Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1261 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 24 April 2009 - 11:17 AM

Показване на мнениетоnedev, в Apr 23 2009, 05:05 PM, написа:

Здравейте и от нас. Скоро не сме влизали и има какво ново да се види тук :af_089:
А ето и малко снимки от ВЕЛИКДЕН.
Тази втората снимка където са Хера, Лина и Тара ...... беше много трудно да я направим с трите Джакове и се сещам, че в цирковете с лъвовете е най-трудно да ги дресират да стоят един до друг. Чесно казано и с нашите кучета е така :rc_036:

Ех, че хубава рода си имаме :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#1262 Потребителят е офлайн   djaki-s Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 09:19 PM

Показване на мнениетоizidra, в Apr 24 2009, 09:17 AM, написа:

Показване на мнениетоnedev, в Apr 23 2009, 05:05 PM, написа:

Здравейте и от нас. Скоро не сме влизали и има какво ново да се види тук :af_089:
А ето и малко снимки от ВЕЛИКДЕН.
Тази втората снимка където са Хера, Лина и Тара ...... беше много трудно да я направим с трите Джакове и се сещам, че в цирковете с лъвовете е най-трудно да ги дресират да стоят един до друг. Чесно казано и с нашите кучета е така :rc_036:

Ех, че хубава рода си имаме :af_089:

Но за съжаление не бе6е пълна :da_005:

Ето и нещо от нас.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1263 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2009 - 09:37 PM

какви хубавци имало тук ... :) имайте ни предвид за есента, ще търсим татко :P има ли кандидати ??

#1264 Потребителят е офлайн   Mailooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 10:42 PM

Леле мале колко готини са тези Джаковци :)
А Тара е абсолютна двойничка на наш Майло....Удивително!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1265 Потребителят е офлайн   manov1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 04:08 PM

Показване на мнениетоdistan, в Oct 31 2006, 09:13 PM, написа:

Кучето ми няма родословие защото майката е внесена от Холандия заплодена---и?Просто с тази тема искам да се запознаем собственици на такива кучета и да подържаме връзки;да обменяме опит и т.н.А това да регистрирам клуб-не ми е по силите-нито е възможно докато не се съберат доста кучета от породата за да започне някаква селекция!А това какво значи"клубно"-има разлика от "родословно"-което ходи на изложби-НО-никъде не значи че другото не може да се яви или да е по-добро.Друг е въпроса за гаранции за потеклото-което си е лично мое мнение-пак говоря от опит!Защо всеки иска родословие-ще ходи на изложби?-не всеки иска!-добре знам веднага ще ме опонират-гаранция за породата!? ---не съм много сигурен--пак от опит-лично мое мнение!!! ;)

Здравеите и моето куче има подобна история като твоето купих си го лично от развъдник в Холандия но не питах за родословия и т.н.сега тя е на 5 год.в превъзходно здраве и си чакаме бебоци .Другата седмица ми пристига момче пак от холандия така че на темата има ли нещо като Джак ръсел клуб в БГ.за да ги регистрирам моите хубавци доколкото знам тук в БГ няма ? :flagbg:

#1266 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2009 - 06:38 PM

Привет на всички джак ръселовци! От известно време ви чета, обмислям да си взема и аз една сладурка, даже вече си харесах една. Четох много за породата, даже на едно място попълвах и въпросник дали съм подходящият собственик :ob_173: е, излязох поносим за джаки :ab_041: Основната ми тема за размисъл засега е, че живея в апартамент, а за породата пише, че е хубаво да има място за тичане. Е, имам тераси, но не е същото. Какво ще кажете?
И друго, за спокойствието на съседите ми е много важно да не се чува лай на куче, за съжаление живея в блок, където съседите са особено чуствителни на тема спокойствие (разбирам ги). Кутрето, което гледах, е много игриво, гласчето му не чух. На три месеца е и израства с много други кучета, дружелюбно е към хора и животни. Видях и бащата, той е малко по-сърдит, леко тлъстичък ми се видя, а лаят му е много слаб и наподобява кашляне. Развъдчикът ме увери, че така лаят, искам да знам от вас дали наистина е така. Аз разбира се ще се опитам да го възпитам да не лае без причина, но все пак искам и породата да е такава, имам един пинчо, който е много вреслив и лае за щяло и нещяло (няма да живеят заедно).
Ето я и малката сладурана :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1267 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2009 - 07:13 PM

Показване на мнениетоSkipper, в Apr 25 2009, 05:38 PM, написа:

Привет на всички джак ръселовци! От известно време ви чета, обмислям да си взема и аз една сладурка, даже вече си харесах една. Четох много за породата, даже на едно място попълвах и въпросник дали съм подходящият собственик :ob_173: е, излязох поносим за джаки :ab_041: Основната ми тема за размисъл засега е, че живея в апартамент, а за породата пише, че е хубаво да има място за тичане. Е, имам тераси, но не е същото. Какво ще кажете?
И друго, за спокойствието на съседите ми е много важно да не се чува лай на куче, за съжаление живея в блок, където съседите са особено чуствителни на тема спокойствие (разбирам ги). Кутрето, което гледах, е много игриво, гласчето му не чух. На три месеца е и израства с много други кучета, дружелюбно е към хора и животни. Видях и бащата, той е малко по-сърдит, леко тлъстичък ми се видя, а лаят му е много слаб и наподобява кашляне. Развъдчикът ме увери, че така лаят, искам да знам от вас дали наистина е така. Аз разбира се ще се опитам да го възпитам да не лае без причина, но все пак искам и породата да е такава, имам един пинчо, който е много вреслив и лае за щяло и нещяло (няма да живеят заедно).
Ето я и малката сладурана :wub:

Здрасти :) този малчо е страшен сладур, малко ми прилича на Сконсет, може би заради начупения косъм. Аз също живея в апартамент и съседите ми отдолу са съвсем недружелюбни към домашните любимци. Честно казано не помислих за тях, когато я взех, но се оказа, че тя въобще не лае. Дори съм се опитвала да я накарам, защото има много сладко гласче, но всъщност никак не е лесно. Интересното е, че когато я заведем на вилата, където има кучета в съседство някакси се вписва и започва да джафка с останалите, но вкъщи съм я чувала само няколко пъти и то като види друго куче по телевизора :) Не мога да кажа, че ми е съвсем леко отглеждането в апартамент. При всяка възможност се опитвам да е на вилата, където има голям двор. Дано поне имате подходящи паркове наоколо, където да тича на воля. :) Мога ли да попитам къде хареса малкото? Досега не съм срещала с такъв косъм в бг, а много ги харесвам :)

#1268 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2009 - 07:26 PM

Аз пък мислех, че косъмът е отклонение някакво, като гледам вашите сладурковци са сякаш с по-къс косъм, по-различен ми изглежда.
Ами в един развъдник в Атина, първо си хареах породата в един сайт, но беше нещо като магазин за животни, а аз предпочитам от развъдник. Та пуснах един сърч в интернет и намерих развъдника на този господин:
http://www.lazaros-kennel.gr/
Имат останало едно женско (предпочитаме женско) и така, днес отидохме да видим малката госпожица :wub:
Бащата малко ме притесни, а и родословие не дават, но човекът каза, че развъжда кучета от 35 години, не ми изглежда на мошеник.
Ето още една снимчица:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1269 Потребителят е офлайн   manov1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 07:53 PM

а какво мислите за Джаковете с прави уши отдавна се занимавам с кучета и мненията са много противоречиви на места пише че ушите са клепнали V-образни а срещам много снимки (главно чужди саитове) с прави уши ,и на колегата с кученцето от Атинския развъдник и двете са с прави ушички,не има кои знае какво значение ама така информативно .

#1270 Потребителят е офлайн   djaki-s Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 11:20 PM

Показване на мнениетоSkipper, в Apr 25 2009, 06:26 PM, написа:

Аз пък мислех, че косъмът е отклонение някакво, като гледам вашите сладурковци са сякаш с по-къс косъм, по-различен ми изглежда.
Ами в един развъдник в Атина, първо си хареах породата в един сайт, но беше нещо като магазин за животни, а аз предпочитам от развъдник. Та пуснах един сърч в интернет и намерих развъдника на този господин:
http://www.lazaros-kennel.gr/
Имат останало едно женско (предпочитаме женско) и така, днес отидохме да видим малката госпожица :wub:
Бащата малко ме притесни, а и родословие не дават, но човекът каза, че развъжда кучета от 35 години, не ми изглежда на мошеник.
Ето още една снимчица:

Здравей,приеми го като приятелски съвет.Не си вземаи от Гърция куче,гърците купуват от БГ.Ако тяхните бяха по хубави от тук ли щяха да вземат,ама все пак решението си е твое и щом ти харесва кутрето не питаи др.Не е важна само чистопородноста и родословието,ВАЖНА Е ЛИУБОВТА МЕЖДУ ТЕБ И НЕГО. :ba_025:

#1271 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 09:07 AM

:ae_085: Здравейте!И от мен -отдавна не съм влизал във форума-и видях тук че се дискутира по няколко въпроса:
1.За въпроса със правите уши -има си СТАНДАРТ където се казва -че трябва да са пречупени.
2.За това че няма грубокосмести в България-аз доста отдавна имам такива.
3.За кученцата от Гърция-щом няма родословие няма гаранции за качеството и това не е развъдник.
4.Въпросът за лаенето-лаят си като всички други кучета и са доста добри пазачи и ловци.
5.За клуб в България все още няма-може да се направи ако имаме женски с родословие-мъжки вече имам .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1272 Потребителят е офлайн   manov1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 10:43 AM

Показване на мнениетоdistan, в Apr 26 2009, 10:07 AM, написа:

:ae_085: Здравейте!И от мен -отдавна не съм влизал във форума-и видях тук че се дискутира по няколко въпроса:
1.За въпроса със правите уши -има си СТАНДАРТ където се казва -че трябва да са пречупени.
3.За кученцата от Гърция-щом няма родословие няма гаранции за качеството и това не е развъдник.
4.Въпросът за лаенето-лаят си като всички други кучета и са доста добри пазачи и ловци.
5.За клуб в България все още няма-може да се направи ако имаме женски с родословие-мъжки вече имам .

само някои да не се засегне ами това куче какво е http://www.therealja...php?pic=4#mypic .Ами това, http://www.therealja...p?pic=295#mypic http://www.therealja...p?pic=224#mypic и още много примери мога да намеря.Не се заяждам само искам да знам защото и моята е с прави уши а е купена от много реномирана холанска ферма за четириноги приятели в която аз лично работих 3.5 години eto ето и официалния саит на моите щефофе http://www.puppyfarm.nl/

#1273 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 11:02 AM

Показване на мнениетоmanov1, в Apr 26 2009, 08:43 AM, написа:

само някои да не се засегне ами това куче какво е http://www.therealja...php?pic=4#mypic .Ами това, http://www.therealja...p?pic=295#mypic http://www.therealja...p?pic=224#mypic и още много примери мога да намеря.Не се заяждам само искам да знам защото и моята е с прави уши а е купена от много реномирана холанска ферма за четириноги приятели в която аз лично работих 3.5 години eto ето и официалния саит на моите щефофе http://www.puppyfarm.nl/

Здравей-не говорим за засягане и други от рода , снимките на кучетата, които сте постнали няма нито един джак ръсел http://www.distan.di...wm/basic/?df=12

#1274 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 11:56 AM

Аз честно казано не разбрах дискусията за ушите. Гледах, гледах и на малката ушите ми изглеждат точно като на вашите. Ако става въпрос за това дали ще се изправят, развъдчикът каза, че щяла да изправи ушите, ама тя е на 3 месеца и малко се съмнявам. Така и пинчо като го взех, ми казаха, че ще вдигне ушите, колко го тъпках с калций ама тц.
И аз гледах първо в БГ, но нито един развъдник не открих. Даже пише за по едно-две кучета във Варна и едва ли не останах с впечатлението, че породата е много рядка. Относно цените, струва ми се, че са едни и същи, а при това положение не си струва усилието, освен ако наистина не е много качествено кучето в БГ. Но ще трябва добре да се организираме, защото сега живеем в ГР.
И на мен ми се видя странно как така нямат документи за произход, уж са развъдник. Бащата е много бозав и тлъст, но мъничето е толкова сладко и игриво, че няма какво да разправям повече...либоффф, но поне гледам добре да обмисля нещата преди да предприема хода.
User's Signature

Качена снимка

#1275 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 12:18 PM

Показване на мнениетоSkipper, в Apr 26 2009, 10:56 AM, написа:

Аз честно казано не разбрах дискусията за ушите. Гледах, гледах и на малката ушите ми изглеждат точно като на вашите. Ако става въпрос за това дали ще се изправят, развъдчикът каза, че щяла да изправи ушите, ама тя е на 3 месеца и малко се съмнявам. Така и пинчо като го взех, ми казаха, че ще вдигне ушите, колко го тъпках с калций ама тц.
И аз гледах първо в БГ, но нито един развъдник не открих. Даже пише за по едно-две кучета във Варна и едва ли не останах с впечатлението, че породата е много рядка. Относно цените, струва ми се, че са едни и същи, а при това положение не си струва усилието, освен ако наистина не е много качествено кучето в БГ. Но ще трябва добре да се организираме, защото сега живеем в ГР.
И на мен ми се видя странно как така нямат документи за произход, уж са развъдник. Бащата е много бозав и тлъст, но мъничето е толкова сладко и игриво, че няма какво да разправям повече...либоффф, но поне гледам добре да обмисля нещата преди да предприема хода.

Кутренцето е супер сладурче и много прилича на моята като мъничка. Даже си е начупила косъма доста малка, сигурно ще стане по-голяма рошла от Сконсет (бащата на моята е гладкокосмест, а майка и е с начупен косъм). Аз си я взех от Америка и имам родословие оттам, но доколкото разбрах трябва да се преведе на бългрски, не съм сигурна. Просто не съм стигнала до там, а и засега не съм мислила да я водя на някакви изложения. Но това мъниче от снимките досущ прилича на моята и братчетата и сестричетата и от развъдника, а те са с родословие, така че си ми изглежда съвсем наред.

#1276 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 12:23 PM

Показване на мнениетоdistan, в Apr 26 2009, 08:07 AM, написа:

distan, в кой град живеете? Аз съм от Пловдив и за година тук засякох само една гладкокосместа женска. Чух и за един мъжки на годинка, тези дни сигурно ще се срещнем. Но с начупен косъм не съм срещала, не казах, че няма. Напротив, радвам се, че има, защото много ги харесвам. Няма ли някой подходящ татко за нас наесен? :)

#1277 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 April 2009 - 02:44 PM

distan, в кой град живеете? Аз съм от Пловдив и за година тук засякох само една гладкокосместа женска. Чух и за един мъжки на годинка, тези дни сигурно ще се срещнем. Но с начупен косъм не съм срещала, не казах, че няма. Напротив, радвам се, че има, защото много ги харесвам. Няма ли някой подходящ татко за нас наесен? :)
[/quote]
Здравей!В Търново.Имаме татко но той е гладкокосмест.Регистриран в БРФК.Това че няма клуб не пречи да регистрирате кучетата си в БРФК.А ето я и нашата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1278 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 04:12 PM

Здравей!В Търново.Имаме татко но той е гладкокосмест.Регистриран в БРФК.Това че няма клуб не пречи да регистрирате кучетата си в БРФК.А ето я и нашата.
[/quote]

рошльовците са големи симпатяги. а да не би таткото да е този на снимката на аватар-а?

#1279 Потребителят е офлайн   djaki-s Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 08:41 PM

Показване на мнениетоmanov1, в Apr 26 2009, 08:43 AM, написа:

Аз също като теб не искам да се заяждам но не мога да си примълча относно компетентните коментари на тоя Дистан.Про4етох всички негови постове тук и останах с убеждението че тои е наи "добрия познавач" в БГ и че неговите ку4ета са наи.Аз сащо като теб сам разгледал доста саитове на джаковци с прави уши и на всякаде пише че е напълно нормално да са така.Но засъжаление на "УВАЖАЕМИЯ ДИСТАН' няма кои да му ги преведе.ЗАТОВА БИХ МУ ПРЕДЛОЖИЛ ЕДИН ПРЕВОДАЧ КЪМ КОГОТО МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ ЗА ПОМОЩ,ТОВА Е КУЧЕНЦЕТО НА г-н НЕДЕВ.Макар и неродословно с лекота пише на компа и със сигурност знае повече езици от г-н "ВСЕЗНАИКОТО'

Дистан,не се заяждам с теб но просто омразваш на хората с 'КОМПЕЪЕНТНИТЕ МНЕНИЯ И С ТВОИТЕ НАИ ХУБАВИ КУЧЕТА' с което не искам да кажа че не са хубави и че не са чистокръвни.

ПРОСТО ИМАШ ОЩЕ МНОГО ДА ЧЕТЕШ.

С УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ И ДАНО НЕ СЪМ ЗАСЕГНАЛ НЯКОИ. :ba_025:

#1280 Потребителят е офлайн   djaki-s Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 09:01 PM

Показване на мнениетоdistan, в Apr 26 2009, 07:07 AM, написа:

И още нещо във връзка с щетвъртия ти отговор г-н Дистан имам един вупрос към теб и те моля да ми отговориш :af_089: Как разбра че са добри ловци,нима си ловец и ходиш с тях на лов?
Ще ти кажа и защо те питам,от известно време ловувм с такива кучета и съм щастлив собственник на 3 бр. и на достоино поколение от тях в цяла БГ.
Кажи ми за какво ползваш ти твоите? :beer:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема