bizzardy, в 13 January 2012 - 01:04 PM, написа:
miki72, в 13 January 2012 - 12:51 PM, написа:
bizzardy, в 13 January 2012 - 10:38 AM, написа:
Добро утро
Бихте ли споделили какви бели са ви направили малките кучовци и дали с нарастване на възрастта намаляват пораженията. Притеснявам се как ще пускаме Джафи в другите стаи сам, при положение, че винаги намира каква нова беля да свърши в стаята, в която стои през деня-а тя е максимално обезопасена :(
Нашият бандит- Фреди е от коледа в къщи/ това си пожела синът ми за празника/ така че това е подаръкът му, а и не само за него,а и за цялата ни къща , защото сме му позволили свободен достъп навсякъде.Общо взето засега няма големи поражения освен един обелен тапет и чифт изгризани пантофи и джапанки, но е голям фен на чорапи и краде от където може ,но си ги носи в креватчето / като сврака каквото липсва го намираме там/
за сега по скоро ни забавлява с пакостите си , но за напред знаеш ли ...............
Вече прави и номера като си обръща креватчето , мушка се под него и пълзи с него като костенурка
:)))))))))) голям веселяк изглежда е Фреди. При вас предполагам почти през целия ден има някой у вас-щом имате и детенце. При нас проблемът е, че и двамата работим стандартно офис време-от около 9 до 18- и това е периодът с белите-къса си вестниците, нагриза кашоните, с които скрихме кабелите, леко обели от едната стена, наръфа ръбчетата на масичката на тв-то, и направи малка дупка на шалтето на дивана. За мен не е голяма тревога, но сме на квартира и ще трябва да възстановим всичко. Това също не ме притеснява, защото засега не са много "скъпи" щетите. Притеснява ме да не започне по-големи бели да прави.... но няма как:)))))
П.С. моля те качи снимки на Фреди-изглежда голям сладур :)))
Такааа...колкото до пакостите най-важен е човешкия фактор-ако не сме си прибрали това което не искаме да бъде повредено нямаме право да се сърдим,хубавото е,че любимците ни са от малка порода което не им позволява да вършат мн.грандиозни пакости НО по моите наблюдения до момента с напредването на възрастта Бъгси започна да прави повече "простотий".Когато беше в периода между 2и4,5месеца,нямаше кой знае какви поражения но после започна:кабели(включително и включени в ел мрежата което си е доста притеснително и опасно),джапанки,опити за работа с компютър(добре,че видях мишката навреме в обятията му),"четене" на разни рекламни брошурки и списания и разни другилеки нагризвания.За да предотвратя всякакви такива случки преди всяко излизане когато се наложи да го оставя сам 1 Прибирам абсолютно всичко,което би могъл да унищожи или с което да се нарани и 2 Стои само в една стая без достъп до другите защото иначе излизането би се превърнало в едночасова подготовка преди това. Хубавото е,че след като преминат една определена възраст(която е около 1,5г ) горе долу понеже всяко едно животно все пак е строго индивидуално и лично аз винаги съм се чудел когато чуя разни хора да определят "тази порода са такива,онази порода са иначе и т.н.,кучетата спират с пакостите (поне това съм видял при майката и бащата на моето куче тъй като собственика им ми е мн.близък и буквално са ми израстнали пред очите.
Търпение и успех на всички(пожелавам си го и аз) и се извинявам ако съм отегчил някого с дългите си размисли