Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1941 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 May 2010 - 08:21 AM

Не знам дали кучетата се влюбват :wub: , по-скоро не... Но, ако женската кучка е разгонена, Бъгси надушва този факт и това го прави неудържим! Аз лично съм имала големи проблеми по този повод, защото Джими няколко пъти тръгва след разгонена женска и после настава голям проблем с прибирането /включително, 4.5 часа съм ходила през 10-15 минути да проверявам дали е в един царевичак, където той се заобича с една улична кучка/. :dh_188: Мисля, че когато периодът на разгонване на женското куче отсреща мине, Бъгси също ще се успокои и може даже да станат приятели в игрите :dog:
User's Signature

Качена снимка

#1942 Потребителят е офлайн   vitamin1973 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 06:25 PM

Здравейте! Вчера ходих в общината, платих 24лв. годишен данък и регистрирах Ръсел.
Въпроса ми е - не трябваше ли да ми дадат от онези малки кръгли медальончета, които се поставят на нашийника и по които можеш да разбереш, че кучето е регистрирано?
Сега за да удостоверя, че кучето ми е "легално", може би трябва да му нося всичките документи като го извеждам на разходка???
User's Signature

Качена снимка

#1943 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 08:46 PM

Бравос :ba_025: ! Ето едно отношение на сериозен и отговорен гражданин на обществото ни :flagbg: ! Сега остана и да получиш същото отношение от страна на отговорните органи! Аз лично още не съм регистрирала Джими, защото все не остава време за това /не можах да намеря изчервено от срам емотиконче, но иначе бих го сложила/. Само дето не мога да разбера защо, при положение, че половината година вече е минала, трябва да се плати пълна такса! :zz_218:. За липсата на условия, създадени на местата за разхождане на домашни кучета /има и такива, като това не са парковете/, няма да коментирам! Въпросът е, че медальон не са ти дали поради простата причина, че всеки собственик на домашно куче е длъжен да извежда кучето си, носейки паспорта му и документ, че е регистрирано! Също имай впредвид, че в парковете е забранено разхождането на домашни любимци от 0900 ч. до 1800, ако не греша. Но, при всички положения през деня е забранено! Казаха ми, че в Южния парк имало доста съставени актове от Екоравновесие за това, че кучето не се разхожда на определените за това места! А иначе със заповед на кмета на района има определени такива специални места ... в моя случай това е една полянка, която, за мое щастие е зад съседния блок, но е толкова малка, че, ако всички собственици на кучета решим горе-долу по едно и също време да си разхождаме любимците там, те ще си ходят по главите! :zz_187:
User's Signature

Качена снимка

#1944 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 09:19 PM

а ето ние какво можем вече :be_107:
http://www.youtube.c...h?v=LkEQcKihfsI
User's Signature

Качена снимка

#1945 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 09:24 PM

Показване на мнениетоvitamin1973, в 19 May 2010 - 04:30 PM, написа:

Здравейте! Вчера ходих в общината, платих 24лв. годишен данък и регистрирах Ръсел.
Въпроса ми е - не трябваше ли да ми дадат от онези малки кръгли медальончета, които се поставят на нашийника и по които можеш да разбереш, че кучето е регистрирано?
Сега за да удостоверя, че кучето ми е "легално", може би трябва да му нося всичките документи като го извеждам на разходка???

Здравей, ние още не сме се регистрирали, но да питам - това в районните кметства ли става или в голямата община? А данъка пак в общината или в данъчното? Офффф, голяма врътка ми се вижда, ама и аз съм решила да я свърша тази работа
User's Signature

Качена снимка

#1946 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 09:31 AM

По отношение на регистрацията - http://news.plovdiv24.bg/129532.html
User's Signature

Качена снимка

#1947 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 10:07 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 20 May 2010 - 07:36 AM, написа:

По отношение на регистрацията - http://news.plovdiv24.bg/129532.html

Благодаря много! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1948 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 10:34 AM

А, за нищо :rc_036: ! Гледаме да сме си полезни, до колкото можем :re_037:

А това пък е Наредбата, ако решиш да я прочетеш, преди да отидеш в Общината http://www.freewebs....naredba%201.pdf
User's Signature

Качена снимка

#1949 Потребителят е офлайн   Tarab Икона

Икона за мнението  Публикувано: 20 May 2010 - 11:40 AM

Zdraveite :md_064:
:dog: !Kazvam se Tarab.Az s_m ku4ence poroda Jack Russel i s_m na mesec i 10 dena.Ot v4era imam novo semeistvo.koeto mnogo mi se radva i se griji za men. :wub: .....Mama e mnogo pritesnena i iska da znae pove4e za moqta poroda,kato naprimer koga trqbva da zapo4na u4ili6te i nai-ve4e kak da spra da "pee"
" po parketa...

#1950 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 12:46 PM

ZDR TARAB! :rc_036:
Parvo da ste jivi i zdravi i sam sigurna 4e 6te ste mnogo 6tastlivi i igrivi!
Az sa6to sam ot skoro tuk taka 4e neznam do kolko moga da sam polezna za6toto i az raz4itam na vsi4ki koito imat opit!
Samo 1 moga da kaja NE BIITE KU4ETO tova nikakvi problemi ne re6ava!
Az ot savsem skoro imam DRT no v 1 sam ubedena iska vnimanie , lubov i sa mnogo inteligentni jivotni!Tero e edva na 2 meseca i s jelanie i nagradki ve4e znae "NE" , "SEDNI" , "ELA TUK" i "PUSNI".
Taka 4e moq savet e samo da mu pokazvate mnogo lubov !
Predpolagam 4e i drugite 6te sa na moito mnenie!
User's Signature

Качена снимка

#1951 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 12:49 PM

:re_037: nie s Tero imame 1 problem za koito se nadqvam da mojete da mi pomognete!Vapreki 4e sam udivena kolko sa umni tezi jivotinki nemojem da se spravim s hapaneto na race i kraka!Na momenti imam 4uvstvo 4e v igrata si tolko osvirepqva 4e neznae kolko i kakvo hape!
Molq ako nqkoi ima opit ili znae ne6to za savet?
BLAGODARQ :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#1952 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 01:01 PM

Показване на мнениетоTarab, в 20 May 2010 - 09:45 AM, написа:

Zdraveite :md_064:
:dog: !Kazvam se Tarab.Az s_m ku4ence poroda Jack Russel i s_m na mesec i 10 dena.Ot v4era imam novo semeistvo.koeto mnogo mi se radva i se griji za men. :wub: .....Mama e mnogo pritesnena i iska da znae pove4e za moqta poroda,kato naprimer koga trqbva da zapo4na u4ili6te i nai-ve4e kak da spra da "pee"
" po parketa...

Привет и добре дошъл Тараб :re_037:
Много забавления и радост ви пожелавам! а за пишкането - много има написано и в нашата тема и отделно цяла тема по въпроса. според мен всяко кученце се учи индивидуално и стопаните сами разбират в един момент какво и кога да правят. а за училището - много сте мънички май още :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#1953 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 01:04 PM

Показване на мнениетоvai, в 20 May 2010 - 10:54 AM, написа:

:re_037: nie s Tero imame 1 problem za koito se nadqvam da mojete da mi pomognete!Vapreki 4e sam udivena kolko sa umni tezi jivotinki nemojem da se spravim s hapaneto na race i kraka!Na momenti imam 4uvstvo 4e v igrata si tolko osvirepqva 4e neznae kolko i kakvo hape!

:re_037: Привет! Теро е още мъничък и има остри като бръснач зъбчета, които толкова силно се впиват в ръцете, че направо ви се струва, че го прави нарочно! Всъщност, той така си играе и си чеше зъбенцата. Кученцето не прави разлика между гумените му играчки и вашата ръка, просто си търси игра или облекчение на сърбежа! Моят съвет е той да си има гумени играчки, като не му ги давате всички наведнъж, защото в един момент ще започне да губи интерес към тях. Подменяйте му ги през 3-4 дена. Освен това, когато започне да ви хапе ръцете, просто му кажете със строг глас НЕ /до колкото разбирам, той вече знае командата/, след което му подайте гумена играчка, която му е разрешено да дъвче, в устата и го погалете нежно! С постоянство той ще разбере кое му е разрешено да гризка и кое не! Успех! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1954 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 01:09 PM

Показване на мнениетоvai, в 20 May 2010 - 10:54 AM, написа:

Здравей Vai! У нас много ви харесваме - направо красавец е тоя Теро :wub:
за хапането - ние купихме такъв кокъл играчка от пресована кожа - голямо гризане, голяма занимавка пада - може по 15 минути само с това да се забавлява и то сам! а другите му играчки са такива, че можем да ги държим по-далеч от зъбките и той дърпа, гриза и играем вече почти без инциденти. според мен ги сърбят венците и все гледат нещо да дъвчат. ако пък в играта изохкам много силно, нашия Майло спира моментално и така ме гледа, като че ли ми се извинява :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#1955 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2010 - 01:54 PM

Показване на мнениетоvai, в 20 May 2010 - 12:54 PM, написа:

Здравей, не искам да те тревожа, но това с хапането продължава известно време :). Джоджо скоро ще навърши 5 месеца и все още хапе, когато си играе, много рядко ближе. Хубавото е, че когато му кажа "не" разбира, а ако повиша тон дори гледа съжалително ;).
Надявам се, че с времето ще го преудолеем, защото определено вече хапе по-малко отколкото в началото или поне вече си мери силата :).
User's Signature

Качена снимка

#1956 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 02:05 PM

Ровейки се в нет-а, намерих една статия за кучетата, която ми хареса и реших да я споделя - http://www.galiadogs...af670fe7873a656 . Дано ви хареса и на вас! :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#1957 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 08:42 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 20 May 2010 - 12:10 PM, написа:

Ровейки се в нет-а, намерих една статия за кучетата, която ми хареса и реших да я споделя - http://www.galiadogs...af670fe7873a656 . Дано ви хареса и на вас! :md_064:

И на мен ми харесаха всички статии в сайта, и скоро мисля да се обаждам на Галя, голям късмет имам че е в Пловдив - колкото и да се стараем, все си мисля че без училище няма да минем. :dog:
User's Signature

Качена снимка

#1958 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 09:46 PM

БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ! :rc_036:
ЩЕ ПОЛАГАМЕ УСИЛЯ ДАНО СЕ СПРАВИМ!
VANI6366 Гледах днес и вашето клипче и вие сте ужасно сладички , но ми се виждате доста големи най - вероятно защото ние сме още бебчета! :ab_041: и много благодаря за милите думи!
User's Signature

Качена снимка

#1959 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 09:52 PM

katetol blagodarq mnogo ne se bqh zamislqla otnosno igra4kite!Imame dosta gumeni no az ne se se6tam da mu gi kriq i da mu gi smenqm i nai-veroqtno gubi interes!MNOGO BLAGODARQ 6TE PROBVAM!

Мод: Моля, пишете на кирилица!!!
User's Signature

Качена снимка

#1960 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 08:34 AM

Показване на мнениетоvai, в 20 May 2010 - 07:51 PM, написа:

БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ! :rc_036:
ЩЕ ПОЛАГАМЕ УСИЛЯ ДАНО СЕ СПРАВИМ!
VANI6366 Гледах днес и вашето клипче и вие сте ужасно сладички , но ми се виждате доста големи най - вероятно защото ние сме още бебчета! :ab_041: и много благодаря за милите думи!

Благодаря, май наистина големички вървим - вчера ни сложиха третата ваксина и ни претеглиха - 5.5 кг! Доктора каза че малко е пълничък :ab_041:
А на два месеца и половина - горе долу колкото е Теро, бяхме 3.5 кг. Успокоява ме това, че вече много игри навън ни чакат и ще изразходваме повече и няма да качваме чак толкова :af_089:
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема