Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4971 Потребителят е офлайн   Elmo Икона

• Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 May 2013 - 09:26 AM

Здравейте, Елмо от 2 3 дни стъпка на криво със задното дясно краче.Като отидох при ветеринар само като го погледна и ми каза че е болен от рахит.Според вас възможно ли е така да разбере без изследвания дали наистина е болен?

#4972 Потребителят е офлайн   Rodisbg Икона

• Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2013 - 01:44 PM

Здравейте,
от 2 седмици нашето семейство се увеличи!!!
Вече и ние си имаме Джакче!
Казва се Чарли и е на 2месеца и половина...
И аз да попитам за ушичките...От два дни едното е повдигнато...Възможно ли е от това,че му давам с гранулките кисело мляко-1чаена лъжица на ден?След като пресметнах, общо взето се получава, че така поема 2пъти повече калций дневно...

А за Елмо...много ми стана мъчно....,но щом докторът е казал-това ще да е...Наистина се изкривяват крачетата при рахит.Сега трябва да се лекувате и стриктно да спазвате съветите на ветеринаря....Пожелавам бързо оздравяване!

Представям си как се чувствате....Снощи Чарли скочи някак си - отвори вратата на банята и тупна на земята....Започна да скимти и не можеше да стъпи на дясното предно краче....Направо се поболяхме от притеснение....Гушнах го в леглото и заспа....По-късно към 3часа сутринта ме събуди да пишка и ака и.....о радост!!!- вече стъпваше,макар и накуцвайки! На сутрината вече си беше старото диване :smile: Само още като потича повечко започва да понакуцва....,но сигурно и това бързо ще отмине-надявам се!
Ами това е!
Ако може някой да ме осветли по въпроса с ушичките....Не че с щръкнали няма да си го обичаме :wub:
Благодаря предварително!

#4973 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 May 2013 - 10:27 PM

Няма доктор, който само да погледне едно животно и да каже от какво е болно.. особено когато става дума за това деликатно състояние! Предприето ли е някакво лечение срещу рахит?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4974 Потребителят е офлайн   Nasko__ Икона

Публикувано: 06 May 2013 - 10:40 PM

Здравейте :) С приятелката ми решихме да си вземем кученце джак ръсел :) Запознати сме със самата порода и тяхното поведение и всичко ни харесва. Искаме да попитаме тук от къде бихме могли да си купиме малко кученце ? Гледахме мислихме и най-добрият вариант ни се струва от човек да си го вземем който си е гледал добре кученцето а не от зоо-магазин където май не се знае какво взимаш. Проблема е, че в София няма много обяви за мъжко кученце което да не е с копирана опашка, а до други далечни градове е малко трудно да отидем и да купим. Ако някой има малки и продава или знае от къде можем да си купим да ни пише :) Благодарим много :)

#4975 Потребителят е офлайн   Rodisbg Икона

• Покажи галерията
Публикувано: 07 May 2013 - 07:24 PM

Здравейте!
Ние си купихме мъжко джак ръселче от магазин Зоо Център в София-не е копирано и е много хубаво!!!
-поне ние си го харесваме...Нас ни насочиха хора,доволни от покупката си на джак ръсели от този магазин...затова и рискуваме....и за сега сме много доволни!
Преди това търсихме по обяви,но все нещо не беше наред...или не ми харесваха или се продаваха под носа ми
:smile: ...Вярно по-скъпо излиза...,но все пак един път се купува....Не искам да правя реклама,но опитайте и там!

ПС:
Ущенцето на нашия Чарли клепна 2дни след като му спрях киселото мляко и сега са му двете ушета ОК!
Така,че ако мога да съм полезна на някой....то гледайте си дозата на калция,която давате.....
А може и случайност някаква да е....Знам ли... :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4976 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2013 - 10:44 PM

Здравейте!
Не съм писал в темата повече от 1/2 година, но преживяхме с моето куче доста неприятни неща в това изминало време!

Ноември месец миналата година, кучето хвана бълхи от едни котки. Направи алергия и от тогава се тръгна по мъките!
Първо ходих при д-р Петков (за Варна става въпрос). Когато отидох за първи път при него той установи алергия, която е от бълхите. Отстрани ги с няколко препарата и започна лечение. Лечението беше крайно неуспешно и само загуба на нерви, пари и време. Биеше на кучето някакви стероидни инжекции, които успокояваха сърбежа на кучето за 1-2 дни и след това, то отново започваше да се чеши. За 1 месец чистеше аналната жлеза сигурно 7 пъти. Най-накрая нервите не ми издържаха и отидох при друг ветеринар, който видя кучето и постави същата диагноза, но с друго лечение, като ми каза, че това с инжекциите успокоявало само временно. И наистина, хапчетата, които ми предписа съвзеха животното и то започна да се оправя.
Но нещеш ли, точно когато се позакрепи кучето, отново направи алергия. Този път смених отново ветеринаря. Новият ветеринат ми каза, че за него това 100% е хранителна алергия, тъй као кучето се хранеше със шийки и подобни домашни храни (не ядеше гранули), а и нямаше бълхи и тем подобни по него. Започнахме хранителна диета, с една храна на Bosch с агнешко и ориз. Едвам прояде кучето, но постепенно свикна с храна и се хранеше нормално. След месец и половина два беше в прекрасно състояние! Козината не падаше, кожата не беше зачервена, кучето не се чешеше. Нещеш ли по време на една почивка, на която бях взел кучето, мой приятел и даде без мое знание месо и баница :dry: и резултат не закъсня. Отново същите симптоми. Този път отново бихме няколко инжекции, за да успокоим сърбежа и минахме на най-доброто на пазара Royal Canin HypoAllergenic. Започнах с нея, горе-долу добре беше но след месец отново направи криза, а уж тази храна е най-добрата за тази цел. Доктора ми каза, че било нормално да има вторичен изблик на алергията. Отново биха инжекции и зачаках да се оправи, но уви....... за това реших да и дам хапчетата, с които я бях излекувал за малко. Спря зачервяването на кучето, по-малко се чеше, но козината пада. Смених храната на Royal Canin Dermacomfort, тъй като не виждам смисъл от HypoAllergenica.

С две думи, отчаян съм! Търся добър дерматологичен ветеринар за Варна, защото вече потроших изключително много нерви, пари, а и се измъчвам, че не мога да помогна на кучето!

#4977 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 May 2013 - 10:51 PM

Надали ще намериш ''дерматолог'' всмисъл такъв,който да е специалист само по кожни.
Опитай в кабинет ''Най-добрия приятел'' на ген.Паренсов имат и фейсбуук страница.Водя 4 кучета и 3 котки там,изключително отношение и професионализъм :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4978 Потребителят е офлайн   Nasko__ Икона

Публикувано: 08 May 2013 - 10:58 PM

Искам да попитам може ли джак ръсел да съжителства с клепоухо зайче ? В смисъл дали ще го лае и тормози докато зайчето е в клетката ? Защото са много плашливи тези изкуствени зайчета и много стрес ги убива.

#4979 Потребителят е офлайн   Santa's little helper Икона

Публикувано: 12 June 2013 - 09:15 AM

Здравейте,
преди четири дни на рождения си ден станах горд собственик на Джак Ръсел, казва се Джефри :mg_062: и е много мил и сладък. На два месеца е и в събота му предстои втората ваксина. Забелязах, че страшно много се чеше и хапе, интересува ме друг имал ли е този проблем и какво може да се направи? Благодаря!

#4980 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 June 2013 - 04:46 PM

Да се обезпаразити кученцето.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4981 Потребителят е офлайн   Santa's little helper Икона

Публикувано: 17 June 2013 - 12:17 PM

Обезпаризитихме го в петък и се надявам чешкането да спре. Мерси!

#4982 Потребителят е офлайн   Santa's little helper Икона

Публикувано: 17 June 2013 - 01:05 PM

Моят Джефри е на два месеца и не иска да се храни от купичката си. Яде само ако му оставиш храната на земята или от ръката ми и то не винаги иска да яде дори и така. Как да го науча да яде от купичката си и това ли е проблема или храната просто не му харесва. За пояснение храната ни я дадоха от магазина, от който го взехме и там с нея са го хранили: роял канин мини джуниър

#4983 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 June 2013 - 04:47 PM

Здравейте, искам да си купя джакче, но изискванията май са ми в повече и не мога да открия моята душичка. Кои са важните неща, за които да гледам в кучето? Казват,че не било хубаво от магазин,други -че не било хубаво от развъдник,трети- да не се доверявам на обяви от частни лица.... И сега на къде??? Търся малко момиченце, късокрако и гладко-косместо (макар,че в повечето случаи ме уверяват,че е именно такова, а то му стърчи козинката ,макар и малко) и да има роооозово шкембенце, с окраска само на очичките и ушетата...
Кое е по-добре - да е с копирана опашка или не? И за какво всъщност се прави това? благодаря за вниманието :ab_041:
User's Signature

love is enough...

#4984 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2013 - 06:14 PM

Здравейте, vergil. Чудесно е, че сте се насочил към тази прекрасна порода и се надявам, че вече сте се запознал с особеностите и характеристиките на нейните представители!
По принцип, единствената гаранция за чистопородно куче е закупуването му от лицензиран развъдник с родословие /развъдник в истинския смисъл на думата, а не зооферма, зооборса и т.н./. Проблемът е, че такъв развъдник в България няма все още. Кученцата, които нямат родословие са породоподобни - т.е. по екстериор могат да покриват на 100 процента стандарта, но Вие реално не знаете какви гени носи, кои са родителите, пра-родителите и т.н. В тази връзка, естествено, могат да се очакват и сериозни отклонения от стандарта, дори родителите също на 100% да изглеждат като ДРТ. Такива отклонения са изправени уши, по-висок или по-нисък ръст, носле с розови петна по него и т.н. В повечето случаи тези "отклонения" не могат да бъдат установени, когато кутрето е на 40, 50 или 60 дневна възраст /на моя хубостник ушите му се изправиха след третия месец/.
С две думи - закупувайки породоподобно кутре Вие трябва да сте готов за евентуални различия от стандарта и, естествено, да сте готов да ги приемете.
Съветвам Ви да не купувате кученце от зоомагазин - те идват от ужасни места и, освен, че с такава покупка стимулирате една отвратителна търговия, нямате гаранция и за здравословното състояние на кутрето и колко дълго ще живее то.
А и розовото коремче на "момето" няма да е дълго розово - след определено време стават бели на черни петна :)
Купирането на опашката е забранено със закон, т.е. незаконно е. Все още има ветеринари и частни лица, които го правят, но това не го превръща в по-малко нередно.
Целта на купирането е свързана с ловните умения на кучето и с факта, че е ползвано като такова. Сладурите са сладурести и с некупирани опашлета!
Дано съм Ви била поне малко от полза!
Успех с намирането на "сродна душичка" :) :) :)
User's Signature

Качена снимка

#4985 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2013 - 10:33 PM

katetol, поздравления :mg_062:
Много добре обяснено :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#4986 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 June 2013 - 11:03 PM

извинете за глупавия въпрос относно петната по коремчето...защо? в смисъл защо се появяват,причината,на каква възраст... и изобщо задължително ли ще му се петньоса шкембето :dh_188: :x_194: :wink:
User's Signature

love is enough...

#4987 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2013 - 06:58 AM

Показване на мнениетоvergil, в 22 June 2013 - 11:03 PM, написа:

извинете за глупавия въпрос относно петната по коремчето...защо? в смисъл защо се появяват,причината,на каква възраст... и изобщо задължително ли ще му се петньоса шкембето :dh_188: :x_194: :wink:

Пигментацията е естествен процес при почти всички породи. Започва след 2-ия месец и обхваща не само коремчето ни и почти цялата кожа.
Може да се каже че при джаковете е задължително :smile:
User's Signature

Качена снимка

#4988 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 June 2013 - 08:46 AM

благодаря за отговорите :ae_085: просто цял живот съм имала котки и тепърва ще прохождам с кучетата, за това живот и здраве като с го взема ще ми е нужна подкрепа :ab_041: издирвам дивак,както казват за джаковете- за да си паснем :ad_018:
User's Signature

love is enough...

#4989 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 June 2013 - 02:08 PM

:dog: :dog: :dog:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4990 Потребителят е офлайн   Bart_Iliev Икона

Публикувано: 23 June 2013 - 05:48 PM

Здравейте на всички.След 2 дни,ще ходя да си взема кученцето.До тук добре.Проблемът ми е,че до сега не съм имал домашен любимец,а съм на 22.Ако може да ми кажете с какво да го храня в началото,по колко и като цяло първите стъпки в това "да имаш куче".Този техен свят е адски непознат за мен и ще съм много благодарен,ако ме "поканите" в него.
Благодаря предварително.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема