Джак Ръсел териер
Публикувано: 10 November 2009 - 03:33 PM
Ози се роди сам, въпреки че майка му като бременна приличаше повече на кашалот отколкото на джак. Той се роди едричък, а и маминка беше много млада - 11,5 месеца, по умните глави казаха че затова е само той. Чувала съм че се раждат поне 3-4, до колкото знам зависи и колко пъти е била с мъжкия.
Голямата я водихме при мъжкия два поредни дни (за да сме сигурни че работата е станала), като роди бяха 9, започна около 14,00, роди 3 едно след друго после си почина няколко часа и до вечерта станаха 8, а към три през ноща се роди деветото но за жалост мъртво.
Публикувано: 10 November 2009 - 04:59 PM
Публикувано: 13 November 2009 - 11:58 AM
Публикувано: 13 November 2009 - 12:05 PM

Публикувано: 13 November 2009 - 03:10 PM
volokin, копирахте ли опашките на мъниците? Страшни сладури са с късите опашки, но вече няколко ветеринарни клиники ми отказват.
Дайте ми съвет, моля.
Публикувано: 13 November 2009 - 03:16 PM
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;
Публикувано: 13 November 2009 - 03:28 PM
Аз ще намеря лекар, който да го направи, не се притеснявам от това. По-скоро ме интересува мнението на хората. Смятате ли, че бъдещите собственици на кученцата ще искат копирани опашките или и те ще са на мнението на лекарите?
Публикувано: 13 November 2009 - 03:36 PM
Евала на лекарите, които са ви отказали!
Публикувано: 13 November 2009 - 03:39 PM
Да, и аз искам да ги поздравя.
Браво на тях!
Публикувано: 13 November 2009 - 03:44 PM
Да, и аз искам да ги поздравя.
Браво на тях!
Добре, че си дадохте мнението ... съвсем ще се откажа от този форум.
Публикувано: 13 November 2009 - 03:56 PM
Никой не споделя мнение, съвети, препоръки. Налагало ми се е да разчитам на съвет няколко пъти - отговор никакъв. А уж това е смисълът - да си помагаме в отглеждането на животинките.
Публикувано: 13 November 2009 - 05:06 PM
Аз ще намеря лекар, който да го направи, не се притеснявам от това. По-скоро ме интересува мнението на хората. Смятате ли, че бъдещите собственици на кученцата ще искат копирани опашките или и те ще са на мнението на лекарите?
Ако сте решили да купирате опашките ще трябва да предложите повече пари на някой доктор и той ще ги купира, когато са търсили доктор за Ози така е станало. А колкото до това дали ще искат или не, знае ли човек?! Ако ходят на изложба май се брои за недостатък ако е с копирана опашка. На мен лично ми беше все едно дали има опашка или не, то тя нашата е малко резната (така трябвало) и е много сладък когато замаха енергично като вентилатор

Публикувано: 13 November 2009 - 06:27 PM
Сладурче е голямо. Благодаря, Ози! На мен лично така ми харесват много повече.
Публикувано: 13 November 2009 - 06:28 PM
Здравей, не ги купирахме опашките, защото преценихме, че е по-хуманно, а и на бащата опашката беше цяла и много ми хареса както му стоеше. Да си призная малко се притеснявахме, дали ще ги възприемат хората с цели опашки, но притесненията си останаха напразни. Като,че ли не е основното качество да се хареса едно куче. От 7'те кученца нанито едно не му купираха опашката в последствие( сигурен съм, защото поддържам връзка със собствениците).
Гледам голямо оживление настъпило във форума.... както нямаше нищо за няколко дена и изведнъж....