Джак Ръсел териер
Публикувано: 13 September 2012 - 08:27 PM
bizzardy, в 13 September 2012 - 03:54 PM, написа:
milah, в 13 September 2012 - 02:32 PM, написа:
paylo, в 13 September 2012 - 10:04 AM, написа:

Привет, благодяра за съвета. Драмата настъпва в момента, когато не е на каишка и е доста отдалечен от мен. Като си намери съкровище, поглежда ме, лапва го и хуква да бяга, така както може да бяга само един джак. Тича и му плющят ушите

Ххахах колко идентична ситуация. Преди известно време отидохме на една полянка, където намери "съкровище" но някак си го спряхме, защото бяхме близо. Съкровището съответно остана непокътнато. След около 5 дни отидохме на същата поляна и докато го откача от каишката и директно там /как е запомнил не знам/-бях обаче много далеч и като го подгоних падна яка физ-зарядка, безуспешна за жалост.
Арчо и досега всеки ден ходи до едно и също местенце, където преди месеци имаше конско аки. Ей така да провери да не се мине.

Публикувано: 14 September 2012 - 05:11 PM

[/quote]
Ххахах колко идентична ситуация. Преди известно време отидохме на една полянка, където намери "съкровище" но някак си го спряхме, защото бяхме близо. Съкровището съответно остана непокътнато. След около 5 дни отидохме на същата поляна и докато го откача от каишката и директно там /как е запомнил не знам/-бях обаче много далеч и като го подгоних падна яка физ-зарядка, безуспешна за жалост.
[/quote]
Хора, моята Сконси ме е докарвала до рев с това тичане с всякакви гадории в устата си. Хване някой кокал, умряло животно, захвърлена от боклука риба - какво ли не .. и просто няма как да я хванеш, ако тя сама не позволи. Стои на разстояние, докато го изяде и чак тогава се връща. Имало е моменти, когато я гоня, примамвам, залъгвам в продължение на половин час в дъждовно време .. и няма хващане. Идвало ми е да умра от яд. Викала съм гаджето ми да си дойде от работа, за да ми помогне да я прибера. :) Всичко минава. Сега е кротка и добра и послушна. Иска се постоянство във възпитанието и се научават. Явно и тях ги тресе пубертет, докато са малки ...
Публикувано: 15 September 2012 - 07:52 AM
Публикувано: 16 September 2012 - 01:31 PM
Публикувано: 16 September 2012 - 04:04 PM

Публикувано: 16 September 2012 - 04:23 PM
unbreakable_, в 16 September 2012 - 09:46 AM, написа:
Всяка една порода ако я вземете като бебче поне до две седмици след третата ваксина (3 месеца) не трябва да живее на вън,тъй като няма имунитет и може да лепне някоя болест.Отделно ако сте решили да взимате сега куче при всички положения ще хванете зимата точно в бебешкият период.Джак Ръсел е дребно като телосложение куче с къса козина и определено като скове -15 няма да му е добре на вън освен ако не му обурудвате къщичка с отопление.Помислете добре,бебешкият период не е никак лесен,пишкат и акат често и ако единият от родителите не е съгласен и най-вече майката,на която в повечето случаи ще падне отговорността по почистването изчакайте с вземането на куче.
Поздрави

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 16 September 2012 - 07:42 PM
desi79, в 16 September 2012 - 04:23 PM, написа:
unbreakable_, в 16 September 2012 - 09:46 AM, написа:
Всяка една порода ако я вземете като бебче поне до две седмици след третата( ВТОРАТА) ваксина (3 месеца) не трябва да живее на вън,тъй като няма имунитет и може да лепне някоя болест.Отделно ако сте решили да взимате сега куче при всички положения ще хванете зимата точно в бебешкият период.Джак Ръсел е дребно като телосложение куче с къса козина и определено като скове -15 няма да му е добре на вън освен ако не му обурудвате къщичка с отопление.Помислете добре,бебешкият период не е никак лесен,пишкат и акат често и ако единият от родителите не е съгласен и най-вече майката,на която в повечето случаи ще падне отговорността по почистването изчакайте с вземането на куче.
Поздрави
Ех ех ех по компетентно мнение не бях чел скоро.По ми прилича на саботаж . Не чупи хатъра на човека.МОЖЕ ДА да си вземе кученце което е на3,5-4 месеца .Отец Джон Ръсел ги е развъждал в в специален МАЙЧИН ДОМ с парно .След като му създаде необходимите условия спокойно може да си го отглежда на вън в личния двора където не се разхождат улични кучета и не пренасят зарази
Публикувано: 16 September 2012 - 08:24 PM
Не исак да яде гранули и това е. Пробвах всичко, което има на пазара + котешки, но неще и неще. Най-добрият ми резултат е бил 2 дни с гранули на Педигри и то пак с много мъка от нейна страна, ядеше супер по малко. В добрия случай, яде гранулите по 1 път от марка и отказва повече. А иначе, всякакви боклуци (като домашна храна и салами) ги плющи чак ушите и пляскат. Има ли някаква по-особенна техника да я накарам да ги яде ?
Публикувано: 16 September 2012 - 08:54 PM
В.Павлов, в 16 September 2012 - 08:24 PM, написа:
Не исак да яде гранули и това е. Пробвах всичко, което има на пазара + котешки, но неще и неще. Най-добрият ми резултат е бил 2 дни с гранули на Педигри и то пак с много мъка от нейна страна, ядеше супер по малко. В добрия случай, яде гранулите по 1 път от марка и отказва повече. А иначе, всякакви боклуци (като домашна храна и салами) ги плющи чак ушите и пляскат. Има ли някаква по-особенна техника да я накарам да ги яде ?
Има но при теб положението е по тежко защото кучето си има вече изграден хранителен вкус .Давай и гранули и нищо друго по време на приучаването което може да бъде по дълго .Води се от любимата ми поговорка "здраво куче от глад няма да умре " бъди упорит и не я съжалявай
Публикувано: 16 September 2012 - 09:02 PM
Shona JRT, в 16 September 2012 - 06:42 PM, написа:
Ех ех ех по компетентно мнение не бях чел скоро.По ми прилича на саботаж . Не чупи хатъра на човека.МОЖЕ ДА да си вземе кученце което е на3,5-4 месеца .Отец Джон Ръсел ги е развъждал в в специален МАЙЧИН ДОМ с парно .След като му създаде необходимите условия спокойно може да си го отглежда на вън в личния двора където не се разхождат улични кучета и не пренасят зарази
Аха може ,но като знам как на 30 ят ден вече ги продавате....Или Вие вашите ги гледате до към 4 месеца и ги давате с чип,три ваксини,обезпаразитени и паспорт. Не му чупя хатъра,споко ще ги пласирате.....
Не видях някъде да обясните специалните условия на детето..или да коментирате моите мнения е по-полезно за новите потребители?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт