Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1281 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 April 2009 - 09:30 PM

Показване на мнениетоdjaki-s, в Apr 26 2009, 06:41 PM, написа:

Показване на мнениетоmanov1, в Apr 26 2009, 08:43 AM, написа:

Показване на мнениетоdistan, в Apr 26 2009, 10:07 AM, написа:

:ae_085: Здравейте!И от мен -отдавна не съм влизал във форума-и видях тук че се дискутира по няколко въпроса:
1.За въпроса със правите уши -има си СТАНДАРТ където се казва -че трябва да са пречупени.
2.За това че няма грубокосмести в България-аз доста отдавна имам такива.
3.За кученцата от Гърция-щом няма родословие няма гаранции за качеството и това не е развъдник.
4.Въпросът за лаенето-лаят си като всички други кучета и са доста добри пазачи и ловци.
5.За клуб в България все още няма-може да се направи ако имаме женски с родословие-мъжки вече имам .

само някои да не се засегне ами това куче какво е http://www.therealja...php?pic=4#mypic .Ами това, http://www.therealja...p?pic=295#mypic http://www.therealja...p?pic=224#mypic и още много примери мога да намеря.Не се заяждам само искам да знам защото и моята е с прави уши а е купена от много реномирана холанска ферма за четириноги приятели в която аз лично работих 3.5 години eto ето и официалния саит на моите щефофе http://www.puppyfarm.nl/

Аз също като теб не искам да се заяждам но не мога да си примълча относно компетентните коментари на тоя Дистан.Про4етох всички негови постове тук и останах с убеждението че тои е наи "добрия познавач" в БГ и че неговите ку4ета са наи.Аз сащо като теб сам разгледал доста саитове на джаковци с прави уши и на всякаде пише че е напълно нормално да са така.Но засъжаление на "УВАЖАЕМИЯ ДИСТАН' няма кои да му ги преведе.ЗАТОВА БИХ МУ ПРЕДЛОЖИЛ ЕДИН ПРЕВОДАЧ КЪМ КОГОТО МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ ЗА ПОМОЩ,ТОВА Е КУЧЕНЦЕТО НА г-н НЕДЕВ.Макар и неродословно с лекота пише на компа и със сигурност знае повече езици от г-н "ВСЕЗНАИКОТО'

Дистан,не се заяждам с теб но просто омразваш на хората с 'КОМПЕЪЕНТНИТЕ МНЕНИЯ И С ТВОИТЕ НАИ ХУБАВИ КУЧЕТА' с което не искам да кажа че не са хубави и че не са чистокръвни.

ПРОСТО ИМАШ ОЩЕ МНОГО ДА ЧЕТЕШ.

С УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ И ДАНО НЕ СЪМ ЗАСЕГНАЛ НЯКОИ. :ba_025:

това си е точно заяждане!!!И няма как да го приема по друг начин.

#1282 Потребителят е офлайн   ТОДОР ГЕОРГИЕВ Икона

Публикувано: 26 April 2009 - 09:38 PM

това ми е телефона ако някой се интересува 0888859417

#1283 Потребителят е офлайн   Jack daniels Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 10:39 PM

Привет на вси4ки.Само искам да отбележа,4е според мен Дистан е прав.....има си стандарти за всяка порода ку4е и то4но по тях се определя породата на ку4ето.Не може да казваме на всиако биало с кафиави петна ку4е Jack Russell.

#1284 Потребителят е офлайн   Jack daniels Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 10:51 PM

P.S. djaki-s....даи едно линк4е на саит в които пише,4е е напьлно нормално тези ку4ета да са с прави уши!!

#1285 Потребителят е офлайн   djaki-s Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 07:37 AM

Показване на мнениетоJack daniels, в Apr 26 2009, 09:51 PM, написа:

P.S. djaki-s....даи едно линк4е на саит в които пише,4е е напьлно нормално тези ку4ета да са с прави уши!!

Колегата Манов1 се е постарал да пусне достатъчно линкове за развъдници с прави уши,сега нямам време но довечера ще се постарая да ти пусна и аз.

#1286 Потребителят е офлайн   djaki-s Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 07:39 AM

Показване на мнениетоdistan, в Apr 26 2009, 08:30 PM, написа:

:ae_085: Здравейте!И от мен -отдавна не съм влизал във форума-и видях тук че се дискутира по няколко въпроса:
1.За въпроса със правите уши -има си СТАНДАРТ където се казва -че трябва да са пречупени.
3.За кученцата от Гърция-щом няма родословие няма гаранции за качеството и това не е развъдник.
4.Въпросът за лаенето-лаят си като всички други кучета и са доста добри пазачи и ловци.
5.За клуб в България все още няма-може да се направи ако имаме женски с родословие-мъжки вече имам .

само някои да не се засегне ами това куче какво е http://www.therealja...php?pic=4#mypic .Ами това, http://www.therealja...p?pic=295#mypic http://www.therealja...p?pic=224#mypic и още много примери мога да намеря.Не се заяждам само искам да знам защото и моята е с прави уши а е купена от много реномирана холанска ферма за четириноги приятели в която аз лично работих 3.5 години eto ето и официалния саит на моите щефофе http://www.puppyfarm.nl/

Аз също като теб не искам да се заяждам но не мога да си примълча относно компетентните коментари на тоя Дистан.Про4етох всички негови постове тук и останах с убеждението че тои е наи "добрия познавач" в БГ и че неговите ку4ета са наи.Аз сащо като теб сам разгледал доста саитове на джаковци с прави уши и на всякаде пише че е напълно нормално да са така.Но засъжаление на "УВАЖАЕМИЯ ДИСТАН' няма кои да му ги преведе.ЗАТОВА БИХ МУ ПРЕДЛОЖИЛ ЕДИН ПРЕВОДАЧ КЪМ КОГОТО МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ ЗА ПОМОЩ,ТОВА Е КУЧЕНЦЕТО НА г-н НЕДЕВ.Макар и неродословно с лекота пише на компа и със сигурност знае повече езици от г-н "ВСЕЗНАИКОТО'

Дистан,не се заяждам с теб но просто омразваш на хората с 'КОМПЕЪЕНТНИТЕ МНЕНИЯ И С ТВОИТЕ НАИ ХУБАВИ КУЧЕТА' с което не искам да кажа че не са хубави и че не са чистокръвни.

Извиняваи ако е прозвучало като заяждане но не е така,просто исках да си изясним някои неща :ba_025:

#1287 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 09:38 AM

съжалявам, ако не съм по темата с караницата .. :) но distan, може ли да ми пратиш снимка на мъжкия ти? прибързвам толкова, защото заминавам скоро извън бг и не зная доколко ще имам време да търся мъж за Сконсет, а се връщам точно по времето, когато трябва да е разгонена наесен. Затова ми се искаше да потърся сега. Благодаря ти.

Ако има и други мъжки, желаещи, моля, пишете ми :) izidra, не съм виждала много снимки на вашият, но .. комплименти, изглежда супер според мен :)

#1288 Потребителят е офлайн   manov1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 02:02 PM

Абе пак върнахме отколешния спор на дневен ред! То какви ли не глупости са изписани по темата, но....
... все има някой.... Та по въпроса за чисти породи, стандарти и уши и т.н.: без да искам се зачетох в американския официален сайт на JRT (който е най-големият в света (от там са и снимките, на които някой разбирател сподели, че нямало Джакове!!!)), и никъде в стандарта не пише, че изправените уши са белег за нечистопородност!!! (или са извън стандарт!) !!!
Който иска може сам да се убеди какъв е стандарта в действителност: http://www.therealja...ca/standard.php , и как хората се веселят заедно с другарчетата си, вместо да се правят на велики!: http://www.therealja...hp?pic=69#mypic

#1289 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 04:11 PM

http://www.irishjacks.com/
http://www.irishjack...p?pupnumber=835
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1290 Потребителят е офлайн   djaki-s Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 07:19 PM

Показване на мнениетоpando, в Apr 27 2009, 02:11 PM, написа:

Пандо,благодаря ти за помоща.Този саит щях да качвам и аз,имах и на един Турски развъдник но немога да го намеря каде съм го бутнал.

#1291 Потребителят е офлайн   Jack daniels Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 08:04 PM

Привет на вси4ки.....Като на4ало искам да уто4ня,4е нямам нищо против JRT да е с прави уши.Твьрдо стоя зат това всеки да си харесва и оби4а домашния лиубимец.Сега относно темата която запо4нахме(пиша за последно защото не искам да споря пове4е)Манов1 е дал линк(http://www.therealjackrussell.com/jrtca/standard.php) от американски саит в които за ушите пише:;Small "V" shaped drop ears carried forward close to the head and of moderate thickness.;........В този саит всеки е свободен да ка4и снимки на своето ку4е каквото и да е то,така 4е те не са критерии за снимка на породисти ку4ета.Сьщата е и ситуацията и с линковете от Пандо с разликата,4е това са обяви!В интернет има хиляди снимки на ку4ета с прави уши не искам да ми ги показвате вси4ки исках да видя нещо написано по-този вьпрос защото на мен сьщо ми е интересно и ме интересува...............Аз приклиу4их с тая тема,пове4е няма да пиша по-нея! :ae_085: :wg_053:

#1292 Потребителят е офлайн   Jack daniels Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 08:27 PM

P.S. Забравих наи-интересното.Моито ку4е сьщо си даржи едното ухо леко по-изправено вьпреки,4е има радословно дьрво не е в то4ния стандарт,но това не ми пре4и надявам се и с вас да е така!! :beer:

#1293 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 09:25 PM

Показване на мнениетоdjaki-s, в Apr 27 2009, 05:39 AM, написа:

Показване на мнениетоdistan, в Apr 26 2009, 08:30 PM, написа:

Извиняваи ако е прозвучало като заяждане но не е така,просто исках да си изясним някои неща :ba_025:

за това има "лични"тук е форум за джакове

#1294 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 April 2009 - 10:14 PM

Надявам се да не загубим добрият тон и само ще кажа, че тези диваци с прави или "V" образни уши са уникални, и се радвам да имам един такъв у дома. Относно ушите ще кажа само: Да има стандарт, но донякъде това ми напомня на случая със старонемските овчарки, при които от родословни НОК с всичките им отличителни белези се случва от кучилата да излезне по едно дългкосместо с по-изразен подкосъм, което се смята за отклонение/дефект, или както искате го наречете. Доста съм изчела из интeрнeт пространството и по мои наблюдения теории много. Позволявам си да прикача нещо от книга, която ползвам винаги когато имам нужда от бърз съвет относно породата, даже Jack, когато попита преди известно време намерих нещо, но не писах, защото за нас и нашата Джаки вета е най-добрият ни приятел. Няма да превеждам, защото считам, че е излишно... Книгата се ползва с висок рейтинг по рода си и е от: D.Caroline Coile, Ph.D.
И за да приключим и ние темата за ушите прикачвам снимките "Зад оградата" и "Тази поза позната ли Ви е, мили собственици на JRT??". :af_089:
PS. Chriss, благодарим за милите думи, но Джаки е нашата малка принцеса, макар и понякога да проявява мъжки характер. Лека вечер от нас :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1295 Потребителят е офлайн   Jack daniels Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 11:22 PM

Izibra,за пореден пьт се убеждавам,4е си много интелигентен и знаещ 4овек.Показа ми то4но това за което питах....мерси!! :rc_036: Надявам се с това да приклиу4ат споровете или поне споровете за ушите :ba_025:

#1296 Потребителят е офлайн   manov1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 08:31 AM

Показване на мнениетоJack daniels, в Apr 27 2009, 09:04 PM, написа:

Привет на вси4ки.....Като на4ало искам да уто4ня,4е нямам нищо против JRT да е с прави уши.Твьрдо стоя зат това всеки да си харесва и оби4а домашния лиубимец.Сега относно темата която запо4нахме(пиша за последно защото не искам да споря пове4е)Манов1 е дал линк(http://www.therealjackrussell.com/jrtca/standard.php) от американски саит в които за ушите пише:;Small "V" shaped drop ears carried forward close to the head and of moderate thickness.;........В този саит всеки е свободен да ка4и снимки на своето ку4е каквото и да е то,така 4е те не са критерии за снимка на породисти ку4ета.Сьщата е и ситуацията и с линковете от Пандо с разликата,4е това са обяви!В интернет има хиляди снимки на ку4ета с прави уши не искам да ми ги показвате вси4ки исках да видя нещо написано по-този вьпрос защото на мен сьщо ми е интересно и ме интересува...............Аз приклиу4их с тая тема,пове4е няма да пиша по-нея! :ae_085: :wg_053:

Много се радвам, че някой си е направил труда да прочете еди-кой си стандарт, но колега вместо да го пейстнеш на английски, можеше да преведеш, че никъде не е упоменато за "изправени уши"!!!
А относно наръчника за JRT - пише: "..... според повечето стандарти.... " не според СТАНДАРТЪТ!
Та възниква въпросът, кое в крайна сметка е истински стандарт за породата? Може ли да има няколко такива? Много интересно!!! :zz_218:

#1297 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 10:53 AM

Показване на мнениетоJack daniels, в Apr 27 2009, 06:27 PM, написа:

P.S. Забравих наи-интересното.Моито ку4е сьщо си даржи едното ухо леко по-изправено вьпреки,4е има радословно дьрво не е в то4ния стандарт,но това не ми пре4и надявам се и с вас да е така!! :beer:

И ПРИ ДРУГИ Е ТАКА..
http://www.mytail.gr...r.aspx?phid=259
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1298 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2009 - 02:15 PM

Показване на мнениетоizidra, в Apr 27 2009, 09:14 PM, написа:

Надявам се да не загубим добрият тон и само ще кажа, че тези диваци с прави или "V" образни уши са уникални, и се радвам да имам един такъв у дома. Относно ушите ще кажа само: Да има стандарт, но донякъде това ми напомня на случая със старонемските овчарки, при които от родословни НОК с всичките им отличителни белези се случва от кучилата да излезне по едно дългкосместо с по-изразен подкосъм, което се смята за отклонение/дефект, или както искате го наречете. Доста съм изчела из интeрнeт пространството и по мои наблюдения теории много. Позволявам си да прикача нещо от книга, която ползвам винаги когато имам нужда от бърз съвет относно породата, даже Jack, когато попита преди известно време намерих нещо, но не писах, защото за нас и нашата Джаки вета е най-добрият ни приятел. Няма да превеждам, защото считам, че е излишно... Книгата се ползва с висок рейтинг по рода си и е от: D.Caroline Coile, Ph.D.
И за да приключим и ние темата за ушите прикачвам снимките "Зад оградата" и "Тази поза позната ли Ви е, мили собственици на JRT??". :af_089:
PS. Chriss, благодарим за милите думи, но Джаки е нашата малка принцеса, макар и понякога да проявява мъжки характер. Лека вечер от нас :ba_025:

izidra :) Не зная защо, но съм останала с впечатлението, че имате повече от едно кутре. Явно съм попаднала на снимки с някое приятелче на Джаки. Както и да е, извинявам се :) .. а тя имала ли е бебета?
Никой ли няма желание да стане татко, чак се учудвам ...

#1299 Потребителят е офлайн   tolis75 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 April 2009 - 04:36 PM

БЕЗ КОМЕНТАР :zz_206: :zz_206:.Снимката е на нашият съфорумец teko.Кучо е с родословие и ако не се лъжа е внесен от Сърбия(който иска може да се поразрови,в началото на форума)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#1300 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 07:52 AM

Показване на мнениетоtolis75, в Apr 28 2009, 02:36 PM, написа:

БЕЗ КОМЕНТАР :zz_206: :zz_206:.Снимката е на нашият съфорумец teko.Кучо е с родословие и ако не се лъжа е внесен от Сърбия(който иска може да се поразрови,в началото на форума)

Ох........ да му изпапкам ушенцата!!!!!!!!!
User's Signature

hp5500@abv.bg

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема