Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4951 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 February 2013 - 01:20 PM

vani6366, докладвам за резултатите след снощната първа тренировка, която продължи около 2 часа. Моя дивак, дето ме опъваше и мяташе като вестник из драки, вчера час и половина вървя редом до крака ми ... Това, естествено, съвсем съсипа самочувствието ми, защото аз се опитвам да го постигна това вече четири години ... :mg_062: Другото, което постигнахме е да стои на място ... и то без да мрънка ... и без да се мята към мен, само защото съм се отдалечила или съм влязла в магазина ... :wb_052: А на всичкото отгоре и изглежда, като да му харесва на хайвана ... В смисъл такъв, че не протестира ... Мамин златен!
Днес сутринта го пробвах дали не е бил толкова послушен само за да ме злепостави :r_181: ,( "ти си обяснявай, че ушите ми са в отпуск, пък аз сега ще те поставя в неудобно положение, като покажа колко слушам") пред треньора, но ... о, чудо! - вървеше си съвсем нормално пак до крака ми и, като се прибрахме, го оставих да стои пред вратата, докато аз вляза, събуя си обувките, съблека и приба якето ... :ud_009:
Естествено, за да затвърди тези неща, трябва аз самата да работя с него ... но поне вече горе- долу знам какво, как ... пък и момчето каза, че винаги, когато имам въпрос, мога да го безпокоя. Днес ще ни бъде вторият час! :td_188:
Направо започнах да се обнадеждавам, че ще имам възпитано куче и аз ... :dog: А това значи и щастливо куче ...
User's Signature

Качена снимка

#4952 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 February 2013 - 12:49 AM

Копирам съобщение от фейсбук,става въпрос за Бургас..
Приятели, помагайте !!!! Намерихме този сладур днес(27.02), около 16,30ч до Летния театър !!! Младо мъжко куче , около година,порода почти Джак Ръсел Териер, има чип. Моля, споделете с вашите приятели, дано намерим стопаните му !
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4953 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2013 - 08:30 AM

Божеее, Katetol, не мога да повярвам! :ud_009: Браво, браво на теб и на Джими!
Ако знаеш каква надежда ми вдъхна, просто... Ти си от София, предполагам, че и треньора е от там, нали? Явно си разбира от работата! Браво!
Оооо, почвам да търся и аз свестен треньор в Пловдив, който ще иска да се занимава с нас, че малко като чуят породата и...
Ще чакам още новини и ще стискам палци да постигнете още успехи! :dog:
User's Signature

Качена снимка

#4954 Потребителят е офлайн   COIFFURE Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2013 - 11:38 AM

Качена снимка
Здравейте, това са Айра и Фери :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4955 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2013 - 06:41 AM

Здравейте! Прекрасни са Айра е Фери. От бебета ли са заедно?
User's Signature

Качена снимка

#4956 Потребителят е офлайн   Kircho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 01:14 PM

Здравейте ! Имам Джак ръселче на 50 дена :smile: Взех го преди 2 дена . Днеска ще му бием първата ваксина. Може ли да ви попитам на колко дни , да почна да го уча на команди ?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4957 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2013 - 04:58 PM

Показване на мнениетоKircho, в 01 April 2013 - 12:14 PM, написа:

Здравейте ! Имам Джак ръселче на 50 дена :smile: Взех го преди 2 дена . Днеска ще му бием първата ваксина. Може ли да ви попитам на колко дни , да почна да го уча на команди ?

Започвайте :ab_041:

#4958 Потребителят е офлайн   Kircho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 05:17 PM

Пробвам се уж , но той иска само да играем. Не мога да му насоча вниманието към тренировките :dh_188:

#4959 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2013 - 11:11 AM

Мдаааааммм ... Джак Ръсел териерите са така - все гледат да си постигнат тяхното! Имайте предвид, че те са наистина големи тарикати ... Хубаво е от рано /както си е във Вашия случай/ да започнете с обучението по първоначално послушание и, естествено, да покажете кой е алфата във Вашата глутница. А това трябва да сте Вие, че иначе после е голям зор ... ДРТ са диванета и цял живот се пробват да Ви се качат на глават :dog: . Естествено, имайки предвид, че сте взели Вашия любимец преди само два дена, няма да е лошо да му дадете още ден-два да свикне с Вас и с тоталната промяна в живота му.
Обучението на кутрето трябва да протича като игра, на него трябва да му е приятно, да го стимулирате с наградки и похвали за всяко добро и одобрявано от Вас поведение. Боят, ударите, пошляпването с вестник и т.н. методи не е препоръчително да се използват - те само Ви отдалечават от кучо и той губи доверие във Вас ...
Ето тук http://forum.dog.bg/...be%d1%80%d1%82/ може да прочетете доста интересни и полезни неща.
По време на съвместното Ви съжителство, ще установите, че това са едни много темпераментни, понякога инатливи и своенравни, но адски любвеобвилни кутрета! Пожелавам Ви мнооого щастливи моменти заедно /не се съмнявам, че ще ги имате/!

Успех!
User's Signature

Качена снимка

#4960 Потребителят е офлайн   n3cro Икона

Публикувано: 02 April 2013 - 10:13 PM

Здравейте . От около седмица съм собственик на мъничък териер на 2 месеца е кръстих го Джули (момиченце е :) . Голям зор беше с ученето му да бъде самичко и да не скимти вечер , първите дни спеше при нас в леглото защото иначе не се трае от скимтене , сега вече започна да свиква да спи самичко в другата стая и малко понамали скимтенето . Сега обаче налице друг проблем .... Как да го свикнем да пичка и да ака на едно място а не кадето си поиска , защото като го нахраня и стоя примерно 10 минутки при него в коридора или в банята с цел да се изпишка и изака там ама то не та не , и в момента в който отидем в другата стая веднага си свършило работата :) Сякаш напук го прави или му е хубаво на килима . И още нещо - имам чуството че ушичките му зимат да се поизправят лека полека , какво да направя за да си останат клепнали ?
А ето и няколко снимки да видите палавата ми красавица Джули :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4961 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2013 - 01:32 PM

Стархотна мацка е това Джули :) :) :) .
За да я приучите по-бързо на хигиенни навици, трябва да наблюдавате поведението й - кученцата обикновено показват кога искат да се облекчават - или стават по-нервни, или започват да се въртят, или да душат ... Също така е добре да знаете, че кученцата не се облекчават незабавно след хранене, но в 9 от 10 случая го правят почти незабавно след като се събудят. Определете й едно местенце /примерно в банята/, сложете й една пелена /продават ги в зоомагазините/ и я водете често, често там. Особено след като се събуди - веднага на пелената! Когато свърши желаното от вас, а именно, да "освободи напрежението" - похвалвате и погалвате. Иска се постоянство обаче ... и търпение. Също така, не наказвайте, ако не сте я хванали на местопрестъплението в момента на извършването му ... Теориите, свързани с натъркване на носленцето в белята, крясъците и боя с вестник са остарели ... Ако го правите дори само десет минути след като вече Джули е напишкала килима, тя няма да знае и разбира за какво й се карате ... и ще изгубите нейното доверие.
В зоомагазините продават и някакви капки, които се предполага, че ги привличат да пишкат на пелената, но ефективността им е спорна - при много хора сработва перфектно, при много други остава без ефект.
Ето тук http://forum.dog.bg/...bd%d0%b8%d0%b5/ можете да намерите повече и по-подробна информация за приучаването към хигиенни навици ....
Колкото до ушетата ... често обсъждана тема тук е. Аз мога да кажа от личния си опит, че моят вагабонтин започна да изправя едното уше, после другото и накра реши, че с щръкнали ушета е по-красив ... и си ги остави така. На мен ми е все тая, тъй като ми е ясно, че кучетата ни са породоподбни и ние не можем и не бива да очакваме те да покриват стандарта на породата ... все пак не знаем какви гени носят.
Четох обаче, и то тук, в темата на ДРТ, за разни способи, свързани с мачкане на ушенцата, залепване с лепенки и т.н и т.н. методи ... По принцип до окончателната подмяна на зъбчетата й има вариант ушетата да си щръкват и клепват, а след смяната им, да си останат в крайното положение /съответно или щръкнали, или клепнали/. Ако имате желание, върнете назад страниците и вижте къде и какво е писано и коментирано по темата - може и да изберете някой от методите за запазване клепнали ушите, или пък да решите, че тя си е уникално красива и с щръкнали ушета, ако си решат да останат такива! :) :) ):
User's Signature

Качена снимка

#4962 Потребителят е офлайн   Labrador10 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2013 - 06:39 PM

Показване на мнениетоdesivr, в 20 February 2013 - 12:25 AM, написа:

Все пак не е недостижимо разбирателството между ДРТ и котка.

красавци да са Ви живи и здрави

#4963 Потребителят е офлайн   n3cro Икона

Публикувано: 04 April 2013 - 01:12 AM

Благодаря ви за информацията колега . А иначе от 250 страници изписано аз съм изчел повече от половината и продължавам да чета с интерес докато не ги изчета всички...За момента практикуваме мачкането на ушенцата , но както и да застанат те , винаги ще си обичам кученцето - красивото ми то :)

#4964 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2013 - 10:29 PM

Здравейте :))

Имам малък проблем , който не мога да реша и мноооогооо искам съвет ... :dh_188:

Скипър направи една година наскоро , страхотен е , мил и добър , любвеобилен , НО само вкъщи ....
Когато излезем навън започва да лае всички хора , отстрани изглежда че ще ги захапе ... Към кучетата е добричак .... Какво да направя ? Как да коригирам това поведение ? Вече дори го пускам без кайшка много рядко , притеснявам се да не захапе някой ... Съвет ? :dh_188: :dh_188:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4965 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2013 - 07:19 AM

Ади, това наистина е неприятно! Аз обаче не съм се сблъсквала с такъв проблем и, за жалост, не мога да ти дам никакъв съвет. А дали във "Възпитание и спорт" няма нещо по темата. Ако не, може би, ако отвориш тема там, ще получиш съвети за справяне с проблема ...
Моето диване лае само по кучета ... особено ако са огромни... Стискам палци за справяне с проблема...
User's Signature

Качена снимка

#4966 Потребителят е офлайн   Elmo Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2013 - 10:18 AM

Здравейте, и аз от 1 седмица съм собственик на ДРТ :) казва се Елмо и е на 47 дни.Ще съм ви много благодарна ако ми дадете някакво мнение и препоръки за отглеждането на кучето ми.Нещото което най-много ме интересува е храненето.Според вас каква храна трябва да му давам?

#4967 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2013 - 10:34 AM

Здравейте!
Да Ви е честито новото другарче! И да Ви е живо и здраво и мнооого щастливи моменти да имате заедно.
За храненето на Елмо е най-добре да знаете с какво е бил хранен там, от където идва при Вас. Редно би било, ако сте решил/а/ да го храните с различна храна, преминаването към нея да стане постепенно, но, след като той е от една седмица при Вас, предполагам този момент е вече пропуснат. Препоръчително е кутрето да се храни с висок клас храна за малки кученца. Този клас храни обикновено малко по-скъпички на пръв поглед, но иначе съдържат всичко необходимо за правилния растеж и развитие на кутрето.
Препоръчвам Ви също още от сега да започнете с обучението на Вашето ДРТ. Хубаво е да се започне от рано, с търпение и постоянство, за да няма после неприятни изненади. Имайте предвид, че при ДРТ, ако не се наложите като авторитет от рано, после ще срещнете доста трудности. Ето тук: http://forum.dog.bg/...83%d1%87%d0%b5/ можете да намерите повече информация за възпитанието на малкото кученце...
Също така, при обучение в първоначално послушание, както и при приучаване към хигиенни навици, не използвайте старите методи "шляп с вестника", "натъркай нос в белята и го плясни с вестника"... Тези методи ще Ви лишат от доверието на Вашето кутре и няма да успеете да изградите трайна връзка помежду си ...
С две думи, предстои Ви голям купон ... Споделяйте го с нас ... Нищо, че темата позамря в последно време :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#4968 Потребителят е офлайн   Elmo Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2013 - 11:25 AM

Елмо вече си върши работата кадето трябва :) много е послушен за първи път имам толкова умно куче.Още на 6-тия ден започна да пишка бърху памперса не ми беше трудно да го науча...като пишка там му давам по 2 3 гранулки,погалвам го и му казвам Браво и той свикна много бързо.Всъщо така го оставям по цял ден самичък и като се прибера той си спи в креватчето :))) Много съм доволна много бързо свикна с свичко.

#4969 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2013 - 12:15 PM

Поздравления за бързото приучаване. ДРТ са наистина много умни и интелигентни кутрета ... постепенно обаче започват като че ли да го осъзнават и да злоупотребяват с този факт :db_046: . Естествено, това е доста пресилено като изказване, но е истина, че тези кучовци цял живот се опитват да се наложат и да "поемат руля" на шефстването в глутницата /за тях ние сме тяхната глутница/.
Наградките обаче, които му давате, не трябва да са от неговата ежедневна храна! Награждавайте го или със специални лакомства от зоомагазините, или от такива, направени от вас /кремвирши, нарязани на малки кубченца и изсушени за 3 часа на 100 градуса във фурната вършат чудесна работа/. В противен случай Елмо бързо ще осъзнае, че с добро или лошо поведение, той така или иначе си получава храната - няма да разбира, че го поощрявате за добро поведение, а че просто си му е поредна порция хапване!
User's Signature

Качена снимка

#4970 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2013 - 06:37 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 14 April 2013 - 07:19 AM, написа:

Ади, това наистина е неприятно! Аз обаче не съм се сблъсквала с такъв проблем и, за жалост, не мога да ти дам никакъв съвет. А дали във "Възпитание и спорт" няма нещо по темата. Ако не, може би, ако отвориш тема там, ще получиш съвети за справяне с проблема ...
Моето диване лае само по кучета ... особено ако са огромни... Стискам палци за справяне с проблема...

Благодаря за отговора :)) Писах в темата и чакам някой да изкаже мнението си :))
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема