Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#821 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2008 - 10:39 PM

Дали е бременно само господ знае. така или иначе има доста желаещи за моите бъдещи бебета, дори и без родословие. хората си я харесват. и ще я плодя колкото си искам, нали няма родословие и не нарушавам никакви правила, какво искате тогава. Джакове без родословие има доста и са доста търсени. Бащата е с родословие, и собственика му ми каза че е два не е умряло, боледувало е доста като малко ,нищо че е от Англия. И с удоволстие иска да има още един Джак от моята, БЕЗ РОДОСЛОВИЕ!

#822 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2008 - 10:45 PM

Съжелявам че се намесвам,но куче без родослвие не е хубаво да се плоди!Ти си го плоди твоето като неискаш да разбереш какво е по-добре-слушай някои разбират повече от теб (нямам предвид мен)
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#823 Потребителят е офлайн   agapula Икона

Публикувано: 09 November 2008 - 10:48 PM

Цитат

Дали е бременно само господ знае. така или иначе има доста желаещи за моите бъдещи бебета, дори и без родословие. хората си я харесват. и ще я плодя колкото си искам, нали няма родословие и не нарушавам никакви правила, какво искате тогава. Джакове без родословие има доста и са доста търсени. Бащата е с родословие, и собственика му ми каза че е два не е умряло, боледувало е доста като малко ,нищо че е от Англия. И с удоволстие иска да има още един Джак от моята, БЕЗ РОДОСЛОВИЕ!

МОД: Първо предупреждение.

#824 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 10:51 PM

Типичната българска завист.

#825 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2008 - 10:56 PM

Цитат

Типичната българска завист.

И за какво да завиждаме че кучката само ще ражда и някои ден ще издъхне млада ли  :- ,ха?
User's Signature

#826 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:00 PM

Ти да не си екстрасенс  ;D, ха?

#827 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2008 - 11:02 PM

Цитат

Ти да не си екстрасенс  ;D, ха?

Няма кво да се занимавам с човешката глупост (твоята в случая) оправяй се като знаеш толкова!
User's Signature

#828 Потребителят е офлайн   Valja Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:03 PM

Цитат

Понеже ти osama имаш претенций за кучето си, ми кажи от къде точно разбра че точно твоето е в СТАНДАРТА, и ако може да ми кажеш какъв стандарт четеш ти?Да не си съдия че да правиш така лесно тези изводи?Ето ти малко снимки на ДЖАКОВЕ и пак си помисли!А относно това да помагаме... на кои?За какво?Не можете да ползвате интернет ли, да търсите ли...?Ето Ви ЕВРОПЕЙСКИ РАЗВЪДНИЦИ и сами си решавайте.Но това че няма родословни кучета в БГ не значи че трябва да тичате при комшията!Хубавите неща не стават лесно.А и щом искаш да си споделяме и помагаме, айде сподели ни как ти би гарантирал че кучетата от твоята кучка няма да са болни, а ще са здрави?На какво ще приличат, щом бъдещите копувачи не могат да видят даже бащата?Какви са тея "риск винаги има"...???Ние дето се "хвалим" с "родословните" правим ИЗСЛЕДВАНИЯ и изучаваме с години генетиката на кучетата!Ти какво направи и научи???С какво си полезен на породата?Ти как гарантираш "чистопородност" без родословие?И проблема ми(щом така го приемаш, че ние имаме проблеми) е че когато не можете да си позволите цената на това да си купите куче от дадена ПОРОДА, си намерете някоя която да я има в БГ и да е на по-сносни цени.И не бъркай "чистопородни" с "породисти"!Чистопородни си го измислят такива като теб, дето ПЛОДЯТ кучета без никаква мисъл, за да има какво да си говорят.А породисти са кучета с порода, и доказани предци с поколения назад водени по племенни книги, изследвани за болести, и с обмислени връзки(баща+майка... и т.н.) от доста по-компетентни хора от теб!

не те познавам, но това беше най-нацисткото изказване, което съм чела. Да - мога да ти гарантирам , че моите кученца-мелезчета ще са с пъти по-здрави от твоите родословни песове, защото това е елементарна генетика (не генетика на кучетата, а генетика изобщо - насекоми, кучета, хора - правилата важат за всички). Не е там въпросът обаче. Когато искаш да защитиш суетата си  можеш да изтъкнеш повече доводи от това, че избираш внимателно партньор на кучето си от любов към поколенията. Всичко останало са врели-некипели и не знам кой изобщо би се хванал на тях. Радвам се , че кучето ти е толкова класно и родословно и сигурно печели медали и т.н ... но не всички стопани на кучета си ги купуват с тази цел. Слава богу, че гадинките не са хора и са защитени от претенциите на стопаните си , щото иначе тежко им и горко.

и още нещо - влезнах за да получа съвети, но не би - последните няколко страници - хвалби и родословия. Май че обърках мястото ...

#829 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:08 PM

То само в последно време стана така с форума. И аз това се опитвам да обясна. Мъжкия  е бил от развъдник в Англия, едва не е умряло горкото когато е било на 6 м. а моят нечистокръвен мелез, както едва не го нарекохте, и до ден днешен никакъв проблем не е имал. Е къде е логиката питам.

#830 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 November 2008 - 11:12 PM

Цитат

не те познавам, но това беше най-нацисткото изказване

и още нещо - влезнах за да получа съвети, но не би - последните няколко страници - хвалби и родословия. Май че обърках мястото ...

Толкова па да е елементарно и еднакво - всеки, с вашето мислене първо обявява тези, които обясняват как трябва да са нещата за нацисти. Ама толкова всеки го повтаря това, че чак сте смешни. След което казва, че завиждаме или подобна глупост. Изобщо - репликите са едно към едно, този рецитал сме го слушали.

И да, може и да СТЕ сбъркали форума, ако не сте съгласни с неговите правила:

Цитат

Форумът на dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;

Забранява се:
6. Недоговорени рекламни теми, скрити и явни реклами. Забранено е и развиването на търговска дейност във форумите. За недопустими се считат:

б) обяви за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане;
в) обяви за продажби на извънклубни кучила;
г) агресивни реклами, подтикващи потребителите да купуват каквото и да било;

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#831 Потребителят е офлайн   Valja Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:22 PM

Хората обясняват как техните кучета били някакви шампиони по здраве, защото виждаш ли имали чисти гени , а това въобще не отговаря на истината, драги. Родословието служи за едно единствено нещо - да вдига цената на животното. Пак ви казвам - поне не се правете на много сърдечни , когато говорите на тази тема.

И съжалявам , че сте слушали тези реплики и преди и не сте извлекли никаква поука от тях ... толкова по-зле за вас.

#832 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:23 PM

Valja, от къде си купи кучето?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#833 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:25 PM

Първо нямам ПЕСОВЕ Valja, ако ти така наричаш кучетата си ok!И от тая твоя елементарна генетика, пази Боже, добре че не всички разчитат като теб на "каквото стане".От любов към поколенията няма да заплодя каквото и да е, само защото ми е по-близо, а ще избирам от където и да е и ще пътувам и извън страната щом се налага, за да има добро поколение, с минимални рискове!И много жалко щом мислиш че тези кучета се купуват с цел... да моя има - да е моята любов, и затова не го ПЛОДЯ!
А osama, нали нямало кучета с родословия в БГ, от къде пък изкара тоя "елитен" татко?И от това че едва не е умряло, от незнаино какво, само по себе си говори колко здрави гени носи.Браво за добрия избор :(
И неразбрах за кое да завиждам?Нямам си куче ли?Не е способно да ражда/запложда колкото на ДОБРИЯ МУ СОБСТВЕНИК скимне?
А родословието служи само да "дига цената' на такива като ВАС!!!За интелигентните, четящи и учещи се хора, родословието ГОВОРИ, но на слепите няма какво да каже... много жалко

#834 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:31 PM

именно за цената става дума. повтарям се вече ама, както и да е, много хора не могат да си позволят цената да имат родословно куче, а че в БГ няма кучета с родословие ако не се лъжа Дистан постоянно го повтаря, не аз.

#835 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:34 PM

Цитат

именно за цената става дума. повтарям се вече ама, както и да е, много хора не могат да си позволят цената да имат родословно куче, а че в БГ няма кучета с родословие ако не се лъжа Дистан постоянно го повтаря, не аз.
Ами и аз като искам маратонки NIKE, а нямам пари си купувам  NIKIE. Дори по някога са по-здрави. Ама обикновено не приличат на оригиналните...
Спирам да пиша. За това си има раздел, да не говорим, че е обсъждани хилядократно.
User's Signature

#836 Потребителят е офлайн   Valja Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:35 PM

Добре де Жеси - хайде дай ми научни доказателства, че генетично-чистите организми са по-здрави от смесените такива и считам спора за приключен.  
Аз от любов отглеждам 3 кучета (общо 6 ако броим бездомните, на които купувам храна и ваксини). От любов към животните, а не към конкретната порода, нейните прадеди и т.н. И за да изпреваря събитията:
Джак-ръселката си я купих, защото прочетох добри отзиви за нейния характер (игриви и сърдечни), а не защото утре ще тръгна по киноложки изложби.

спокойно бушака - има си родословие кучето, спи спокойно тази вечер. аууу - това за маратонките беше толкова жалко сравнение, че наистина започнах да те съжалявам човече. По-добре наистина се наспи и утре на трезво помисли с какво .... ъъъ да ме затапиш. Ама спести ми подобни сравнения за напред.

#837 Потребителят е офлайн   agapula Икона

Публикувано: 09 November 2008 - 11:36 PM

"елементарна генетика" "дига цената" искернно се забавлявам и както обичам да казвам аз "Не можеш да накараш охлюв да лети" в случея каквото и да Ви се каже "плодене" и "развъждане" е една и съща дума.  ;D B) :huh:

#838 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:38 PM

Цитат

Джак-ръселката си я купих, защото прочетох добри отзиви за нейния характер (игриви и сърдечни), а не защото утре ще тръгна по киноложки изложби.

Характера също се унаследява. Именно за отва е важно какво 2 и друго 2 събираш, нищо че резултата винаги е уж 4.

п.п. Аз не се държа, просташки, а ти?
User's Signature

#839 Потребителят е офлайн   Valja Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:41 PM

ти нали спираше да пишеш?

#840 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 11:53 PM

Ти не заслужаваш да ти изнасям научни материали или каквото и да било, защото пак ще четеш между редовете.Генетиката не е два реда, за да ти го напиша ей сега и всичко да е ясно  ;D Това се учи и изследва бая годинки.И аз исках кокер, и една от причините е характера, но за жалост хората като го видят и ми казват: "И ние имаме кокер... ама няма нищо общо."... или всички тези кокери който ще ни изядат по улицата?Дето не дават и да се пипват вкъщи...То сигурно е заради ТИПИЧНИЯ характер на кокера, а?Радвам се че ти смяташ че си случила, дано все да е така.За родословието ме е страх и да коментирам.
Мисля темата за приключена, наистина е достатъчно изписано, които търси намира... и т.н. Но не си продавайте кученцата тук с куп глупости изписани за какво ли не.Знам че е най-удобно преди раждане да ползвате интернет и точно този форум, ама не е тук мястото.
И аз спирам да пиша тук, че темата не е за това.Опазете поне нея ;D

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема