Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4771 Потребителят е офлайн   vlado_judasa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2012 - 05:03 PM

Аз съм чувала,че някои слагат намордник на такива прахосмукачки.Ние му се караме,като посегне да яде боклук,казваме''Не" и се дърпа.
Ето и снимка на порасналото ни момче. :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4772 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 05:28 PM

Показване на мнениетоmilah, в 09 September 2012 - 02:24 PM, написа:

Здравейте, имам си 6 месечна прахосмукачка. Всичко ядец. Не подбира - семки, храна, лайна, охлюви, сливи, ябълки, костилки. Ох, колко мога да изреждам. То не беше каране, пошляпваня... Видяла съм се в чудене как да подходя. Давайте съвет, че не се издържа.

Намордник особенно когато се разхождате в тъмната част на деня не се знае на какво може да попадне в нашия квартал бяха нахвърляли отрова и лично аз така правех в началото сега вече като се поолегна си ме слуша но ако ме издебне че не я наблюдавам си прави неиното

#4773 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 05:06 PM

:flagbg:

#4774 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 05:07 PM

:flagbg:

#4775 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 02:44 AM

Имам един не точно казано проблем. По-скоро въпрос.
Това ми е първото женско куче и не ми е ясно едно. Моята не е разгонена, а твърде спокойно си дава да я качват други кучета. Просто е нещо ужасно постоянно да си на тръни и да не можеш да я изведеш нормално да побяга, а само на каишка, когато има други кучета или пък като си играе с тях да си готов да я дърпаш :D Смятам да я кастрирам, но искам да питам защо е така, след като чета, че женските кучета забременяват и биват качвани, когато не са разгонени ?

#4776 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 09:29 AM

На каква възраст ви е кучката и сигурни ли сте,че не е разгонена?Системно ли се случва да я качват или от няколко дни?Стига ли се до заклещване или само я качват на игра!Първо ще ви подскажа за ваша по-голяма сигурност какви са признаците на разгонване!Едно женско куче независимо от породата,когато му предстои разгонване поне 20-тина дни преди това то усилено се старае да маркира навсякаде с урината си по малко и по този начин подсказва на мъжките кучета,че скоро му предстои разгонване и ще се нуждае от тях!Разбира се мъжкарите от своя страна са много добри познавачи в това отношение и разчитаики това нейно послание се подготвят първо за годеж,а когато настъпи часа и за свадба! :af_089: Най - добрите дни за меден месец и за заплождане на едно женско куче са след като спре кръвотечението и ,а това е точно на 8-мия до 12,13-тия ден!Тази информация я пиша за да знаят всички,които не са наясно със заплождането на кучетата.Колкото по- вече стои мъжкия при женската през този размножителен период и колкото по-често правят секс,толкова по-много мъжки кученца ще има в кучилото ако всичко е минало нормално!Ако кучето не е разгонено или е преминало,не може и не трябва да се заплоди въпреки,че я качват!Това е все едно като при нас хората да правим секс с презерватив и жените да забременяват!Няма как да се случи всичко това,ако презервативът не е отрязан или спукан отпред! :re_037: Поздрави!

#4777 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 10:03 AM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 13 September 2012 - 02:44 AM, написа:

Имам един не точно казано проблем. По-скоро въпрос.
Това ми е първото женско куче и не ми е ясно едно. Моята не е разгонена, а твърде спокойно си дава да я качват други кучета. Просто е нещо ужасно постоянно да си на тръни и да не можеш да я изведеш нормално да побяга, а само на каишка, когато има други кучета или пък като си играе с тях да си готов да я дърпаш :D Смятам да я кастрирам, но искам да питам защо е така, след като чета, че женските кучета забременяват и биват качвани, когато не са разгонени ?

Колегата (paylo )много ясно и точно е обяснил ситуацията относно разгонването и оплождането .Когато се качват КУЧЕТА ОТ ЕДИН И СЪЩИ ПОЛ КОЙТО НЕ ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО това го правят за да се установи йерархията по между им, не зависимо да ли са навлезли в полова зрелост. Те са животни които живеят в глутница и се спазва йерархията в отношенията по между им. Мъжките кучета са постоянно разгонени ,животните и от двата пола могат да правят опит да за скачат и хора ( по краката ви или по ръцете ) ви си мислите че те си играят или пак е разгонена ако е женска за мъжките споменах че ,те са в (такова състояние )постоянно разгонени но по тоя начин те ви показват че, са над вас в йерархията .Разграничавайте ситуациите и определяйте поведението им

#4778 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 10:04 AM

:re_037: Относно промлема на milah ,бих я посъветвал да гледа когато има възможност по нешънъл географик говорещият с кучета Сизър Милар и неговите професионални съвети към хора от цял свят сблъсквали се с подобни проблеми!А в личен план аз ви съветвам да го поущрявате милвайки го гальовно когато си яде всекидневната си храна било то гранули или нещо друго с каквото го храните и винаги да го коригирате,когато посегне към нещо нежелано от вас с едно остро посръгване с двата пръста на ръката си в задните мусколи на краката,като така му давате ясно послание,че това към което се стреми да си похапне не е правилната храна и не трябва да посяга към нея!Правете така винаги и по този начин хем му отвличате вниманието от храната която мозакът му току що обработва,хем то автоматично осъзнава,че колкото пъти посегне към някаква друга храна различна от неговата,която вие не желаете то да яде ще последва лека болка!Сигурен съм,че след известно време ще има ефект!Има и други варианти,като например електронен нашийник,но аз смятам,че този метод е по-ефикасен,защото съм го изпробвал, така вие осъществявате пряк контакт с кучето и бива по бързо възприет от него!

#4779 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2012 - 02:32 PM

Показване на мнениетоpaylo, в 13 September 2012 - 10:04 AM, написа:

Качена снимка Относно промлема на milah ,бих я посъветвал да гледа когато има възможност по нешънъл географик говорещият с кучета Сизър Милар и неговите професионални съвети към хора от цял свят сблъсквали се с подобни проблеми!А в личен план аз ви съветвам да го поущрявате милвайки го гальовно когато си яде всекидневната си храна било то гранули или нещо друго с каквото го храните и винаги да го коригирате,когато посегне към нещо нежелано от вас с едно остро посръгване с двата пръста на ръката си в задните мусколи на краката,като така му давате ясно послание,че това към което се стреми да си похапне не е правилната храна и не трябва да посяга към нея!Правете така винаги и по този начин хем му отвличате вниманието от храната която мозакът му току що обработва,хем то автоматично осъзнава,че колкото пъти посегне към някаква друга храна различна от неговата,която вие не желаете то да яде ще последва лека болка!Сигурен съм,че след известно време ще има ефект!Има и други варианти,като например електронен нашийник,но аз смятам,че този метод е по-ефикасен,защото съм го изпробвал, така вие осъществявате пряк контакт с кучето и бива по бързо възприет от него!

Привет, благодяра за съвета. Драмата настъпва в момента, когато не е на каишка и е доста отдалечен от мен. Като си намери съкровище, поглежда ме, лапва го и хуква да бяга, така както може да бяга само един джак. Тича и му плющят ушите Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка . Няма хващане. Дори не го и гоня. Слез едно известно време сам си идва при мен и тогава отнася голямата караница. Когато е на каишка, някак контролираме нещата, но гледаме да го пускаме да тича за да изразходва енергия. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4780 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2012 - 03:54 PM

Показване на мнениетоmilah, в 13 September 2012 - 02:32 PM, написа:

Качена снимка Относно промлема на milah ,бих я посъветвал да гледа когато има възможност по нешънъл географик говорещият с кучета Сизър Милар и неговите професионални съвети към хора от цял свят сблъсквали се с подобни проблеми!А в личен план аз ви съветвам да го поущрявате милвайки го гальовно когато си яде всекидневната си храна било то гранули или нещо друго с каквото го храните и винаги да го коригирате,когато посегне към нещо нежелано от вас с едно остро посръгване с двата пръста на ръката си в задните мусколи на краката,като така му давате ясно послание,че това към което се стреми да си похапне не е правилната храна и не трябва да посяга към нея!Правете така винаги и по този начин хем му отвличате вниманието от храната която мозакът му току що обработва,хем то автоматично осъзнава,че колкото пъти посегне към някаква друга храна различна от неговата,която вие не желаете то да яде ще последва лека болка!Сигурен съм,че след известно време ще има ефект!Има и други варианти,като например електронен нашийник,но аз смятам,че този метод е по-ефикасен,защото съм го изпробвал, така вие осъществявате пряк контакт с кучето и бива по бързо възприет от него!

Привет, благодяра за съвета. Драмата настъпва в момента, когато не е на каишка и е доста отдалечен от мен. Като си намери съкровище, поглежда ме, лапва го и хуква да бяга, така както може да бяга само един джак. Тича и му плющят ушите Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка . Няма хващане. Дори не го и гоня. Слез едно известно време сам си идва при мен и тогава отнася голямата караница. Когато е на каишка, някак контролираме нещата, но гледаме да го пускаме да тича за да изразходва енергия. Качена снимка

Ххахах колко идентична ситуация. Преди известно време отидохме на една полянка, където намери "съкровище" но някак си го спряхме, защото бяхме близо. Съкровището съответно остана непокътнато. След около 5 дни отидохме на същата поляна и докато го откача от каишката и директно там /как е запомнил не знам/-бях обаче много далеч и като го подгоних падна яка физ-зарядка, безуспешна за жалост.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4781 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 06:47 PM

Макар и на 20 дена не се притесняваме да проявяваме характер
http://vbox7.com/play:d8f04418c7

#4782 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 07:14 PM

супер

#4783 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2012 - 08:27 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 13 September 2012 - 03:54 PM, написа:

Показване на мнениетоmilah, в 13 September 2012 - 02:32 PM, написа:

Ххахах колко идентична ситуация. Преди известно време отидохме на една полянка, където намери "съкровище" но някак си го спряхме, защото бяхме близо. Съкровището съответно остана непокътнато. След около 5 дни отидохме на същата поляна и докато го откача от каишката и директно там /как е запомнил не знам/-бях обаче много далеч и като го подгоних падна яка физ-зарядка, безуспешна за жалост.

Арчо и досега всеки ден ходи до едно и също местенце, където преди месеци имаше конско аки. Ей така да провери да не се мине.
User's Signature

Качена снимка

#4784 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 12:15 PM

Има една стара българска поговорка.Едно куче като се научи да яде л......а,няма отказване! :smile:

#4785 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 03:02 PM

Показване на мнениетоpaylo, в 14 September 2012 - 12:15 PM, написа:

Има една стара българска поговорка.Едно куче като се научи да яде л......а,няма отказване! :smile:

:ba_025::wb_052: :flagbg:

#4786 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2012 - 05:11 PM

[/quote]

[/quote]

Хора, моята Сконси ме е докарвала до рев с това тичане с всякакви гадории в устата си. Хване някой кокал, умряло животно, захвърлена от боклука риба - какво ли не .. и просто няма как да я хванеш, ако тя сама не позволи. Стои на разстояние, докато го изяде и чак тогава се връща. Имало е моменти, когато я гоня, примамвам, залъгвам в продължение на половин час в дъждовно време .. и няма хващане. Идвало ми е да умра от яд. Викала съм гаджето ми да си дойде от работа, за да ми помогне да я прибера. :) Всичко минава. Сега е кротка и добра и послушна. Иска се постоянство във възпитанието и се научават. Явно и тях ги тресе пубертет, докато са малки ...

#4787 Потребителят е офлайн   mechotigar-1 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2012 - 09:03 PM

...

#4788 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 07:52 AM

mechotigar-1 големи сладури са станали колкото по порастват толкова по хубави стават:wb_052:

#4789 Потребителят е офлайн   mechotigar-1 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2012 - 10:27 AM

Показване на мнениетоShona JRT, в 15 September 2012 - 07:52 AM, написа:

mechotigar-1 големи сладури са станали колкото по порастват толкова по хубави стават:wb_052:

Благодаря :rc_036: ,направо са като торпеда :dog:

#4790 Потребителят е офлайн   unbreakable_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 September 2012 - 10:46 AM

Здравейте! Баща ми иска да си вземем Джак Ръсел, но майка ми е категорична, че не иска куче вътре в къщата. Може ли да се гледа навън или не издържат на студ?

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни