Джак Ръсел териер
Публикувано: 05 May 2013 - 01:44 PM
от 2 седмици нашето семейство се увеличи!!!
Вече и ние си имаме Джакче!
Казва се Чарли и е на 2месеца и половина...
И аз да попитам за ушичките...От два дни едното е повдигнато...Възможно ли е от това,че му давам с гранулките кисело мляко-1чаена лъжица на ден?След като пресметнах, общо взето се получава, че така поема 2пъти повече калций дневно...
А за Елмо...много ми стана мъчно....,но щом докторът е казал-това ще да е...Наистина се изкривяват крачетата при рахит.Сега трябва да се лекувате и стриктно да спазвате съветите на ветеринаря....Пожелавам бързо оздравяване!
Представям си как се чувствате....Снощи Чарли скочи някак си - отвори вратата на банята и тупна на земята....Започна да скимти и не можеше да стъпи на дясното предно краче....Направо се поболяхме от притеснение....Гушнах го в леглото и заспа....По-късно към 3часа сутринта ме събуди да пишка и ака и.....о радост!!!- вече стъпваше,макар и накуцвайки! На сутрината вече си беше старото диване

Ами това е!
Ако може някой да ме осветли по въпроса с ушичките....Не че с щръкнали няма да си го обичаме

Благодаря предварително!
Публикувано: 05 May 2013 - 10:27 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 06 May 2013 - 10:40 PM
Публикувано: 07 May 2013 - 07:24 PM
Ние си купихме мъжко джак ръселче от магазин Зоо Център в София-не е копирано и е много хубаво!!!
-поне ние си го харесваме...Нас ни насочиха хора,доволни от покупката си на джак ръсели от този магазин...затова и рискуваме....и за сега сме много доволни!
Преди това търсихме по обяви,но все нещо не беше наред...или не ми харесваха или се продаваха под носа ми

ПС:
Ущенцето на нашия Чарли клепна 2дни след като му спрях киселото мляко и сега са му двете ушета ОК!
Така,че ако мога да съм полезна на някой....то гледайте си дозата на калция,която давате.....
А може и случайност някаква да е....Знам ли...

Публикувано: 08 May 2013 - 10:44 PM
Не съм писал в темата повече от 1/2 година, но преживяхме с моето куче доста неприятни неща в това изминало време!
Ноември месец миналата година, кучето хвана бълхи от едни котки. Направи алергия и от тогава се тръгна по мъките!
Първо ходих при д-р Петков (за Варна става въпрос). Когато отидох за първи път при него той установи алергия, която е от бълхите. Отстрани ги с няколко препарата и започна лечение. Лечението беше крайно неуспешно и само загуба на нерви, пари и време. Биеше на кучето някакви стероидни инжекции, които успокояваха сърбежа на кучето за 1-2 дни и след това, то отново започваше да се чеши. За 1 месец чистеше аналната жлеза сигурно 7 пъти. Най-накрая нервите не ми издържаха и отидох при друг ветеринар, който видя кучето и постави същата диагноза, но с друго лечение, като ми каза, че това с инжекциите успокоявало само временно. И наистина, хапчетата, които ми предписа съвзеха животното и то започна да се оправя.
Но нещеш ли, точно когато се позакрепи кучето, отново направи алергия. Този път смених отново ветеринаря. Новият ветеринат ми каза, че за него това 100% е хранителна алергия, тъй као кучето се хранеше със шийки и подобни домашни храни (не ядеше гранули), а и нямаше бълхи и тем подобни по него. Започнахме хранителна диета, с една храна на Bosch с агнешко и ориз. Едвам прояде кучето, но постепенно свикна с храна и се хранеше нормално. След месец и половина два беше в прекрасно състояние! Козината не падаше, кожата не беше зачервена, кучето не се чешеше. Нещеш ли по време на една почивка, на която бях взел кучето, мой приятел и даде без мое знание месо и баница

С две думи, отчаян съм! Търся добър дерматологичен ветеринар за Варна, защото вече потроших изключително много нерви, пари, а и се измъчвам, че не мога да помогна на кучето!
Публикувано: 08 May 2013 - 10:51 PM
Опитай в кабинет ''Най-добрия приятел'' на ген.Паренсов имат и фейсбуук страница.Водя 4 кучета и 3 котки там,изключително отношение и професионализъм

Публикувано: 12 June 2013 - 09:15 AM
преди четири дни на рождения си ден станах горд собственик на Джак Ръсел, казва се Джефри

Публикувано: 12 June 2013 - 04:46 PM
Публикувано: 17 June 2013 - 01:05 PM
Публикувано: 19 June 2013 - 04:47 PM
Кое е по-добре - да е с копирана опашка или не? И за какво всъщност се прави това? благодаря за вниманието

love is enough...
Публикувано: 19 June 2013 - 06:14 PM
По принцип, единствената гаранция за чистопородно куче е закупуването му от лицензиран развъдник с родословие /развъдник в истинския смисъл на думата, а не зооферма, зооборса и т.н./. Проблемът е, че такъв развъдник в България няма все още. Кученцата, които нямат родословие са породоподобни - т.е. по екстериор могат да покриват на 100 процента стандарта, но Вие реално не знаете какви гени носи, кои са родителите, пра-родителите и т.н. В тази връзка, естествено, могат да се очакват и сериозни отклонения от стандарта, дори родителите също на 100% да изглеждат като ДРТ. Такива отклонения са изправени уши, по-висок или по-нисък ръст, носле с розови петна по него и т.н. В повечето случаи тези "отклонения" не могат да бъдат установени, когато кутрето е на 40, 50 или 60 дневна възраст /на моя хубостник ушите му се изправиха след третия месец/.
С две думи - закупувайки породоподобно кутре Вие трябва да сте готов за евентуални различия от стандарта и, естествено, да сте готов да ги приемете.
Съветвам Ви да не купувате кученце от зоомагазин - те идват от ужасни места и, освен, че с такава покупка стимулирате една отвратителна търговия, нямате гаранция и за здравословното състояние на кутрето и колко дълго ще живее то.
А и розовото коремче на "момето" няма да е дълго розово - след определено време стават бели на черни петна :)
Купирането на опашката е забранено със закон, т.е. незаконно е. Все още има ветеринари и частни лица, които го правят, но това не го превръща в по-малко нередно.
Целта на купирането е свързана с ловните умения на кучето и с факта, че е ползвано като такова. Сладурите са сладурести и с некупирани опашлета!
Дано съм Ви била поне малко от полза!
Успех с намирането на "сродна душичка" :) :) :)
Публикувано: 23 June 2013 - 06:58 AM
vergil, в 22 June 2013 - 11:03 PM, написа:

Пигментацията е естествен процес при почти всички породи. Започва след 2-ия месец и обхваща не само коремчето ни и почти цялата кожа.
Може да се каже че при джаковете е задължително

Публикувано: 23 June 2013 - 05:48 PM
Благодаря предварително.