Джак Ръсел териер
Публикувано: 26 April 2012 - 04:16 PM

Публикувано: 28 April 2012 - 04:51 PM
fer, в 28 April 2012 - 11:26 AM, написа:

Честито .това че трепери не е нещо лошо.Много е дребна на колко дни е
Публикувано: 02 May 2012 - 04:06 PM

Публикувано: 03 May 2012 - 11:36 PM

Млад съм, як съм!
Публикувано: 05 May 2012 - 07:50 PM
[/quote]
И аз съм абсолютно против пошляпването(макар,че ми се е случвало)всеки път когато съм си изпускал нервите после съм съжалявал.Моя хулиган е вече на година и един месец-разбираме се само с поглед и ако се наложи интонация.Когато кучето е толкова умно колкото са от нашата порода наистина е жалко да се учи да уважава вестник вместо строгия тон на "алфата".Ключа към успеха е внимание,внимание и много любов(което е свързано и със много свободно време) Към хората които още се чудят дали да си вземат куче ДРТ, помислете дали ще можете да му отделяте достатъчно време за разходки и занимания свързани с възпитанието защото макар и дребни в тях дреме огромна "личност" успех на всички :)))

bugsy-jack russel terrier
Публикувано: 06 May 2012 - 01:03 PM
Запален съм по породата Джак Ръсел Териер и от скоро чета каквото ми попадне за нея. И така стигнах до този форум.
Уважавам и приемам правилата на форума, но съм малко объркан. Надявам се със следващите редове да не наруша правилата, за което се извинявам предварително.
Объркването ми идва от там "как?" обикновенния любител на тези прекрасни кученца в България може да с сдобие с едно такова. Тъй като от всичко което чета става ясно, че така наречените "кучешки борси", които уж внасят породисти/родословни кученца, всъщност не са такива. От друга страна Клуб на породата в България - няма, тоест няма и лицензирани развъдници. Също до колкото прочетох тук не се толелира междусъседското заплождане. От тук идва и объркването ми как да си намеря кученце, което да мога да кажа че е Джак Ръсел Териер. Тук почти съм сигурен, че някои съфорумници ще кажат - " Свържи се с някои от лицензираните развъдници от FCI в чужбина и си вземи от там", да но както споменах по-горе Аз съм обикновен привърженик на породата без амбиции за състезания и изложби ... така да се каже не си търся "родословно" Джакче "show class", а прекрасен ексемпляр който да бъде обичан от всички в къщи (май ги водят "pet class").
Благодаря на всички, които отделят минутка-две да прочетат и ако могат да помогнат със съвет.
Публикувано: 06 May 2012 - 07:14 PM
jrt@div, в 06 May 2012 - 01:03 PM, написа:
Запален съм по породата Джак Ръсел Териер и от скоро чета каквото ми попадне за нея. И така стигнах до този форум.
Уважавам и приемам правилата на форума, но съм малко объркан. Надявам се със следващите редове да не наруша правилата, за което се извинявам предварително.
Объркването ми идва от там "как?" обикновенния любител на тези прекрасни кученца в България може да с сдобие с едно такова. Тъй като от всичко което чета става ясно, че така наречените "кучешки борси", които уж внасят породисти/родословни кученца, всъщност не са такива. От друга страна Клуб на породата в България - няма, тоест няма и лицензирани развъдници. Също до колкото прочетох тук не се толелира междусъседското заплождане. От тук идва и объркването ми как да си намеря кученце, което да мога да кажа че е Джак Ръсел Териер. Тук почти съм сигурен, че някои съфорумници ще кажат - " Свържи се с някои от лицензираните развъдници от FCI в чужбина и си вземи от там", да но както споменах по-горе Аз съм обикновен привърженик на породата без амбиции за състезания и изложби ... така да се каже не си търся "родословно" Джакче "show class", а прекрасен ексемпляр който да бъде обичан от всички в къщи (май ги водят "pet class").
Благодаря на всички, които отделят минутка-две да прочетат и ако могат да помогнат със съвет.
Трябва да си запознат със стандарта на породата виждаш родителите оценяваш ,преценяваш дали покриват критерийте по стандарт и си вземаш
Публикувано: 06 May 2012 - 08:27 PM
kapanec, в 06 May 2012 - 07:15 PM, написа:
:)))))) Понякога е хубаво да видиш и дядото и прадядото...защото нашият примерно стана доста по-висок от баща си, а майка му минава права под него. Така че не винаги това е гаранция. Не че тов аима значение, защото кучетата радват по един и същ начин без значение вида им:)
Публикувано: 08 May 2012 - 06:08 AM
bizzardy, в 06 May 2012 - 08:27 PM, написа:
kapanec, в 06 May 2012 - 07:15 PM, написа:
:)))))) Понякога е хубаво да видиш и дядото и прадядото...защото нашият примерно стана доста по-висок от баща си, а майка му минава права под него. Така че не винаги това е гаранция. Не че тов аима значение, защото кучетата радват по един и същ начин без значение вида им:)
Правилно ако могат да се видят дядото,бабата е допълнителна гаранция но да не забравяме че повечето прародители са внос и няма как да видим потеклото им
се основаваме на лична преценка .Между другото който има ясна представа за преценка кученцата си личат още до като са малки единствено не може да се гарантира дали няма да си изправят ушите към 4-5месец но и там нещата са спорни( дали е от храната или от друго)
Публикувано: 10 May 2012 - 06:01 PM

Публикувано: 10 May 2012 - 09:12 PM
fer, в 10 May 2012 - 06:01 PM, написа:

Много е сладка! Има "сухи" шампоани, добра работа вършат.
Публикувано: 10 May 2012 - 10:01 PM
kapanec, в 10 May 2012 - 08:36 PM, написа:
Храня я с мини стартер на Р.Кенин в таблицата пише,че за кучета на 6-7 седмици и тегло в зряла възраст 7кг. дажбата е 120гр. Има опция и да не съм разбрал нещо естествено :)
Публикувано: 12 May 2012 - 10:31 PM