Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5021 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 July 2013 - 05:43 PM

Това е ужасно и недопостимо!При нас слава богу до сега нищо не се случи,но това може да има опасни последствия за кученцето.Шокирана съм. Да не говорим,че хората които ми го продадоха са ми и що годе някакви познати.Чух се с ветеринаря ни и утре ще го заведа, но каза,че щом в първите дни не е направил никаква реакция, не би трябвало сега нещо да се промени.Дано всичко да е наред.
User's Signature

"Няма по-добър психиатър в света от куче, което ближе лицето ти"
Ben Williams

#5022 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2013 - 01:12 PM

За съжаление това е реалността... Честно казано, не сте първия такъв случай, няма да сте и последния ... Тези хора се интересуват само и единствено от печалбата, което ще им донесе кутрето ... Мноооого малък процент се затрогват и от благосъстоянието на кутрето ...
User's Signature

Качена снимка

#5023 Потребителят е офлайн   JACKRT Икона

Публикувано: 08 August 2013 - 03:29 PM

Здравейте,

Фен съм на породата и решихме семейно да се сдобием с джак ръсел. Тъй като в България няма регистрирани развъдници, прегледах съседните държави и открих няколко в Гърция.

Въпроса ми е каква е нормалната цена за едно такова куче с хубаво родословие. За кученцето, което съм си харесал ми е обявена - 1200 евро. Принципно парите не са проблем, но искам да знам, каква е разумната цена за това, което търся.

Благодаря.

#5024 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 09:09 PM

Показване на мнениетоJACKRT, в 08 August 2013 - 03:29 PM, написа:

Здравейте,

Фен съм на породата и решихме семейно да се сдобием с джак ръсел. Тъй като в България няма регистрирани развъдници, прегледах съседните държави и открих няколко в Гърция.

Въпроса ми е каква е нормалната цена за едно такова куче с хубаво родословие. За кученцето, което съм си харесал ми е обявена - 1200 евро. Принципно парите не са проблем, но искам да знам, каква е разумната цена за това, което търся.

Благодаря.

Здравейте,
аз не мога да дам много компетентно мнение, тъй като моят джак не е от развъдник и не е чистокръвен, но съм чувала,че по принцип цената за джак с родословие е около 1000-1500 евро. На подобни цени се натъкнах и когато проучвах за закопуването на тази страхотна порода от развъдник.
User's Signature

Ben Williams

#5025 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 August 2013 - 11:55 AM

Здравейте, искам да попитам имате ли някаква идея къде в София има оградени места за свободно разхождане на кучетата? По-точно ме интересува някъде из Младост,Дружба,Изток,Дървеница...абе тази част на София... до Борисовата градина като далечина можем да се предвижим за да потичкаме на воля без каишка... благодаря за вниманието :ae_085:
User's Signature

love is enough...

#5026 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 07:49 PM

Да се разхладим в жегата... след много тичане се тръшна направо във вадата :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5027 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 07:51 PM

Породисти или не, ама сме си хубави бе :)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5028 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2013 - 07:02 PM

Здравейте хора,
на моето момче вчера му сложиха последната ваксина,още малко и почваме разходките.Днес обаче забелязах нещо странно - едното ушенце на Булет се прегъна назад.Реших,че може да има връзка с имунизацията,защото се случи много внезапно.Веднага го заведох при ветеринаря, той каза,че това е нормално и,че кучето още расте и формира сухожилия, каза също и,че няма никаква връзка с имунизацията.Когато попитах дали има опасност да остане така, той отговори,че е възможно и,че е божа работа как ще застане когато вече има здрави сухожилия.По негови думи "за моя сигурност и спокойствие" му предписа и калции+. Ние се храним комбинирано с RC и специално готвена за него храна.И то мога да твърдя най-доброто.Купувам му зайче,пуешко, пилешко,дробчета, много си го глезя.
Някой срещал ли се е с подобен случай и как мога да спомогна за правилното израстване и стойка на ухото.За момент ми идваше и безумната идея да го залепя с лейкопласт.Разбира се не съм правила такива идиощини,но мисля варианти,ще съм ви благодарна ако споделите вашите методи в такива случаи.Благодаря!
User's Signature

Ben Williams

#5029 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2013 - 07:07 AM

S-B, темата с ушичкте на ДРТ е коментирана много пъти. Това е риска при породоподобните - те не винаги покриват стандарта на сто процента. В последно време виждам изключително често ДРТ с изправени уши, а и не по-малко обяви за това, че им търсят мъжко/женско за разплод. Така това отклонение се мултиплицира. Както и да е! Аз не съм вет., но съм страшно изненадана, че са Ви предписали калций и то без никакви изследвания на кутрето. Имайте предвид, че предозирането на калций е точно толкова вредно, колкото и недостига му. Освен това даването на допълнитлен калций способства за изправянето на ушенцата. Консултирайте се и с друг ветеринар и настоявайте, преди да започнете да давате калций, да направят кръвни изследвания да кучо, за да се проверят нивата му. Висококачествената храна за подрастващи има всички необходими съставки. Също така това, което Ви се е сторило като абсурдна идея /за мен също си е такава, но това е лично мнение/ е всъщност доста честа практика. Ако се върнете назад в темата, ще намерите различни съвети за това как да масажирате, лепите и какво ли още не ушетата, за да си останах в правилната форма. Дали ще ги приложите, разбира се, е Ваш личен избор :) .
Желая Ви успех и много радост с мъника.
User's Signature

Качена снимка

#5030 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 August 2013 - 10:25 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 19 August 2013 - 07:07 AM, написа:

S-B, темата с ушичкте на ДРТ е коментирана много пъти. Това е риска при породоподобните - те не винаги покриват стандарта на сто процента. В последно време виждам изключително често ДРТ с изправени уши, а и не по-малко обяви за това, че им търсят мъжко/женско за разплод. Така това отклонение се мултиплицира. Както и да е! Аз не съм вет., но съм страшно изненадана, че са Ви предписали калций и то без никакви изследвания на кутрето. Имайте предвид, че предозирането на калций е точно толкова вредно, колкото и недостига му. Освен това даването на допълнитлен калций способства за изправянето на ушенцата. Консултирайте се и с друг ветеринар и настоявайте, преди да започнете да давате калций, да направят кръвни изследвания да кучо, за да се проверят нивата му. Висококачествената храна за подрастващи има всички необходими съставки. Също така това, което Ви се е сторило като абсурдна идея /за мен също си е такава, но това е лично мнение/ е всъщност доста честа практика. Ако се върнете назад в темата, ще намерите различни съвети за това как да масажирате, лепите и какво ли още не ушетата, за да си останах в правилната форма. Дали ще ги приложите, разбира се, е Ваш личен избор :) .
Желая Ви успех и много радост с мъника.

Да аз се запознах с "рисковете" за нечистокръвните,но просто странното е,че ушето не се изправи,а се пречупи назад.И на мен ми се стори странно предписването на калция и мисля да не му го давам повече от една седмица......всъщност нашия ветеринар е в чужбина в момента и не можах да се свържа с него,затова го заведох в друга клиника,веднага щом се върне нашият доктор ще поискам той да го прегледа.Благодаря много за отзива,сега ще поровя и прочета още из форума за различните практики.Въпреки,че ако е генетично,няма как да го избегна,най-много да травмирам още ушенцето.Просто ми се искаше да помогна някък.

Ето го и ушатко..... :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Ben Williams

#5031 Потребителят е офлайн   Vesita Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2013 - 11:00 AM

Здрaвейте! И aз се включвaм с 5 месечнaтa Руби и въпрос,когa дa очaквaме първото рaзгонвaне :)

#5032 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2013 - 06:34 AM

Ушатко си е много готин! Сладур! Имайте предвид също така, че, докато си сменят зъбките, е възможно ушаците да заемат всевъзможни форми. Важното е кутрето да е живо и здраво! :) :) :)

Vesita, първото разгонване може да се очаква между шестия и осмия месец.
User's Signature

Качена снимка

#5033 Потребителят е офлайн   Vesita Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2013 - 12:29 PM

Aхa знaчи скоро :) Блaгодaaря ;)

#5034 Потребителят е офлайн   Nihon Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 August 2013 - 10:22 AM

Поскольку модераторы удалили все мои публикации и даже фото, ЗНАЧИТ ЛИ ЭТО что этот форум только для Болгар? Тогда предлагаю в заглавии форума написать "ТОЛЬКО ДЛЯ БОЛГАР / NOTE - ONLY FOR BULGARIANS!"

#5035 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 August 2013 - 10:42 PM

Just have a look at the forum rules and then comment!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5036 Потребителят е офлайн   Nihon Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 August 2013 - 09:32 AM

ок.
обычно модераторы указывают на правила которые были нарушены, когда удаляют коментарий, однако что именно я нарушил в своих сообщениях?

1. я просил о помощи по вязке собаки ДРТ
2. я разместил фото своей собаки

и почему мои коментарии были удалены?

#5037 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 August 2013 - 03:06 PM

Цитат

За недопустими се считат:
а) реклами на продукти, нямащи връзка с тематиката на форума;
б) обяви за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане;
в) обяви за продажби на извънклубни кучила;
г) агресивни реклами, подтикващи потребителите да купуват каквото и да било;
д) реклами на зооборси и ферми за кученца;

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5038 Потребителят е офлайн   Nihon Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 August 2013 - 08:34 PM

спасибо что объяснили бестолковому ))
подходит пункт б) обяви за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане
но кому от этого легче :dh_188:

#5039 Потребителят е офлайн   ludnicaa Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2013 - 12:29 PM

Здравейте на всички.Поради факта,че съм нов във форума се моля да ме извините ако има подобна тема.От 3-4 дни джак ръсела ми (който е на 9 месеца) накуцва със задния си десен крак,но това става само когато седне или легне и му трябва околко 1-2 минути след това спира с куцането.Като го изкарам на разходка не съм забелязал да има проблем.Да го водя ли на ветеринар,как да процедирам,че почвам да се притеснявам като го гледам да куца.Благодаря предварително за помоща.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#5040 Потребителят е офлайн   marielahadjiiska Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2013 - 03:25 PM

Zdraveite eto go moq nov priqtel, lud e :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 250