Джак Ръсел териер
Публикувано: 15 January 2014 - 03:53 PM
Мъжките кучета не се разгонват.Те са винаги ''готови'' ако наблизо има разгонена кучка.
Публикувано: 15 January 2014 - 04:54 PM

Ако някой ни помогне, ще бъдем много благодарни :)

Публикувано: 15 January 2014 - 05:01 PM
ShiBumi_GirL, в 15 January 2014 - 03:53 PM, написа:
Мъжките кучета не се разгонват.Те са винаги ''готови'' ако наблизо има разгонена кучка.
Хах, да, знам. Но кога започват? Може би когато започнат да вдигат крачето като пишкат? Седмия-осмия месец? И как да го научим да не се "качва", за да не му остане като навик след като го кастрираме?
Ако знаеш нещо повече, с какво Orijen Puppy е по-добра от Royal Canin Mini Junior, моля да споделиш. Защото наистина се притесняваме защо яде толкова малко. Ветеринарят каза, че кученцето е здраво и си върви добре за възрастта, но все пак не може да не яде и да расте :( Забравих да кажа, че е 4,700кг. на 112 дни. По-късно като заспи ( защото само тогава е мирен) ще го измеря на височина.

Публикувано: 15 January 2014 - 05:07 PM
За кастрацията на-добре е да се посъветваш с вет.
Аз лично мисля,че след 7-8 месец можеш да кастрираш.
Просто го сваляйте с Не когато се качва и толкова.
Щом кученцето не е унило,а весело и игриво не се притеснявай колко изяжда.
Те си знаят.Нашето булдоче също е малко злоядо и не си изяжда цялата дажба,но си расте добре.
Колкото иска толкова да яде(е не системно да преяжда разбира се,защото има и такива големи лакомии дето все не им стига

За кг и височина не се втелявай толкова.Няма да порасне повече отколкото му е генетично заложено с каквото и да го храниш и каквито и добавки да му даваш

Публикувано: 15 January 2014 - 10:13 PM
http://www.zoofast.b...-50-p-1731.html
Публикувано: 15 January 2014 - 11:41 PM
Публикувано: 16 January 2014 - 01:07 AM
За "качването" - когато му кажем "не" и го бутнем спира, но след малко пак и изобщо не му увира главата. Не знам какво да правим. Не искаме да му става навик. Иначе с ветеринар сме говорили естествено за кастрацията, всичко е планувано. Само не знаем как да разберем кога ще се разгони за първи път...

Публикувано: 16 January 2014 - 01:16 AM

Публикувано: 17 January 2014 - 12:12 PM
Искам от сега да му взема клетка, която да му върши работа и като порасне. Тъй като сравнително често ще му се налага да пътува в нея.
Пластмасова ли, или от онези като чанти и какъв размер да търся?
Благодаря.
п.п Другата седмица ще кача доста нови снимки на "шишкото" :)
Публикувано: 17 January 2014 - 04:35 PM
Транспортните чанти според мен са по-подходящи за съвсем малки породи от типа на чихуахуа, йорки и т.н. Разбира се, все пак е въпрос на това кое точно ще отговори на Вашите потребности.
И само да добавя, че за пътуване във влак или превозни средства на градския транспорт клетка не се изисква.
Качете снимки на шишкото, той сега дундьо расте буквално с дни ....
Публикувано: 17 January 2014 - 05:26 PM
Ето няколко снимки на бързо :)
п.п Ако направя, това което казвате то тогава дали вече няма да иска да си спи в леглото? За сега нямаме проблеми с леглото, лежи си там, спи си там денем вечер. ако и малко реши да го хапва веднага коригирам и той ме разбира.
За това питам.
Публикувано: 17 January 2014 - 06:00 PM

Публикувано: 17 January 2014 - 08:20 PM
Честно казано, тук ще изходя по-скоро от логика, отколкото от опит, но смятам, че, ако му оставяте клетката отворена през деня, а, когато стане време за сън я затворите, той ще си спинка в леглото ... Важно е обаче да разбере, че в клетката няма нищо страшно, че там е удобно и комфортно и няма нищо обезпокоително да се пътува в нея :)
Публикувано: 17 January 2014 - 08:46 PM
Утре младока ще ходи за втора ваксина и проф. преглед. Не знам дали да му режем ноктите или е малък, тъй като на мен ми се струват дълги :)
п.п За да не се чудите каква е тази връзка на врата му, ще кажа, че сме му я сложили, за да свиква, че ще носи нашийник, много се чешеше в началото, но сега всичко е ок и след седмица ще му сложа единия от двата нашийника, които има :)
Публикувано: 18 January 2014 - 01:24 PM
Сега ми казаха да гледам за алергична реакция, но дано няма проблеми.
Като си дойдохме и играе и за сега всичко е ок.
Ще видим дали ще му е отпаднало и няма да му се играе по-после.
п.п Взех му и едни добавки ( витамини ) , за всеки случай, вие ще кажете дали са подходящи.
Да не му се вирнат ушите от калция :)
Публикувано: 19 January 2014 - 10:57 AM
Даже като види че я понасяме към колата, много се превъзбужда, защото знае че обикновенно го водим някъде далеч да се натича наволя :)

Иначе не мога да си представя този бяс в колата да щъка навсякъде, не дай си боже в краката ми докато карам. Е за дълъг път спираме през два часа горе долу да се разтъпче малко и пак вътре.
Моето мнение - няма да сбъркате, вземете клетка и го свиквайте да пътува в нея.

Публикувано: 20 January 2014 - 10:47 AM
iNfRaSoNiC, в 18 January 2014 - 01:24 PM, написа:
Сега ми казаха да гледам за алергична реакция, но дано няма проблеми.
Като си дойдохме и играе и за сега всичко е ок.
Ще видим дали ще му е отпаднало и няма да му се играе по-после.
п.п Взех му и едни добавки ( витамини ) , за всеки случай, вие ще кажете дали са подходящи.
Да не му се вирнат ушите от калция :)
Привет, не е ли малък за витамини? Ако му давате хубава гранулирана храна - там с и има всичко необходимо и не смятам, че има нужда от допълнителни съставки. По-скоро не ги давайте - има време и за тях. Относно ушите и с калций и без калций, ако е в гена му, ще си ги дигне.
Ноктите аз никога не съм рязала. Когато почне да излиза навън ще си ги изпили от тичане, игра, копане....
Страхотен мъник.