Джак Ръсел териер
Публикувано: 15 February 2014 - 06:10 PM
EDIT: имаше глист, един и доста голям само при първото акане след поемането на обезпаразитяващото.
Ако сега няма повече, трябва ли да го водим пак, или чак когато ми е датата след 3 месеца? Мерси.
Публикувано: 16 February 2014 - 04:27 PM
Публикувано: 17 February 2014 - 12:58 AM
Другото което е, че днес бяхме на ветеринар за външно и се претеглихме - на 4 месеца и половина сме, а вече тежим 6кг... Струва ми се много. Вие как мислите?

Публикувано: 17 February 2014 - 01:05 PM
Мика, в 17 February 2014 - 12:58 AM, написа:
Другото което е, че днес бяхме на ветеринар за външно и се претеглихме - на 4 месеца и половина сме, а вече тежим 6кг... Струва ми се много. Вие как мислите?
Аз нямам спомен моя колко тежеше на 4 месеца. Следете си кутрето да е в добра форма и не се впечатлявайте толкова от килограмите. Все пак бебо сега расте, пък и, ако е дебеличък, вет.-а няма да Ви го спести и ще Ви информира.
Против дирофилариоза аз слагам Адвокейт и комбинирам с препарат за вътрешно обезпаразитяване, защото в адвокейта не влизат плоските паразити /тениите/. Малко по-скъпичко излиза, тъй като Адвокейта е между 25 и 30 лева месечно, но пък не сме имали проблеми нито с бълхи, нито с кърлежи ... с нищо (да чукам на дърво). Преди това съм пробвала ралични други препарати, но все намирах кърлежи, а аз буквално изпадам в истерия от тях ...

Вашето кутре обаче все още е бебе и е хубаво ветеринар да си каже кой е най-добрия и щадящ начин за обезпаразитяване и съответно да Ви направи схема ...
Публикувано: 17 February 2014 - 05:48 PM
30 грама храна я изяждаме за 10 секунди... после от време на време повръща цели гранули, дано се научи да яде и да дъвче.
Публикувано: 17 February 2014 - 05:57 PM
iNfRaSoNiC, в 17 February 2014 - 03:48 PM, написа:
30 грама храна я изяждаме за 10 секунди... после от време на време повръща цели гранули, дано се научи да яде и да дъвче.
Извинете, но хранене от ръка ви препоръчах тук, в тази тема.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 18 February 2014 - 04:08 PM
Когато беше бебе, той също изяждаше гранулите си за секунди. Някой "умник" ми даде същата идея да го храня от ръка. На мен ми писна по 3 или 4 пъти на ден да се занимавам и да му давам гранула по гранула, затова след само месец прилагане на това упражнение започнах отново да му сипвам храната в купата. И какво се беше получило, кучето не искаше да яде от купата си, чакаше да започна да му давам от ръка. На мен тези номера не ми минават и го оставих, два дена не беше ял нищо, докато се осмели да вземе няколко гранули от купата си. От тогава не яде с такъв апетит, както когато беше малък. Винаги оставя недоядени гранули в купичката си и често се случва да изяде по-малко от препоръчителната дневна порция. От лаком стана капризен, дори не яде всеки вид гранули, а само тези, които на него му се харесат.
Моя съвет също е да не смесвате ежедневното хранене с изграждането на връзка помежду ви. Има толкова други начини да се гради връзка, да се обучава и да се награждава желаното поведение, но това трябва да става с нещо по-интересно за кучешкия нюх като варено месо например, а не с гранулите.

Публикувано: 18 February 2014 - 05:13 PM
Само дето кучето не е тамагочи. Но някои хора не го знаят.
Храната е основополагащ сигнал за изграждане на връзката, като човек, възпитал куче-водач ви го казвам. Първата 1 година е много важна в изграждането в сглобката "стопанин-куче".
Ама впрочем, какво ли разбирам аз? Вие си знаете.
Успех с повръщането.

Публикувано: 18 February 2014 - 09:39 PM
По коментарите ви разбирам, че не четете дори това, което другите хора пишат. Не знам как си направихте извода, че човек, който не храни кучето си от ръка, го третира като тамагочи или се фръцка, защото му е скучно. Човека отделно трябва да се занимава с кучето си, да му позволява да изследва света, да награждава желаното поведение и да го учи на различни трикове, с което ще става по-близък с кучето си, но награждаването да е с нещо друго по-интересно за кучето, а не с гранулите му. Естествено, че всички тези неща изискват време и търпение, аз специално съм се занимавала с него с часове, докато беше малък. Денят ни преминаваше горе-долу така: сутрин разходка с игри и заучаване на команди, след обяд пак разходка и вечер пак разходка с игра и занимаване на кучето с нещо интересно за него, чрез което да може да придобива опит и да научава нови неща. Всичко това върви с награди, най-често моите бяха варено месо или кучешки бисквити, но не и гранулите, с които се храни. Гранулите за него са храната, която яде всеки ден, нищо ново и интересно за него, което да му помогне да учи по-бързо.
Където и да прочета из чуждестранни, а и в български сайтове никой не препоръчва храненето от ръка, защото "изграждало връзка". Хората са намерили много други начини на хранене, някои от тях помагат за изграждането на връзка и развитието на мозъка и нюха на кучето.
Други начини на хранене на лакомо куче:
http://1.bp.blogspot...00/IMG_6397.JPG
http://ecx.images-am...WzL._SY300_.jpg
http://www.baxterboo...-mulberry-1.jpg
http://g-ec2.images-...V367218504_.jpg
И така нататък... А начини за изграждане на връзка има много, но храненето от ръка не е най-подходящият начин. И не бъркайте награждаването с малко парче вкусна наградка с храненето от ръка с гранулите за ежедневно хранене. И да не забравяме, че за някои кучета храната не е такъв стимул, каквато е играта и играчките например.
А и никой не е казал, че човека трябва да остави кучето си да повръща, просто трябва да намери подходящ начин на хранене. Предлагам да пробва това от първия линк, просто да сложи няколко тенис топки в купата върху гранулите, да остави само около една топка място, колкото да може да си завира муцуната между топките и да ги мести, за да достига храната. При повечето кучета действа, някой излизат прекалено досетливи и вадят топките, но повечето са толкова заслепени от храната под тях, че забравят за топките отгоре.

Публикувано: 19 February 2014 - 07:28 AM
Furia_S
Сега разбрахте ли защо отхвърлих категорично вашето предложение. Браво на simona623, че се постара да Ви го обясни толкова подробно.Моя мъник Бимбо също се храни много лакомо повърна 1 път след храна но нямаше драма ,трагедия и не се вкарахме във разни "филми" убеден съм че на всяко куче му се е случвало от време на време да повърне след хранене.За една седмица от както е във дома лакомията му започва да намалява,няма я конкуренцията на братята и сестрите му .Колко ще намалее си е негов проблем, Шона е на 5г и още си е лакома според мен но ,САМО според мен но според нея явно не е защо нищо и няма на стомаха :) нашите критерий и техните са различни.
Публикувано: 19 February 2014 - 07:41 AM

Публикувано: 19 February 2014 - 08:28 AM
Furia_S, в 19 February 2014 - 07:41 AM, написа:
Те са и такива ловци.... щом не са запознати с мотивацията .

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 19 February 2014 - 08:50 AM

Публикувано: 19 February 2014 - 02:37 PM
Все още си мисля, че бъркате храненето със стимулирането с нещо за ядене. Може и аз да бъркам нещо, нищо не твърдя със сигурност, но все още не мога да намеря логика в храненето от ръка. Ако е само заради повръщането, купите може да са нови и не особено евтини и да не присъстват все още на нашия пазар, но метода със слагането на някакви предмети върху храната в купата (примера е с играчки, но може и всичко останало, което не е опасно за кучето и не може да бъде погълнато) не е нов и не струва нищо. И пак ще кажа, че според мен храненето от ръка не е най-добрия начин за изграждане на връзка между стопанин и куче (говоря за рутинното ежедневно хранене, не го бъркайте с награждаване и примамка за стимулиране).