Джак Ръсел териер
Публикувано: 24 June 2013 - 10:11 PM
Радвам се и аз да се присъединя към този форум и феновете на породата. Съвсем скоро и аз ще посрещна у дома Джак ръсел-че, трябваше да ичакам да го отбият от майката, а сега и да му направят първата ваксина.Много съм ентусиазирана и въоудошевена, въпреки че сме имали много и различно домашни любимци.....нямам търпение вече да си го взема при мен.Подготвям се осърдно, купих най-важните неща от първа необходимост, изчетох всевъзможна литература......... общо взето - готвя се да ставам супер стопанин, апък да видим.Това е исках просто да ви поздравя и да се "запиша" официално. Скоро ще кача снимки и ще споделям опит, предполагам ще се родят и множество въпроси, така че до скоро писане :)

"Няма по-добър психиатър в света от куче, което ближе лицето ти"
Ben Williams
Публикувано: 24 June 2013 - 10:26 PM
Maylo03 - ако не искаш да го приучаваш на такива вредни навици, повече не му давай такава храна.Ще хапне, но сега ще се иска повече упорство от твоя страна.Пробвай да промениш храната (примерно вкус на гранулите), накисни му ги в бульонче от супа или добави някакво лакомство към основната му храна.

Ben Williams
Публикувано: 26 June 2013 - 07:35 PM
Michko, в 25 June 2013 - 11:13 AM, написа:

Прочети поста на katetol от началото на страницата.
Там много добре е обяснено за ситуацията с родословните джакове в България.
Публикувано: 29 June 2013 - 05:23 PM
Публикувано: 30 June 2013 - 08:46 AM
Bart_Iliev, в 29 June 2013 - 05:23 PM, написа:
И моят мъник е на 45 дни и имаме същия проблем.Пробвах със всевъзможни видове играчки и залагали, но нищо не е по-интересно от пръстите.А по-лошото е,че има афинитет към чехли и кабели, опитвам се да го отуча, местя го и му се скарвам, но мисля,че още е твърде малък за да разбере.

Ben Williams
Публикувано: 30 June 2013 - 06:37 PM
И, по принцип, не позволявайте сега, докато са малки и сладки, нищо, което няма да им бъде разрешено като големи и зрели кучета. От собствен опит казвам - порастнал ДРТ е мнооооого трудно да бъде превъзпитан и отказан от лоши навици...
Публикувано: 01 July 2013 - 07:23 AM
katetol, в 30 June 2013 - 06:37 PM, написа:
И, по принцип, не позволявайте сега, докато са малки и сладки, нищо, което няма да им бъде разрешено като големи и зрели кучета. От собствен опит казвам - порастнал ДРТ е мнооооого трудно да бъде превъзпитан и отказан от лоши навици...
Благодаря за съветите, да съгласна съм със всичко това и се опитвам да го прилагам, но винаги когато се опитам да кажа строго "НЕ" изобщо не ме отразява и приема,че си играем.Предполагам,че с повече търпение и упорство от моя страна ще стане.

Ben Williams
Публикувано: 01 July 2013 - 06:08 PM
Имам проблем - няма кой да ми гледа кучето, когато пътувам. Живея в София. От няколко години останах сама и търся начин за справяне с проблема. Понякога я оставям на хотел, но ми излиза твърде скъпо, а и кучето не се чувства добре. Невинаги намирам приятел, който да се грижи за нея. Тя е порода джак ръсел териер.
Малко е особена - не се сприятелявалесно с други животни. Подариха мия на седем месеца и вече имаше този проблем.
Бих се радвала дори и само на съвети от хора, в моята ситуация.
Предварително благодаря!
Публикувано: 01 July 2013 - 06:44 PM
Разбирам Ви прекрасно - на мен също често ми се налага да пътувам, живея в София от няколко години, а всичките ми приятели са във Варна или Пловдив. Като наближи време за пътуване, на което не мога да взема кучето си, направо изпадам в състояние на безсъние от мислене на кого да го поверя /все пак не може на който и да е!/. Моят хубостник разви подобен проблем именно след няколко оставяния в хотел, а в последствие се задълбочи, в следствие две тежки нападения от други кучета /първия път за малко да умре в ръцете ми/... Сега, когато пътувам, той бива "командирован" в Пловдив при сестра ми ... Хубавото при него е, че с малки и женски кучета понякога се разбира...
Та, ако можете, дайте повече информация - Вашата кучанка с други кучета ли не се разбира, или с други животни по принцип /котки, например/, има ли някакви по-специфични условия при престоя й на друго място, пази ли си храната /каква е вероятността да се сдърпа с друго куче заради храната си/, какъв е режимът на хранене и разходки, за колко време отсъствате, когато пътувате и т.н.
Така тези, които четат форума, ще могат да преценят възможностите си и, евентуално да Ви предложат помощ ...
Аз лично бих се наела да я гледам за няколко дни, но само в случай, че нямат проблеми с моя проклетник, защото жилището, в което живея е малко и нямам възможност да ги разделям, докато съм на работа.
Та, така ... пишете, пък да се надяваме, че ще се намери вариант за взаимопомощ.
Публикувано: 01 July 2013 - 07:50 PM
Но като цяло моята си е характерче проклето. Все пак има хора, които разбират от кучета и я строяват много лесно.
Иначе съм я оставяла при един колега, който ми казваше, че е нямал никакъв проблем с нея. Тя не прави бели, не дъвче и не гризе нищо. Мен понякога ме наказвз като се напикае пред банята, но на друго място не го е правила. Разбира се, не знам какво би ѝ щукнало.
Публикувано: 01 July 2013 - 09:05 PM
Публикувано: 02 July 2013 - 08:00 AM
todor471, в 01 July 2013 - 09:05 PM, написа:
Първо честито за новата придобивка, но едвали кученцето е джак ръсел. Съдейки по това което си писал 4,5кг за 3 месечна възраст е ужасно много. Обикновено възрастните са с височина 26-31см и 5-6,9кг. Ето тук можеш да прочетеш за характеристиките на породата http://jrt-bg.com/Jack-Russell-Terrier

Ben Williams
Публикувано: 02 July 2013 - 12:32 PM

love is enough...
Публикувано: 02 July 2013 - 01:17 PM
Публикувано: 02 July 2013 - 05:26 PM
Височината за Парсън ДРТ е 35 см. в холката за мъжки и 33 см за женски представители на породата, като долната граница е 26 см.
Източник: http://bestfellows.c...%D0%B5%D1%80-2/ ; http://parsonrussell....uk/breed.html.
Все пак не забравяйте, че в България са единици "истинските" джак ръсел териери. Тази тема е доста дъвкана и предъвквана, но повечето представители са породоподобни. Това, че на външен вид кучето прилича на определена порода, не го прави неин представител. Единствената гаранция за чистопородност на животното е родословието и закупуването му от лицензиран и регистриран развъдник! Такъв за породата Джак Ръсел Териер в България НЯМА! С други думи, Вашето куче е точто толкова ДРТ, колкото и на повечето от останалите в този подфорум.
От това, което виждам по снимките, аз също мисля, че кутрето е на повече от 3 месеца... Потърсете в нет-а на какъв етап би следвало да е развитието му на тази възраст и го сравнете с Вашето кученце - така ще можете приблизително да определите възрастта му. Или се консултирайте с ветеринар.
Обичайте си го такъв, какъвто е! Джаро е прекрасен и много сладък! А и за ДРТ е характерно, че двама еднакви представители на породата е почти изключено да срещнете

vergil , моето куче е на почти пет години и, когато беше временно на гости на сестра ми, тя също му дала да хапне кюфтенце, че много жално гледал...

Стискам палци на мънчо. Те на тази възраст са съвсем бебоци - със същите грижи и притеснения, които се трошат и по човешки бебори

Публикувано: 02 July 2013 - 08:13 PM