретния въпрос ми е за пишането вкъщи. Вече е на 11 месеца, а все още го прави. Последната му разходка вечер е след 00ч. а сутрин го извеждам в 7.15ч и въпреки това през нощта е пишал-и това е всяка вечер. Как да го отуча да го прави? Вече не мога да обезмириша ъгълчето, където пиша.
П.С. И Джафи е уж с добро родословие, майка му, баща му и 7те му братя и сестри са точно по стандарта, но уви той си стана катър-double Jack както му викам. Това обаче грам не ми пречи да си го обичам адски много. Естествено няма да го пускам за разплод-то и не може вече де .
Приятен ден
Публикувано: 09 September 2012 - 10:10 AM
bizzardy, в 09 September 2012 - 09:44 AM, написа:
За да завърна форума към обичайните темички ще питам отново за съвет. Въпреки, че цял живот съм живяла с кучета, с това ми куче джакче, тотално се провалих във възпитанието. Просто е наконтролируем :))))
Конкретния въпрос ми е за пишането вкъщи. Вече е на 11 месеца, а все още го прави. Последната му разходка вечер е след 00ч. а сутрин го извеждам в 7.15ч и въпреки това през нощта е пишал-и това е всяка вечер. Как да го отуча да го прави? Вече не мога да обезмириша ъгълчето, където пиша.
П.С. И Джафи е уж с добро родословие, майка му, баща му и 7те му братя и сестри са точно по стандарта, но уви той си стана катър-double Jack както му викам. Това обаче грам не ми пречи да си го обичам адски много. Естествено няма да го пускам за разплод-то и не може вече де .
Приятен ден
На тая възраст той много добре разбира какво е редно и какво не е. трябва да му покажеш че това което прави там в ъгълчето си е нередно и това най вероятно трябва да стане с повече сторогост ,постоянство и показване на респект от ваша страна.
Успех
Публикувано: 09 September 2012 - 10:15 AM
Shona JRT, в 09 September 2012 - 10:10 AM, написа:
bizzardy, в 09 September 2012 - 09:44 AM, написа:
Приятен ден
На тая възраст той много добре разбира какво е редно и какво не е. трябва да му покажеш че това което прави там в ъгълчето си е нередно и това най вероятно трябва да стане с повече сторогост ,постоянство и показване на респект от ваша страна.
Успех
Всяка сутрин му се карам и той много добре разбира защо, но....уви няма резултат :(
Публикувано: 09 September 2012 - 02:24 PM

Публикувано: 09 September 2012 - 03:55 PM
milah, в 09 September 2012 - 02:24 PM, написа:
:)))))))))))))))))))))

Не мога да дам съвет, защото сме в същото положение. Просто много ме разсмя поста :) Джафи го разхождаме на каишка и от части така решаваме проблема. Забелязвам, че с времето намалява това ядене навън. У нас обаче каквото падне бива отнесено :)