Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2221 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 August 2010 - 06:57 PM

http://www.vbox7.com...:emilios?t=3181
Скоро не съм влизал във форума но ето ни отново на линия. :rc_036:
Това е едно клипче на Лина ( сестра на Тара и Джаки )
Най-после я заведох на море и останах приятно изненадан, че можела да кара сърф. Бяхме отново атракцията - този път на плажа. Минават хора спират се и почват да снимат и да се смеят.... Чак да ти стане неудобно.
Вечер ходикме на ресторант. Взимах едно столче за Лина и тя си седи там и си кротува в очакване на лакомство.
Много много съм доволен от нея. :ba_025:

Tolis :re_037: честито за малките бебоци. Да са ти живи и здави сладурите и хайде пускаи снимки !!! :beer:
User's Signature

Ниамам подпис

#2222 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 11:22 AM

Здравейте всички.

Искам да ви помоля за съвет.След няколко седмици ми се налага да замина в чужбина за 5 дни.Проблема е че няма на кого да оставя Аси и мисля да прибегна до услугите на така наречените хотели за домашни любимци.Та в тази връзка искам да попитам дали някой е имал някакъв опит с този тип услуга и дали може да ми препоръча добър такъв в София.

Предварително благодаря.
User's Signature

Качена снимка

#2223 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 12:19 PM

моля помагайте, имам огромен проблем с моя малък инат! Уж се бяхме научили да си ядем гранулите смесени с консерва, но го оставих на родителите ми за 5 дни докато бяхме на море и не знам как са го гледали обаче след като се върнах категорично отказва да се храни по стария начин! А мен ме е жал да го оставя съвсем гладен и тичам по него с купичката и едва ли не с лъжичка го храня хапка по хапка :dh_188: На пътя с извинение и лайно да намери ще го изяде.. гладен е, върти се около мен и ме лае докато ям, а бяга от пълната си купичка като дявол от тамян! Четох много, знам че куче от глад не е умряло и се иска постоянство и характер от моя страна за да го отуча от капризите му, обаче съм прекалено мекошава за да го направя! Днес му варих пилешко бутче, пасирах го, смесих му го с гранулите и ПАК.. 2 хапки и избяга като опарен :eg_033: А вмомента мляска един хрущял, който си сви докато пасирах..
Имам чувството, че с прекалените и грижи му вредя :((((

#2224 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 02:17 PM

моля помагайте, имам огромен проблем с моя малък инат! Уж се бяхме научили да си ядем гранулите смесени с консерва, но го оставих на родителите ми за 5 дни докато бяхме на море и не знам как са го гледали обаче след като се върнах категорично отказва да се храни по стария начин! А мен ме е жал да го оставя съвсем гладен и тичам по него с купичката и едва ли не с лъжичка го храня хапка по хапка :dh_188: На пътя с извинение и лайно да намери ще го изяде.. гладен е, върти се около мен и ме лае докато ям, а бяга от пълната си купичка като дявол от тамян! Четох много, знам че куче от глад не е умряло и се иска постоянство и характер от моя страна за да го отуча от капризите му, обаче съм прекалено мекошава за да го направя! Днес му варих пилешко бутче, пасирах го, смесих му го с гранулите и ПАК.. 2 хапки и избяга като опарен :eg_033: А вмомента мляска един хрущял, който си сви докато пасирах..

#2225 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 12:33 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 23 August 2010 - 09:27 AM, написа:

Здравейте всички.

Искам да ви помоля за съвет.След няколко седмици ми се налага да замина в чужбина за 5 дни.Проблема е че няма на кого да оставя Аси и мисля да прибегна до услугите на така наречените хотели за домашни любимци.Та в тази връзка искам да попитам дали някой е имал някакъв опит с този тип услуга и дали може да ми препоръча добър такъв в София.

Предварително благодаря.

Аз имам опит с тези т. нар. хотели - преди време също много пътувах и понякога ми се налагаше да оставя Джими на "хотел" за по вечер-две. Аз лично не съм доволна изобщо!!! Един единствен път ми се наложи да го оставя за по дълго - за 5 дена и ми го върнаха мърляв, гладен и жаден! Повече не го оставих - влачех си го с мен. Ако можеш да го оставиш на приятел, препоръчвам ти този вариант, ако не можеш и е абсолютно наложително, просто първо провери няколко хотела и настоявай да влезеш и да огледаш добре условията, които предлагат. Кога заминаваш? В краен случай, може и ние да помагаме с момето! :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2226 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 August 2010 - 09:05 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 23 August 2010 - 09:27 AM, написа:

Здравейте всички.

Предварително благодаря.

Yanko, преди време попаднах на един сайт и останах много приятно изненадан от това което предлагат. Предварително да ти кажа, че не съм от софия и не съм ползвал услугите им! Само ще ти цитирам една малка част от това което са писали като услуга и ти си прецени
" За да се осведомите какво прави в момента любимеца Ви, можете да го видите в реално време на нашите камери/навън на двора или вътре в стаичката си "
А това е линка на сайта.
http://www.doglandho...m/kontakti.html
Дано да ти помогна.
User's Signature

Ниамам подпис

#2227 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 10:23 PM

Честно казано сега като прегледах няколко сайта за тази услуга попаднах на един в който имаше снимки на някакви клетки в които държат кученцата.Аз лично никога не бих си оставил Аси в такова място.Може би не всички са таквиа но снимките в този сайт ме уплашиха достатъчно че да търся друг вариант.Мисля да я оставя при мой близки.Пристеснява ме това че те имат мъжки пинчер и незнам как ще се разбират с него,но от утре ще водя Аси всеки ден там да си играе с пинчера за да се опознаят и да няма "проблеми" после като я оства за 5 дни... :beer:
User's Signature

Качена снимка

#2228 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 01:28 PM

Показване на мнениетоradusha, в 23 August 2010 - 01:22 PM, написа:

Здравей, не прекаляваш с грижите, просто родителите са му давали от тяхната храна и е нормално кучето да отказва кучешката храна. Някои от тях просто не им е вкусно и не искат повече, това го знам от ветеринар. Моето понякога не иска хапки, а само гранули или обратното. Остави животното да огладнее хубавико и ще си изяде порцията, не го глези, ще стане по-лошо, все пак ти си шефа :md_064:

#2229 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 01:43 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 13 August 2010 - 10:34 AM, написа:

Показване на мнениетоkatetol, в 12 August 2010 - 05:56 PM, написа:

Виждам, че всички много се забавляват със своите джакчета :ba_025: . Това е страхотно! Като гледам снимките и някъде дълбоко в мен се заражда едно такова желанийце да вземем, че да ги съберем и запознаем! Ще бъде голяма веселба, особено както са в различна възраст! :af_089: Особена тръпка ми е пловдивския черно-бял красавец! :wub: ...
44
Идеята е супер, тъкмо ще видите наш Майло на живо и ще ме разберете защо все нещо мрънкам за породата :md_064: Наистина ми е красавец въпреки всичко (благодаря много за отношението :ae_085: ), - то всъщност не съм и очаквала да няма разминавания като не е с родословие, ама най ме притеснява размера - направо сме си двойно по-големи от джакчето, внесено от Испания, с което се запознахме в квартала :af_089: Ама аз нашия по си го харесвам - с тия дълги крара и по-грациозна походка вади и .... абе "умря циганката дето ни хвалеше" та и аз - айде стига толкова :ab_041:

моето куче, също е с манекенска форма и много ми харесва. Мислех, че е от калция, които и давахме като малка, но след като роди видях, че височината е по рождение, едното от малките е с по-дълги краченца и това му е предимство. Успява да прескочи коша и винаги е навън :af_089: , няма оттърване от не , голяма е сладурана, които я вземе много ще се забавлява.

#2230 Потребителят е офлайн   _Valentina_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 01:06 AM

Здравейте отново от мен!

Ето че приключи моята ваканция и се прибрах преди 2 дни от България и е време да си вземем вече бебчето.Утре към обяд се разбрахме с момичето и ще си вземем кучо вече..След толкова чакане.На 4 месеца и 1 седмица е,името му е Арън. .Каза че не е капризен в яденето.ще яде гранули,но бихте ли ми казали по колко да му давам?Аз ще пятaм и в магазина,но и някакъв съвет от вас ако може?
Също се притеснявам,понеже ще ходим до друг град да го вземем и той ще трябва да пътува и ме е страх да не се уплаши и после да не иска да се вози или нещо такова,дали ще има проблем?

И така нямаме търпение вече..Утре ще пишем как сме прекарали първия ден заедно.:)
User's Signature

Качена снимка

#2231 Потребителят е офлайн   Maylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 12:41 PM

Kaто споменавате манекенски форми..днес реших да претегля нашия сладур и малко се постреснах. Имаме си почти 9-кг прасенце вкъщи - 8.8 за да сме точни. Не мислех, че е с наднормено тегло, все пак е на 6 месеца, 34 см. Не знам, да се притеснявам ли за теглото...на плика с храната му пише, че трябва да му даваме 200гр, а в момента на ден си хапва по 150. Не мога да вярвам особено на ветеринари относно храната, защото сме чували поне 3 ралични мнения. Ето го и него - Качена снимка

#2232 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 02:24 PM

Показване на мнениетоMaylo, в 27 August 2010 - 10:46 AM, написа:

Kaто споменавате манекенски форми..днес реших да претегля нашия сладур и малко се постреснах. Имаме си почти 9-кг прасенце вкъщи - 8.8 за да сме точни. Не мислех, че е с наднормено тегло, все пак е на 6 месеца, 34 см. Не знам, да се притеснявам ли за теглото...на плика с храната му пише, че трябва да му даваме 200гр, а в момента на ден си хапва по 150. Не мога да вярвам особено на ветеринари относно храната, защото сме чували поне 3 ралични мнения. Ето го и него

Много сте хубави :ba_025: ама не му виждам краката :md_064:
Значи е почти колкото нас на възраст, обаче нашите "манекенски форми" са - 9.100кг, 40 см :ab_041: и малкото магаренце не спира да расте - комшиите не бяха го виждали две седмици и казаха че е пораснал още за това време :ud_009:
А за храната - 200гр не е ли за кученце над 10 месеца? Нашия напоследък даже и не иска много много гранулите и май сам си показва, че е време да минем на хранене два пъти на ден :zz_218:
User's Signature

Качена снимка

#2233 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 03:32 PM

Показване на мнениетоMaylo, в 27 August 2010 - 12:46 PM, написа:

Kaто споменавате манекенски форми..днес реших да претегля нашия сладур и малко се постреснах. Имаме си почти 9-кг прасенце вкъщи - 8.8 за да сме точни. Не мислех, че е с наднормено тегло, все пак е на 6 месеца, 34 см. Не знам, да се притеснявам ли за теглото...на плика с храната му пише, че трябва да му даваме 200гр, а в момента на ден си хапва по 150. Не мога да вярвам особено на ветеринари относно храната, защото сме чували поне 3 ралични мнения. Ето го и него - Качена снимка

Моето мъниче е вече 4 кг.. въпреки, че яде с неохота гранулите смесени с консерви, или варено пилешко месо, коментарите на познати, които ни виждат са - лелее, колко е мусколест, или колко е набит.. а и на мен не ми изглежда слабичък, така че не се притеснявам толкова,че яде по-малко от посочените в скалата на РК количества... явно си е и до организъм.

Притеснява ме повече, че е супер бесен... скоро ще тръгнем на училище и дано се култивира малко по малко, че понякога имам чувството, че вкъщи се подвизава тазманийски дявол. Да ви питам зъбките кога почват да се сменят и дали се наблюдава някаква разлика в поведението в този период? Джаспър последната седмица има някакви ясно изразени изблици на лудост.. и го обяснявам с това, че може би сме в период, в който зъбите го дразнят, защото хапе направо зловещо!

#2234 Потребителят е офлайн   Maylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 04:45 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 27 August 2010 - 01:29 PM, написа:

Много сте хубави :ba_025: ама не му виждам краката :md_064:
Значи е почти колкото нас на възраст, обаче нашите "манекенски форми" са - 9.100кг, 40 см :ab_041: и малкото магаренце не спира да расте - комшиите не бяха го виждали две седмици и казаха че е пораснал още за това време :ud_009:
А за храната - 200гр не е ли за кученце над 10 месеца? Нашия напоследък даже и не иска много много гранулите и май сам си показва, че е време да минем на хранене два пъти на ден :zz_218:

Храним се с Hill's....отзад на плика има табличка - ние сме графата 4-9 месеца, за кученца тежащи 3кг - 100гр, за такива тежащи 10кг - 250гр..Значи някъде клоним към 200, даже 200+. Но не ми се иска да не може да си носи корема. :ab_041: .

#2235 Потребителят е офлайн   Maylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 04:55 PM

Показване на мнениетоradusha, в 27 August 2010 - 02:37 PM, написа:

Моето мъниче е вече 4 кг.. въпреки, че яде с неохота гранулите смесени с консерви, или варено пилешко месо, коментарите на познати, които ни виждат са - лелее, колко е мусколест, или колко е набит.. а и на мен не ми изглежда слабичък, така че не се притеснявам толкова,че яде по-малко от посочените в скалата на РК количества... явно си е и до организъм.

Притеснява ме повече, че е супер бесен... скоро ще тръгнем на училище и дано се култивира малко по малко, че понякога имам чувството, че вкъщи се подвизава тазманийски дявол. Да ви питам зъбките кога почват да се сменят и дали се наблюдава някаква разлика в поведението в този период? Джаспър последната седмица има някакви ясно изразени изблици на лудост.. и го обяснявам с това, че може би сме в период, в който зъбите го дразнят, защото хапе направо зловещо!

Смяната на зъбките при нас започна от 3-я и продължи до 5-я месец. През това време много хапеше, а млечните зъбчета са като ножчета, ходихме с нахапани ръце. Добре е да заменяте ръцете с гумени играчки или както направихме ние с по-голяма пръчка. Наш Майло си го открадна от дърва приготвени за огрев в планината и от тогава му е любима играчка. След 2-3 месеца гризане, дръвцето е вече наполовина, но поне не гризе дървената маса или секцията. :ba_025:

Качена снимка

#2236 Потребителят е офлайн   _Valentina_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 12:27 PM

Привет отновоо :)
Нашето голямо бебе вече си е вкъщи.Всички сме много щастливи и развълнуавни..Имахме доста пътуване до вкъщи и Арън повърна два пъти в началото,но после се успокои и пътува добре.Много е добричък и любвеобилен.Не хапе изобщо/за сега/.Заиграва се по малко с играчките си и обича да си скубе леглото :D .Добре се разбира с каишката и слуша навън,само се опитва да джавка хората с които се разминаваме,но иска всички да го галят :D.
Та и ние сме с тези прословути \"манекенски форми\"..На 4 месеца и малко тежи вече 8кг..Огромен е..И е доста висок -36 см...Не изглежда дебел,но е едър...Ама и такъв си го харесваме много :)
Първата нощ плака много малко в началото,но общо взето беше спокоен.Сега забелязвам че скимти като остане сам в стаята,което май ще е проблем защото ще се налага да стои сам за по няколо часа..:/ Дано свикне..Плаши се от силни шумове,което е нормално предполагам.И така за сегa бели не е правил,но има време.. :Д
Ето го нашето бебе гигант:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2237 Потребителят е офлайн   Maylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 02:49 PM

Показване на мнението_Valentina_, в 28 August 2010 - 11:32 AM, написа:

Нашето голямо бебе вече си е вкъщи.Всички сме много щастливи и развълнуавни..Имахме доста пътуване до вкъщи и Арън повърна два пъти в началото,но после се успокои и пътува добре.Много е добричък и любвеобилен.Не хапе изобщо/за сега/.Заиграва се по малко с играчките си и обича да си скубе леглото :D .Добре се разбира с каишката и слуша навън,само се опитва да джавка хората с които се разминаваме,но иска всички да го галят :D.
Та и ние сме с тези прословути \"манекенски форми\"..На 4 месеца и малко тежи вече 8кг..Огромен е..И е доста висок -36 см...Не изглежда дебел,но е едър...Ама и такъв си го харесваме много :)
Първата нощ плака много малко в началото,но общо взето беше спокоен.Сега забелязвам че скимти като остане сам в стаята,което май ще е проблем защото ще се налага да стои сам за по няколо часа..:/ Дано свикне..Плаши се от силни шумове,което е нормално предполагам.И така за сегa бели не е правил,но има време.. :Д

Сладур е малкият Арън.... :ae_085: . За това, че си ръфа леглото е напълно нормално, джакчетата обичат да дъвчат, да гризкат. Нашият имаше меко легло, но му извади и разнесе из цялата къща дунапрена, сега е с нещо като леген и дюшече. Отначало беше голямо скимтене, когато усещаше, че е сам, стояла съм пред входната врата докато не утихне, но с времето свикна. Залъгвах го с една играчка, от две части, между които пъхаш лакомство и малкият трябва да ги раздели за да си го вземе. Отвлича вниманието, докато усети, че е сам сигурно минава доста време. Когато някой се прибира, лае, подскача, дори през ноща "пуска" фалшиви аларми, ако чуе някакво раздвижване пред вратата на апартамента - така, че е нормално да се вълнува от шум... :md_064: .

#2238 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 02:50 PM

Показване на мнението_Valentina_, в 28 August 2010 - 12:32 PM, написа:

Много сте хубави...
Супер, че е послушен и не хапе, ние не можем да се похвалим с такова поведение :)))))
Оставяй го по малко сам за да свиква, иначе при всяко разделяне ще изпада в паника!

#2239 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 07:12 PM

Я кажете,има ли някои от Овча Купел?Наскоро се преместихме тук и сега като се разхождаме с Аси,не можем да видим нито едно кученце из квартала.Разбира се ние не обикаляме целият квартал,но тук в околоността на CBA не можем да срещнем никой и ме притеснява че така Аси ще се десоциализира(незнам дали има такава дума) :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2240 Потребителят е офлайн   dan4o0o0 Икона

Публикувано: 28 August 2010 - 07:51 PM

на моя приятел Пако едното му ухо посточнно стур4и и а другото си е клумнало както трчбва да е и много ме притеснчва да нчма не6то...преди около месец ходихме за 2ра ваксина и лекарят го хвана много лошо за ушите дали мойе от това да си дурйи едното ухо постоянно вдигнато...

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни