Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#841 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 November 2008 - 01:41 AM

Цитат

ти нали спираше да пишеш?

Абе щях...ама не мога да се стърпя. Поздравявам всички с "анти-нацистко" мислене с тази обява - вие ще я разберете лесно:

Цитат

Подарявам 4 кученца, мелезчета,от една майка.Едното е болонка, но не чистопородна, две са черни пинчерчета (също не чистопородни) и едно светлокафяво мелезче със сини очи. Майката е мелез между болонка и пинчер. Кученцата са на почти 3 месеца

п.п. Обявата е реална, човека търси стопани на кученцата си.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#842 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 November 2008 - 09:58 AM

Какво се пънете, бре, пишман Джак-ръселисти?!
То е просто. Открийте десетте разлики:

между тези две кутрета:
Качена снимка
Качена снимка

и тези две зрели кучета:
http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=5750.0;attach=200139;image
Качена снимка

и така ще разберете каква е разликата между чистопородното развъждане и вашето. Сигурна съм, че ще си гледате бебетата добре и ще им намерите и добри стопани. Само не забравяйте, че продавате кутренца, които приличат, на Джакчета, а не са такива.

Моля, свържете ме с човека, чийто чистопороден Джак-Ръсел е заплодил вашата кучка с недоказан произход /това са термините, научете ги/. Искам да подам оплакване срещу него в неговото киноложко дружество, защото е абсолютно безобразие информирани хора да правят такива "грешки".

Ето така изглежда един истински Джак. Сори, не си приличат много с вашите, които "напълно отговарят на стандарта"...
Качена снимка Качена снимка
На когото не му пука кучето дали е с родословие или без - да си вземе куче от улицата или от другаде, където може да помогне на някое животно. Но не ни продавайте краставици за нацизъм, когато вие сте искали ИМЕННО Джак-Ръсел, т.е. возите се върху труда на такива като нас, които са развили тая порода, а сега заявявате, че то видиш ли, нямало значение...

Досадно...
User's Signature

Качена снимка

#843 Потребителят е офлайн   Valja Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2008 - 04:56 PM

'insult написа:

и така ще разберете каква е разликата между чистопородното развъждане и вашето

Виждам , че си специалистка по джак-ръселите, затова ти давам да видиш и майката на кученцето, за да кажеш тя джак-ръсел ли е или само развалям породата в момента:
Качена снимка
то май изобщо не прилича на джак-ръсел, а?

И Жеси, която много разбираше от болести и генетика сега се измъква с оправдания - ама го очаквах де. Момиче - поне не ги говори тези неща като не са ти ясни. А впрочем - досега злобен кокершпаньол не съм виждал ама знае ли човек - от тези мелези вече главата и мен ме заболя. Тцък, тцък ,тцък...

#844 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 06:14 PM

[tt]Дано и аз скоро да мога да се похваля с Джак-че  :blink:

Не пускайте снимки на мъници, че ще ми докарате инфаркт / от кеф  ;D /
[/tt]

#845 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 06:14 PM

Цитат

Моля, свържете ме с човека, чийто чистопороден Джак-Ръсел е заплодил вашата кучка с недоказан произход /това са термините, научете ги/. Искам да подам оплакване срещу него в неговото киноложко дружество, защото е абсолютно безобразие информирани хора да правят такива "грешки".

Нали в БГ нямаше родословни кучета???

#846 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 07:12 PM

Лелее, ама вие направо ме убивате  ;D Първо Valja ДА това не е Джак Ръсел Териер, и разваляш породата.Мисля че достатъчно снимки показахме всички, и тези който ВИЖДАТ, разбраха кое какво е, но ти никога няма да разбереш.Аз не откривам топлата вода и за да не ми досаждаш ти пускам ТЕМА за размисъл, че то от такива разбирачи като тебе е останала бая назад из форума.За голямо съжаление умните хора не се занимават да обуславят научно и с факти, защо не трябва да се прави нещо( виждаме всеки ден по улиците резултата), а се стараят да дават помощ и знание в насоката в която ТРЯБВА да се прави нещото!И та за такива като тебе ти давам още малко ИНФОРМАЦИЯ, как се правят нещата и защо.
Аз мисля че се обосновах достатъчно, защо има нужда от генетичен подбор, и следвам реално доказани неща.Не ме карай да търся  "писания" за вашата простотия, че ми е много неприятно...
Покажи ти какво следваш?На какво основание плодиш?Дай причина (поне една) за действията си, и какво постигаш?Но не защото ти така мислиш, а някой който го изучава и доказва!!!

#847 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 07:38 PM

.

#848 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2008 - 08:26 PM

Цитат

то май изобщо не прилича на джак-ръсел, а?

Наистина не прилича, жалко. Най-малкото главата му изглежда, че има голямо, кръгло теме и изпъкнали скули. Пусни още снимки, да видим каква и е физиката.

Eто ти породна глава на Джак-Ръсел:
Качена снимка

Не видях на никой кучето да прилича на този разкошен пес:
Качена снимка

Що се отнася до здравето и породността бих искала да уточня - едва ли има по-здраво куче от мелеза. Колкото по-"породно" е едно куче, т.е. колкото повече е използван ограничен генетичен фонд за "направата" му, толкова по-слабо е то от здравословна гледна точка. Именно затова клубовете имат специални правила за здравни изследвания. Но не, че породистото куче изобщо е по-здраво, а че правилно развъденото куче има ясен здравословен бекграунд и са положени усилия да бъдат избрани здрави родители.
User's Signature

Качена снимка

#849 Потребителят е офлайн   Valja Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 11:32 AM

Всъщност исках да ти докажа, че това прилича-неприлича не е валидно ,а още по-малко ти си човекът, който може да ги каже тези неща.

http://www.jack-russ...t...=19&uid=710

говорих със собственичката - Ели е irish type jrc и е от така уважавнието от теб развъдник. Вече може да преосмислиш своите знания и да придобиеш още като прочетеш малко за видовете jrt.

Дразня се от това колко сте некомпетентни и все пак бързате да изпъкнете пред останалите с високопарни мнения без покритие.

#850 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 01:10 PM

Стига бе, какъв е този развъдник? Аз нищо не разбирам от Джак Ръсел-и, но това кученце...

Може ли експертно мнение, моля

;D Ей този сайт е страшен. Има снимки на "Джакчета", които повече приличат на пинчери ;D
User's Signature

Качена снимка

#851 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 November 2008 - 02:33 PM

Valja, пиша не за да се заяждам (държа да го подчертая мнооогоо дебело), ама това, което си посочила много смело като "доказателство" е меко казано смешно. Добре беше, преди да говориш със собственичката на Eli да прочетеш какво пише тя самата в раздел "About us" и тогава да прецениш доколко това куче е "представителна" извадка (нещо не срещнах думичката за развъдник, ама ... може и да греша  ;) ) След това може да продължите да си говорите колкото си искате за типове и подтипове. Дали има Джак Ръсел териери - може би. Но това навсякъде по света се доказва с легитимно издадени документи - родословия, демек, пък в Англия още повече. Това се опитват да ти кажат хората малко по-напред в темата, а не някой да ти се прави на експерт. Ако искаш експерт - отиди на една специалка за териери и виж какво ще кажат за кучето ти. Много е ограничено, да не кажа вече и склеротично да обясняваш, че родословията само ускъпяват кучето или пък са вид снобизъм. Всичко останало извън тези простички правила се нарича размножаване и само съсипва породата и работата на хората, които са я създали. Иска се малко уважение към труда на тези хора, нищо повече.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#852 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2008 - 04:50 PM

Ма, разкошни са-а-а!!! Направо най-Джак от всички Ръсели по света!
Че и ирландски тип били! Аз що си мислех, че има само ЕДИН ТИП и това е СТАНДАРТЪТ...

Още красоти като горецитираната от същия феноменален източник. Сигурно и те са "ирландски" тип.
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Браво Валя!!!! Прелест!
User's Signature

Качена снимка

#853 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 05:51 PM

Чак пък толкова ти да си некомпетентна не съм и подозирала... ама честно!Какво доказваш с "тоя казал" и "оная казала"?Искам да кажеш къде намери ти в ТОЗИ списък с породите, по-точно за териерите(които е от националната федерация по кинология, и само тя казва дали има дадена порода или не) твоя така наречен "Ирландски Джак Ръсел Териер"??? :huh: Моля те вече престани...Покажи РАЗВЪДНИК на такава порода, не ФЕРМА!И наистина ако имаш такива претенций си доведи кучето на някоя изложба за експертна отценка( за това не се иска родословие ) и там компетентен съдия ще ти обясни долколко е в стандарта кучето ти.

#854 Потребителят е офлайн   volf1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 05:59 PM

http://site.mynet.com/junior_didinal/, я господа разбирателите да ми кажат каква порода е това ку4е

#855 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 06:08 PM

Insult, точно този на първата снимка имах предвид ;D

Аз да си питам. И в пинчерската тема и тук се слагат линкове на някакви чужди "развъдници". Защо мислите, че това наистина са легитимни развъдници? Ами те не са по-различни от нашите борси в БГ. Погледнете най-малко, че никъде не пише, че са лицензирани /не съм сигурна, че така се казва/, нито дори са се постарали да си кръстят кучетата с малко по дълги имена, та евентулно да заблудят някой. Пише само: Ели, Сара и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#856 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 08:00 PM

Здравейте !!Всички моля Ви да престанете с глупостите и обидите --!!!!!!!!!!!!!!!В България има истински джак ръсели но не са регистрирани в БРФК-засега май е само моят -а за стандартите на породата изказват се доста уж компетентни хора от кинологиятаи виждам снимки на куче грубокосместо и гладкокосместо и се правят едни сравнения --ужас
-За тази си цел има съдии и изложби и МОЛЯ ВИ- :(-това е форум на породите а не на домашните любимци
без да се обиждат някои!!!

#857 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 09:44 PM

http://www.jack-russ...t...m=68&pos=20

Това кафявото Джак ли е, ама честно, без заяждане?

#858 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 November 2008 - 09:48 PM

distan , а сега обясни на "колегите" ти тук как точно си го регистрирал, откъде си го взел и с какви документи, пък тогава да обясняват дали тяхното куче е джак ръсел териер или подобно на това. Посочи им и нормален ЛЕГИТИМЕН развъдник, а не борса, ферма или личен сайт на домашния ми любимец, където да погледнат за какво иде реч, защото иначе си говорим с радиото.  ;)
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#859 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 09:50 PM

Цитат

distan , а сега обясни на "колегите" ти тук как точно си го регистрирал, откъде си го взел и с какви документи, пък тогава да обясняват дали тяхното куче е джак ръсел териер или подобно на това. Посочи им и нормален ЛЕГИТИМЕН развъдник, а не борса, ферма или личен сайт на домашния ми любимец, където да погледнат за какво иде реч, защото иначе си говорим с радиото.  ;)
Така --първо здравей-значи нашият го намерих в обява от Унгария но го взехме голям и тук има малко разлика -защото той вече се беше доказал и като порода на изложби и като баща  ;)а и за документите трябва да има експортно родословие --за да го регистрираш тук това на обикновен език ще рече кучето да се запише че е продадено на теб /на твое име /по родословието от клуба където е регистрирано .

#860 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 November 2008 - 09:53 PM

Здравей и МОЛЯ ТЕ, обясни им какво значи документ за произход - родословие и за какво им служи той. :blink:
User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни