Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4481 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 April 2012 - 04:16 PM

Има много други начини кучето да бъде наказано и коригирано без да го тупваме :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4482 Потребителят е офлайн   fer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 11:26 AM

Здравеите на всички,от вчера и аз сам собственик на малко ДРТ.Много е игрива и лакума,но непрекъснато трепери,само когато я гушкам спира.При вас как е било.Успех на всички и весели празници.Прикачена снимка

#4483 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 28 April 2012 - 04:51 PM

Показване на мнениетоfer, в 28 April 2012 - 11:26 AM, написа:

Здравеите на всички,от вчера и аз сам собственик на малко ДРТ.Много е игрива и лакума,но непрекъснато трепери,само когато я гушкам спира.При вас как е било.Успех на всички и весели празници.Прикачен файл IMG_4465.JPG

Честито .това че трепери не е нещо лошо.Много е дребна на колко дни е

#4484 Потребителят е офлайн   fer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 10:19 AM

На 42 дни е.Нямаше голяма разлика с братята и,но и на мен ми се струва дребничка.Днес като за втори ден треперенето почти изчезна,заменено от рамжене :md_064: Мисля,че започва да се адаптира вече.Горе долу колко трябва да тежи на тая възраст.

#4485 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 09:40 PM

алл каква сладурана, голяма красавица е. как се казва ?? да Ви е жива и здрава и да ви радва много :ae_085:

#4486 Потребителят е офлайн   Anelim Икона

Публикувано: 02 May 2012 - 02:53 PM

Amy Johnson :smile: Днес става на 2 месеца :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4487 Потребителят е офлайн   vaskopeshev Икона

Публикувано: 02 May 2012 - 04:06 PM

Здрасти на всички. Много хубави кученца видях в тази тема. Мойта "мацка" Кайла е на 10 месеца и 10 дена и е безподобна вихрушка... В момента малко се е кротнала защото е разгонена. Това и е първо разгонване (на мен също) и нямам идея колко време ще продължи?!?!?! Кога е периода на чифтосване - в началото и/или в края на периода на разгонване, да знам кога и как да я пазя от напористите кавалери...

Качена снимкаКачена снимка
Качена снимка Качена снимка
Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#4488 Потребителят е офлайн   kapaciteto Икона

Публикувано: 03 May 2012 - 11:36 PM

Здравейте и от мен! Това е нашият ДЖАРО, който също не е добре с главата :) Роден е на връх Нова година и може би от там идват всичките ни проблеми ;) Пристигна в кутия от обувки в най-големия февруарски студ. Ще се радвам да обменяме информация за тези малки чудовища, защото съм бос на тема кучета, но понеже дъщеря ми навърши 5 год. и жена ми ми извади душата, бях притиснат до стената и стана тя, каквато стана :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Млад съм, як съм!

#4489 Потребителят е офлайн   poliazm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 May 2012 - 09:34 PM

Здравейте и от нас :)
Много сме диви и страхливи все още :D

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4490 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2012 - 07:50 PM

Хм...няма да се съглася с това мнение. Няма как да на го пошляпваме, а с ръка е изключено-изнервяме го и става недоверчив. Джафи свикна като види вестника и да разбира, че прави бели. Даже само като му кажа "ще взема вестника" и мирясва. Преди него съм имала две кучета и при всички вестника беше главнокомандващ. Няма какво да се лъжем, че можем с думи да му обясним какво може и какво не-трябва си някаква средство. А и никой не говори да го бием яко- става дума за тупване.
[/quote]

И аз съм абсолютно против пошляпването(макар,че ми се е случвало)всеки път когато съм си изпускал нервите после съм съжалявал.Моя хулиган е вече на година и един месец-разбираме се само с поглед и ако се наложи интонация.Когато кучето е толкова умно колкото са от нашата порода наистина е жалко да се учи да уважава вестник вместо строгия тон на "алфата".Ключа към успеха е внимание,внимание и много любов(което е свързано и със много свободно време) Към хората които още се чудят дали да си вземат куче ДРТ, помислете дали ще можете да му отделяте достатъчно време за разходки и занимания свързани с възпитанието защото макар и дребни в тях дреме огромна "личност" успех на всички :)))
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

#4491 Потребителят е офлайн   jrt@div Икона

Публикувано: 06 May 2012 - 01:03 PM

Здравейте на всички и поздрави за прекрасните кученца.
Запален съм по породата Джак Ръсел Териер и от скоро чета каквото ми попадне за нея. И така стигнах до този форум.
Уважавам и приемам правилата на форума, но съм малко объркан. Надявам се със следващите редове да не наруша правилата, за което се извинявам предварително.
Объркването ми идва от там "как?" обикновенния любител на тези прекрасни кученца в България може да с сдобие с едно такова. Тъй като от всичко което чета става ясно, че така наречените "кучешки борси", които уж внасят породисти/родословни кученца, всъщност не са такива. От друга страна Клуб на породата в България - няма, тоест няма и лицензирани развъдници. Също до колкото прочетох тук не се толелира междусъседското заплождане. От тук идва и объркването ми как да си намеря кученце, което да мога да кажа че е Джак Ръсел Териер. Тук почти съм сигурен, че някои съфорумници ще кажат - " Свържи се с някои от лицензираните развъдници от FCI в чужбина и си вземи от там", да но както споменах по-горе Аз съм обикновен привърженик на породата без амбиции за състезания и изложби ... така да се каже не си търся "родословно" Джакче "show class", а прекрасен ексемпляр който да бъде обичан от всички в къщи (май ги водят "pet class").

Благодаря на всички, които отделят минутка-две да прочетат и ако могат да помогнат със съвет.

#4492 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2012 - 07:14 PM

Показване на мнениетоjrt@div, в 06 May 2012 - 01:03 PM, написа:

Здравейте на всички и поздрави за прекрасните кученца.
Запален съм по породата Джак Ръсел Териер и от скоро чета каквото ми попадне за нея. И така стигнах до този форум.
Уважавам и приемам правилата на форума, но съм малко объркан. Надявам се със следващите редове да не наруша правилата, за което се извинявам предварително.
Объркването ми идва от там "как?" обикновенния любител на тези прекрасни кученца в България може да с сдобие с едно такова. Тъй като от всичко което чета става ясно, че така наречените "кучешки борси", които уж внасят породисти/родословни кученца, всъщност не са такива. От друга страна Клуб на породата в България - няма, тоест няма и лицензирани развъдници. Също до колкото прочетох тук не се толелира междусъседското заплождане. От тук идва и объркването ми как да си намеря кученце, което да мога да кажа че е Джак Ръсел Териер. Тук почти съм сигурен, че някои съфорумници ще кажат - " Свържи се с някои от лицензираните развъдници от FCI в чужбина и си вземи от там", да но както споменах по-горе Аз съм обикновен привърженик на породата без амбиции за състезания и изложби ... така да се каже не си търся "родословно" Джакче "show class", а прекрасен ексемпляр който да бъде обичан от всички в къщи (май ги водят "pet class").

Благодаря на всички, които отделят минутка-две да прочетат и ако могат да помогнат със съвет.

Трябва да си запознат със стандарта на породата виждаш родителите оценяваш ,преценяваш дали покриват критерийте по стандарт и си вземаш

#4493 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2012 - 07:15 PM

на стрнаница 219 бях пуснал файл със стандарта на породата разгледай цялата стрница и ще го видиш

#4494 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2012 - 08:27 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 06 May 2012 - 07:15 PM, написа:

на стрнаница 219 бях пуснал файл със стандарта на породата разгледай цялата стрница и ще го видиш

:)))))) Понякога е хубаво да видиш и дядото и прадядото...защото нашият примерно стана доста по-висок от баща си, а майка му минава права под него. Така че не винаги това е гаранция. Не че тов аима значение, защото кучетата радват по един и същ начин без значение вида им:)
User's Signature

#4495 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2012 - 06:08 AM

Показване на мнениетоbizzardy, в 06 May 2012 - 08:27 PM, написа:

Показване на мнениетоkapanec, в 06 May 2012 - 07:15 PM, написа:

:)))))) Понякога е хубаво да видиш и дядото и прадядото...защото нашият примерно стана доста по-висок от баща си, а майка му минава права под него. Така че не винаги това е гаранция. Не че тов аима значение, защото кучетата радват по един и същ начин без значение вида им:)

Правилно ако могат да се видят дядото,бабата е допълнителна гаранция но да не забравяме че повечето прародители са внос и няма как да видим потеклото им

се основаваме на лична преценка .Между другото който има ясна представа за преценка кученцата си личат още до като са малки единствено не може да се гарантира дали няма да си изправят ушите към 4-5месец но и там нещата са спорни( дали е от храната или от друго)

#4496 Потребителят е офлайн   fer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 May 2012 - 06:01 PM

И ето ни отново,пораснали уверени,и вечно готови да хапеме :md_064: казваме се Тери.Изобщо не може да изяде 120гр гранули,яде около 70гр. активна е много и мисля,че и е добре така,на 50 дни сме и тежим 1480гр.От новата къща е цялата със синкав отенък,може ли да я изкъпя,че много ме дразни,все едно е мръсна.Поздрави :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4497 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2012 - 08:36 PM

120гр е дажбата на възрастно куче,можеш да я изкъпиш но се старай да не е на често примерно 1 в месеца ако може и по голям да е периода

#4498 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2012 - 09:12 PM

Показване на мнениетоfer, в 10 May 2012 - 06:01 PM, написа:

И ето ни отново,пораснали уверени,и вечно готови да хапеме :md_064: казваме се Тери.Изобщо не може да изяде 120гр гранули,яде около 70гр. активна е много и мисля,че и е добре така,на 50 дни сме и тежим 1480гр.От новата къща е цялата със синкав отенък,може ли да я изкъпя,че много ме дразни,все едно е мръсна.Поздрави :db_046:

Много е сладка! Има "сухи" шампоани, добра работа вършат.
User's Signature

#4499 Потребителят е офлайн   fer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 May 2012 - 10:01 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 10 May 2012 - 08:36 PM, написа:

120гр е дажбата на възрастно куче,можеш да я изкъпиш но се старай да не е на често примерно 1 в месеца ако може и по голям да е периода

Храня я с мини стартер на Р.Кенин в таблицата пише,че за кучета на 6-7 седмици и тегло в зряла възраст 7кг. дажбата е 120гр. Има опция и да не съм разбрал нещо естествено :)

#4500 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2012 - 10:31 PM

Здравейте и от мен :) Моята Карина е на два месеца и половина и вкъщи вече не се седи... няма мебел или кабел или въобще нещо за разрушаване, което да не е направено на.... парченца...в момента бяга от стая в стая със скорост близка до тази на светлината и просто е като обладана... хаха а като почне да си гони опашката и после се спре е все едно изпила една бъчва вино не може да се фокусира 30 секунди :ud_009: :))) голям смях :af_089:надявам се като почна да я извеждам да се кротне. Сега като й се карам , тя си мисли че искам да си играем и се развихря още повече...:( ето малко снимки:))а дали за тази възраст са й много 2.650кг?

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни