desi79, в 11 January 2012 - 01:34 PM, написа:
Aneliya.Nik, в 11 January 2012 - 09:43 AM, написа:
Не реагира на никакви шумове, дори не си мърда ушите... Но за сметка на това не изпуска нищо от поглед, много е дива и много много приказлива, все мрънка нещо... Въпреки всичко няма да я обичаме по-малко

Тя си е уникална
http://www.youtube.c...eature=youtu.be
Ето какво правят нейните сестрички, няма спиране, много са сладки и много много шумни, такова чудо едва ли има другаде

Дано скоро си намерят добри стопани, за да остане нееещо от този дом

Няма как да не спомена нещо което ме глоджи.Нали си давате сметка ,че най-вероятно проблемът е наследствен,а не придобит.Нека да ви радва много ,но пък и вие си вземете поука...
Радвам се на всички кученца в този форум,но пък се дразня когато собствениците на бебета хей така лекичко пускат снимчици с пожелание скоро да си намерят нови стопани.Хем не се нарушават правилата на форумът за обяви ,хем постовете са подканящи за контакт на лични.Както и да е,вие си знаете,но пък нямаше как да не споделя какво мисля.
Поздрави
Desi 79, в никакъв случай не искам да излезне, че взимам страна в написаното по-горе. Въпреки всичко имам мнение, което в никакъв случай не налагам и то е, че се изисква голяма смелост и доблест да признаеш, че има проблем в кучилото, а не да криеш и печелбарстваш. Освен това доколкото разбрах Anelya смята да задържи кученцето, а не да прикрие недостатъка му и да го обрече на улицата. Изразявам мнение, защото сме се нагледали на малки сладки мъници с родословие от Чехия или Словакия, които в крайна сметка са продукт на ферми и нямат нищо общо със стандарта, и според това което аз съм видяла по разни форуми, литература и клипчета продължавам да смятам, че тяхното кучило наистина се доближава най-много до стандарта, поне визуално. Може би нямам право да изразявам мнение особено като се има предвид, че ние също сме имали кучила от родословен татко и Джаки /родословен баща и не родословна майка/ и която в крайна сметка е без родословие, но считам, че мога да кажа, че направихме да кажем поне наполовина /по отношение на родословието/ от това което правят истинските развъдчици. Двамата родители изследвани за бруцелоза, дисплазия и луксация типична за породата, отлични условия, ехографи и никакви компромиси във всяко едно отношение. Дори новите им стопани са споменавали, че са с изградени хигиенни навици към което е трудно да се стремиш с 5 малки ръсела на 50 - 60 дни, те просто се наблюдават и учат едно от друго и са търсили познатото им и в новите им семейства. Само да спомена, че когато търсихме мъжки за Джаки имах запитване от прекрасен така да го наречем екземпляр от породата, но хората показаха същата искренност като Anelya и написаха, че кученцето им е глухо. Естествено прекарах часове пред компютъра, защото исках да отвърна адекватно на искреността им и просто им цитирах цифрите по отношение на наследствеността, цифрите които както повечето от нас знаят никога не лъжат. Подчертавам, че не познавам Anelya, нито мога да кажа дали поста ми си заслужава, това което знам е че й прави чест е да сподели, въпреки че най-вероятно е очаквала и такива коментари, които не отричам са градивни. Знам само, че днес си направих труда отново да прегледам снимките й и да намеря тази малка душица, която за стандарта е такава рядкост и която ако имах възможност щях да взема у дома, макар и глуха, защото дори и в предаването Breeding All about it на Animal Planet кученцето което представя породата е чисто бял Парсън Ръсел Териер. Не съм дотолкова запозната, но се ангажирам да поровя, прочета и запозная /разбира се за себе си/, но ми се върти из главата някаква връзка с белия цвят, както и с инбридинга към който между другото не малко развъдчици се стремят, но който дава подобни резултати. Огледайте се бе хора всички гоним стандарт и имаме претенции, а в парковете е пълно с "родословни" ръсели отговарящи на стандарта Toy Fox Terrier. Най-вероятно дългия ми пост ви е отегчил, затова ще кажа обичате ли животните обичате себе си, ближния и можете да давате, важното е, че сте намерили своят другар. За себе си знам, че настъпи ли момента ще взема за другар на Джаки някоя обречена душица и ще й дам толкова от себе си колкото бих дала и на най-родословното куче.