Джак Ръсел териер
Публикувано: 13 November 2008 - 08:31 PM
MOD: ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВСИЧКИ!
Прекратете нападките веднага.
Следващото изказване извън добрия тон ще се накаже със 7 дни отстраняване от форума.
Прочетете правилата на този форум преди да напишете следващото си мнение.
Недев, не пиши с червено повече.
Публикувано: 14 November 2008 - 11:40 PM
С оглед на все по-голямото търсене на породата, право пропорционално на опитите им да попречат на добрия тон във форума, смея да заявя следното:
породата със или без родословие /истинско или не/ ще се търси все-повече, заради безспорните и качества и всички опити за осуетяването на това ще постигнат само и единствено обратен ефект/елементарен маркетинг/.
Относно изказванията "Как се спира лавина"? Отговорът за нас смъртните е ЕДИН, но някой друг явно е на друго мнение ;D.
В случай, че това наше мнение бъде спряно от МОД означава само, че той ЛОБИРА в интерес на хората довели този форум до сегашното му положение. В тази връзка ще кажа, че има и друг начин за комуникация за почитателите на тази чудесна и динамична порода.
Публикувано: 14 November 2008 - 11:52 PM
Публикувано: 15 November 2008 - 12:22 AM
P.S. Само не засягяйте темата с родословието, защото кученцето е чувствително и ще спре да си пише с Вас. B)
Цитат
МОД: Ето, че izidra ще потърси горепосочения друг начин за комуникация, т.к. е отстранена от форума. Засега за 7 дни, пък после ще видим.
В случай, че още някой желае - бановете са без пари.
В дог.бг НЕ НАСЪРЧАВАМЕ междусъседското развъждане и продаването на кутрета / кучета от нерегламентирани връзки. Хората, които пренебрегват този факт ще бъдат учтиво помолени да напуснат бара. И да, МОД именно "лобира" в интерес на хората, които поддържат форума такъв, какъвто е. Място, където има висока киноложка култура. Врели-некипели и комплексарски изказвания ще си останат за полянките, където заедно с други, съчувстващи игнорамуси ще можете на воля да обсъждате снобарията и расизма на хората, които се интересуват от чистопородно развъждане.
Адио.
Публикувано: 16 November 2008 - 04:57 PM
Тука като гледам всяко Джакче изглезда различно, защо е така. ако са родословни не трябва ли да еднакви?
п.п. Към мода, това не е заяждане кум някои, искам да науча повече за породата.
Публикувано: 16 November 2008 - 06:54 PM
МОД, имах едно писано с червено. После разбрах от вас че не трябва. Второто ми писмо беше с кафяво и получих пак забележка. Може би защото много си приличат, незнам както и да е не искам да излиза така , 4е не си взимам поука.
И МОД имам един личен въпрос. - Защо има наказание "wolf" -Помоли ме да попитам.

Ниамам подпис
Публикувано: 16 November 2008 - 08:39 PM
Цитат
Тука като гледам всяко Джакче изглезда различно, защо е така. ако са родословни не трябва ли да еднакви?
Това отново не е сайт на развъдник, а просто страница - "водач" за подората, да го наречем.Така поне те са написали "Guide", но така и не знам и към какво "водят" де, както и кучетата не са родословни най-вертоятно(даже и да има такива няма информация която да го подсказва поне)... За жалост просто от търсене с google.com излизат най-вече такива снимки и сайтове. Предлагам ти да погледнеш един много добър САЙТ, там има информация за доста развъдници в Европа.Най-вече в сайт на развъдник ще намериш информация за хората който се занимават с това, интересна информация за породата и т.н., но НАЙ-ВАЖНОТО е че винаги има "техните кучета" снимки, имена, от къде идват или дали те са ги произвели(това се разбира и от името му, има си правила по който се дават имената), ще видиш неговите титли и постижения от изложби, за някой може да са изписани и резутати от изследвания, родословия за да се проследят линийте му... И изобщо колкото по-подробно е описано всичко за всяко куче, толкова по-добре.Мисля че сам ще направиш разликата от този сайт който ти си дал, и тези който ти давам да погледнеш.
Публикувано: 17 November 2008 - 09:23 AM
Цитат
Осама,
Виждам, че те интересува това, че ръселите са различни-да това е така!Интересувам се от породата активно от няколко години.Във Великобритания, къдети имах щастието да пребивавам известно време, най-разпространени са Джак ръсели с два цвята, къс косъм а именно-кафяво-бели и черно бели цветове.Едни от търсените и по-рядки са тези с трицветна окраска т.е.кафяво-черно бели.За любителите на лова предпочитани са по-дългокраките и дългокосмести Парсън-ръсели, но повярвай, че на Островът и в Австралия не разграничават като различни представители на породата Джак ръсела и Парсън ръсела-за тях те са ДЖАК!!!!!Ловният ивинстикнт е много силен, върхът са в аджилитата, много енергични и силно привързващи се към стопаните.Това са кучетата на "средната класа" във Великобритания.Изпращам ти едно линкче с инфо за тях и те поздравявам за любознателността!
http://www.therealja...l.com/index.php

hp5500@abv.bg
Публикувано: 17 November 2008 - 09:44 AM
В по-горен пост името ми бе споменато като потребител,развалящ добрия тон в темата.Ако съм искала нещо да кажа ,то е ,че за да я има тази прекрасна порода,е имало вложен труд и много любов от създателите и и съвременните равъдници.Нека уважаваме труда им,особенно вие ,благодарение на които имате до себе си своя верен и обичан приятел.
Хубаво би било,да се споделя всичко свързано с тях,а не форума да служи за реклама на плодене.С уважение-Galiadogs.
Публикувано: 17 November 2008 - 09:50 AM
http://www.amazon.co..._pt#reader-link

hp5500@abv.bg
Публикувано: 17 November 2008 - 02:42 PM
[quote author=krisitd link=topic=5750.msg523488#msg523488 date=1226589129]
Здравейте,
имам честа да се представя нашата Божествена Иза. ;)
Това е първата и снимка
[/quote]Здравей! Добре дошла в нашия форум. Разкажи нещо повече за Иза.Има ли родословие,откъде е и т.н.
[С тези джакчета се сдобихме преди 2 месеца, подариха ни 2 кученца.Казват се Изи и Ати невероятни чаровници са. Оставихме си ги и двете ,сърце не ни даде да ги разделим (все пак са сестрички) гледаме ги в различни къщи, но често си гостуват едно на друго. Вчера бяхме на излет в планината, ходихме до разкопките на стар античен град Мисионис те са страхотни сладури и много гальовни. /quote]
Публикувано: 17 November 2008 - 07:37 PM
Цитат
Цитат
Осама,
Виждам, че те интересува това, че ръселите са различни-да това е така!Интересувам се от породата активно от няколко години.Във Великобритания, къдети имах щастието да пребивавам известно време, най-разпространени са Джак ръсели с два цвята, къс косъм а именно-кафяво-бели и черно бели цветове.Едни от търсените и по-рядки са тези с трицветна окраска т.е.кафяво-черно бели.За любителите на лова предпочитани са по-дългокраките и дългокосмести Парсън-ръсели, но повярвай, че на Островът и в Австралия не разграничават като различни представители на породата Джак ръсела и Парсън ръсела-за тях те са ДЖАК!!!!!Ловният ивинстикнт е много силен, върхът са в аджилитата, много енергични и силно привързващи се към стопаните.Това са кучетата на "средната класа" във Великобритания.Изпращам ти едно линкче с инфо за тях и те поздравявам за любознателността!
http://www.therealja...l.com/index.php
Поздравления, досега хиляди мнения изчетох тука, но те по скоро клоняха към по строг тон към мен /да не кажа заяждане/ , а това е едно наистина изчерпателно мнение от което научих това което ме интересуваше. Благодаря!