Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5341 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2014 - 10:32 PM

Инфрасоник,опитайте предлагайки му нещо по- вкусно от кокала придружено с команда дай,плюй или нещо подобно .След това връщате кокала .
Трябва да преодолеете това не защото кокала е ваш,а защото може да се задави с нещо или да е нещо опасно за кучето и да се наложи да му бръкнете в устата.

Това мнение е редактирано от desi79: 07 March 2014 - 10:45 PM

User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#5342 Потребителят е офлайн   Marlene Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2014 - 09:05 AM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 07 March 2014 - 05:24 PM, написа:

Какво означава това "стана по-агресивен" към вас? към хора и кучета на вън ?

Към стопаните му - не! Все същият глезльо и любовник си е у дома :wub: . Към някои мъжки кучета обаче е станал по - агресивен. Края на есента се сби даже с едно негово приятелче, Джакче, но онова си го просеше и го дразнеше адски много.

#5343 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 09:15 AM

Ние вече имаме нещо като проблем със сутршеното излизане.
Сякаш нашия Лео излиза, за да търси всякакви боклуци, които да дъвче и яде...
Просто сутрин за сега си е истински изпитание за нервите да се излиза с него.
След обед и вече положението е доста по-добро. Пак търси някакви неща да яде, но доста по-малко.
Също така сутрин дърпа много, а след обед и вечер почти не дърпа и ходи до нас или зад нас.
Как да процедираме с това ядене на всички? Или просто да корегираме, когато можем и да се надяваме НЯКОГА да отмине.
Поздрави.
User's Signature

Качена снимка

#5344 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 11:42 AM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 18 March 2014 - 09:15 AM, написа:

Ние вече имаме нещо като проблем със сутршеното излизане.
Сякаш нашия Лео излиза, за да търси всякакви боклуци, които да дъвче и яде...
Просто сутрин за сега си е истински изпитание за нервите да се излиза с него.
След обед и вече положението е доста по-добро. Пак търси някакви неща да яде, но доста по-малко.
Също така сутрин дърпа много, а след обед и вечер почти не дърпа и ходи до нас или зад нас.
Как да процедираме с това ядене на всички? Или просто да корегираме, когато можем и да се надяваме НЯКОГА да отмине.
Поздрави.

По принцип няма нищо ненормално в това, че се опитва да изяде всички боклуци наоколо - той все пак е бебе и като бебе опознава света и по този начин - да подушка и да налапа всичко. Това, освен че е много неприятно, е и много опасно! Аз не мога да изброя колко пъти съм бъркала в устата на Джими, за да вадя всякакви неща от там - от кокали, и парчета хляб, до далеч по-големи гадости Качена снимка . По едно време работихме малко с един треньор, който ми показа много хитър начин да "коригирам" такъв тип нежелано поведени. Дъжа в ръцете си връзка ключове и, когато посегне да вземе нещо от земята /но преди да го е направил/ мятам ключовете в посока на кучето /звучи по-ужасно, отколкото е/. Целта е ключовете да възпроизведат звук в близост до кутрето и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да не ударите животинчето! Ударите като цяло не са възпитателно средство. От звука кученцето се сепва и не взема от земята това, към което се е насочило. След първите 2-3 пъти работа започва да върши и само издрънчаването с ключовете, без да ги хвърляте. Така, с постоянство, може да бъде отучено да взема каквото и да е от земята - от боклуци, до храна. Оказва се, че това, в някои случаи, може да бъде животоспасяващо.
Дърпането също трябва да се коригира. Ако го разхождате с нагръдник, обаче, корекцията е доста трудна. Друг "трик", който ми показа треньорът е, да закача повода в предната част на нагръдника - така едно рязко подръпване има коригиращ ефект.
Естествено, това са неща, които са ми показани /не са мое умозаключение/ и са сработили до една или друга степен, като имате предвид, че започнах да ги прилагам, когато дзвера беше на 5 години. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5345 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 01:22 PM

Благодаря,

Лео обаче постоянно е заровил нос и понякога е трудно да резбера дали души или ще лапа :) Което прави малко трудно хвърлянето на ключове...
При нас е с каишка и нашийник, разбирам, че на кучето му е по-добре с нагръдник, но в крайна сметка с нашийнка корекциите се правят по-ленсо и бързо има ефект.
Ако сме го пуснали свободно да си тича и реши да налапа нещо... еми предполагам знаете какво става... бяга и не го дава ( може би си мисли, че е игра) ако го извикам (държейки наградка) се опитва по най-бързия начин да хапне каквото е налапал и тогава идва. В някой случаи идва с "нещото" в уста и като види наградката го пуска.

Отностно ваденето от устата му... тук имаме по-сериозен проблем. В едно 20-30 % от случаите кучето е адски недоволно от това, че му бъркаме в устата и се "кара" по някога се опитва да посяга ( макар че не вярвам, че ще ухапе сериозно) В другите 70-80% нямаме проблеми да му вадим от устата.
На вън най-много си харесва всякакви видове плодове ( ябълки, обелки от банани и какво ли още не) мога ли да му купя ябълка и да му дам да си я хапва?
Инак в разхождането без каишка не мисля, че имаме сериозни проблеми. Малко повече се отдалечава отколкото преди 3 седмици, но на повече о 10-20 метра и като види, че се движим или сме далеч и идва.
Имахме и първа сериозна разходка в Северен Парк. Лео се държа повече от добре, срещна се с какви ли кучетa и "кучища" през 80% от времето беше пуснат и нямахме никакви проблеми.
Разбира се страх ни е от клички и малки деца и не дава много много да го пипат, но това да кажем е нормално.
Явно си проявява характера... време беше.
Инак не смятам, че проявява някаква агресия или доминантност, по скоро недоволства, когато му се караме по-сериозно или му бъркаме из устата. Хапането, което понякога предприема се равнява на одраскване, но все пак се надявам това поведение да не ескалира.
User's Signature

Качена снимка

#5346 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 02:29 PM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 18 March 2014 - 01:22 PM, написа:

Благодаря,

Лео обаче постоянно е заровил нос и понякога е трудно да резбера дали души или ще лапа :) Което прави малко трудно хвърлянето на ключове...
При нас е с каишка и нашийник, разбирам, че на кучето му е по-добре с нагръдник, но в крайна сметка с нашийнка корекциите се правят по-ленсо и бързо има ефект.
Ако сме го пуснали свободно да си тича и реши да налапа нещо... еми предполагам знаете какво става... бяга и не го дава ( може би си мисли, че е игра) ако го извикам (държейки наградка) се опитва по най-бързия начин да хапне каквото е налапал и тогава идва. В някой случаи идва с "нещото" в уста и като види наградката го пуска.

Отностно ваденето от устата му... тук имаме по-сериозен проблем. В едно 20-30 % от случаите кучето е адски недоволно от това, че му бъркаме в устата и се "кара" по някога се опитва да посяга ( макар че не вярвам, че ще ухапе сериозно) В другите 70-80% нямаме проблеми да му вадим от устата.
На вън най-много си харесва всякакви видове плодове ( ябълки, обелки от банани и какво ли още не) мога ли да му купя ябълка и да му дам да си я хапва?
Инак в разхождането без каишка не мисля, че имаме сериозни проблеми. Малко повече се отдалечава отколкото преди 3 седмици, но на повече о 10-20 метра и като види, че се движим или сме далеч и идва.
Имахме и първа сериозна разходка в Северен Парк. Лео се държа повече от добре, срещна се с какви ли кучетa и "кучища" през 80% от времето беше пуснат и нямахме никакви проблеми.
Разбира се страх ни е от клички и малки деца и не дава много много да го пипат, но това да кажем е нормално.
Явно си проявява характера... време беше.
Инак не смятам, че проявява някаква агресия или доминантност, по скоро недоволства, когато му се караме по-сериозно или му бъркаме из устата. Хапането, което понякога предприема се равнява на одраскване, но все пак се надявам това поведение да не ескалира.

Дамммм ... добре знам какви са гадове, когато си намерят нещо "интересно"... И те гледат с ония поглед, дето ти казва: "Нъц пък, мое си е и, дори да се пукнеш от яд, няма да дойда и да ми го вземеш..."
Колкото до ваденето от устата - и на мен не ми е любимо, основно поради факта, че ми надъвква ръката яко, докато се лиши от гадостта ... Не хапе силно, чак да перфорира, но все пак си понаболява ...
User's Signature

Качена снимка

#5347 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 10:54 PM

Сега се връщаме от вечерната ни разходка... лаем хората... незнайно защо. В парка имаше сигурно хиляди не сме ги лаели, но тук в квартала... види ли човек лае, лае, лае 20-30 секунди и спира и продължава. Доста книги и работи изчетох, но практиката е всичко, а на мен такава ми липсва....
User's Signature

Качена снимка

#5348 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2014 - 05:16 PM

Кога може да се очаква някакво "порастване" при тази порода? Имам в предвид от бебешки манталитет да преминем към малко по-зрял?
Има неща, които доста ме притесняват, но не знам дали се дължат на факта, че кучето е малко и излиза на вън само от 20 дена или на други причини...
User's Signature

Качена снимка

#5349 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2014 - 07:18 AM

Ами, ... не, че нещо, ама те не "порастват" много, много ... Аз мога да кажа, че моят малко се покротна след петата си година ... Но като цяло си е диване ... Основният ни проблем навън е, че не иска да се прибира и не понася други кучета, освен някои женски и от дребни породи ...
User's Signature

Качена снимка

#5350 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2014 - 04:07 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 22 March 2014 - 07:18 AM, написа:

Ами, ... не, че нещо, ама те не "порастват" много, много ... Аз мога да кажа, че моят малко се покротна след петата си година ... Но като цяло си е диване ... Основният ни проблем навън е, че не иска да се прибира и не понася други кучета, освен някои женски и от дребни породи ...

Това означава ли, че при наличието на други кучета не го пускате без каишка и ,че когато го викате не идва при вас?
Ние определено решихме освен в парка да не го пускаме повече без каишка ( тук до блоковете )
Снощи си хареса нещо по средата на улицата и идваше кола и трябваше да го гоня за да се махне от там...
Само когато сме на непознато за него място се държи прилично.
Затова освен в парка само с каишка ще е поне за сега.
Аз не вярвам на изказванията, че трябвало от малък да се пуска, за да се научи.
Според мен ако една година само с каишка ходи се научи да го прави както трябва после дори да се пусне - ще идва и няма да има сериозни проблеми :)
Но ще видим какво ще стане. Ще видим и кастрацията какво ще промени в него, ще я извършим след около 1-2 месеца.
User's Signature

Качена снимка

#5351 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2014 - 10:47 PM

Куче на четири месеца е нормално да е любопитно. Пускайте го свободен само в заградени пространства,работете много над възпитание и команди .Няма нищо странно излизайки от двайсет дена да лапа всичко,да не се връща като го викате,да не се пази от коли и да прави бели.Кастрацията няма да промени кучето ако вие не се занимавате със възпитанието му.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#5352 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2014 - 12:39 AM

Благодаря за съветите :) За пореден път се убеждавам, че практиката е всичко :)

Не говорим кастрацията да промени кучето, просто доста ветеринари я препоръчват ( ако кучето няма да се размножава ) и съм чел, че това намаля енергията, макар че говорим за Джак Ръсел :)
User's Signature

Качена снимка

#5353 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2014 - 01:50 AM

И аз я препоръчвам,но защото ще си спестите треперене да не щукне по някоя разгонена,евентуално предпазване от някои здравословни проблеми .Но детските щуротийки ще си ги има и честно казано то и в това му е чара да си имаш куче - бебе.Просто работете с него ,нещо вкусно в ръката ( кашкавалче,пил.месце ) правят чудеса с мъниците.
За кастрацията- след месец е рано.Информирайте се добре кога е най- добре да го кастрирате.
Успех с мъника.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#5354 Потребителят е офлайн   bubi_92 Икона

Публикувано: 24 March 2014 - 06:11 PM

Здравейте :re_037: ,
решила съм да си вземем вкъщи един Джак Ръсел. Прочетох доста за породата, просто съм от хората който преди да направят нещо подобно, гледат да прочетат възможно най-много по въпроса. За това и искам да ви попитам по колко време на ден разхождате вашите кучета? :)

#5355 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 11:00 AM

Показване на мнениетоbubi_92, в 24 March 2014 - 06:11 PM, написа:

решила съм да си вземем вкъщи един Джак Ръсел. Прочетох доста за породата, просто съм от хората който преди да направят нещо подобно, гледат да прочетат възможно най-много по въпроса. За това и искам да ви попитам по колко време на ден разхождате вашите кучета? :)

Ами ние специално разхождаме нашия бандит... различно. В момента е на 4 месеца и е голяма мъка, всичко е интересно всичко се яде и тича като за последно.
Когато имаме възможност сутрин в парка поне 1 час. Инак когато нямаме 30 минути някъде но е много относително. Определено за тази порода трябва по-дълги разходки, но както споменах ще чакаме малко душевно израстване и тогава, че сега ни скъсява живота на всяка разходка.

п.п В парка се държи СУПЕР. Почти нямаме забележки, но зад блока или в квартала ако е пуснат е най-лошото куче на света... не знам каква е логиката...
User's Signature

Качена снимка

#5356 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2014 - 07:20 PM

Зад блока не пускайте още кучето,много е малко.Точно сега трябва да му стапяте лагерите от разходки...едно да се научи,едно да е изморено.Измореното куче е послушно куче :ab_041:
User's Signature

Елинор Рузвелт

#5357 Потребителят е офлайн   damqn83 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 09:45 PM

едно въпросче храна със акана пупи беер кучето е на 5 месеца и е 4 кг по колко грама да давам нешто на таблицата не и разбирам както го пише по 60гр номмаи е малко

#5358 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2014 - 12:45 AM

Пупи беер? Къде четете дажбите?
От испански сайт вадя това за пъпи- джуниър

Cantidad recomendada en g/día:

Кг в зряла 6-12 седм. 12-16седм. 16-28 седм. 28-52 сед
възраст.
1 - 3 kg 115 - 175 g 100 - 145 g 85 - 145 g 90 - 115 g
3 - 5 kg 175 - 290 g 145 - 260 g 145 - 200 g 115 - 175
5 - 10 kg 290 - 435 g 260 - 400 g 200 - 350 g 175 - 260 g
10 - 15 kg 435 - 580 g 400 - 520 g 350 - 465 g 260 - 380
15 - 25 kg 580 - 750 g 520 - 665 g 465 - 610 g 380 - 490
25 - 35 kg - - 610 - 870 g 490 - 610 g

Колкото и да редактирам не мога да ги сложа едно под друго,съжалявам
От тук http://t.zooplus.es/..._cassics/330088

Това мнение е редактирано от desi79: 27 March 2014 - 12:49 AM

User's Signature

Елинор Рузвелт

#5359 Потребителят е офлайн   bubi_92 Икона

Публикувано: 27 March 2014 - 09:56 PM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 26 March 2014 - 11:00 AM, написа:

Показване на мнениетоbubi_92, в 24 March 2014 - 06:11 PM, написа:

Ами ние специално разхождаме нашия бандит... различно. В момента е на 4 месеца и е голяма мъка, всичко е интересно всичко се яде и тича като за последно.
Когато имаме възможност сутрин в парка поне 1 час. Инак когато нямаме 30 минути някъде но е много относително. Определено за тази порода трябва по-дълги разходки, но както споменах ще чакаме малко душевно израстване и тогава, че сега ни скъсява живота на всяка разходка.

п.п В парка се държи СУПЕР. Почти нямаме забележки, но зад блока или в квартала ако е пуснат е най-лошото куче на света... не знам каква е логиката...

Благодаря ти за отговора. Аз точно това се чудех, ясно е че събота и неделя разходките ще са по-дълги по час два, но се чудех дали по 30/40 минутки сутрин и още толкова вечер ще са му достатъчни през останалото време :)

#5360 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2014 - 10:08 PM

Няма как 60 мин на ден да са достатъчни на куче ловна порода за всичко - разходка ,вършене на нужди и т.н. Ще трябва така да адаптирате свободното си време ,че една от разходките да е около час поне.Почивните дни и по- дълги.
Потребностите на всяко едно куче без значение от породата са почти еднакви. В зряла възраст две бързи разходки и една за изгаряне на енергия,обучение,контакт с други кучета.До година естествено са по на често в зависимост от възрастта. Пикаене два пъти в денонощието не е полезно нито за хора нито за кучето.Рискувате проблеми със бъбреците при положение ,че кучето е научено да стиска.
User's Signature

Елинор Рузвелт

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема