Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5281 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 February 2014 - 01:32 AM

Обадих се, каза, че е нормално, но все пак друг път няма да му даваме този препарат. Не му понася добре.
Мъника повърна всичко що бе ял през деня ... ужас.
ЧУДЯ се да сменям ли ветеринаря след това изпълнение или дефакто той няма вина.
User's Signature

Качена снимка

#5282 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2014 - 06:10 PM

Днес Лео е по-добре, вече не повръща, чудя дали да сменям ветеринаря заради това или не....

EDIT: имаше глист, един и доста голям само при първото акане след поемането на обезпаразитяващото.
Ако сега няма повече, трябва ли да го водим пак, или чак когато ми е датата след 3 месеца? Мерси.
User's Signature

Качена снимка

#5283 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2014 - 04:27 PM

Желателно е, след като е изкарал глист, да го обезпаразитите след 14 дена и, също така съм чела, че е добре, за да си гарантирате, че кученцето е изчистено, след още 14 дена пак да го обезпаразитите, дори и нищо да не изкара втория път. Все пак, разбира се, консултирайте схемата с вет. Това, че ви е дал препарат, който кутрето не е понесло, не е основание, според мен, да сменяте вет-а си. Все пак мисля обаче, че той е трябвало да Ви обясни как да процедирате в случай, че Лео изкара глист...
User's Signature

Качена снимка

#5284 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2014 - 04:39 PM

Благодаря, обясни ми, че ако изкара глисти трябва да отидем пак след 14 дни, но не разбрах дали ако изкарва или дори и един да изкара, но вие ми отговорихте на въпроса, за което съм много благодарен.
User's Signature

Качена снимка

#5285 Потребителят е офлайн   Мика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2014 - 12:58 AM

Вие как ваксинирате против дирофилариоза? Вътрешно с таблетки или външно с комбиниран препарат?

Другото което е, че днес бяхме на ветеринар за външно и се претеглихме - на 4 месеца и половина сме, а вече тежим 6кг... Струва ми се много. Вие как мислите?
User's Signature

Качена снимка

#5286 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2014 - 01:05 PM

Показване на мнениетоМика, в 17 February 2014 - 12:58 AM, написа:

Вие как ваксинирате против дирофилариоза? Вътрешно с таблетки или външно с комбиниран препарат?

Другото което е, че днес бяхме на ветеринар за външно и се претеглихме - на 4 месеца и половина сме, а вече тежим 6кг... Струва ми се много. Вие как мислите?

Аз нямам спомен моя колко тежеше на 4 месеца. Следете си кутрето да е в добра форма и не се впечатлявайте толкова от килограмите. Все пак бебо сега расте, пък и, ако е дебеличък, вет.-а няма да Ви го спести и ще Ви информира.
Против дирофилариоза аз слагам Адвокейт и комбинирам с препарат за вътрешно обезпаразитяване, защото в адвокейта не влизат плоските паразити /тениите/. Малко по-скъпичко излиза, тъй като Адвокейта е между 25 и 30 лева месечно, но пък не сме имали проблеми нито с бълхи, нито с кърлежи ... с нищо (да чукам на дърво). Преди това съм пробвала ралични други препарати, но все намирах кърлежи, а аз буквално изпадам в истерия от тях ... Качена снимка . Даже бях купила и някаква противопаразитна каишка на Байер, хич не беше ефтина и тя, а кърлежа се беше боднал баш под нея Качена снимка .
Вашето кутре обаче все още е бебе и е хубаво ветеринар да си каже кой е най-добрия и щадящ начин за обезпаразитяване и съответно да Ви направи схема ...
User's Signature

Качена снимка

#5287 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2014 - 05:48 PM

Ние сме 3. 250 гр. а след 4 дни ставаме на 3 месеца. Утре ще ходим за трета ваксина и консултация за обезпаразитяването.
30 грама храна я изяждаме за 10 секунди... после от време на време повръща цели гранули, дано се научи да яде и да дъвче.
User's Signature

Качена снимка

#5288 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 February 2014 - 05:57 PM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 17 February 2014 - 03:48 PM, написа:

Ние сме 3. 250 гр. а след 4 дни ставаме на 3 месеца. Утре ще ходим за трета ваксина и консултация за обезпаразитяването.
30 грама храна я изяждаме за 10 секунди... после от време на време повръща цели гранули, дано се научи да яде и да дъвче.

Извинете, но хранене от ръка ви препоръчах тук, в тази тема.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#5289 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2014 - 09:06 PM

Доста неща прочетох по този въпрос и по скоро не искам да прилагам този метод.
Благодаря ви за предложението все пак.
Вярвам, че като порасне кучето ще се понаучи.
User's Signature

Качена снимка

#5290 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 February 2014 - 10:03 PM

Късно за териер??? А впрочем - ваше куче, ваш проблем.Само като закъснеете окончателно да не ревете после: "Кучето не идва по команда". Всичко най-добро.
User's Signature

#5291 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2014 - 10:12 AM

Кучето в момента идва без никакъв проблем при мен, за него това е празник :)
Днес ходихме за 3-та ваксина и тази за бяс. Така че след 10-тина дни ще видим света от другата страна
User's Signature

Качена снимка

#5292 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2014 - 12:05 PM

Чакайте да започнете да излизате навън тогава ще говорим, особено през пубертета между 6-10 месеца. но, както казах, кучето си е ваше, и избора да го оставите да повръща е ваш също. Успех!
User's Signature

#5293 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2014 - 04:08 PM

Какъв проблем? Човека няма никакъв проблем с кучето си сега. Нека дам пример с моето куче.
Когато беше бебе, той също изяждаше гранулите си за секунди. Някой "умник" ми даде същата идея да го храня от ръка. На мен ми писна по 3 или 4 пъти на ден да се занимавам и да му давам гранула по гранула, затова след само месец прилагане на това упражнение започнах отново да му сипвам храната в купата. И какво се беше получило, кучето не искаше да яде от купата си, чакаше да започна да му давам от ръка. На мен тези номера не ми минават и го оставих, два дена не беше ял нищо, докато се осмели да вземе няколко гранули от купата си. От тогава не яде с такъв апетит, както когато беше малък. Винаги оставя недоядени гранули в купичката си и често се случва да изяде по-малко от препоръчителната дневна порция. От лаком стана капризен, дори не яде всеки вид гранули, а само тези, които на него му се харесат.
Моя съвет също е да не смесвате ежедневното хранене с изграждането на връзка помежду ви. Има толкова други начини да се гради връзка, да се обучава и да се награждава желаното поведение, но това трябва да става с нещо по-интересно за кучешкия нюх като варено месо например, а не с гранулите.
User's Signature

Качена снимка

#5294 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2014 - 05:13 PM

(философски) както казах по-горе: то е до стопанина да зареже кучето си да повръща. Породата няма значение. Естествено че ви омръзва да го храните от ръка, защото искате незабавен резултат тук, сега и веднага. Но хранене от ръка не става за една седмица и омръзва на ЧОВЕКА, не на кучето. От човека се изисква самодисциплина и търпение да се изгради връзката с кучето от бебе. И човека веднага се изморява :"Оффф, скучно ми е, досадно е" и капризно се фръцква човека, без да разбере че връзката с кучето си иска здрав бач. Такива капризни кукли третират кучетата си като тамагочи.
Само дето кучето не е тамагочи. Но някои хора не го знаят.
Храната е основополагащ сигнал за изграждане на връзката, като човек, възпитал куче-водач ви го казвам. Първата 1 година е много важна в изграждането в сглобката "стопанин-куче".
Ама впрочем, какво ли разбирам аз? Вие си знаете.
Успех с повръщането.
User's Signature

#5295 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2014 - 09:39 PM

Вие четете ли това, което пишете? Можете ли да ми обясните как се изгражда връзка с кучето с хранене от ръка? Какво ще е това лигаво куче, което ще стане (вече дадох пример с моето куче, върху което приложих този метод и след това отказваше да яде по нормалния начин, а чакаше все от ръка да му давам). Ами ако кучето се храни с готвено, а не с гранули, тогава човека ще се маже всеки път до ушите, за да си нахрани кучето от ръка ли? Струва ми се, че бъркате награждаването с храненето.
По коментарите ви разбирам, че не четете дори това, което другите хора пишат. Не знам как си направихте извода, че човек, който не храни кучето си от ръка, го третира като тамагочи или се фръцка, защото му е скучно. Човека отделно трябва да се занимава с кучето си, да му позволява да изследва света, да награждава желаното поведение и да го учи на различни трикове, с което ще става по-близък с кучето си, но награждаването да е с нещо друго по-интересно за кучето, а не с гранулите му. Естествено, че всички тези неща изискват време и търпение, аз специално съм се занимавала с него с часове, докато беше малък. Денят ни преминаваше горе-долу така: сутрин разходка с игри и заучаване на команди, след обяд пак разходка и вечер пак разходка с игра и занимаване на кучето с нещо интересно за него, чрез което да може да придобива опит и да научава нови неща. Всичко това върви с награди, най-често моите бяха варено месо или кучешки бисквити, но не и гранулите, с които се храни. Гранулите за него са храната, която яде всеки ден, нищо ново и интересно за него, което да му помогне да учи по-бързо.
Където и да прочета из чуждестранни, а и в български сайтове никой не препоръчва храненето от ръка, защото "изграждало връзка". Хората са намерили много други начини на хранене, някои от тях помагат за изграждането на връзка и развитието на мозъка и нюха на кучето.
Други начини на хранене на лакомо куче:
http://1.bp.blogspot...00/IMG_6397.JPG
http://ecx.images-am...WzL._SY300_.jpg
http://www.baxterboo...-mulberry-1.jpg
http://g-ec2.images-...V367218504_.jpg

И така нататък... А начини за изграждане на връзка има много, но храненето от ръка не е най-подходящият начин. И не бъркайте награждаването с малко парче вкусна наградка с храненето от ръка с гранулите за ежедневно хранене. И да не забравяме, че за някои кучета храната не е такъв стимул, каквато е играта и играчките например.
А и никой не е казал, че човека трябва да остави кучето си да повръща, просто трябва да намери подходящ начин на хранене. Предлагам да пробва това от първия линк, просто да сложи няколко тенис топки в купата върху гранулите, да остави само около една топка място, колкото да може да си завира муцуната между топките и да ги мести, за да достига храната. При повечето кучета действа, някой излизат прекалено досетливи и вадят топките, но повечето са толкова заслепени от храната под тях, че забравят за топките отгоре.
User's Signature

Качена снимка

#5296 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 19 February 2014 - 07:28 AM

Furia_S
Сега разбрахте ли защо отхвърлих категорично вашето предложение. Браво на simona623, че се постара да Ви го обясни толкова подробно.Моя мъник Бимбо също се храни много лакомо повърна 1 път след храна но нямаше драма ,трагедия и не се вкарахме във разни "филми" убеден съм че на всяко куче му се е случвало от време на време да повърне след хранене.За една седмица от както е във дома лакомията му започва да намалява,няма я конкуренцията на братята и сестрите му .Колко ще намалее си е негов проблем, Шона е на 5г и още си е лакома според мен но ,САМО според мен но според нея явно не е защо нищо и няма на стомаха :) нашите критерий и техните са различни.

#5297 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2014 - 07:41 AM

Не, Симона, не бъркам хранене с награждаване:-)) Сега са ги измислили тези джаджи с паници със спирали да му е по-трудно на куч да поглъща гранули,а преди сме хранили кучета с натурална храна и то от ръка, и не ставаха лигави, никак даже. Този трик го знам от ловци с работни лайки: в крайна сметка не можете другояче да накарате ловно куче в гората да идва при вас, когато то облайва белка на борчето или сте го пуснали на друг дивеч. Няма как да накарате едно свободно пуснато в гората животно да идва при подсвиркване или команда, ако то не го желае или човека го смята за неинтересен. Ето тук опираме за създаване и изграждане на връзка между човек и куче от възрастта на пале. И за отсътствие на лакомия съм запозната, далеч не за всички кучета храната е стимул, нали си имам такъв дзвер вкъщи:-))) За да го заинтересува храната трябваше да включа хранителен конкурент в процеса - друго куче, и то лакомо. А това че вие не сте го чела не значи че този начин не съществува))) Приятен ден)))
User's Signature

#5298 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 19 February 2014 - 08:28 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 19 February 2014 - 07:41 AM, написа:

Този трик го знам от ловци с работни лайки: в крайна сметка не можете другояче да накарате ловно куче в гората да идва при вас, когато то облайва белка на борчето или сте го пуснали на друг дивеч. Няма как да накарате едно свободно пуснато в гората животно да идва при подсвиркване или команда, ако то не го желае или човека го смята за неинтересен. Ето тук опираме за създаване и изграждане на връзка между човек и куче от възрастта на пале.

Те са и такива ловци.... щом не са запознати с мотивацията .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#5299 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2014 - 08:50 AM

Краси, не казвам че не са запознати, но като взимаха кутре от самото начало го хранеха от ръка ако имаха проблем с лакоми животни и нагълтване на въздух и повръщане след това(както е в даден случай с ДРТ на момичето) Контролираха храната така, че да не причиняват нагълтване на животното, защото здравето на кучето им беше важно, представи си)))
User's Signature

#5300 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2014 - 02:37 PM

Защо ще ходя да си храня кучето в гората от ръка? Не виждам разлика между дадените от вас примери и награждаването на кучето. Когато беше малък моя, винаги носех лакомства с мен, когато излизаме на разходка, за да го стимулирам да дойде при мен, когато се налага. Лаеше (все още се случва, но по-рядко) по големи животни (коне, крави) и не можех да го накарам да дойде по друг начин, освен с парче месо. Но това не означава, че съм го хранила по пътищата от ръка, храненето се извършва вкъщи от купичката му. Да го кажа така - примамвах го с парче месо (примамка и награда, не храна и нахранване). След време открих, че топките го стимулират много повече от храната и вършат по-добра работа от лакомствата. Но не съм го хранила с топки...
Все още си мисля, че бъркате храненето със стимулирането с нещо за ядене. Може и аз да бъркам нещо, нищо не твърдя със сигурност, но все още не мога да намеря логика в храненето от ръка. Ако е само заради повръщането, купите може да са нови и не особено евтини и да не присъстват все още на нашия пазар, но метода със слагането на някакви предмети върху храната в купата (примера е с играчки, но може и всичко останало, което не е опасно за кучето и не може да бъде погълнато) не е нов и не струва нищо. И пак ще кажа, че според мен храненето от ръка не е най-добрия начин за изграждане на връзка между стопанин и куче (говоря за рутинното ежедневно хранене, не го бъркайте с награждаване и примамка за стимулиране).
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема