Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4201 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 January 2012 - 10:43 AM

Не реагира на никакви шумове, дори не си мърда ушите... Но за сметка на това не изпуска нищо от поглед, много е дива и много много приказлива, все мрънка нещо... Въпреки всичко няма да я обичаме по-малко Качена снимка Тя си е уникална

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Ето какво правят нейните сестрички, няма спиране, много са сладки и много много шумни, такова чудо едва ли има другаде Качена снимкаДано скоро си намерят добри стопани, за да остане нееещо от този дом Качена снимка

#4202 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 11:13 AM

Aneliya.Nik невероятни бандити са:))) Браво. Как им насмогва майка им само не знам, милата. А и вие как насмогвате да чистите след тях :)))))
Джафи вчера му мина третата ваксина и вече ще съм по-спокойна навън. Всичко си върши навън, но и вкъщи :((((( Никой не споменава да се изнервя от кученцето..нещо в мен ли е проблема? Много обичам кучета и цял живот съм имала, но вечер понякога Джафи направо ме изкарва извън кожата. Дали като попорасне ще стане малко по-малко досаден и правещ бели. Поизгриза малко от мазилката на стената, едно дървено ръбче от една масичка, но само това е. От към бели не мога да се оплача, но може би, защото стои само в едната стая, в която имам минимум неща за рушене. Не го пускам още сам в другите стаи, защото са с килими, а той не стиска. Играе си с един голям плюшен мечок /или костенурка-сменям ги като ги пера/, спи върху тях, ама и много им налита......така да кажа с мераци. А е още на три месеца :(((
Както и да е-да не се оплаквам :)))) Просто се надявам малко да се кротне, за да мога да му се нарадвам без да се опитва да ми захапе носа.
Приятен ден:)))
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4203 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2012 - 12:19 PM

Присединявам се с разбойник на име Фреди
User's Signature

[Качена снимкаКачена снимка

#4204 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 12:24 PM

Показване на мнениетоmiki72, в 11 January 2012 - 12:19 PM, написа:

Добре дошъл:))) Давай снимки:)
User's Signature

#4205 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 12:24 PM

Показване на мнениетоmiki72, в 11 January 2012 - 12:19 PM, написа:

Добре дошъл:))) Давай снимки:)
User's Signature

#4206 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2012 - 01:02 PM

наличните ми снимки се оказаха по -големи от възмозността за качване ще направя нови и ги пускам
User's Signature

#4207 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2012 - 01:06 PM

извинения за грешката при писане
приемам съвети по отношение на приучване към хигиенни навици на младежа ,/ взехме го сравнително голям на 4 месеца и не е научен на такива,пробвахме с капки без успех/
User's Signature

#4208 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2012 - 02:57 PM

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 11 January 2012 - 10:43 AM, написа:

Не реагира на никакви шумове, дори не си мърда ушите... Но за сметка на това не изпуска нищо от поглед, много е дива и много много приказлива, все мрънка нещо... Въпреки всичко няма да я обичаме по-малко Качена снимка Тя си е уникална

Ето какво правят нейните сестрички, няма спиране, много са сладки и много много шумни, такова чудо едва ли има другаде Качена снимкаДано скоро си намерят добри стопани, за да остане нееещо от този дом Качена снимка

Аууу , тези малките са големи палавници , при вас наистина изглежда голяма лудница :ab_041: , страхотни са всичките , стискам палци да си намерят добри и търпеливи стопани :ae_085: И аз много се чудя как да го възпитаваме нашия Бандит вече, за голямата работа почти свикна навън , всеки ден излиза по 3 пъти , от които единия път разходката е минимум час , но продължава да пишка на вестниците през половин час :dh_188: Когато му скимне и мине покрай тях и оп - веднага ги препикава и аз взех да се ядосвам вече с него. Не знам дали да не ги махна вече тия вестници и да почнем да му се караме като пишка вкъщи , дали вече може да се стиска - на 3 месеца е . Чакам съвети :rc_036:

#4209 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 03:34 PM

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 11 January 2012 - 09:43 AM, написа:

Няма как да не спомена нещо което ме глоджи.Нали си давате сметка ,че най-вероятно проблемът е наследствен,а не придобит.Нека да ви радва много ,но пък и вие си вземете поука...
Радвам се на всички кученца в този форум,но пък се дразня когато собствениците на бебета хей така лекичко пускат снимчици с пожелание скоро да си намерят нови стопани.Хем не се нарушават правилата на форумът за обяви ,хем постовете са подканящи за контакт на лични.Както и да е,вие си знаете,но пък нямаше как да не споделя какво мисля.
Поздрави
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4210 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 05:37 PM

Показване на мнениетоbandit, в 11 January 2012 - 02:57 PM, написа:

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 11 January 2012 - 10:43 AM, написа:

Аууу , тези малките са големи палавници , при вас наистина изглежда голяма лудница :ab_041: , страхотни са всичките , стискам палци да си намерят добри и търпеливи стопани :ae_085: И аз много се чудя как да го възпитаваме нашия Бандит вече, за голямата работа почти свикна навън , всеки ден излиза по 3 пъти , от които единия път разходката е минимум час , но продължава да пишка на вестниците през половин час :dh_188: Когато му скимне и мине покрай тях и оп - веднага ги препикава и аз взех да се ядосвам вече с него. Не знам дали да не ги махна вече тия вестници и да почнем да му се караме като пишка вкъщи , дали вече може да се стиска - на 3 месеца е . Чакам съвети :rc_036:

И ние така се чудим какво точно да правим с възпитанието на Джафи за пишкането. Работим стандартно работно време и няма как да го изкарваме по-често от двете разходки сега. И се чудя дали трябва да започнем да му се караме като пишка вкъщи, защото иначе как той сам да се досети, че не трябва.
Исках да попитам за Бандит, а и за други де, като ги возите в кола как се държат? Джафи не му става лошо, качва си се без проблем, но много шава и непрекъсното скримуца нещо-ама нон стоп.
Между другото братчето Бандит става все по-красив :)))))

Пропуснах да добавя към desi79, че не виждам нищо лошо хората тук да си показват мъниците. Аз лично като търсих кученце исках да го взема от човек, и то от човек, който се грижи добре за кучето си. а в този форум според мен са само такива хора. А въпроса с чистокръвието и т.н. хич не бива да ни вълнува ако си обичаме и харесваме кученцето. Стига това да не води до здравословни проблеми /споменавам го защото наистина не съм запозната дали чифтосването на нечистокръвни води до някакви проблеми/

Това мнение е редактирано от bizzardy: 11 January 2012 - 05:40 PM

User's Signature

#4211 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2012 - 05:54 PM

Здравейте на всички имам въпрос към вас и съответно нужда от съвет!
Позванавам една красавица от породата Дак Ръсел Териер много е умна, схватлива, няма грешка, на година и половина е, хранена е с хубава храна, не й липсва физическо натоварване и всякакви грижи, но отвреме навреме похапва лайна! Въпросът ми е има ли конкретна причина да го прави, според вас и как мога да я отуча?
Не познавам много добре особеностите и характера на породата, затова се надявам вие да ми дадете насоки . . .
User's Signature

Качена снимка

#4212 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 January 2012 - 09:41 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 11 January 2012 - 01:34 PM, написа:

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 11 January 2012 - 09:43 AM, написа:

Няма как да не спомена нещо което ме глоджи.Нали си давате сметка ,че най-вероятно проблемът е наследствен,а не придобит.Нека да ви радва много ,но пък и вие си вземете поука...
Радвам се на всички кученца в този форум,но пък се дразня когато собствениците на бебета хей така лекичко пускат снимчици с пожелание скоро да си намерят нови стопани.Хем не се нарушават правилата на форумът за обяви ,хем постовете са подканящи за контакт на лични.Както и да е,вие си знаете,но пък нямаше как да не споделя какво мисля.
Поздрави

Desi 79, в никакъв случай не искам да излезне, че взимам страна в написаното по-горе. Въпреки всичко имам мнение, което в никакъв случай не налагам и то е, че се изисква голяма смелост и доблест да признаеш, че има проблем в кучилото, а не да криеш и печелбарстваш. Освен това доколкото разбрах Anelya смята да задържи кученцето, а не да прикрие недостатъка му и да го обрече на улицата. Изразявам мнение, защото сме се нагледали на малки сладки мъници с родословие от Чехия или Словакия, които в крайна сметка са продукт на ферми и нямат нищо общо със стандарта, и според това което аз съм видяла по разни форуми, литература и клипчета продължавам да смятам, че тяхното кучило наистина се доближава най-много до стандарта, поне визуално. Може би нямам право да изразявам мнение особено като се има предвид, че ние също сме имали кучила от родословен татко и Джаки /родословен баща и не родословна майка/ и която в крайна сметка е без родословие, но считам, че мога да кажа, че направихме да кажем поне наполовина /по отношение на родословието/ от това което правят истинските развъдчици. Двамата родители изследвани за бруцелоза, дисплазия и луксация типична за породата, отлични условия, ехографи и никакви компромиси във всяко едно отношение. Дори новите им стопани са споменавали, че са с изградени хигиенни навици към което е трудно да се стремиш с 5 малки ръсела на 50 - 60 дни, те просто се наблюдават и учат едно от друго и са търсили познатото им и в новите им семейства. Само да спомена, че когато търсихме мъжки за Джаки имах запитване от прекрасен така да го наречем екземпляр от породата, но хората показаха същата искренност като Anelya и написаха, че кученцето им е глухо. Естествено прекарах часове пред компютъра, защото исках да отвърна адекватно на искреността им и просто им цитирах цифрите по отношение на наследствеността, цифрите които както повечето от нас знаят никога не лъжат. Подчертавам, че не познавам Anelya, нито мога да кажа дали поста ми си заслужава, това което знам е че й прави чест е да сподели, въпреки че най-вероятно е очаквала и такива коментари, които не отричам са градивни. Знам само, че днес си направих труда отново да прегледам снимките й и да намеря тази малка душица, която за стандарта е такава рядкост и която ако имах възможност щях да взема у дома, макар и глуха, защото дори и в предаването Breeding All about it на Animal Planet кученцето което представя породата е чисто бял Парсън Ръсел Териер. Не съм дотолкова запозната, но се ангажирам да поровя, прочета и запозная /разбира се за себе си/, но ми се върти из главата някаква връзка с белия цвят, както и с инбридинга към който между другото не малко развъдчици се стремят, но който дава подобни резултати. Огледайте се бе хора всички гоним стандарт и имаме претенции, а в парковете е пълно с "родословни" ръсели отговарящи на стандарта Toy Fox Terrier. Най-вероятно дългия ми пост ви е отегчил, затова ще кажа обичате ли животните обичате себе си, ближния и можете да давате, важното е, че сте намерили своят другар. За себе си знам, че настъпи ли момента ще взема за другар на Джаки някоя обречена душица и ще й дам толкова от себе си колкото бих дала и на най-родословното куче.
User's Signature

Качена снимка

#4213 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 09:29 AM

Не съм имала намерение да нападам,надявам се да съм била разбрана правилно.Нямам нищо против неродословните кучета,притежателка съм на такова....Споделих мнението си,както правим всички в този форум.Да,споделила е,но дори и да не беше това е нещо ,което няма как да се скрие.Единствено мога да я поздравя,че ще го остави за себе си и няма да натовари друг с грижата,възпитанието и отглеждането на глухо кученце.Просто,защото не всеки би се нагърбил с такава задача.Чета отдавна този раздел на форумът и не мога да отрека ,че цялата информация тук винаги е поднесена с много любов,но това не омаловажава факта ,че при такива връзки не знаеш от къде ще изскочи проблем.Съгласете се ,че много,много малко хора с неродословни кучета правят изследвания за наследствено предавани болести.
Относно това ,което сте написал/а за вашето куче-най големият компромис е ,че връзката е между родословно и неродословно.Честно,много пъти съм се питала ,защо?,каква е причината да имаш родословно и да го заплодиш с неродословно?
Както и да е,всеки прави това ,което иска и му е удобно.Пак пожелавам кученцето да ги дари с много радост и прекрасни моменти и да се справят с лекота с възпитанието му :smile:
User's Signature

Елинор Рузвелт

#4214 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 09:39 AM

http://forum.dog.bg/...0&#entry1011534
User's Signature

Елинор Рузвелт

#4215 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 10:36 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 11 January 2012 - 05:54 PM, написа:

Позванавам една красавица от породата Дак Ръсел Териер много е умна, схватлива, няма грешка, на година и половина е, хранена е с хубава храна, не й липсва физическо натоварване и всякакви грижи, но отвреме навреме похапва лайна! Въпросът ми е има ли конкретна причина да го прави, според вас и как мога да я отуча?
Не познавам много добре особеностите и характера на породата, затова се надявам вие да ми дадете насоки . . .

Ами те всички ги обичат, за кучетата е деликатес осбено човешките. Трябва да се отучи като всичко лошо което правят: НЕ и награда.
Доколкото знам това го правят когато им липсва Калиий, когато поиска да хапне ако, кжете не и дайте за награда БАНАн9мн богат на калий).
Банан може да да давате също така и от времем на време. При нас работи.

#4216 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 10:41 AM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 03 January 2012 - 09:20 PM, написа:

Да ви питам нещо.
Вчера си взех джак ръсел, женски. Но гледам, че на всички териери ушите им са клепнали, а на моята ушите стърчат. Това нормално ли е ?

П.П.: Храни се с гранули с калции.

Не е нормално. Не давайте допълнително Калций. В БГ 50% от йаковете са с Изправени Уши. Ако няма да го ползвате за лов няма проблеми. Клепналите уши предпазват от замърсяване когато влиза в лисичи дупки.

#4217 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 10:49 AM

Показване на мнениетоmelina_a, в 10 January 2012 - 08:54 PM, написа:

Здравейте :) Имам един такъв мъжки в нас, на 2г.6м. И той като всички останали - изключително енергичен, подвижен и мнооооогооо голям лигльо. Като го видят по улиците и му казват, че е "нацепена батка" (по бургаски). Пълен господар на къщата е :) ... а също така явно иска да е господар навсякъде. Докато беше мъничък нямаше проблеми с другите кучета, играеше си и дори можех да го пускам без подвод. Ама от близо година започна да става доста агресивен към мъжките кучета, без значение от ръста им и породата. Наскоро даже скъса един от поводите, за да ходи да се бие... А тази пролет на плажа го гризна леко едно хъски и си мисля, че оттогава нещо му прещрака. Та, някой, случайно да има такъв проблем с кучето си?? И има ли как отново да стане поне мааалко по-социален тип?

Това е нормално за ДРТ. Не забравяйте че те са селецтирани за лов на хищници! Не трябва да изпитват страх. Даже страха и срамежливоста се наказват по изложбите. Ако прекалената му агресивност ви претиснява може да го кастрирате, тогава ще иска да си играе само.

#4218 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 10:54 AM

Здравейте :) Имам един такъв мъжки в нас, на 2г.6м. И той като всички останали - изключително енергичен, подвижен и мнооооогооо голям лигльо. Като го видят по улиците и му казват, че е "нацепена батка" (по бургаски). Пълен господар на къщата е :) ... а също така явно иска да е господар навсякъде. Докато беше мъничък нямаше проблеми с другите кучета, играеше си и дори можех да го пускам без подвод. Ама от близо година започна да става доста агресивен към мъжките кучета, без значение от ръста им и породата. Наскоро даже скъса един от поводите, за да ходи да се бие... А тази пролет на плажа го гризна леко едно хъски и си мисля, че оттогава нещо му прещрака. Та, някой, случайно да има такъв проблем с кучето си?? И има ли как отново да стане поне мааалко по-социален тип?

А нашия го ухапа един ДРТ 2 пъти по дребен от него преди да ги разделим, просто побесня от яд че не можа да си го върне. Много са злопаметни -сега само да го надуши от 200м и почва да ръмжи и да се зъби.

#4219 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2012 - 05:57 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2012 - 10:36 AM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 11 January 2012 - 05:54 PM, написа:

Ами те всички ги обичат, за кучетата е деликатес осбено човешките. Трябва да се отучи като всичко лошо което правят: НЕ и награда.
Доколкото знам това го правят когато им липсва Калиий, когато поиска да хапне ако, кжете не и дайте за награда БАНАн9мн богат на калий).
Банан може да да давате също така и от времем на време. При нас работи.

Благодаря! Ще пробваме с банан!
User's Signature

Качена снимка

#4220 Потребителят е офлайн   melina_a Икона

Публикувано: 12 January 2012 - 07:48 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2012 - 10:49 AM, написа:

Това е нормално за ДРТ. Не забравяйте че те са селецтирани за лов на хищници! Не трябва да изпитват страх. Даже страха и срамежливоста се наказват по изложбите. Ако прекалената му агресивност ви претиснява може да го кастрирате, тогава ще иска да си играе само.

Е, вече съм по-спокойна, че не е едиственият :) Много благодаря! Колкото до кастрирането - не ми се иска да го лишавам все още от удоволствията на живота. Иначе това, че са злопаметни наистина е така - с една болонка имат отдавнашна кавга и всеки път като се засекат започва лудото ръмжене, лаене и дърпане и влачене :)

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни