Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2241 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 August 2010 - 09:40 AM

Показване на мнениетоYanko P., в 28 August 2010 - 05:17 PM, написа:

Я кажете,има ли някои от Овча Купел?Наскоро се преместихме тук и сега като се разхождаме с Аси,не можем да видим нито едно кученце из квартала.Разбира се ние не обикаляме целият квартал,но тук в околоността на CBA не можем да срещнем никой и ме притеснява че така Аси ще се десоциализира(незнам дали има такава дума) :dh_188:

Привет!
Ние живеехме преди в Овча купел-2, в блок 32. Имаше доста кученца, но и ние така и не открихме място, където да се събират заедно по много. Повечето ги разхождаха на каишка (както правехме и ние). До колкото си спомням имаше и Джак Ръсел от Овча купел, мисля, че беше Джаки и се разхождаха след 17.00 ч. някъде зад горното СВА, в смисъл това, което е срещу училището. Ако се разровя малко из форума, може и да намеря точно зад кой блок беше. Иначе ние си ходехме на онази огромна поляна от другата страна на булевард "Линкълн", но един път се опитахме да влезем през една пътечка, която е точно срещу СВА и ни нападна глутница огромни песове от тези на мургавите братушки!
User's Signature

Качена снимка

#2242 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 09:44 AM

Показване на мнениетоdan4o0o0, в 28 August 2010 - 05:56 PM, написа:

на моя приятел Пако едното му ухо посточнно стур4и и а другото си е клумнало както трчбва да е и много ме притеснчва да нчма не6то...преди около месец ходихме за 2ра ваксина и лекарят го хвана много лошо за ушите дали мойе от това да си дурйи едното ухо постоянно вдигнато...

За ушичките на джаковете доста изписахме - не се притеснявайте, ветеринарят нищо не е направил на ушенцено на мъника! Нашите уши и двете стърчат, без никой да ни ги е дърпал. Понякога се получава това отклонение от стандартите на породата. На нас ни беше обяснено, че сме прекалили с калция, докато е бил бебе. Възможно е да има и друго обяснение. Повярвайте ми обаче, стърчащото ушенце не го прави по-малко Джак :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2243 Потребителят е офлайн   Mailooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 09:29 PM

Здравейте,
вие поне имате с кой да се срещнете докато тук ние нямаме с кого да общуваме. :dh_188:
А с питбули не ни се нрави да дружим.....
Като говорим за уши нашето едното ухо нещо се възпали и ветеринара ни изписа един мехлем
Мамифорт мисля че е,но ушето му не се е подобрило особено.Червено му е и ту избелява,ту пак се зачервява и вече незнам какво да направя за да го излекуваме.Сякаш му се бели ушенцето и го промивам с памуче и един разтвор от 1 ампула която ни даде вета заедно с мехлема.
Според мен не ни е предписал правилно лечение щом за 3 седмици нямаме особено подобрение :dh_188:
Някой от вас сблъсквал ли се е с подобен проблем?Заради ухото не го взехме и на море кучо...
Моля препаръчайте ми някакви витамини,за да го подсиля малко,а и да не му падат и косми толкова.
Сигурна съм,че сте говорили за витамини,но просто нямам време да се връщам назад,за да прочета.
Благодаря предварително и поздрави и целувки на всички :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2244 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 09:53 PM

Миличкият мушморок златен! Определено, щом за три седмици не се е подобрил, лечението не е подходящо! Защо не пробвате да го заведете на друг ветеринар? Може този нещо да е пропуснал! Колкото до витамините ... ами, и за тях ви препоръчвам консулт с ветеринар. Той ще прецени дали животинката изобщо има нужда от тях. Гарантирам обаче, каквито и витамини да давате, с "косопада" няма да се справите, защото той бил специфика на породата (и аз късно го разбрах - сега няма отърване, в прахосмукачката му е майката! :ab_041: ). На джаковете им пада козината целогодишно, като се засилва при смяната на сезоните! Та, като се сменят сезоните, вместо по веднъж дневно, прахосмукачката се пуска по два пъти :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#2245 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 29 August 2010 - 09:56 PM

Прикачена снимкаЗдравейте,доста от давна не сме се вкючвали но като си ходим на село е така,там ни се отразява добре слънцето и цял ден си тичаме на воляПрикачена снимка.JPG]

#2246 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 11:53 AM

Да ви представя един от приятелитена Джаспър... алабая на име Пират :db_046:

Вчера гиводихме на вилата ни да пощуреят малко на чист въздух.. малкия се разбира много добре с баткото.. а и стопанина му се удиви, че се заиграва с такова малко куче хахаха въпреки, че алабая е много по-спокоен и неактивен взе да скача калко малко кученце и тох :af_089: Много бяха смешни двамата... когато Джаспър хукне да бяга някъде встрани от поляната им за игра Пират тръгва да го гони като голям батко и го връща обратно при нас! Пазеше го непрекъснато .. много са интересни взаимоотношенията м/у кучетата! Всички хора им се радваха и даже няколко случайно минаващи хора почнаха да ги снимат :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2247 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 11:59 AM

Споделете някой трик как да приучим кученцето да си смени мястото за тоалетна.В момента Аси ходи на терасата.Работата е там че през деня няма кой да и отваря и тя не може да удържи докато се прибера.Затова искам да я приуча да ходи в банята където има достъп постоянно.Пробвах да сложа там вестник защото тя е свикнала така,но тя не му обръща внимание.В момента в който сложа вестника където и да е в друга стая тя след малко би си свършила работата на него.Само като е в банята не иска :dh_188: .

П.С. колко бързо растат кученцата.Ето я Аси на два и на девет месеца :ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2248 Потребителят е офлайн   Maylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 04:47 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 30 August 2010 - 11:04 AM, написа:

Споделете някой трик как да приучим кученцето да си смени мястото за тоалетна.В момента Аси ходи на терасата.Работата е там че през деня няма кой да и отваря и тя не може да удържи докато се прибера.Затова искам да я приуча да ходи в банята където има достъп постоянно.Пробвах да сложа там вестник защото тя е свикнала така,но тя не му обръща внимание.В момента в който сложа вестника където и да е в друга стая тя след малко би си свършила работата на него.Само като е в банята не иска :dh_188: .

П.С. колко бързо растат кученцата.Ето я Аси на два и на девет месеца :ae_085:

Защо не пробвате да се учите да ходите само навън до тоалетна. Майло свикна бързо само на тераста, банята е свързана със супер досадното за него миене на лапи след разходка. Да се научи кученце да върши работата изцяло навън не е лесно, но с постоянство свиква. Ако имате възможност няколко последователни дни или събота и неделя излизайте само за тоалетна през няколко часа. Докато не се изходи, не се прибирайте, да се научи, за какво е изведен, след това браво и наградка. Нашият посвикна, когато бяхме на море, защото почти през цялото време беше навън, като се прибрахме в София започна да стиска повече. Надявам се зимата да сведе нуждата за тоалетна до два пъти - сутрин и вечер, защото няма да има достъп до терасата.

#2249 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 05:14 PM

Показване на мнениетоMaylo, в 30 August 2010 - 04:52 PM, написа:

Защо не пробвате да се учите да ходите само навън до тоалетна. Майло свикна бързо само на тераста, банята е свързана със супер досадното за него миене на лапи след разходка. Да се научи кученце да върши работата изцяло навън не е лесно, но с постоянство свиква. Ако имате възможност няколко последователни дни или събота и неделя излизайте само за тоалетна през няколко часа. Докато не се изходи, не се прибирайте, да се научи, за какво е изведен, след това браво и наградка. Нашият посвикна, когато бяхме на море, защото почти през цялото време беше навън, като се прибрахме в София започна да стиска повече. Надявам се зимата да сведе нуждата за тоалетна до два пъти - сутрин и вечер, защото няма да има достъп до терасата.

Точно там е проблема.Че нямам възможност да я извеждам през деня.Мога само сутрин и вечер,а тя по никакъв начин не може да стиска от сутринта до вечерта.Тераста също няма как да я оставям отворена през целият ден докато ме няма и затова остава варианта за банята.Но като каза за досадното миене на лапите след разходка мисля че поне разбрах защо не иска да ходи в банята :rc_036: .Ние също си ги мием там и може би затова я е намразила.Сега ще започна да пробвам да я привличам да влиза по-често и безстрашно там като и слагам някакви лакомства.
User's Signature

Качена снимка

#2250 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2010 - 12:49 PM

Здравейте,
Виждам много нови джакове , радвавм се, че тази уникална порода набира такива размери.Аз съм голяма фенка и много ги обичам тези кучета.Качена снимка
ето и от мен снимки на моите любими джакове
http://picasaweb.goo...feat=directlink

#2251 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 05:33 PM

Показване на мнениетоkrisitd, в 31 August 2010 - 10:54 AM, написа:

Здравейте,
Виждам много нови джакове , радвавм се, че тази уникална порода набира такива размери.Аз съм голяма фенка и много ги обичам тези кучета.Качена снимка

Лелеееее ... Ами всички ли са си ваши? Много са красиви! Просто прекрасни! Но, честно казано, свалям ви шапка :rc_036: , ако и петте джака от последната снимка си ги отглеждате заедно! Да са живи и здрави! Сигурно ви е голяма веселба! :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#2252 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2010 - 09:41 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 31 August 2010 - 03:38 PM, написа:

Показване на мнениетоkrisitd, в 31 August 2010 - 10:54 AM, написа:

Здравейте,

Лелеееее ... Ами всички ли са си ваши? Много са красиви! Просто прекрасни! Но, честно казано, свалям ви шапка Качена снимка , ако и петте джака от последната снимка си ги отглеждате заедно! Да са живи и здрави! Сигурно ви е голяма веселба! Качена снимка

Даааа... това са нашите джакове. Гледаме си ги в къщи 3 са при нас и 2 са при родителите ми, но често ги взимаме и сава голяба лудница (стадо ръселчета) Качена снимка Много са забавни и са любимци на квартала .Голямата Ати претърпя катастрофа, блъсна я кола и 4 месеца не беше излизала дакато се възстанови,сега вече е добре и правим разходки и с нея. Бъдете внимателни не ги пускайте без каишка, защото те не могат да се предпазват от колите и стават неприятни инциденти.Такъв ужас изживях,че вече и през ум не ми минава да ходим пуснати дори и в парка.

#2253 Потребителят е офлайн   _Valentina_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 11:48 PM

Добър вечер на всичкии :)
krisitd, страхотни кученцата имате..да са живи и здрави всичките и вие за да може да се грижите за такива палавници :)При вас сигурно е като умиротворителник/или нещо такoва :D/
Но за разходките-наистина само на каишка..Арън сега свиква с новите шумове и мнoгoто хора навън и много се плаши и се опитва да се измъкне от каишката :/ 1 път успя и тича като подивял на всички посоки.. доста се изплаших но всичко е ок.Взехме нов нагръдник за по сигурно сега.
Добре че вашето кученце не е пострадало фатално и вече е добре. :)

А аз да попитам понеже имаме един проблем.Като взехме кучо момичето каза че тъкмо го е купала,но аз не мисля така-беше целия един такъв със жълтеникава козина и миришеше..на куче..и козина пускаше доста.Прибрахме се и аз го икупах защото ивкусхи взе да мирише.Като го ко куех падна доста мръсно такова жълто-оранжево каквато беше козината му.Спря да мирише и козина спря да пада.Минаха 3 дни от тогава и пак по-малко започва пак така да мирише и се засилва по-малко.И пак започва повецко да пада козината.Не съм го рясала до сега може би трябва.И незнам защо така мирише и с какво да го изкупя за да спре.Утре сутринта сме на профилактичен преглед и ще попитам сигурно вета.Не мирише на гадно като ако или като на възпаление някакво просто като на куче но доста силничко..Вашите кучовци как са в това отношение?Има ли нещо такова типично за породата или за бебета кученца?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2254 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 12:34 AM

Показване на мнението_Valentina_, в 31 August 2010 - 11:53 PM, написа:

Добър вечер на всичкии :)
krisitd, страхотни кученцата имате..да са живи и здрави всичките и вие за да може да се грижите за такива палавници :)При вас сигурно е като умиротворителник/или нещо такoва :D/
Но за разходките-наистина само на каишка..Арън сега свиква с новите шумове и мнoгoто хора навън и много се плаши и се опитва да се измъкне от каишката :/ 1 път успя и тича като подивял на всички посоки.. доста се изплаших но всичко е ок.Взехме нов нагръдник за по сигурно сега.
Добре че вашето кученце не е пострадало фатално и вече е добре. :)

А аз да попитам понеже имаме един проблем.Като взехме кучо момичето каза че тъкмо го е купала,но аз не мисля така-беше целия един такъв със жълтеникава козина и миришеше..на куче..и козина пускаше доста.Прибрахме се и аз го икупах защото ивкусхи взе да мирише.Като го ко куех падна доста мръсно такова жълто-оранжево каквато беше козината му.Спря да мирише и козина спря да пада.Минаха 3 дни от тогава и пак по-малко започва пак така да мирише и се засилва по-малко.И пак започва повецко да пада козината.Не съм го рясала до сега може би трябва.И незнам защо така мирише и с какво да го изкупя за да спре.Утре сутринта сме на профилактичен преглед и ще попитам сигурно вета.Не мирише на гадно като ако или като на възпаление някакво просто като на куче но доста силничко..Вашите кучовци как са в това отношение?Има ли нещо такова типично за породата или за бебета кученца?

Здрасти,

Моя малчо го къпах когато беше на 2 месеца, но не защото миришеше неприятно или беше пожълтял, а заради бълхите :eg_033:
Нямам голямо наблюдение, обаче моето куче не ми мирише неприятно.. мирише си лекичко на кученце, но не дразнещо, а и тази миризма си ми харесва хихихи. То май и не е много полезно да се къпят кучетата по-често от веднъж на месец... задължително сподели това на вет-а, може да са някакви гъбички!

#2255 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 10:17 AM

kristid, тайничко ви завиждам за веселбата у вас с толкова много джакчета! Много съм си мечтала да имам повече от едно, но в моето "огромно" жилище от 48 квадрата ... просто няма как! Нека са ви живи и здрави и никога повече да не преживявате ужаса, който сте изпитали! Представям си (но не искам да разбера от опит) за какво става въпрос!
Валентина, всички кучета си миришат ... на кучета! Няма начин миризмата им да бъде заличена с шампоани или с каквото и да е! Това си е тяхната специфична миризма... А и кучешките шампоани, в повечето случаи, нямат никакви допълнителни аромати и парфюми, защото са вредни за животинката (мисля, че беше нещо свързано с обонянието им). Моят кучо също си мирише на куче ... и аз си я обожавам тази миризма, защото тя е знак, че той е наблизо, че го има ... Консултирайте се с вет-а, но имайте предвид, че тази миризма си е част от удоволствието да имаш приятел (кучо) до себе си. Колкото до къпането - не се препоръчва много често да го къпете, защото по този начин отмивате един слой от кожата, който го предпазва от студ, жега и т. н., а и създавате сериозни предпоставки за развиване на гъбички! Колкото по-радко го къпете, толкова по-добре за кученцето!
Желая ви успех и безброй прекрасни мигове заедно с Арън! :dog: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2256 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 01:55 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 30 August 2010 - 05:19 PM, написа:

Показване на мнениетоMaylo, в 30 August 2010 - 04:52 PM, написа:

Точно там е проблема.Че нямам възможност да я извеждам през деня.Мога само сутрин и вечер,а тя по никакъв начин не може да стиска от сутринта до вечерта.Тераста също няма как да я оставям отворена през целият ден докато ме няма и затова остава варианта за банята.Но като каза за досадното миене на лапите след разходка мисля че поне разбрах защо не иска да ходи в банята :rc_036: .Ние също си ги мием там и може би затова я е намразила.Сега ще започна да пробвам да я привличам да влиза по-често и безстрашно там като и слагам някакви лакомства.

Джоджо го извеждаме сутрин и вечер и той се научи да стиска. Вече е почти на 8 месеца и можем да се похвалим, че от около 3-4 месеца не е правил бели вкъщи. Просто трябва да сте много постоянни в разходките, да не пропускате извеждане и кученцето си запомня и си ги чака с нетърпение. И като запомни, че ще го извеждате сутрин и вечер, започва да стиска и да си чака разходката.
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#2257 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 09:59 PM

Качена снимка Много е хубава Аси порасняла и много добре гледана :))) Браво!От малка си беше своенравна, лейди с изразен характер Качена снимка

Показване на мнениетоYanko P., в 30 August 2010 - 10:04 AM, написа:

Споделете някой трик как да приучим кученцето да си смени мястото за тоалетна.В момента Аси ходи на терасата.Работата е там че през деня няма кой да и отваря и тя не може да удържи докато се прибера.Затова искам да я приуча да ходи в банята където има достъп постоянно.Пробвах да сложа там вестник защото тя е свикнала така,но тя не му обръща внимание.В момента в който сложа вестника където и да е в друга стая тя след малко би си свършила работата на него.Само като е в банята не иска Качена снимка .

П.С. колко бързо растат кученцата.Ето я Аси на два и на девет месеца Качена снимка

#2258 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 12:14 PM

Показване на мнениетоkrisitd, в 01 September 2010 - 10:04 PM, написа:

Качена снимка Много е хубава Аси порасняла и много добре гледана :))) Браво!От малка си беше своенравна, лейди с изразен характер Качена снимка

хахаа,мерси :ba_025: .Честно казано аз себе си не се гледам така както я глеза нея :ab_041: .Ама какво да се прави,нали ги обичаме .... :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2259 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 04:57 PM

Krisitd, виждам че гледате няколко кучета на едно място. От доста време ми се иска да взема дружинка на моя кучо, но тъй като той е мъжки, а ми се иска другото куче да е женско, питането ми е как се справяте с мъжките като се разгони някое от женските ви кучета или те всичките са женски.
User's Signature

Качена снимка

#2260 Потребителят е офлайн   _Valentina_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 09:45 PM

Водихме бебо на лекар,каза че е в отлично здраве, дадоха ни хапче за глисти за всеки случай и всичко вече ни е ОК.:)
Питахме за миризмата и доктора каза че е може би от това че е живял навън до сега/на двора във фермата/ и може би след като поживее 2-3 седмици вътре ще се \"отмирише\"..:D.. надяваме се..Знам че всяко куче мирише.Досега от както с епомня у дома е имало куче/с изключение на 2-те години откакто сам тук/,но никое не е мирисало по-този начин и така силно затова попитаха,но се надяваме да се \"проветри\" козинката му скоро.
Става вече все по-палав и си показав рогцата и магарийките.Започва да изявява мнение.Не идва като го викам-първите дни идваше а сега вече неиска.Опитва се да ме ръмжи като се приближа повече до него докуто лежи.Притеснавям се дали ще го възпитам правилно,не искам да го направя прекалено лигав или лош:(

Запознахме се вече със повечето съседски кучовци.С един йоркширски териер-Тайсън ама той не е много по игрите и само с по душват и това е..но с другия руселчо-Оскар се разбира супер-голяма игра.Той Арън е 2 пъти по висок от Оскар,ама нищо ой са от една порода :D

А как сте/бяхте вие с пътуването в кола?Слушат ли в колата и поврищат/ха ли?Арън слуша горе долу з асега,но много му става лошо,апочва да се прзява много,мляска и повръща повечето пъти.А тук пътуваме главно с кола почти навсякъде и това ни е малко проблем че неможе да пътува.Дали ще го израстне? :(

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +