Джак Ръсел териер
Публикувано: 25 September 2010 - 06:26 PM
Ние днес разхождайки се съвсем лежерно на гребната база срещтнахме женско джакче почти на нашета възраст и енергичност :) успях да ги щракна с телефона. ето ги сладурите..
Публикувано: 25 September 2010 - 06:31 PM
Ние днес разхождайки се съвсем лежерно на гребната база срещтнахме женско джакче почти на нашета възраст и енергичност :) успях да ги щракна с телефона. ето ги сладурите..
Публикувано: 28 September 2010 - 08:32 AM
Ние се завърнахме ... в София! Съжалявам, че не успяхме да минем през Пловдив, но плановете ни нещо се промениха в последния момент! Все пак това не пречи по-нататък във времето да "отскочим" - ей го къде е Пловдив!

Ако все още има желаещи софийска сбирака, давайте да се разберем - аз съм силно ЗА "Западен парк", че ни е най-близо, пък и няма шанс да се изгубя, докато стигна до него

Публикувано: 28 September 2010 - 02:41 PM

Най-накрая успях да убедя съпруга ми да си вземем джак ръсел териер

Кученцата ви са страхотни

Публикувано: 29 September 2010 - 01:51 AM
Ralente, в 28 September 2010 - 12:46 PM, написа:

Най-накрая успях да убедя съпруга ми да си вземем джак ръсел териер

Кученцата ви са страхотни

Здравей Ralente Съвсем скоро моята Лина ще ражда. Така ,че живот и здраве , може да говорим. Не знам до колко си запозната какво трябва да направиш, преди да си вземеш куче. Преди всичко трябва да се подготвиш психически. Все пак ,това е още един член на семействоито. Няма клуб на Jack russell , "развъдници" колкото искаш. Ето ти малко материали да прочетеш.
http://kiflaiboza.bl...og-post_14.html
А сега се сещам , че tolis75 има малки кученца. Мисля ,че му остана едно. Джакчето на tolis 75 се казва Тара и е сестра на моята Лина. Така , че имам наблюдения за нея. Tolis75 живее в Гърция. В петък мисля , че ще идва в България. Така ,че решавай !
Успех !

Ниамам подпис
Публикувано: 29 September 2010 - 01:46 PM

Публикувано: 01 October 2010 - 10:38 AM
Нашият Лъки , нещо пострада, така и не разбрахме какво ме у точно. Нещо му стана на задната лява лапичка. Правиха снимка. Има нещо като изместване , ама не се знаело дали сега се е получило или е по рождение. Ще чакаме , ще видим. Сега милия гледа толкова жално и все гледа да го гушка и милва някой , а до преди два дни беше едно диво кученце. И по този въпрос да ви питам , укротяват лби се някога изобщо. Не ми харесва и това , че все гледа да хапе. Не е със злоба , просто за него това е игра , но си боли. Като иска някой да го погали , почти не дава , само скача, драска и захапва. Все гледа и да яде , свинчо. Сега доктора каза да го сложим и на диета бил дебеличък.
Има и нещо , което не е толкова важно за мен , но взе да ме дразни .Понеже Лъки стана петнист , всеки ми вика , "Ама това Джак Ръсел ли е ?" , " Защо е такъв петнист?" " С какво е смесен?" и "Сигурнили сте , че това ме у породата?" Писна ми вече от такива коментари и въпроси. Каквто и да е ние си го обичаме. Може на цвят да не го докарваме като породата , но по характер и черти според мен си отговаря напълно.
Ето и някоя друга снимка да ни видите.
Послените две са от преди малко , да видите петнистатат ни хиенка...
Публикувано: 01 October 2010 - 12:47 PM
krislubo, в 01 October 2010 - 08:43 AM, написа:
Нашият Лъки , нещо пострада, така и не разбрахме какво ме у точно. Нещо му стана на задната лява лапичка. Правиха снимка. Има нещо като изместване , ама не се знаело дали сега се е получило или е по рождение. Ще чакаме , ще видим. Сега милия гледа толкова жално и все гледа да го гушка и милва някой , а до преди два дни беше едно диво кученце. И по този въпрос да ви питам , укротяват лби се някога изобщо. Не ми харесва и това , че все гледа да хапе. Не е със злоба , просто за него това е игра , но си боли. Като иска някой да го погали , почти не дава , само скача, драска и захапва. Все гледа и да яде , свинчо. Сега доктора каза да го сложим и на диета бил дебеличък.
Има и нещо , което не е толкова важно за мен , но взе да ме дразни .Понеже Лъки стана петнист , всеки ми вика , "Ама това Джак Ръсел ли е ?" , " Защо е такъв петнист?" " С какво е смесен?" и "Сигурнили сте , че това ме у породата?" Писна ми вече от такива коментари и въпроси. Каквто и да е ние си го обичаме. Може на цвят да не го докарваме като породата , но по характер и черти според мен си отговаря напълно.
А ние пък сме по-скоро на точки - направо далматинец малък стана нашия

За твое успокоение слагам малко снимки на клубни американчета ДРТ хиенки

Стискам палци да се оправи лапичката скоро!

Публикувано: 01 October 2010 - 03:39 PM
Джак ръсел териер или Парсън ръсел териер - стандарт на породата
Родина на джак ръсел териера: Англия
Време на възникване на породата: 19-ти век
Използване днес: куче-компаньон
Приблизителна продължителност на живота: 13-14 г.

Височина в холката на джак ръсел териера. Идеалният ръст за мъжките е 35 см, а за женските 33 см. Дълго време за тези кучета долната граница на ръста е била 26 см и те могат пълноправно да участват на изложби и да се използват в племенно-развъдната дейност. Английските съдии считат за модел куче от типа „14/14”, т. е. ръст 14 дюйма (35,5 см) и тегло 14 фунта (6,3 кг.).

Очи. С бадемовидна форма, достатъчно дълбоко поставени, тъмни, с живо изражение.
Уши. Неголеми, във формата на латинската буква V, краищата са насочени напред, мястото на пречупването им трябва да бъде разположено не по-високо от линията на черепа.
Зъби. Захапката на джак ръсел териера е ножицообразна.
Врат. Чисти линии, мускулест, нормално дълъг.

Тяло. Гърдите са умерено дълбоки, гърбът е прав и равен, поясницата е леко изпъкнала.
Задни крайници. Мощни и мускулести, с добре изразени коленни стави. Лапите са къси и успоредни.
Лапите са с плътно прилепнали пръсти и здрави възглавнички.
Опашката на джак ръсел териера е силна, права и високо поставена. Прието е краят на опашката да се купира и да остане толкова, колкото да се побере в шепата на ръката.
Козината на джак ръсел териера е груба, гъста, плътна и твърда. Има неголеми мустаци и брада, без да скриват изражението на муцуната.
Окраската на джак ръсел териера е чисто бяла или бяла с рижави, жълтеникави или черни петна. Желателно е петната да са предимно на главата и в основата на опашката.
В нета има доста публикации за стандарта на породата.
Все пак си мисля, че независимо дали вашият Джак Ръсел Териер е чистопороден или не съвсем, той заслужава много обич и внимание, защото нашите питомци не се интересуват дали ние сме чистопородни. Те просто ни обичат.
Публикувано: 04 October 2010 - 09:33 AM
vani6366, в 01 October 2010 - 12:52 PM, написа:
А ние пък сме по-скоро на точки - направо далматинец малък стана нашия

За твое успокоение слагам малко снимки на клубни американчета ДРТ хиенки

Стискам палци да се оправи лапичката скоро!
"White MUST predominate which is more than 51%. The word predominate clearly means overwhelm
not as some imagine a marginal percentage. White and tan are the most often seen, but the Tri
colours (black, tan and white) are starting to emerge again after being rare in the early 1990s. They
have always been part of the Jack Russell breed. The white, black tan and brown come in many
patterns and varying mixes of individual hairs, regardless of the shade, dogs are classed as plain
tan/white or tri."
и
"BLACK PIGMENT ON NOSE, AROUND EYE RIMS TICKING NOT DESIRABLE FOR SOME, BUT QUITE CORRECT."
Излиза че черните точки макар и нежелани от много са си съвсем приемливи за стандарта на породата

Публикувано: 04 October 2010 - 10:45 AM
В заключение искам само да кажа, че в нашия форум има страхотни екземпляри на породата и че лично аз харесвам всички кучета тук и като всеки човек си имам слабости към някои. Най-важното според мен е, че всички ние сме се докоснали до невероятното изживяване да имаме един толкова уникален домашен любимец, предвид диманичния, своенравен и лоялен характер. Лично за себе си мога да кажа, че съм пристрастена към кучето си и с всеки ден се убеждавам, че сме направили правилния избор относно породата с всичките му недостатъци и предимства. Важна е усмивката, която Джаки винаги успява да открадне от мен, дори и в моменти в които не ми е до това да се усмихвам.
П.С. Преди време след мое мнение някой беше питал и колко стандарти има не е ли един? Ами оказва се, че не е. Примери: AWTA - American Working Terrier Association 1971; JRTCA - Jack Russell Terrier Club of America 1976, който не се покрива с AKC American Kennel Club. EJRTCA English Jack Russell Terrier Club Alliance създаден 1999 обединяващ English Rustler's Terrier Club и English Jack Russell Terrier of America. Ако се поразровя съм сигурна, че съм срещала и други. Така, че да не се оглеждаме и прекалено, винаги ще се намери противоречие, а такива съм намирала при това съвсем обосновани от съответния клуб или асоциация.
Поздрави на всички от нас.
www.therealjackrussell.com/.../standard.php
Публикувано: 04 October 2010 - 11:06 AM
izidra, в 04 October 2010 - 10:50 AM, написа:
В заключение искам само да кажа, че в нашия форум има страхотни екземпляри на породата и че лично аз харесвам всички кучета тук и като всеки човек си имам слабости към някои. Най-важното според мен е, че всички ние сме се докоснали до невероятното изживяване да имаме един толкова уникален домашен любимец, предвид диманичния, своенравен и лоялен характер. Лично за себе си мога да кажа, че съм пристрастена към кучето си и с всеки ден се убеждавам, че сме направили правилния избор относно породата с всичките му недостатъци и предимства. Важна е усмивката, която Джаки винаги успява да открадне от мен, дори и в моменти в които не ми е до това да се усмихвам.
Поздрави на всички от нас.
www.therealjackrussell.com/.../standard.php
Според мене "brindle markings" означава тигровa, раиранa окраска.
Не искам да влизам в спор с тебе и съм напълно съгласен че в най-добрия случай нашите кучовци са пет клас.
Най-меродавно за стандарта на породата е сайта на международната киноложка федерация:
http://www.fci.be/nomenclature.aspx
Публикувано: 04 October 2010 - 11:44 AM
[/quote]
Според мене "brindle markings" означава тигровa, раиранa окраска.
Не искам да влизам в спор с тебе и съм напълно съгласен че в най-добрия случай нашите кучовци са пет клас.
Най-меродавно за стандарта на породата е сайта на международната киноложка федерация:
http://www.fci.be/nomenclature.aspx
[/quote]
Така е Пацко, БЛАГОДАРЯ за корекцията. Подведох се между brindle and ticking, което не се посочва в стандарта като неприемливо. Затова и казах, че не съм експерт, но мисълта ми бе, че човек не бива и прекалено да се оглежда, защото не всички от тези които коментират кученцата ни на улицата правят разлика между grizzle, brindle, ticking. Фактът, че и аз се обърквам е показателен. Въртеше ми се в главата нещо за brindle и несъобразих в превода. Така, че още веднъж благодаря

Публикувано: 04 October 2010 - 12:33 PM

Естествено, че си обичаме много "джакитата", кой каквото му се паднало, кой с петънца, кой без, кой с дълги крака, кой с къси, кой с уши различни от "стандарта", и любовта която ни даряват няма нищо общо със стандарти и порода

Я по-добре слагайте снимки и пишете за лудории и приключения, да им се радваме всички!

Публикувано: 04 October 2010 - 12:35 PM

Публикувано: 04 October 2010 - 12:45 PM

Публикувано: 04 October 2010 - 05:20 PM
Ето линкче: http://www.facebook....6&v=info&ref=mf
Публикувано: 04 October 2010 - 08:22 PM
Ози!, в 04 October 2010 - 06:31 PM, написа:
и ние не сме писали цяло лято, няма време от игри :) . Извинете, че пак ви връщам на темата за петната, но не разбрах- петна като на далматинец или петна по кожата, които прозират през козината, като тези....

Аз говоря за петънца по козината, но те са по-скоро като точки, а не като петна на далматинец.
Колкото за петната по кожата, тях ги имат всички джак ръсели. Пигментацията по кожата е характерна за почти всички породи. Само няколко правят изключение, но сега не се сещам за тях.
Поради това че джакчетата имат къса бяла козина е причината те да се виждат през нея. Кожата започва да се пигментира около 3-ия месец и процеса продължава до края на пубертета.