Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4901 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2012 - 06:42 PM

Да Иванина проблема ви е малко сложен, социализация на кученцата започва от бебета и това е едно от основните неща когато се закупува малко кученце .
Момента е много (тънък) неподходящ а именно затова че, съвпада и със това че, трябва и в тоя етап да я възпитавате на хигиенни навици а там се изисква и малко строгост.Другото което ме учудва че такава плахост е нетипична за породата дори и за малък JRT .Опитайте се да и спечелите доверието ПО ТОЧНО (УВАЖЕНИЕТО) да ви признае за водач на глутницата това не означава непременно че трябва постоянно да я галите глезите по скоро когато си играете я насърчавайте, окуражавайте ,на хъсвайте.Разхождайте я с друго куче което е с балансирано поведение .така тя ще и копира поведението ще има модел за подражаване и така лека по лека ще се получат нещата.Успех

#4902 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2012 - 10:18 PM

Здравейте,
вчера забелязах че на моя Спарки отстрани на езичето му е излезнало нещо беличко с форма на леща. Дали може да баде брадавица или нещо друго незнам. Споделете мнение ако сте забелязвали такова нещо върху вашите кученца.
Благодарря :smile:

#4903 Потребителят е офлайн   Иванина Икона

Публикувано: 15 December 2012 - 05:32 PM

Много благодаря за отговора Джон Ръсел,
днес вече имаме голям напредък дори и да се крие е по смела бързо и минава и започва да души дори се заиграва.
И аз се притесних за ,това което ти казваш , че е нетипично плашлива дори за малки Джак , но предишния собственик също е много учуден, понеже той има и голям Мастив и казва, че дори на него се опъва и го дразни .Явно смяната в обстановката ,а именно от двор в апартамент е най-големият проблем. Благодаря отново за съдействието .Ще дам всичко възможно дано само после не се моля да е пак послушна и плака , когато опустошава къщата :db_046: :dh_188:

#4904 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2012 - 03:03 PM

Мариана, аз лично бих Ви посъветвала за всички въпроси, които може да касаят здравето на кучо, да се допитвате до ветеринар. Аз лично моите ги тормозя непрекъснато, даже лятото почти ме определиха като луда - даже кърлежите на моя убостник ходих те да ги вадят. Ако това бяло нещенце се е махнало, най-вероятно не е нищо страшно, но, ако си стои или се появяват още такива, най-добре е ветовете да изкажат мнение.
Иванина, аз, до колкото прочетох в предишния Ви пост, кутрето е имало контакт с хора само когато са ходили да им слагат храна. Това означава, че кученцето Ви не е социализирано с хора и отношенията с двукраките са му нещо напълно непонятно. Дайте й малко време, правете всичко възможно да спечелите доверието й, включвайте похвали, наградки, избягвайте физическите наказания (което,разбира се, не значи,че всичко трябва да й е поззолено), с две думи, покажете й, че от "двукраките" може да очаква най-вече хубави неща, като паралелно с това трябва да разбере, че ви сте алфат във Вашата глутница. Постепенно тя ще се отпусне и така ще се привърже към Вас, че ще се чудите дали наистина е била толкова плашлива.

Давайте снимки на прекрасниците, да им се радваме и ние ;) .
User's Signature

Качена снимка

#4905 Потребителят е офлайн   Иванина Икона

Публикувано: 17 December 2012 - 12:23 PM

Благодаря ти много katetol,
вече имаме много голям напредък, но понеже още не можем да я извеждаме през деня много много не си изразходва енергията и вечер е по-активна. Вчера се беше свряла на удобно под бюрото в краката ми явно там е новото място, и решихме да не я пъдим в коридора.. Следователно вечерта ме побърка....хаха меко казано! Почна с цветята да се занимава, чехли, дрехи... вичко... Качва предни лапи на леглото да и обръщам внимание и като стана и почва да се заиграва... мисля, че има напредък в понеделник ще и бият ваксината, след което ще има награди разходки и много игри , макар, че времето е кофти, а тамън я изкъпахме ама какво да се прави:)...
скоро ще кача снимки:)Когато си взема фотоапарата понеже от телефона са с много лошо качество:)

#4906 Потребителят е офлайн   Nany78 Икона

Публикувано: 17 December 2012 - 01:57 PM

Здравейте,от няколко месеца и ние се радваме на това уникално куче.Най-щастлив е сина ми защото вече има сродна душа и другарче което винаги е готово да правят бели:) .Взехме го от човек който ги внася от Сърбия.Защо няма развъдници за JRT в БГ.И още един въпрос:кученцето е на 6м. едното ухо ту се изправя ту клепва.Та въпросът ми е до кога така и няма ли да му клепнат най-после :))))Прикачена снимка

#4907 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2012 - 04:10 PM

Иванина, страхотно е, че имате напредък с кучо! Само не изпускайте контрола /говоря от личен опит/, че после става една ... Тези мъници са изключително умни, хитри, винаги имат в главиците си идея как да ви врътнат на ... малкия си пръст, ако може така да се каже! :md_064: . И винаги, до края на живота си, ще се пробват да се качат на главата ви ... :wb_052: . Абе ... с ДРТ скука няма ... :db_046:

Нани, развъдник за ДРТ в България няма, защото родословните животни от тази порода са много малко /внесени от развъдници в чужбина/ и собствениците им, най-вероятно, не искат да се занимават с регистриране на клуб и преминаване на цялата процедура по отпочване на развъдна дейност, тъй като развъждането на определена порода не е просто събиране на мъжки и женски екземпляр. Да не говорим, че освен това развъждането в истинския смисъл на думата не е никак ефтино, а и изисква време за занимаване.
Колкото до ушичките - това е тема, която е разисквана доста в този подфорум. По принцип изправените уши са доста сериозно отклонение от стандарта, типично предимно за породоподбните кучета, каквито са на повечето от нас. Но, в периода на смяна на зъбките се наблюдава това "чудене" на ушетата накъде точно да сочат - надолу ли, нагоре ли ... Най-вероятно, след като смените зъбките, ще си определят посоката.
Бихте ли дали, ако е възможно, координати на развъдника в Сърбия? Все пак това е една доста близка дестинация и, имайки предвид колко често тук пишат хора, които искат ДРТ, това би могло да им е от полза при избора!

И, разбира се, предпразнично да пожелаем Весела Коледа и Щастлива Нова Година на всички! Много здраве, много щастие, усмихнати собственици и доволни любимци!
Весели празници!
User's Signature

Качена снимка

#4908 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 December 2012 - 07:55 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 16 December 2012 - 03:03 PM, написа:

Мариана, аз лично бих Ви посъветвала за всички въпроси, които може да касаят здравето на кучо, да се допитвате до ветеринар. Аз лично моите ги тормозя непрекъснато, даже лятото почти ме определиха като луда - даже кърлежите на моя убостник ходих те да ги вадят. Ако това бяло нещенце се е махнало, най-вероятно не е нищо страшно, но, ако си стои или се появяват още такива, най-добре е ветовете да изкажат мнение.
Иванина, аз, до колкото прочетох в предишния Ви пост, кутрето е имало контакт с хора само когато са ходили да им слагат храна. Това означава, че кученцето Ви не е социализирано с хора и отношенията с двукраките са му нещо напълно непонятно. Дайте й малко време, правете всичко възможно да спечелите доверието й, включвайте похвали, наградки, избягвайте физическите наказания (което,разбира се, не значи,че всичко трябва да й е поззолено), с две думи, покажете й, че от "двукраките" може да очаква най-вече хубави неща, като паралелно с това трябва да разбере, че ви сте алфат във Вашата глутница. Постепенно тя ще се отпусне и така ще се привърже към Вас, че ще се чудите дали наистина е била толкова плашлива.

Давайте снимки на прекрасниците, да им се радваме и ние ;) .

Много благодаря за отговора, но бялото нещо на езика още е там и ще се наложи да се ходи на лекар .

#4909 Потребителят е офлайн   Nany78 Икона

Публикувано: 24 December 2012 - 12:40 PM

Благодаря за отговора! Човекът ,който го донесе е от Пловдив препоръча ми го познат,ако иска някой координати ще ги дам разбира се.А до колко месеца се сменят зъбките?Весели празници на всички!

#4910 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2012 - 07:48 AM

Показване на мнениетоNany78, в 24 December 2012 - 10:40 AM, написа:

Благодаря за отговора! Човекът ,който го донесе е от Пловдив препоръча ми го познат,ако иска някой координати ще ги дам разбира се.А до колко месеца се сменят зъбките?Весели празници на всички!

Кученцата сменят зъбки до към шестия-седмия месец. Млечните зъбчета падат, като в повечето случаи кутретата ги гълтат, т.е. справят се сами -не се налага Вие да правите каквото и да е в тази посока. Та, така...
User's Signature

Качена снимка

#4911 Потребителят е офлайн   radinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 11:32 AM

Весели празници и една успешна година.
Моите дечица играят на криеница :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Намерете ни във Facebook-a - Санбернари България - да се събем любителите на тези прекрасни кучета.

#4912 Потребителят е офлайн   JackSpasov Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2012 - 09:17 AM

Здравейте, на колко от вас кучетата им отговарят на следните снимки ??? И има ли в България подобни кучета? Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4913 Потребителят е офлайн   JackSpasov Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2012 - 09:25 AM

А това ме кефи максимално

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4914 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 09:08 PM

ЧНГ :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4915 Потребителят е офлайн   VioletaSto100 Икона

Публикувано: 03 January 2013 - 01:17 PM

Здравейте и Честита Нова Година,
Организираме среща тази събота (5 януари) в София в градинката зад хотел Хилтън в 14:30, ето линк към събитието и във фейсбук:
http://www.facebook....19148418254596/
Поздрави :))

#4916 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 January 2013 - 04:07 PM

За много години :dog: :dog: :dog:
User's Signature

Качена снимка

#4917 Потребителят е офлайн   GaD Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 10:46 AM

За много години на всички!

Отдавна не бях влизал тук и ми стана много неприятно да чета караници и какви ли не глупости...Надявам се те да са оставени в миналата година и в тази да има само позитивни коментари и много весели джакчета!

Относно родословието и това дали едно куче е чистокръвно, за мен няма много значение, важно е да се обича и угрижва животното, а то ще ви възнагради с много любов и емоции!

Все пак понеже търся мъжки джак с родословие, ако някой знае моля да сподели тук!

Поздрви!

#4918 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2013 - 02:45 PM

Показване на мнениетоVioletaSto100, в 03 January 2013 - 01:17 PM, написа:

Организираме среща тази събота (5 януари) в София в градинката зад хотел Хилтън в 14:30, ето линк към събитието и във фейсбук:

Дамн :dh_188:
За съжаление никой не дойде на срещата но това не попречи на Маша да се позабавлява добре :dog: :dog: :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4919 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2013 - 10:25 PM

Показване на мнениетоpacko, в 13 January 2013 - 02:45 PM, написа:

Показване на мнениетоVioletaSto100, в 03 January 2013 - 01:17 PM, написа:

Дамн :dh_188:
За съжаление никой не дойде на срещата но това не попречи на Маша да се позабавлява добре :dog: :dog: :dog:

Ние за 5.01 не можахме да се класираме. За 12.1 стигнахме до парка малко по-рано, но ни се случи лекичък инцидент и трябваше да си тръгнем. Това Маша от морското клипче със страхотната руска песничка за Машенка ли е?
User's Signature

Качена снимка

#4920 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2013 - 08:23 AM

Дааа, същата Маша е :ba_025:
За пропусналите още веднъж същия клип:

http://www.youtube.c...h?v=uaHbiuAQ9A4
User's Signature

Качена снимка